Z53 de güzel bir soğutucu olduğu için normal değerler hocam. 5800X3D'yi daha da serin kullanaibilirsin voltaj offset yaparak ama hiç gerek yok. PPT, EDC, TDC ve Curve Optimizer ayarı varsa bir kere yap unut sonra. Benim gibi bir overclock hastası için resmen antidepresan gibi işlemci. Dokunamıyorsun hiçbir şeye ve böylece kafam rahat |
AMD Ryzen 7 5800X3D 6803 TL (Nays ile 6553 TL) - Ryzen 5 5600 2613 TL (Nays ile 2363 TL) Güncel (3. sayfa)
-
-
Teknobiyotiğin Akortek Bilişim'e ait bir firma olduğunu biliyorum. Hatta Akortek Bilişimin bir kaç markanın distribütörlüğünü de yaptığını biliyorum. Ancak hiç alışverişim olmadı dediğim gibi. Malum etrafımda da ilgili firmadan alışveriş deneyimi olan birileri olmayınca tereddüt ediyorum. Benzer şekilde bu v.b benzeri firmaları/siteleri de internetten araştırdığım için hani iyi mi değil mi Alışveriş yapanların geri dönüşleri falan E herkes de bir şey söyleyince biri iyi diyor öteki kötü diyor insan bir tereddüt ediyor. Artık ürünlerin meblağları da malumun çok yüksek. Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 26 Ocak 2023; 14:12:12 > -
İmza sadece 2.el bölümünde görünüyor diye biliyorum. Bir de profiline girince. O da ne yalan söyleyeyim hiç aklıma gelmedi :) Görsellik konusunda bende aynı şekilde düşünüyorum. Zaten hem bu sebeple hem de diğer bileşenlerimin de Corsair olma olasılığından ötürü tercih etmek istiyorum. Malum iCUE ile rgb'leri aynı anda senkronize edebiliyorsun. Hız aşırtılmaması bence yerinde olmuş. Zaten epey ısınıyor ^^ Bu arada anladığım kadarıyla sen hız aşırtma konusuna da hakimsin. Bu sebeple de sana bu işlemler biraz kolay ve basit gelmiş olabilir. Gerçi daha önce AMD kullandın mı? Markadan markaya ve nesilden nesile değişiklikler olabiliyor biliyorum. Yani Ryzen 1000 serisi ile 5000 serisi arasında bazı ayarlarda veya hız aşırtma farklılıkları falan olabilir diye düşünüyorum. İntelde de oluyordu. En azından benim bilgim bu yönde. Ancak dediğim gibi benim hakim olduğum bir konu değil. Yakın zamanda bu tarz donanımlar alma durumum var. Bu parçayı da eğer sen söylediğin gibi yardımcı olacaksan ve al ısı konusunda için rahat olsun kısa ya da uzun vadede bir problem yaşamazsın. Ben de ifade ettiğim şekilde yardımcı olacağım diyorsan zamanı geldiğinde satın alıp dönüş sağlayacağım. Yani bir bakıma senin sözüne güvenerek alacağım. O sebeple yardım edebileceğinden emin misin manasında tekrar soruyorum? Yanıt için teşekkür ederim.
-
Ben de kendim görüyorum diye herkes görüyor sanıyorum :)
Corsair ekosistemi varsa direkt alınır. En fazla fark edeceği 2°C-3°C. Sadece pompa sesine dikkat etmek lazım. Benim aldığım çığlık atıyordu ve 15dk dayanamadım. Söküp iade ettim aynı gün.
İlk AMD işlemcimi aldığımda sene 2000'di. Athlon 1000 ile bulaştım AMD tarafına ilk olarak. Overclock konusunda epey merakım var. Çok detaylı takip etmedim bir yerden sonra ama 6600K işlemci, GTX1070 ve RX6800XT ekran kartlarında Türkiye'de daha yüksek overclock sonucu görmemiştim. Seviyorum yani limit zorlamayı. Bu uğurda zamanında anakart patlatmışlığım vs oldu. Markadan markaya, platformdan platforma, nesilden nesile ve hatta aynı nesilde model içerisinde bile fark olur.
