Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 işlemciler duyuruldu: İşte çıkış tarihi, fiyat ve performansları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
6.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amd nin hep ilerliyor olması intelin arkada kalmaması için yürümeyi bırakarak koşmasına neden oldu.

• am4 ün suyunu çıkarıp am5 e geçeriz

• ibo-wan kullanıcısına yanıt
    '' AMD'nin hiçbir manası kalmadı.'' baya boş koktu burası

• Anakart ve işlemci fiyatı albenisini öldürüyor + Oyunlarda performans farkı o fiyat farkını verdirmeyi gerektirmiyor. Ben bu nesli de pas geçicem belli ki.

• ibo-wan kullanıcısına yanıt

Aynen ya, hiçbi manası yok, Amd en güçlü işlemcileri yapıyo ama intel logosu daha güsel panpa.

• işlemciyi oyun üzerinden yorumlayan çoluk çomlak var hala şaka gibi :D

• Hands0meJack kullanıcısına yanıt

Bence zengin yazısı da olabilir 

• Saglamsalassa kullanıcısına yanıt
    Şu an satılan uygun fiyatlı DDR4 Z690 anakartlar ile 13. nesil kullanabilr durumdayız.

• arkadaşlar 8700k yı emekliye ayırıp yeni bir pc ye geçiceğim. alacağım işlemci ya 13900k olucak yada 7950x olucak? sizce hangisi tercih edilmeli? aynı pc den hem yayın verip hem oyun oynuyacağım. en üst versiyonu alıp 5 yıl kapatacağım onun için ne gerek var demeyin. gerek oluyor arkadaşlar :D

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

İntel alırsan 13900k o anakartla alabileceğin en iyi cpu olacak. Ama am5 alırsan 2025 e kadar çıkan bütün cpuları kullanabileceksin. Bu da büyük ihtimal kendisi de dahil olmak üzere zen 6 ya kadar gider.

Intel tarafında ddr4 anakartın varsa o zaman intel mantıklı olabilir çünkü amd tarafında ddr4 zen 4 kombinasyonu yapılamıyor. Ama siz 13900k gibi pahalı bir cpu almak istiyorsunuz o sebeple sizin ddr5 e geçmeniz bence daha mantıklı olacaktır. Amd yeni soket değişimleri biraz sıkıntılı olabilir. Aynısı intel için de geçerli. 1700 sokette cpu yamulması yaşayanlar var. Buna benzer sorunlar amd tarafında da çıkabilir. O sebeple karar sizin.

• defaulticus kullanıcısına yanıt

hocam ne dd4 u . benim için işlemci ne kadar önemliyse anakart da önemli. hani bazı insanlar der ya. al bitane anakart geç. hepsi aynı işi goruyor. hayır. ben 8700k da asus maximus x hero kullanıyorum. 6700k da da yine maximux kullandım. 1 gün yarı yolda bırakmadı. 1 gün ne ayar yaptıysam kabul etti. ne oc yaptıysam kabul etti. ne akart arızası yaşadım ne bişey. 13900k alırsam yine üst seviye alırım. hatta 12900k icin 690 soketler vardı. 13. nesil icinde 790 soketler geliyormus. z690 bile almam 13. nesil icin. bu arada tabikide dd5 e de gecicem. suan piyasada 6400 mhz e kadar destekliyen ramler var ama 13900k ile 8000 e kadar destekliyenler cıkacaktır. ddr 5 de 12000 mhz e kadar yolu varmış.

• AM5 dolayısı ile 7000 serisinin satış adetlerinin en azından orta vadede AM4 kadar fazla olmasını engelleyecek üç önemli sorunu var;

ilk sorun 5000 serisine kadar süregelen AMD' nin takdire şayan yüksek fiyat performans oranı yakalama politikasının 5000 ve 7000 serisinde tamamen terk edilmiş olması.

bu yeni sistem toplayacak kesimde Intel alternatiflerine bakma hissiyatı doğuracaktır ki, bu konu başlığı altında bile yeni sistem toplamayı düşünen arkadaşların "13600-13700 işlemcileri görmek lazım" yorumlarını okumaya başladık.

Özellikle 8-16 kalan orta sınıf R7 işlemcilerin rakibin 13. nesil İ7 ve İ5 K serisi modellerine göre düşük yakın veya düşük performans verme olasılığı şu an insanların satın alma tercihlerini etkileyecektir.

ikinci sorun ise malum fiyatlar, yeni anakart ve DDR5 ram zorunluluğu nedeni ile işlemciler için beklentim biraz daha uygun fiyatlar olmasıydı ama AMD tercihini yine bu yönde kullanmadı.

AM5 sıfır sistem toplamak için DDR 5 zorunluluğu olması yüksek bütçeye sahip olmayan kullanıcıları AM4 ve Intel alternatiflerine yönlendirir.

keza 13. nesil için piyasada DDR4 Z690 seçeneği mevcut olması Intel için bir avantaj.

keşke R7 ve R5 modelleri bir tık daha ucuz olsaymış, bu şekilde kullanıcıların tercihi daha kolay ve 7000 satışları daha hızlı olurdu.

üçüncü sorun ise AM4 işlemci satışlarını arttıran en büyük nedenlerden olan anakart değişimi olmadan işlemci değişimi imkanı sayesinde AMD kullanıcılarının yeni çıkan modelleri alma isteğinin 7000 serisinde doğal olarak olamayacağı.

bu durum en azından ilk satış adetlerinde 2000, 3000 ve 5000 serisi kadar yüksek satış adetlerine ulaşılmasını engelleyecektir.

keza daha önce AMD kullanıcılarının AM4 platformunda yaşadığı ilk nesil işlemci sorunları (Ryzen 1000 stabilite, performans, ısınma vs) nedeni ile kullanıcılar AM5 için ikinci revize jenerasyonu beklemek isteyebilir.

