Aksine bana başarılı geldi. Bende şimdi sizin ayarlarınız ile deneyeceğim. |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (98. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşlar E.X.P.O olarak RAM'lerimi 6000mhz CL30 değerine çıkarttım. Ram timing değerlerini manuel olarak nasıl girmem gerekiyor ? Ve Bana ne fayda sağlar bu işlem ?
Ramler'im ;
Lexar ARES RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 LD5BU016G-R6000GDLA
-
Hocam o programı bulamadım bir türlü. Link varmı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başlata yaz hocam eventviewer
-
-
-
Cpu Core Voltage menüsü var hocam attığınız SS'de.
Auto yazıyor, orada muhtemelen Manuel ayar vardır, altında ek sekme açılıp -override diye geçmesi gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bu ekran görüntüsünü aynı anakartın youtube videosundan aldım
bende bu şekilde. - offset ayarlayabileceğimiz sekme yok.
-
Sizin attığınız SS hangisi?
Bi önceki SS size ait ise orda SOC voltage yeri de var.
Auto yazan yeri Manual yaptığınız zaman açılması gerekir.
Siz kendi bios bölümünü atma şansınız var mı?
Belki gözden kaçan birşey vardır, kendi bşos ekran görüntüsünü çekip atarsanız daha net belli olur.
-
-
Hocam bios beta değil di mi?
Birde manuel olduğunda elle 1.25 girebileceğin bir yer olması gerek. Sadece Auto ya da Manuel olup kalmaması gerekiyor.
Hata veren çekirdeği -5 değerler vererek stabil değerde bırakın hocam, diğerleri kalsın o şekilde. -25 deneyin olmayınca -20 gibi hangisinde stabil ise ondan bırakın.
-
Tamam Sizde Cpu Core Voltage sekmesinde Auto ayarını Manuel yapınca -offset gireceğiniz yer görünmüyor doğru mu? Normalde çıkması lazım.
Anakart marka model ve hangi bios yüklü söyleyebilirmisin, bir bakayım bende.
Görünmüyor, asus tuf b650 plus wifi bios 3035
Msi x670e Carbon için son çıkan (Beta olan) driver'ı buradaki bir arkadaşın, 'sıcaklıkları aşağı çektiği' önerisiyle yükledim ama bende tam tersi etki yarattıı. Çok fazla spike atmaya başladı. Hatta bazen asılı kalıyor bu spike lar. Onun mobo b650 Tomahawk'tı gerçi.
Sorum o ki; beta olmayan bir önceki herhangi bir bios'u yükleyebiliyor muyuz? Downgrade yapabiliyor muyuz bios sürümlerinde ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professor X -- 16 Eylül 2024; 19:7:10 > -
Eski bios'a geri dönüş yapabilirsin hocam bios nasıl güncellediysen aynı şekilde eski bios doyasını göstereceksin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X