Yardım konusunda elimden geleni yaparım ben buradan yapabildiğim kadar. Ama sıcaklık, donanım vs konusunda elbette bir şey diyemem. Hangi anakartın BIOS'u nasıl ezbere bilemem. Sıcaklık konusunda sıkıntı yaşayan görmedim ama sonuçta ürüne garanti veremem :) Corsair H150i altında normal şartlarda hiçbir problem çıkarmaması lazım ama montajı kim yapacak, nasıl termal macun sürecek vs ayrı konular.
-
H150i Elite Capellix modeli mi çığlık atıyordu? İade işlemi nasıl oldu? TR'de kutusu açılan ürünlere iade pek alınmıyor da o sebeple soruyorum? Nereden satın almıştın? Garantiden kastın üründen ürüne kullanılan macun kalitesi farkı ise haklısın. Yoksa genel olarak 5800X3D'lerin ısıları aşağı yukarı bellidir sanıyorum? BIOS konusu sorun değil. Yani ayarlar belliyse ve benim kullanacağım Anakart'da ilgili ayarın isimlendirmesi farklı değilse bulurum diye düşünüyorum. Montajı ben yapacağım.
-
Amazon'dan alınca hiç problem olmuyor. Bu arada her anakart markasının BIOS'unda belirttiğim ayarlar olmayabiliyor. Araştırman lazım hocam öncesinden bir.
-
Hocam tekrar indirime girince mail atıp sordum. Bana sınır sayıda kod stoğumuz var dediler. Şimdi alırım gelip kurana kadar kod tükendi derler mi acaba? Ve bu sitede kredi kartı kombosu ne olabilir.
-
7000 serisi için koddur o. 5000 serisinde geçerli değildir.
Ben 3-4 kere aradım aldıktan sonra, sorup geri döndüler ve kod sağlamadılar.
Ya bir hiyerarşide sorunları var ya da farklı birşey söylüyorlar şu anda. Eğer 5000 alıpta şimdi COH3 kodu verirlerse bana da bildirirseniz sevinirim.
inventus.com.trAMD Ryzen™ 7000 Serieshttps://inventus.com.tr/dedicated/amd/starwars/jedisurvivor/index.html -
Asıl çelişki burada zaten hocam. Sizin attığınız STAR WARS hediyesi için AMD sitesinde satıcılar arasında inventus yok ama ona rağmen verebiliyor?? Aynısı COH3 için de geçerli olmalı diye düşünüyorum.
-
Bende sırf bu mantık ile zorladım ama vermediler. Distribütörden alacaklarını umut ediyordum.
-
Vermediler derken inventustan mı satın aldınız hocam?
-
Evet ama 5000 serisi lndenoyun kampanyası banneri sitelerinde yoktu.
Yine aynı sekilde banneri kullanıp and sitesinde adı olmayan satıcılar kod veriyordu. Bu sebple bu durumun distribütör ya da AMD Türkiye'de bittiğini düşündüm ve inventus'u 3 kez aradim. Günün sonunda başarılı olmadı tabiki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler bu bilgi için o zaman ben de bu maile güvenerek oradan sipariş vermiyim. Sevdiğim bir oyun çünkü. Mecbur n11 üzerinden teknobiyotik kombosu kovalamaya devam edeceğim.
-
Mailde 5000 yazmaları ama bir hata mı yoksa acaba kod var mı? O yüzden emsal teşkil etsin diye işlemciyi alipya kod da verirlerse bildirir misiniz demiştim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Taze indirim geldi.
-
Hangisine, bir de nerede
-
Harbi yanıyor, indirim sepette düşüyor beyler.
-
Aldık teşekkür ederiz.
-
Nereden, bilgi verir misiniz? Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pazarama. Son 2 tane kaldı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X