Birisini arayıp sordunuz mu peki |
AMD Ryzen 7 5800X3D 6803 TL (Nays ile 6553 TL) - Ryzen 5 5600 2613 TL (Nays ile 2363 TL) Güncel (2. sayfa)
-
-
Cevap bekliyorum.
Bu arada inventus yine indirmiş rakamı. 23:59'a kadar anlaşışan
-
Güncel
Bugün de 23:59'a indirim gözüküyor.
-
Konuyla ilgili değil ama amd işlemci konusu açılmışken sormak istedim..2200G apu sisteme ikinci el rx570 ekledim.. işlemci upgrade için 1600af , 2600 ve 3500x onerenler var.. sizlerinde fikirlerini almak isterim arkadaşlar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3100 veya 3600 de bakabilirsiniz. Bütçeye göre değişir.
-
11400 f den geçmeye değer mi onu düşünüyorum. Anakart ve soğutucu da gerekecek çünkü.
-
3070 üstü kartınız varsa 1080p için sizi rahat götürür.
-
Bu işlemci msi A520m A pro ile çalışırmı sıkıntı yaşar mıyım?
-
7C96v19 numaralı bios ve üzerindeki en güncel biosa yükseltmiş isen; çalışır.
Bios
www.msi.comMSI A520M-A PRO Motherboard (AMD Ryzen 3000 3rd Gen AM4, DDR4, M.2, USB 3.2 Gen 1, HDMI, Micro ATX)https://www.msi.com/Motherboard/A520M-A-PRO/support
-
Bu işlemcinin çok ısındığını ve yeteri kadar soğutulamadığını söylüyorlar. Delid veya undervolt'u dahil ederek söylemiyorum tabiki. Bu konuda ne dersin? Nasıl bir sistem ile kullanıyorsun?
-
Galahad 360 altında oyunlarda 60°C'yi görmüyor ve Cinebench'te 73°C"de kaliyor.
Delid yok ve undervolt yok. PPT, EDC ve TDC ayarı ile Curve Optimizer ayarı (all core -30) var BIOS üzerinden o kadar. Bir kere yapılacak 20 saniyelik bir işlem.
Ek bilgi olarak Cinebench R23 multicore skorum 15300.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 26 Ocak 2023; 12:24:28 > -
Bu ayarları gigabyte bios için anlatan bir video var mı?
-
Hocam kısa bir araştırdım ama öyle bir videoya denk gelmedim. Reddit'te insanlar 5800X işlemciden kalan kullanıcı profilini yükleyince ayarların taşındığından bahsetmiş. Gigabyte BIOS'a hakim olmadığım için net yardımcı olamıyorum, kusura bakma.
-
Yanıt için teşekkür ederim. Hangi kasayı kullanıyorsun? Galahad'ın düz modeli mi? Uni fan olan mı? Hangi anakart ile kullanıyorsun? Normal bir kullanıcı oyun için satın alarak kullanabilir o halde. Bende zaten söz konusu işlemciyi satın alırsam 360mm bir soğutucu düşünüyorum. Arctic Freezer II veya Corsair H150i almayı planlıyorum. Bu bahsettiğin ayarlar ile bütün işlemcilerde aynı sonucu yakalamak ne kadar mümkün? Yani işlemciden işlemciye bir değişkenlik söz konusu olur mu? ve anladığım kadarıyla işlemciyi stok hızlarından yani fabrikasyon olarak hız aşırtılmış olarak geldiği hızdan 300 Mhz daha aşağıda kullanıyorsun doğru mu? Bu olması gereken performanstan ödün verdiğin anlamına gelmiyor mu? Peki bu bahsettiğin ayarları nasıl yapacağım? Yani buna dair bir rehber v.b var mı? ya da senin yardımcı olabileceğin bir şey mi? Hakim olduğum bir konu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 26 Ocak 2023; 13:10:46 > -
Az önce cinebench 23 ü indirip yaptım ben de.
10 ar dakikalık testlerde,
Single Core da 58 Derecede
Multi Core da 72 Derecede kaldı.
NZXT Z53 kraken var bende 240 mm (120 mm lik 2 Fanlı)
Taktığım gibi kullanıyorum 5800x3d yi. Hiçbir indirme, bindirme yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 26 Ocak 2023; 13:3:8 >
240 mm soğutucu ile 5800X3D 72 derecede kalıyor doğru mu duyuyorum? Eğer öyleyse internette yazılıp çizilenler epey abartı ya da bir yanlışlık var sanırım. Kasa olarak ne tercih ediyorsun? Kaç fan mevcut kasanda? Bir de işlemciyi hangi anakart ile kullandığını öğrenebilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 26 Ocak 2023; 13:5:6 > -
30 Dk önce yaptım testi.
Cpu yu 1 Hafta önce aldım teknobiyotikten.
Cougar Conquer kullanıyorum. önde 2 Fan var ama şekil onlar da, soğutmaya faydası dahi yok.
Yanlış hatırlamıyorsam Cinebench'de bu ısılara ulaşıyorsa muhtemelen oyunlarda biraz daha soğuk çalışabilir. B550 Chipset bir anakart ile mi kullanıyorsun? Bu arada Teknobiyotik'ten hiç alışverişim olmadı. Firma hakkında düşüncelerini paylaşır mısın?
-
Oyunda Max 77 Gördüm sanıyorum.
Evet Asus rog strix B550-f gaming wifi Anakart ile kullanıyorum.
Cinebench te zorlanmadı hiç.
N11 üzerinden aldım teknobiyotikten.
7375 TL (- 500 İşbankası direkt indirim ) - 75 İşbankası maxipuan ile 6800 e geldi 6 Taksit.
Teknobiyotik (AKORTEK) amd nin resmi Türkiye distribütörlerinden zaten. Amd nin sayfasında da var.
İlaveten Teknobiyotik, Company of heroes 3 Oyun kodu da hediye etti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 26 Ocak 2023; 13:53:38 >
İmzamda tüm sistemimin detayları var hocam aslında. Kasa olarak Asus TUF GT501 var (ön ve üst toz filtreleri sökülü. Galahad ise Uni Fan olmayan versiyonu.
Bu işlemciyi AM4 platformu olan herkese öneriyorum eğer ana amaç oyun ise. AM5 platformuna veya Intel 13. nesil geçişini anlamsız kılıyor çok bariz şekilde.
Soğutucu olarak Galahad'a ilave olarak yazdığın ikisi de mükemmel soğutucular. Üçünü de kasamda kısa veya uzun kullanmış biri olarak sıralamam Arctic LFII 360 > Galahad 360 > Corsair H150i Elite Capellix olur. Görsellik açısından tam tersi ama :)
5800X3D'nin en güzel yanı overclock yapılamaması (BCLK overclock işi hariç - stabilite çok ama çok zor). En iyi 5800X çipleri içinden özel seçilip 3D V-cache eklenerek belli bir saat hızına kitlenmeleri. Kağıt üzerinde çekirdek hızı 5800X'ten düşük fakat oyunlarda 3D V-cache ile daha verimli çalışıyor ve daha iyi performans veriyor.
Bahsettiğim ayarlar BIOS üzerinde ilgili ayar menüsü var ise 20 saniye içerisinde yapılabilecek şeyler. BIOS ekranlarının görüntülerini atsan bile birkaç mesajda çözeriz. Rehber konusunda gırla kaynak var ama 5800X3D özelinde her anakart bu ayarları desteklemeyebiliyor. Asus konusunda ezbere yardımcı olabilirim mesela.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X