Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.224
Cevap
128
Favori
94.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    20 yaptığımda occt testinde reset atıyor.

Anakart modelim MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 6600MHZ(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 2.5G LAN WIFI 6E ATX Anakart

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Cahid42 kullanıcısına yanıt

Bende ayni anakarti ve son sürüm bios (7D75v1J) kullaniyorum. Negatif Curve 20 de kullaniyorum occt 1 saat test sonucu hersey normal. Bellekler konusunda sanssizim sadece. Bir baska konuda her islemci ayni silikon kalitesine sahip olmayabiliyor bu yüzden bende -20 Negatif curve stabil calisirken bir baskasinda -30 Negatif curve stabil calisabilir sizde -20 negatif curve stabil olmayabilir.

Bendeki ayarlar;

VCore 1.25

FCLK Freq 2000mhz

UCLK=MEMCLK

Memory Context Restore / PowerDownEnabled acmiyorum cunku cs2 de stabilite sorunlari cikariyor crash atiyor dump analizleri bunu gosterdi.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 25 Ağustos 2024; 14:5:29 >

• HARBINGER kullanıcısına yanıt
    Ben oyunlarda Whea Logger 18 hatası almama sebep olan çekirdeklere -20 verdim geri kalan -30 olarak duruyor şimdilik böyle takılıyoruz bir sonraki sürpriz reset atmaya kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Yok abi aman aman ben oyun oynarken rage atiyorum falan gectigimiz gun bir mouse kirdim bir daha yok öyle stabil olmayan ayarlarda gezmek AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi Birde su 7800XT satip kurtulabilirsem ne ala AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

• Dostlar selam, şöyle bir sorum var, anakarttaki hdmi portunu kullanarak nvidia ekran kartını kullanabiliyor muyuz böyle bir passthrough seçeneği var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

Anakart modelinize bagli sanirim bu ama igpu olan islemcide anakart herzaman igpu icin cikis verecektir dedicated gpu icin degil. Eger opsiyon varsada bios a bakiniz.

• HARBINGER kullanıcısına yanıt
    HybridGraphics var MPG X670e

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

Hibrit grafik secenegi sizin isinizi bir bakima görebilir. Notebooklardaki optimus teknolojisi gibi dusunun. Hibrit gpu modunda anakart üzerinden görüntü aktarimi alabilirsiniz fakat 3D performans (Oyun, render vb gibi) ihtiyaci halinde harici gpu görev alacaktir. Masaüstü islemleri vb gibi görevlerde igpu calisacaktir. Tabi bunlari dahili gpu lu bir islemciniz oldugunu varsayarak yaziyorum.

Kendiniz aplikasyon bazli gpu atamasi yapmak durumunda kalacaksiniz.

Atlanmamasi gereken bir husus ise Monitörünüzün anakart hdmi-dp portlari ile olan uyumlulugu kontrol edilmeli. Tazeleme hizi, hdr destegi ve cozunurluk vb gibi.

• Cahid42 kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyem per core yapıp her çekirdeğe 15 verip test yapmanız.

Sıkıntı yaşamazsanız occt testinde core0'dan başlayıp core7'ye kadar 20ye çıkartıp deneyin sorun yaratan çekirdek olursa 20den aşağı indirip denersiniz.

Mesela benim core7 20'nin üzerine çıkınca sorun yaratıyor ama core0,1,2,3 30'a kadar çıkıyor. 4 5 6 için şu anlık 25'teyim onları da 30'a çıkıp deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Policeman -- 26 Ağustos 2024; 16:31:38 >
  • Windows'a sorunsuz girilebildiğini varsayarak, bütün çekirdekleri aynı anda 30 yapıp, hata alan çekirdekleri (olay görüntüleyicisinde WHEA) aşağı çekmek, tek tek artırıp uğraşmaktan daha kolay oluyor. WHEA'da hata veren çekirdeğin APIC numarasını 2'ye bölüp aşağı yuvarlayınca BIOS'taki çekirdek numarası bulunabilir.

