Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (353. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.480
Cevap
121
Favori
294.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemcilerle ne ilgisi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu elemandan direkt şikayetçi olun @Urzais100 hocam. alakayı çözebilmiş değilim ama alenen ölüm tehdidi var bu mesajda. siz görene kadar forum yönetimi mesajları kaldırıp elemanı banlamış olabilirler, ben ekran görüntülerini de aldım, lazım olursa iletebilirim size.

• @Digital Reaction

İşlemciler üzerine yaptığınız fikir alışverişinde bu duruma neden nasıl geldiniz bilmiyorum.üstteki mesajlarda yazışmalarınızda herşey sakin gözüküyor.özeldenmi yazıştınız.ülkemize,cumhuriyetimize küfürmü edildi,size hakaretmi edildi,tehtid mi edildiniz. Öyle ise yazışmalar varsa ,verin savcılığa şikayetçi olun.şu an son yazdığınız mesajlarınızla haklı iseniz, haklı olduğunuz halde haksız duruma düşer, başınıza iş açarsınız.mesajlarınızı editlemenizi, silmenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: cce

@Digital Reaction

İşlemciler üzerine yaptığınız fikir alışverişinde bu duruma neden nasıl geldiniz bilmiyorum.üstteki mesajlarda yazışmalarınızda herşey sakin gözüküyor.özeldenmi yazıştınız.ülkemize,cumhuriyetimize küfürmü edildi,size hakaretmi edildi,tehtid mi edildiniz. Öyle ise yazışmalar varsa ,verin savcılığa şikayetçi olun.şu an son yazdığınız mesajlarınızla haklı iseniz, haklı olduğunuz halde haksız duruma düşer, başınıza iş açarsınız.mesajlarınızı editlemenizi, silmenizi öneririm.
    Özelden vs yazisilmadi, kişiyi tanımıyorum. Yazdiklari kendi sorumluluğundadır.
    Atatürkçü ve cumhuriyet görüsumdeyim zaten. Dolayısıyla yazdıklarıyla benim alakam yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyun odaklı sistemini kullananlar 2 ccd yapılı 12-16 core lu modellere para vereceğine direk çöpe atabilirler.

• Urzais100 kullanıcısına yanıt

Kısaca ben bildiğimi yazayım. Konu biryerlere mi gitti bilmiyorum. Mesaj silinmiş zaten.

Çift CCD'li işlemcilerde 3d cache bir ccd'de normal cache diğer ccd'de olur. Oyunlarda 3d cache'li CCD daha fazla performans verdiği için iki ccd birden çalışırsa performans düşer. Bu yüzden AMD'nin sürücüsü (game mode falanda lazım. burası biraz tahmin galiba microsoft'un programı oyun olduğunu tespit ediyor) ile oyun açıldığı zaman oyunun 3dcache'li CCD'de çalışması sağlanıyor. Durum bundan ibaret.

Burda bir nüans daha var. Her oyun 3dcache ile daha fazla performans vermez. Nadirde olsa bazı oyunlarda performans bir miktar düşebilir. Galiba bu 3dcache'in getirdiği gecikmeden dolayı. Bazı oyunlar işlemci hızı seviyor bunlardaysa 3dcache'li işlemci daha düşük boost hızında olduğu için performansı biraz daha düşük olabiliyor.

Bu sürücü kurma, çekirdek park etme durumlarından dolayı ve birazda işlemci boost hızının düşük olması 3dcache'li AMD işlemcilerin en iyisi olma hissini biraz baltalıyor. 9950x3d iki ccd'sinde de 3dcache olan, gecikmenin daha da iyileştirildiği boost hızının yükseldiği bir işlemci olursa galiba o zaman her konuda lider olur.

• Urzais100 kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme için teşekkür ederim, o an forumda yazılanlara tanık olduğum için şaşırdım, merak ettim.belirttiğiniz gibi yazdıkları kendi sorumluluğunda.kime neden yazdı, kişi ve konuları, forumumu karıştırdı biliinmez

• 2 ccd ninde x3d olması oyunlarda 1 ccd x3d ye göre avantaj sağlamaz çünkü oyunlar 8/16 threadı doldurmuyor. 2x x3d olunca 200mb önbellek olacak diye düşünmeyin 2 ccd olunca 100+100 ayrı işliyor yani 7800x3d den farkı olmuyor. Ayrıca 2 ccd nin core to core latency yüksek oluyor bu ekstra düşüş yaratıyor.

2 ccd nin 1 x3d 1 normal olması daha mantıklı sadece sürücü bios ile oyunun hangi ccd de çalışması gerektiğini düzgün seçmesi gerekiyor.

Şu an en yüksek oyun perfini 2x ccd x3d ile değil 1x x3d yüksek frekans ile elde edersin fakat 7900x3d 7950z3d modellerini satabilmek için 7800x3d frekansını bilerek düşük tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Ağustos 2024; 14:7:47 >
  • Amd sistem düşünenler için yeni güncel anakartı görmemize az kaldı.Kendi adıma sistem güncellemede ilk sırada 7800x3d-x870 var.Arrow like bakalım neler yapacak.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Tek ccd'de daha fazla çekirdek oyunlar icin daha iyi olur diyorsunuz. Tek ccd 12 çekirdek yuksek hız düşük gecikme gibi. Bu oyunlar icin mantıklı tabi ama yine de is icin geride kalacak. Çift ccd'de gerekecek.
    Benim kastettigim sadece oyun değil. Her iste liderlik. Oyunun seçmesi mantıklı ama hala hangi sürücüyü kuracagiz problemi var. Yani bu bir sorun olarak kalacak gibi.

Anlamadığım şey çekirdekler ayrı iş parçası değil mi ? zaten Intel q6600 de bile bu sorun vardı. 4 çekirdek olan bu işlemci 2+2 olarak 2 çekirdekli 2 işlemcinin birleşimi gibiydi. Oyunlar çekirdeklere ayrı olarak iletişime geçip bu ccd ler arası geçirmeyi çözemezler mi? Yoksa çözerler ama oyunların o kadar iyi optimize edilmemesi mi kaynaklı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dark matter D kullanıcısına yanıt

Bende x870e ve 9900x3d leri bekliyorum merakla

• cce kullanıcısına yanıt

Düz modelleri görünce kendi adıma beklemenin hiçbir mantığı kalmadı.Performans olarak 7k serisi muadili ile oyunlarda nerdeyse aynı olan seri ama ülkemizde fiyat olarak %40 pahalı.x3d lerde benzeri oranda gelecektir.Daha fazla bile olabilir.7k serisi x3d modeli alıp direk 10k serisi beklemek çok daha mantıklı.

• Şuan tek ccd halinde olan 7800x3d oyunlarda halâ birinci sırada yer alıyor, jayztwocents kanalında 7950x3d üzerinde bir kaç deneme yapıldı ayarlamalar vs denendi bir miktar performans artışı oldu ama şahsi kanaatim bu işlemci için henüz optimizasyon tam olarak stabil değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.