AMD için bu şartlar hem avantaj hem dezavantaj, 7000 serisi piyasaya girdiğinde 5000 serisinde fiyat indirimi yaparlar ve 5600x3D gibi bir model çıkartırlarsa AM4 satışları artacaktır, en azından DDR4 kullanıcılarının Intel tercih etmelerinin önüne geçilebilir.

fakat yeni bir AM4 işlemci modeli ve fiyat indirimi 7000 serisinin satışını daha da azaltabilir.

AM4' ün kaderi AMD için ciddi, stratejik ve zor bir tercih olacak.

O zaman büyük ihtimal am5 alacaksın. Ama biraz bekle 13.nesil ve ryzen 7000 sonuçları incelemeleri çıksın ona göre kararını ver. Artıları eksileri yazdım sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 31 Ağustos 2022; 11:23:43 >

üst seviye DDR5 sistem toplayacaksınız, eğer iki üç yılda bir işlemci değişimi yapan biriyseniz evet AM5 platform olarak 13. nesile göre önü daha fazla açık olacaktır.

7000 serisi mutlaka revizyon görür, ve ileriki zamanda işlemci değişimi yapma imkanınız olur.

ama gördüğüm kadarı ile aldığınız donanımı uzun süre değişmeden kullanıyorsunuz, eğer bu senaryo olacaksa elbet yeni çıkan bir platformun bir takım risklerini kabul ederek almanız gerek.

Ryzen 1000 serisinde kullanıcıların ilk dönem çektikleri sıkıntılar vardı, 7000 serisi için bu kesin olur diyemem ama risk olduğu da gerçek.

bu durumda "ben yeni platformun riskini alırım, gerek olursa da işlemci değişimi de yaparım" demeniz gerek.

ya da işlemcilerin iyice yaygınlaşmasını bekleyip, duruma göre tercih yapabilirsiniz.

en tepe modeli alırım ve işlemcimi uzun yıllar değişmem diyorsanız o zaman 13. nesilde sizin için mantıklı hale gelir, bu durumda iki işlemcinin gerçek test sonuçlarına göre performansına ve stabilitesine bakıp karar verin.

her halukarda özellikle tepe model işlemci seçimini kesin hale getirmek için uygun zaman değil.

• AMD Performans ve Verimlilik çekirdeği ayrımına girmeyerek en iyisini yaptı. Bütün çekirdeklerin Performans olarak kalması çok iyi. Bunun dışında saat hızları muazzam artmış. Base frekanslar bir önceki neslin turbosuna denk şekilde geliyor. Sanırım bu yeni seride tek eksik geçiş dönemi olduğu için DDR4 desteğinin olmaması.
    Oyun için PC toplayanların mevcut 12.nesil Intel veya 5000 serisi AMD ile devam etmesi bir şey kaybettirmez zaten 5000 serisi ve 12.nesiller çok güçlüydü. Ama içerik üreteceğim ya da iş amaçlı da kullanıyorum diyen kesim için gerçekten çok güçlü bir platform olmuş 7000 serisi.

• işlemciler pahalanmadı dolar yükseldiği için sana pahalı geliyor fiyatlar dolar üzerinden aynı fiyat adamlar yeni slota geçiyor bırakta anakart değişşin bi zahmet cahil yorumu atmadan bi araştırsanız keşke

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

öncellikle uzun uzun yazarak benim gibi tecrubesiz birisine fikirlerinizi paylaştınız için tsk ederim. ben yıllardır intell kullanırım. 6700k ve 8700k maceram oldu. 2 modelde cıktıklarında en üst modeldi. hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadım.arıza vermedi. ve zaten bir üst model alıyorsanız o 4 5 yıl sizi sorunsuz bir şekilde götürüyor. mesala 8700k işlemcim var. suan 5.ghz de sorunsuz kullanıyorum ama artık 3080 ile dar bogaz yapmaya başladı. 3080 ile 13900k veya 7000 serisi kullanmak istiyorum. ama ryzen de sorun yaşarmıyım diye cok korkuyorum. cünkü ryzen in sizinde dediginiz gibi ilk serilerinde sorunlar oluyor.ben mesala 12900k ya da geçmek istedim. dedilerki bekle yeni dd5 li sistem olucak.sorunlar olur dediler. benim arkadaşım aldı ben almadım. ne sorun yaşadı ne bişey. bf 2042 oyununu işlemci sadece yuzde 5 ini kullanarak oynuyor. benim 8700k da işlemci yetmiyor. demek istediğim intellde sorun olmuyor hic. 13900k da da olucagını sanmıyorum. 13900k aldınmı kafadan 3 yıl hiç dar bogaz yaşamadan kullanırsın. ama ryzen kullanmamış birisi olarak cok korkuyorum. mesala anakartlarında bile intell anakartların daha guzel oldugunu düşünüyorum. ben anakart da asus maximus hero cuyum. mukkemmel bir anakart. .yine 790 serisinde yine bu anakartı alırım ama ryzende maximus serisi varmı bilmiyorum.

• 300$ işlemci 125$ anakart tutuyor minumum sisteme biraz fazla olmamışmı ? 5600 5600x toplanır hatta daha da mantıklısı 12400f geliyo

Var bunda da hero var ama adı maximus değil. Bir de intel tarafında gen5 desteği am5 e göre kısıtlı denmişti o eğer doğru çıkarsa ona da dikkat et derim. Almışken m2 ssd gpu her şey gen5 olsun tam olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.