Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.106
Cevap
122
Favori
83.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam hiç kimse de böyle bir şikayet yok olsa kesin konusu vs. bahsi geçerdi.

Bununla ilgili bir video çekme şansınız varsa bir video atın ya da SS tekrar bakalım kesin gözden kaçan bir şey var, ya da ayar menüsü başka yere alınmış olabilir yeni bios'da vs.

Manuel seçildiği zaman o alt seçenek çıkıyor mutlaka, çıkmasa bile siz -voltaj verdiğiniz zaman onu o şekil kabul ediyor olabilir.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt

İşlemcilerin yanmasından sonra biostan kaldırmış olabilirler.

Manuel seçtildiğinde offset mode menüsü çıkması lazım ama güncel bioslarda çıkmıyor.

Manuel ayarda girilen değer kadar voltaj oluyor eksi voltaj vs verilmiyor.

Curve lerin testlerini bitireyim ekim 2023 vs bios a döner bakarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Soc voltage auto yerine override mod alip 1.250'den başlatın hocam. Auto mu test ediyorsunuz şu an? 1.336 oto değer çok fazla :/

Edit: 1.250 vermişsiniz ama yine çok çekiyor. 1.250 yetmeyebilir. test sırasında bakmak lazım esasen ama 1.270 uygun gibi bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 16 Eylül 2024; 21:58:20 >
  • AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

biostan 1.27 verdim.

hwinfo64 de 1.256v ve 1.304 gösteriyor.

Allah allah. Bi sentetik test yapar misin sana zahmet 10 dakika

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

Değerler on numara hocam. Bu saatten sonra burada kurcalanacak bir şey yok bence. Hayırlı olsun

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

hocam daha curveleri test ediyorum 4. çekirdekteyim.

allcore -30 geçmedi testi, -25 de geçmedi en son -20 geçti.

şimdi tek tek yapıyorum testleri konudaki ayarlarla.

core 0 -35

core 1 -20

core 2 -35 diye gidiyor şimdilik hangi core da patladım acaba.

ryzen masterde güya en hızı core core 1, 2. en hızlı da core 0 gösteriyor. ama core 1 de -20 ile anca geçti occt testini.

hocam bu voltajı biosta 1.27 giriyorum vddcr_soc da farklı, anakartın sensörü cpu soc da farklı gösteriyor. normal mi bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 16 Eylül 2024; 22:33:36 >

Hocam sizin SOC voltaj çok değişken doğru yere 1.25 verdiğinizden eminmisiniz.

Bende işlemcinin limitleri zorluyayım dedim bu akşam hatta bir tanesinde sırf sizin için SS aldım SOC voltaj bende sabit.

Hocam evenviewerdan baksanıza hangi çekirdek patlak yazıyor zaten. İlk sayfalarda yazıyor nasil tespit edileceği

cpu soc voltage menüsünde sadece auto ile manual mode var. manual da 1.27 yazılı. ama anakart fazla veriyor voltajı 1.27 yazsamda. zaten bu konuya da defalarca yazdım hwinfo64 de cpu vddcr_soc voltage svi3 tfn değeri 1.27 verdiysem daha alt bir değer yazıyor yine hwinfoda en altta anakartın değerlerine baktığımda ise cpu_soc girdiğim değerden fazla yazıyor diye. sanırım asus anakartlar voltajı yazılandan fazla veriyor.

Hocam bu attığıın iki SS'de SOC voltajı aynı görünüyor.

Yani bios'dan 1.27 vermişsin, hwinfo'da en altta anakartın değerlerine baktığımda ise cpu_soc girdiğim değerden fazla yazıyor demişsin ama aynı işte.

Hocam aynı değil ki. Mesela attığım bios fotosunda 1.27 girdim ama hemen üzerinde 1.304v yazıyor.

ryzen masterde 1.27 gözüküyor doğru ama hwinfoda 1.27 girdiğim değer 1.256v ile 1.304v gösteriyor. Bende sizin dediğiniz gibi niye bu değerler sabit değil girdiğim değerde göstermiyor diye öğrenmek için birkaç defa yazdım konuya.

