Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.106
Cevap
122
Favori
83.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Çok şükür dostum sen de iyisindir umarım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi Seni gördüm daha iyi oldum.

• Bunu deneyen var mı hiç 7800x3d'de? Frekansı sabitlemiş ama AMD'de yapmayın diyorlar bunu benim gördüğüm kadarıyla. Daha kötü sonuç alanlar olmuş yorumlarda.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma RehberiSavitaraxyoutube
    HOLY COW IT FINALLY WORKS. Disable idles powercfg -setacvalueindex scheme_current sub_processor 5d76a2ca-e8c0-402f-a133-2158492d58ad 1 powercfg -setactive scheme_current Enable idles: powercfg -setacvalueindex scheme_current sub_processor 5d76a2ca-e8c0-402f-a133-2158492d58ad 0 powercfg -setactive scheme_current HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\intelppm/AMDPPM Disables the turbo but not the maximum HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Processor Disables the turbo but not the maximum 3 TO 4
    https://www.youtube.com/watch?v=X0OsY0_HvpE&feature=youtu.be
  • beyler bu iki çekirdek neden böyle sıcaklıklara ulaşıyor? anlık yükseliyor ve haliyle fan hızları ona göre hızlanıp yavasladıgı icin aşırı rahatsız edici bir durum.

son zamanlarda herhangi bir güncelleme yapmadım bios yada windowsta. birden böyle olmaya başladı.

ve ek olarak psu dan çıt çıt şeklinde fanlara kablo değdiği zaman bi ses çıkar ya ona benzer bir ses gelmeye başladı. servise gönderdim sağlam sorun yok dediler sisteminizle alakalı dediler. şebekenizdeki akımdan dolayı da olabilir dediler. bende düşündüm acaba işlemciden dolayı mı diye... sizce sorun nerede?

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

• @Surfing with the Alien @sukrullex @Lion_Army yeni fırsatım oldu cevaplar için teşekkürler.

lion_army: hocam single de çekirdeklerden en az 1i random 5050 oluyor. voltaj olarak da hwinfodaki cpu vddcr_soc voltajı biosda ne girdiysem 0.1v azını gösteriyor. bios a 1.15 girdiğimde 1.14 olarak gözüküyor ancak daha alt kısımdaki anakartın cpu soc değerine baktığımda örn bios 1.15 değeri bu kısımda 1.176v olarak gösteriyor. anakart asus tuf. asus anakartlar sanırım fazla voltaj veriyormuş.

sukrullex: hocam gereksiz bir takıntı oldu piyasada oyunda yok doğru düzgün kendi kendime uğraş çıkartıyorum redditte felan 19200-19500 hatta x670 anakartlarda 20k puan aldıklarını yazanlar var.

surfing: hocam custom w11 yüklü şu anda fakat üzerine epey uygulama oyun kurulumu yapıldı kafama yatan ayarı bulduktan sonra temiz formatla birlikte hem normal priority hemde high/realtime priority vererek sonuçları paylaşırım. sanırım high priority de daha yüksek puan veriyormuş.

--

genel olarak yaklaşık 20 farklı test yaptım en yüksek 3. cb skorunu ve en yüksek sıcaklık (85.8derece) aldığım değerler llc lv4(max), soc 1.25, boost 200, scalar 10x, pbo enhanced lv1 90

en yüksek cb skorunuda (18663) üsteki değerlerle birlikte llc i auto yaparak aldım. max sıcaklıkta 81.6 oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 14 Eylül 2024; 3:42:25 >

• AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

arkadaşlar aynı ayarlar farklı bios bu avg sıcaklık farkı nasıl mümkün ? üstte de aynı muhabbet geçti. yeni biosla yaptığım testler hep 78-79 derece çıkıyor. bir ihtimal sensörlerin raporlamalarını bozmuş veya düzeltmiş olabilirler mi ?

+ bu arada multi de cpu 4925 civarı çalışıyor herkeste mi böyle boş yere mi uğraşıyorum. effective clocklarda aynı şekilde. 4925-4930 civarı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 14 Eylül 2024; 5:17:42 >

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı, sıcaklıklar baya düştü. Bende anlamadım. Resim net değil. Kaç puan aldın?

• Cahid42 kullanıcısına yanıt

18604 aldım da epey düşük millet 19k üzeri alıyor.

Hmm. Ben 18300 aldım max.
    Bende bir türlü yükseltemedim.
    MSI B650 TOMAHAWK WIFI Anakartım var.
    Ve 360 sıvı soğutucu kullanıyorum.
    Bios ayarların ne tam olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cahid42 -- 14 Eylül 2024; 5:18:9 >
  • Cahid42 kullanıcısına yanıt

ram timing ayarları var sadece. başka bir şey yok.

Estağfurullah hocam. Curve Optimizer ayarlarını test ederken WHEA veriyor diye baktın mı hocam test sırasında. Onun yanı sıra, ppt, edt, edc değerlerini dediğim gibi girmen mümkün mü? PBO Advanced kalsın. -30 bütün core verdikten sonra sıra sıra test edelim, beta olmayan bir bios kuralım. SOC değerini 1.265 yaparak başlayalım.

• Arkadaşlar sistemin genel olarak çektiği akımın düzensiz olup olmadığını, herhangi bir donanımın çektiği akımı görebileceğim bir program yada bir yol var mıdır?

Psu'dan ses geliyor ve 2.kez sağlam ibaresiyle geri gönderildi ve o sesin sistemin çektiği akım düzensizliğinden olduğunu bildirdiler. Psunun sağlam olduğunu sistemde herhangi bir parçadan dolayı olabileceğini söylediler. Bu durum birden olmaya başladı herhangi bir ayar vs değişmedim sistemim stabildi ama ben yinede bu 7800x3d işlemciden şüpheleniyorum çünkü sadece işlemci ve ram değerleri değiştim biosta ve sistem yüke binince psu dan gelen seste artıyor. Sistem boştayken genelde ses olmuyor. Fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazhakan07 -- 14 Eylül 2024; 15:20:43 >

hocam curveleri uzun süre test etmedim. önce ryzen master ile -30 validate offset denemiştim olmadı sonra 25 i denedim sorun olmayınca 30dk occt testi yapmıştım. event viewer den whea açık bakıyorum ara ara. anakartın son biosu 3035 ile sıcaklıklar yaklaşık 5 derece daha az gösteriyor

• Güzel sonuç almışsın.
    Fakat ppt tdc edc bunlar ne anlamadım. Biosun neresinde?
    Bende aynısını yapmaya çalışıyorum.

Herhangi bir performans kaybı yok. Sıcaklıklar düşüşte. Ryzen Master kullanma yeter

hocam 2 test daha yaptım. kafama yatanı girip temiz kurulumla devam edeceğim yeter artık 25 farklı test oldu.

• 7800X3D için all core negatif -30 yaptım. OCCT İlk testte geçti ikinciyi denediğimde pc kapandı. -25 all core yapınca stabil bir şekilde kullanıyorum ama istediğim değerleri alamadım.

occt max 82,12

aida 64 max 69

tlou max 77 - loading ekranında 78

3 fanlı sıvı soğutma kullanıyorum.

• Ludovico2x kullanıcısına yanıt

Hocam hangi çekirdeklerin hata verdiğini event viewerdan bakarak -30 -25 verin öyle daha sağlıklı olur

Hocam kullandığınız sıvı soğutucu nedir ?

• whitechapel34 kullanıcısına yanıt

thermalright warframe 240 hocam kötü mü sıcaklıklar ?

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.