Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (367. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.480
Cevap
121
Favori
294.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

EXPO1

EXPO2

EXPOTweaked

diye 3 seçenek çıkıyor BIOS menüsünde. Direkt Tweaked'ı seçip uygulayınca EXPO1 veya 2 profilinden daha sıkı zamanlamalarla uyguluyor ayarları.

Ama EXPO desteği olmayan ram için çıkıyor mu onu hiç denemedim.

Eğer çıkıyorsa seçeneklerde o zaman o ayarı aktif edip deneyin bi?

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0
  • hasskabal kullanıcısına yanıt

Süper hocam o zaman :)

Bende 9950x3d'yi bekliyorum açıkçası. Bakalım ne yapacaklar eğer 7950x3d'ye göre sıçrama olursa o zaman geçeceğim bi süre sonra :)

• AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

Uzun dönem sonra amd tarafına kaymış olduk.9800x3d bekliyoruz bakalım.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

Değer ve özelliklere bakılırsa en fp anakart bu, hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.Şu anda üst seviyede alınacak en iyi fp anakart.

Hayırlı olsun hocam.

• Foxx Mulder kullanıcısına yanıt

Eyvallah.Sorunsuz bir şekilde kullanırız umarım.Amd yi en son fx döneminde kapatmıştık : )

geç kalmışsın hocam baya :)

• biraz öyle oldu.o sistemide zaten çok kısa süreli kullanmıştım.amd için tam iyi döneme denk getirmeye çalıştım : ) ram olayınıda hallettim işte kasım ayını beklemek kaldı.

• Sistemde gigabyte ds3h b650m ve ryzen 5 7600 takılı. İlk zamanlarda aşırı hızlı açılırken sonra birden inanılmaz uzun sürelerde açılmaya başladı BIOS ayarları ekranına bile geçmek çok zor oluyordu. Sonra f32b'ye güncelledim ve bir süre eskisi gibi hızlı açılmaya başladı. Son 1 haftadır yine aynı sorun baş göstermeye başladı. f32d çıkmış güncelleştirme yaptım fakat hiçbir faydası olmadı.

Sizce sorun nedir?

• simos35 kullanıcısına yanıt

Hocam bu dediğiniz ssd ile alakalı değil mi?

• Foxx Mulder kullanıcısına yanıt

Hocam SSD ile alakalı olsa eğer BIOS ekranına geçiş neden bu kadar uzun sürsün ki?

Hayırlı uğurlu olsun, keyifle güle güle sıfır sorun sıfır sıkıntıyla kullanırsın umarım. AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 

Bende son 1 senedir belki 9000 serisi 7000 serisinden sonra belki belki belki güç olarak daha iyi gelirde alırım diye bekledim 9000'ler bana göre bence çöp çıktı, hadi dedim yakında intellerde geliyo bu kadar bekledim onu da bekleyeyim senelerin intel kullanıcısıydım, ee intelde şuan fanboyları dışında Globalde bile herkesin gömdüğü ve ÇÖP diye etiketlediği işlemcilerle gelince, artık yapılacak şey belli dedim mecburen rotayı AMD'e çevirdim..

1 senedir bekle bekle bekle yeter artık.. 9800X3D çıktığında fiyat olarak 3e 5e bakmadan direkt alıp sistemi toplayacağim gibi duruyor.. Bende aynı senin gibi asırlar sonra AMD'e geri döneceğim umarım sorun yaşamayız.. AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 28 Ekim 2024; 4:47:54 >

• Sedat. kullanıcısına yanıt

Umarım memnun oluruz.O kadar beklemenin ardından intelden gelen hamleyi gördükten sonra cidden insanın sinirlenmemesi mümkün değil.Bu sistemi sorunsuz olduğu takdirde uzun bir süre kullanırım.

• Orodruin kullanıcısına yanıt

7950x3d kullanıyorum. gigabyte x670 anakartım da ram'leri sorunsuz 6000 mhz kullanıyorum. expo profile açık

asus tuf x870 aldım aynı ramlerle kullandım. (expo 1) windows 24h2 yüklü, ara ara mavi ekran hataları aldım. windows'u restart ediyorum anakart boot etmiyor mecburen kasadan kapatmak zorunda kalıyordum.

açıınca da the system has posted in safe mode hatası aldım. uyumsuzluk var ama nerede bilemiyorum. (son bios yüklü) tekrar x670 anakartımı taktım sorunsuz kullanıyorum. stabiliteyi yakalayamadım biosla düzeltirler diye düşünüyorum biraz daha beklemek lazım

• Bende yaza doğru AMD Ryzen 7 9800X3D alıp uzun bir süre upgrade etmeyeceğim. 2027 başlarında da 6070 Ti / SUPER 24GB VRAM ile gelirse direk geçerim.

• progrock kullanıcısına yanıt

expo yerine manuel girmeyi denedinmi?

• progrock kullanıcısına yanıt

MCR ve Power down acık mı? Eger acıksa kapatmayı deneyebilirsiniz.

EXPO değerlerini elle girmeyi deneyebilirsiniz. Böyle yaparak düzelen bazı kullanıcılar vardi. testmem5 ile test ederek sorunun RAM'den mi olduğunu doğrulayabilirsiniz.

• expoyu enable ettim başka bir şey yapmadım. ramler'i test etmiştim sorun yoktu zaten olsa x670'de aynı hataları alırdım diye düşünüyorum. ram'ler default 6000mhz

hata resmi

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0
  • Bu hatayı intel kullananlarda alıyor.Ram ayarlarından kaynaklı.Ram de sorun olmasına gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.