Hocam benim aynıdan kastım o bios görüntüsü attığınız mesajda yerde iki tane SS var birde altta olan orada 1.27 görünüyor.

Bios içerisinde yazan 1.304 default değer zaten.

Önceden Asus anakartlarda default değer üzerinden ekleme çıkarma şeklinde voltaj verilirdi. Eğer bu da öyleyse 1.25 almak için orada ki - değere 0.54 girmek gerekiyorki 1.25'e eşit olsun. Birde öyle deneyin, bios içinde gezinmeden okumadan net birşey söylenmiyor.

Bios içinde yazan 1.304 default değer değil hocam. Bios a 1.27 girsersen o 1.304 yazan yer bazen 1.296 gözüküyor bazen 1.304 zaten hwinfo görselinde cpu soc görüntüsünde de gözüküyor bu durum.

Ayrıca biostan 1.27 girdiğimde hemen altta soc local voltage reading 1.254 gösteriyor ki bu da hwinfo daki vddcr_soc a en yakın olan değer (belki soc local reading hwinfodaki vddcr_soc olabilir.)

Mesela sizin attığınız ekran görüntüsünde vddcr_soc 1.25 gözüküyor siz büyük ihtimal bios a direk 1.25 girdiniz hwinfoda 1.25 gösteriyor. Ben ise bios a 1.27 giriyorum hwinfo da aynı yerde de 1.254 gözüküyor.

Bir şey merak ettim sizin hwinfo da anakartın cpu soc bilgisinde ne yazıyor?

Akşam bakar SS atarım.

Hocam uzaktan bios'a müdahale olsa yapıcam gerçekten, dünden beri anlaşamadık bir türlü :) doğru bilinen yanlışlar var burada. 1.304 yazan değer anakartın Auto'da verdiği değer ki genelde tüm kartlar SOC değerini Auto'da böyle veriyor. Ben Default derken demek istediğim oydu. Yani o değer default değer 1.304'den 1.29 filan göstermesi Auto olduğu için. Manuel moda aldığınızda verdiğiniz değer ne olursa onu gösterir hwinfo, ha göstermiyorsa şayet sensör okumalarında sıkıntı olabilir ya da yazılımsal hatalardan dolayı değerler yanlış gösterilebilir.

Şimdi siz Manuel Moda alıp alt sekmeye açılan VDDSOC Voltage Override yazan yere 1.25 girdiğinizde VDDSOC 1.25 olur zaten bu şaşmaz, Hwinfo'da görmemeniz çokta mühim değil aslında. hwinfo bi driver ile çakışıyordur ne bilim ryzen master varsa sistemden direk kaldırın zaten o program sıkıntılı bios'a windows ortamında çok müdahale ediyor belki siz bios'a girdim zannedip ryzen master arka planda yine değişiklik yapıyor olabilir her şey olabilir dediğim gibi.

Bahsettiğiniz bilgi buysa SS aldım

hocam işte auto da verdiği değer değil biosta manual 1.26 girdim hemen manual yazısının sol tarafı 1.288 olarak değişti. hwinfo da cpu soc boşta 1.288v olarak gözüküyor r23ü açtığımda 1.296v a çıkıyor. hwinfodaki cpu soc sekmesi biostaki cpu soc voltage ile eşleşiyor. biostaki SOC local voltage reading de büyük ihtimal hwinfodaki cpu vddcr_soc voltage olabilir.

bu durum bana özgün değil asusun genel problemi sanırım. rog strixlerde de gördüm bu şekilde.

şimdi ben biostan 1.27 versem bu tam olarak 1.27 olmayacak hwinfo da cpu vddcr_soc kısmında 1.256v olarak gözükecek ama anakart 1.304v çekecek AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 17 Eylül 2024; 19:24:45 >

hocam teşekkürler alttaki değerden bahsediyorum. cpu soc yazan yer.

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.