• son bioslar resmen mal mesela ben gigabyte b650m de f10 mu f20 mi ne kullanıoyrum en düzgün o çalışıyor hatasız her işi yapıyorum yenilere geçince pişman oluyorum sadece şu an ne tam sürüm agesa çıkarsa güvenlik amaçlı ona geçeceğim onu da 9800x3d falan çıktıktan sonra yapacağım yani 1 kere daha uğraşırım başka uğraşmam bıktırdılar

• Yeni windows 11 güncellemesi acayip performans arttırdı çoğu oyunda. yüklemenizi tavsiye ederim. windows güncellemesinde gözükmüyorsa manuel kurabilirsiniz. KB5041587 kodunu aratıp x64 olanı indirip kurun

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberiwww.catalog.update.microsoft.com
    Microsoft Update Catalog
    https://www.catalog.update.microsoft.com/Home.aspx

7800x3d ile rainbow 6 siege de ortalama 25-30 fps, arma reforger 15-20, war thunder 15-20, squad ve squad 44 da ise 10-15fps artışı var. ısılar da yükselmedi

benim ayarlar ise expo tweaked, pbo enhanced (limit 80 derece), curve ise allcore -20. daha düşürünce boot olmuyor. oyunlarda stabil 5ghz(5005mhz) 60-80w aralığında msi mag 360mm sıvı soğutma ilte ortalama 60-75 derece alıyorum. anakart asus rog strix b650e-f

tek sıkıntım cure için per core denemek istediğimde boot olmayınca mecbur cmos sıfırlıyorum sil baştan bidaha tüm ayarları giriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingKat -- 29 Ağustos 2024; 12:2:9 >

• FlyingKat F kullanıcısına yanıt

Per Core yapıp teker teker artırılabilir, gerçi All Core -20 fena değil. Çok dert etmenize gerek yok. Şu haliyle WHEA hatası alan çekirdek var mı? Hiç baktınız mı?

• Bu güncelleştirme bu bilgisayar zaten yüklü diyor. W11 24h2 güncellemesi gelmiş beta olarak onu yüklerken son anda vazgeçtim.

Edit: 3080 için GPU driver önerisi nedir acaba. Sorunsuz. @StG 44

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 29 Ağustos 2024; 15:36:48 >
  • Son güncellemelerden sonra W10 kullanıp W11'e geçen, ikisi arasında performans farkını deneyen var mı.. Veya tam tersi, W11'den W10'a geçen v.s.vs...

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    Aynen, bende Bir hafta önce win10 a geçmiştim.
    Win11de bariz fark var ise 11e geçmeyi düşünüyorum.

• Bu mikisoft güncelleme tatavası çıkmadan önce şöyle bir test görmüştüm geçenlerde ama merak ettiğim bu liste bu sonuçlar son gelişmelerden sonra ne kadar değişti veya gerçekten değişti mi..

Çünkü buradaki sonuçlarda W10'un çoğu oyunda daha yüksek FPS verdiğini gösteriyor... Ama dediğim gibi bu 1 ay önceki incelemeydi.. Site bunu güncellerse süper olur zaten.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi
    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberitechspot
    Which is Faster for Gaming, Windows 10 or Windows 11?
    https://www.techspot.com/article/2872-which-is-faster-windows-10-or-windows-11/
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

hocam nvidia kullanmıyorum artık ama redditte şu elemanın testlerine bakıyordum, o da bırakmış sanırım.

https://www.reddit.com/user/RodroG

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1e4pjdm/game_ready_studio_driver_56070_faqdiscussion

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1ewv0ib/game_ready_driver_56094_faqdiscussion

şu son iki sürümün yorumlarında genel olarak 537.58 iyi demişler ampere için de 556.12. kullanacağınız oyuna/uygulamaya göre değişir sürüm notlarından bakmak lazım, en son sürüme bakın notlardan işinize gelmeyen yoksa oradan denemeye başlayın. ben geçen sene amd'ye geçince o zamanki en son sürümü yükleyip bırakmışım mesela sorun yaşamadığım için. en son sürücüyü gerektirecek bir durum da yaşamamışım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buda benden olsun.
    Win10 tokatlıyor. 👍
    Ortalama 10 fps fark var.
    Hem akıcılık hemde fps açısında önde götürüyor.
    https://www.youtube.com/watch?si=8OVw2HtYsgB-ddi_&v=2-cddLVXLJc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cahid42 -- 30 Ağustos 2024; 6:55:41 >
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.