Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.217
Cevap
128
Favori
94.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ai tweaker sekmesinden sanirim hocam

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Biri öbürünü eziyordur, MSI'da da benzeri bir durum var. Bir override seçeneği filan vardır, seçtiğinizde görünebilir.

• Arkadaşlar işlemciye gelmiş en son bios updateyi kesinlikle indirip ayarlarını yapın. AŞIRI güzel olmuş. İşlemci stabil sıcaklığı muazzam derecede düşmüş. Ve performans artmış.
    Önce pc boşta 60 dereceleri görüyordu. Şuan ise 45 dereceye kadar düşüyor.
    Şiddetle tavsiyemdir.
    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cahid42 -- 1 Eylül 2024; 14:1:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Ai tweaker dan yapın. O zaten amd OC kısmına yazacaktır. Ben bir ara msi'da kurculamistim ikisini de. Boyle olunca anakartin kafası karışmıştı yaptığım ayarları kabul etmiyordu. Sifirlayip sadece OC menüsünden ayar yaptım.

• Cahid42 kullanıcısına yanıt
    Biosta sensorlerle ilgili ayar yapmışlardır. Yani gerçekten sıcaklık düşmüyor. O yüzden bu o kadar önemli değil.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani? Bu bir çeşit hile mi yani

1.6v verenleri konuda verdiğim yabancı sayfalarda görmüştüm. 1.52 sorun yapar mi bilmiyorum açıkçası. Bir suredir 1.47 lerde kullanıyorum bir sorun yok ama 1.5 üstüne cikarmazdim herhalde. Açıkçası o kadar zorlamaya gerek yok. Bir değerden sonra zaten performans artışı baya azalıyor. Bunun icin bu kadar voltaja değmez.

Bir bios güncellemesi ile 10 derece arttı bende de hala o biosu kullanıyorum. Bu bir çeşit hata diyelim. Aslında artan azalan bir sıcaklık yok. Msi kullanıyorsunuz galiba anakartta. Yoldan çevirdikleri insanlarla kalite kontrol olmadan bios yaptırdıkları icin (abartiyorum. Ya da gerçekten oylemidir acaba) ne yazık boyle hatalar oluyor.

Hadi yaa.. Valla bende sevinmiştim sıcaklık düştü diye. Peki bunun hata olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Kasa içi sıcaklık felan?

Hiçbir değişiklik yokken birden sıcaklıkların 10 derece artması bir hata bence. Bunun başka açıklaması yok. Msı forumunda ayni bios güncellemesini yapanların sıcaklıklarının 10 derece arttığını görmüştüm. Voltaj ayni güç tüketimi ayni ise sıcaklık neden artsın ki. Bios güncellemesi ile hata sonucu sıcaklıklar yuksek görülmeye başlanmış. Sonraki bios ile bunu düzeltmişler. Bunu anca dışardan sıcaklık sensoru takarak veya termal kamera ile anlarız belki. Voltajlarda ayniyken sıcaklık düşmesinin başka açıklaması olur mu bilmiyorum.

Sevinmeniz lazim duzeltmisler sorunu sonuçta. O kadar önemli değil sıcaklıklar. Ha 45 ha 55 derece de çalışmış. Açıkçası psikolojik etki dışında bir önemi yok.

"Ha 45 ha 55 derece de çalışmış. Açıkçası psikolojik etki dışında bir önemi yok." TÜİK bunu onaylıyor! AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

• Sahte 7800x3D için ne uğraşmışlar.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberider8auer ENyoutube
    check out the new Hetzner Cloud Servers in Singapore: https://htznr.li/der8auer/0801_de --------------------------------------------------------- Support me on Patreon: https://www.patreon.com/der8auer --------------------------------------------------------- Music / Credits: Outro: Dylan Sitts feat. HDBeenDope - For The Record (Dylan Sitts Remix) --------------------------------------------------------- Paid content in this video: - Hetzner Spot Samples used in this video: - / der8auer Advertisement Policy: https://der8auer.com/advertisement-policy/ --------------------------------------------------------- Timestamps: 0:00 Intro 1:28 Hetzner (Advertising) 1:59 Fake 7800X3D vs original 3:41 CPU in socket 4:32 Comparison of the heatspreaders 6:32 Delidding the fake CPU 8:31 Serial number & heatspreader 10:03 Summary/conclusion 13:07 Outro
    https://www.youtube.com/watch?si=WGSW-v7k4OGBV4hL&v=L7C_x5EI-fQ&feature=youtu.be
  • yav -20 pbo koydukta bu hem 4925mhz de oluyor maks (r23de) hem de genel olarak ne sıcaklık azalması ne performans artışı var. acaba pbo nun yanına thermal limit ile ppt mi yapmam gerekiyordu ?

• ayarlardan sonra 19k c23 skoru. Allah bereket versin

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

ram ve pbo dan sonra 200 puan geriledi benimki de AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

bir yerde yanlış yapıyorum ya çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 2 Eylül 2024; 15:5:31 >

son bios update iyiymis. windows tweak ile w11 116 işlemin üzerine çıkmıyor 4.7-5.0 arası mhz ile show yapıyor makine 😁 dc varsa ozelden at bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

negative curve optimizer -20 (-30 yaptığımda occ testi hata verip durduruyor)

cpu llc level 3 te sonda

soc 1.25 te

arctic liquid freezer ii 360 ile kullanıyorum

THERMALRIGHT AM5 Secure Frame ile TF7 Termal Macun kullanıyorum

bu sıcaklıklar fazla değilmi? (oda sıcaklığı 28 derece fark eder mi bilemiyorum)

kasanın içi biraz dar ama havadar yani

ayrıca latency fazla gibi

daha ne yapılabilir?

• Champion39 C kullanıcısına yanıt

LL3'ü defaulta alın hocam, ayrica çekirdekleri event viewer'a girip oradan bakarak hangi çekirdekler sorunlu ona bakabilirsin. Örneğin 7 dedi ya 7/2, 3.5. yani 3. çekirdek zort. onu direkt düşür öyle hareket et. Cinebench R23 yaparak onu ayarlarsın

PPT ayarlarına bak google'dan 85W ppt falan yap daha iyi sonuç verir. hadi eyv

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

hocam ppt i neye göre ayarlayacağız tam bir şey bulamadım

• Champion39 C kullanıcısına yanıt

Hocam ben lf3 240 kullanmama rağmen occt testinde 70 civarı görüyorum. Konudaki optimizasyonlarla birlikte pbo per core olarak ayarlandı.

Soc voltaj ile de biraz oynadıktan sonra tatmin edici sıcaklık değerlerine ulaştım. Ek olarak kasa hava akışınız da bu durumda önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Policeman -- 2 Eylül 2024; 22:54:1 >
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.