İntel batmazda kıçını kurtarabilirse ,teknolojiye ayak uydurabilirse rekabet kızışır ve güzel olur, ama işi çok zor görünüyor 15 binden fazla insanı işten çıkardı.mali kaymak sağlamak için milyonlarca dolar arm hisselerini sattı.yeni teknolojiye yatırım yapıp samsunga kaptırdığı müşterilerini geri kazanmaya çalışacak ki bu aylar belki yıllar alacak.piyasalarda ciddi güven kaybetti.borsada hisseleri çakıldı.olay bizdeki fanların birbiriyle sidik yarıştırması değil.inteli çok zor günler bekliyor işleri çok zor , gidişe dur diyemez , tekrar güven sağlayamazlarsa tarihe gömülecekler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (352. sayfa)
-
-
anlamaığım konu güncel çıkan amd ler ile 9600-9700 leri 7. nesil x3d li işlemciler ile karşılaştırıyorlar, ve sonra da kötü bunlar deniyor. Bence 9. nesil x3d serisi çok kişiyi susturur. 7950x3d kullanıyorum, anakarttacaki ccd 0 çektim 150fps aldığım oyundan 240lara çıktı. Sadece bir ayarı değiştirerek bu kadar fps farkı olabiliyorsa birde yeni nesil x3d leri düşünün..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urzais100 -- 17 Ağustos 2024; 22:47:25 > -
Herkes batar intel batmaz dostum, sadece geçtiğimiz mart ayında ABD keyfe keder 20 milyar dolarlık hibe verdi intele gel burada başka bir fabrika kur diye.. Geçen sene israil fabrika kursun diye 25 Milyar Euro hibe etti, Ek olarakta şirkete ayrı şekilde 3,5 Milyar Euro yine para hibe etti..
Bu daha hiç bir şey, toplamda öyle ya da böyle 100 Milyar Euro gibi paralar bile konuşuluyor.. Intel ne zaman az biraz sıkıntıya girse abd ve israil resmen paradan yollar döşüyor ıntele.. En yeni chip teknolojisini bile Hollandadan AMD'den önce ilk Intel alsın diye abd aracı oldu intele..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 17 Ağustos 2024; 22:55:22 > -
Siz şuan 5.25 ghz 7800x3d kullanıyorsunuz.
Tek ccd verimliliğini yeni keşfediyor çift ccd kullananlar.
O yüzden 7800x3d en iyi oyun işlemcisi, bunu yanlış almamayın ama çoğu kişiye bu tek,çift ccd olayı doğru anlatılmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
intelin durumu hakkında fikirlerimi beyan edeyim.
adamlar kaç nesildir 14nm ve 10 nm mimari kullanıyor. bu düşük maliyetle eski teknoloji üretim cihazlarıyla pahalıdan işlemci satarak yüksek kar oranları elde etmesi demek. zaten pazar payı olarak da öndeler.
amd bir işlemciden atıyorum 50 dolar kar ediyorsa intel 200 dolar etti (kafadan attım). Sunucu tarafı olsun mobil taraf olsun masaüstü taraf olsun adamlar zaten iyi durumda. batmayı bırak amd satılığa çıksa rahat alırlar.
elleri güclü oldugu icin ve de müşterileri hazır oldugu icin böyle yavaşatan ilerliyorlar. ben de olsam yavaş ilerlerdim. amd iyi gitmese daha yavaş giderdim. belki şu anda 11. nesil falan kullanıyor olurduk..!
-
yanlış anlaşılacak bir durum yok, forum burası herkes meramını yazarak anlatıyor.
Video daki arkadaş o kadar bariz anlatıyor ki pek yanlış anlamışız gibi gözükmüyor. Bu arada , video çeken yabancı youteb'er bu olayın tamamen 7900x3d ve 7950x3d için olduğunu 7800x3d de bunun işe yaramadığını söylüyor. Video yorumlarında ilk yoruma sabitlemiş.
Bu olaydan sonra testler tekrarlanırsa 7900x3d serisi durumu değiştirebilir. Onndan sonra da fiyat performans için en iyisi 7800x3d olur. şahsim fikrimdir...
not; ryzen master uygulamasından takip ediyorum, çift ccd kapatıyor gibi bir durum yok hala ikisi de aktif çalışıyor , değiştirlen ayar ; oyun sırasında x3d cash bütün core lara dağılmıyor ve sleep modunda duruyor gözüküyordu, şimdi bütün core çekirdekler aktif durumda olur x3d cash dağıtıyor. Gözümle deneyim gördüm..
-
amd aman tek başına falan kalmasın, intel de totosunu toparlasın, 15 mi olur 16. nesil mi olur yarışa katılsın ki amd yayılmasın. Yoksa her yeni çıkan işlemciyi gıdım gıdım iyileştirirler sonra da kazıklanan sen ben biz oluruz.
-
(12 Ağustos 2024)
Masaüstü, Dizüstü ve Sunucu pazar paylarında kabaca:
- Intel %75-80 aralığında
- AMD %20-25 aralığında
tom's hardwareAMD records its highest server market share in decades — Intel fights back in client PCshttps://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/amd-records-its-highest-server-market-share-in-decades-but-intel-fights-back-in-client-pcs
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
O hibeler işe yarasaydı borsada tepetaklak olmaz , 25 yıl önceki fiyatlara çakılmazdı
Ama haklı olduğunuz bir konu var kendilerini batmaktan ancak devlet kurtarabilir gözüküyor şu an , bekleyip izleyeceğiz ,devlette seyirci kalırsa intel ektiğini biçecek.bugünlere bir günde gelinmedi.zamanında önlem almalıydılar almadılar.
Kesinlikle öyle rekabet hem gelişme hemde fiyatlar için iyidir.hiç bir firma tekel olmamalı.bakınız şimdide google tekelleştiği için kırmızı kart gördü.onuda nasıl sonuçlanacak göreceğiz.
Tek CDD ve Çift CCD durumu bir araştırın.
Araştırmaya burdan başlayın.
Teknik bilgi lazım olursa da özelden yazın detaylandırayım.
igor´slabAMD chipset drivers offer special gaming optimizations for Ryzen 9 7000X3D CPUs | igor´sLABhttps://www.igorslab.de/en/amd-chipset-drivers-offer-special-games-optimizations-for-ryzen-9-7000x3d-cpus/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 18 Ağustos 2024; 0:20:32 > -
Bilgilendirin finalde bizi.
-
neyi bilgilendiricem anlamadım? siz bildiğinizi idda ediyorsanız anlatın anlayalım bizde, bilmiyorsak ya da bildiğim gibi değils; he öleymiş peki der anlarız.
-
Intel sahibi,çok adamı terbiye ettiğim için iç güdü,yalnış anlama yani.
terbiye etmek kelimeleri hoş değil. Karşılıklı konuşma etiğine de sığmaz 40ımı geçtim çoluk çocuğum var, bilmiyorsam bilmiyorum , ya da yanlış biliyorum deme erdemine sahibim. Ama karşınızdakine bu şekilde terbiye etmek ya da bilmiyorsa yanlış biliyorsa doğruyu anlatmak demeniz gerekli. Terbiye konusu çok başka. Hele hele tanımadığını bilmediğiniz insanlara da bu şekilde hitap etmeyin.
-
Bu ne
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X