|
AMD Ryzen 9 9950X test edildi: Şimdi Intel düşünsün
-
-
Amd once adam gibi gpu yapsin. Intel bile daha iyi amd gpu dan
-
Daha iyi olduğu yok oyun optimizasyonları için bastırıyor parayı ve öncelik alıyor. amd ekran kartı satmasın işlemci satmasın diye firmalarla anlaşma yapıyordu zamanında intel ve nvdia. eşit şartlarda yarış yapılmıyor
-
AMD'lerin gpu'larında ne var ? RT özellikleri zayıf sadece
-
Problemde o zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece 160 Watt güç ile 253 Watt gücünde çalıştırılan 14900K'yı geçmeyi başarmış. Başka söze gerek yok.
-
Arkadaşım 12.000 TL'ya RTX 4060 aldı, ben aynı dönemde 8500 TL'ya RX 6650 XT aldım. Ben başka bir programa ihtiyaç duymadan her şeyi sadece AMD programı ile yapabiliyor, tek tuşla undervolta geçebiliyor, arkadaşımın RTX 4060'ından bariz daha düşük ısılarda aynı performansı alabiliyorum. Üstüne aldığım 6650 XT öyle ROG serisi filan da değil, bildiğin Sapphire Pulse, yani neredeyse referans kart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 13 Temmuz 2024; 15:28:46 >
-
RT görüntünün makyajı.6700 kullandım 1.5 yıl kadar, 7700XT'ye geçtim.RT özellikleri baya geliştirilmiş ama 1.5 metreden 4K tv'ye baktığımdan benim için önemli olan RT değil, kaplamaların ne derecede iyi gözüküp gözükmediği
Benim açımdan RT umurumda bile olmayan bir teknoloji.2K'da 4070, 4K için ise 4080 gibi bir karta çıkmadığın sürece RT zaten full açamazsın
-
Konu AMD işlemci vs Intel İşlemci, yorumlar AMD GPU'ları :D :D Forum üyeleri de bitmiş :D
-
AMD yazılım konusunda kalitesiz hocam mesela XeSS FSR 3.1'i kalite bakımından geçiyor. Şahsen ben hiç beklemezdim geride kalmasını. Bu arada XeSS, DP4a ile geçiyor düşünün kalitesizliğin boyutunu.
-
koş sevim koş amd silkiyor gene.
daha bunun 5.7 de çalışan x3d leri gelecek.
-
Yahu bunun yazılımla alakası yok ki.Xess de dlss'de gpu içinde ki ai çekirdekleriyle alakalı.Sen bu ai çekirdeklerine nvidia'da tensor diyorsun.FSR yazılımsal, Xess ve dlss donanımsal bir özellik.FSR yazılımsal bir özellik olduğu için nvidia kartlarla da, intel kartlarla da, amd kartlarla da çalışabiliyor
Benim amd'yi eleştirebileceğim tek nokta bu.Kendi ai core'ları olmadığı için bu teknolojiyi her kullanıcıya vermemeli, hadi FSR'ı verdi diyelim fg'yi vermemeli
-
XeSS DP4a diye belirttim kardeşim, yazılımsal tamamen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"and it sounds like game developers will need to explicitly include support for both XMX and DP4a modes if they want to support non-Arc GPUs."
Haklısınız hocam valla bilmiyordum
-
şunu da paylaşayım;
Digital FoundryyoutubeAMD recently released FSR 3.1, featuring improvement to both its spatial upscaler and frame generation. In this video, we're going to be focusing on the spatial side - stacking up the new FSR 3.1 against the prior 2.2 revision, before moving on to comparisons against DLSS 3.7 and XeSS 1.3. There are clear and obvious improvements, but it looks like FSR is still some way off the quality of its Nvidia and Intel counterparts. Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies and various items based on DF catchphrases? Check out our store: https://store.digitalfoundry.net Join the DF Supporter Program for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe 00:00:00 Introduction 00:02:20 FSR 3.1 Improvements 00:06:53 FSR 3.1 vs. XeSS 1.3 vs. DLSS 3.7 00:11:23 Conclusionhttps://youtu.be/el70HE6rXV4?si=hYMoI7fsx-S2NrUo&t=615FSR 1.0 dan beri bulunan detay yok etme hala bulunuyor 3.1 de. Ciddi bir problem bu..
-
Yeni sistem toplayacak herkese zamanında bekleyin yeni işlemciler çok iyi geliyor diyorduk yanılmadık.. Globalde şu dikkattimi çekti, 7800X3D'ler resmen bedava fiyatlarla satılmaya başladı, hele 7950X3D'ler yok parasına deli indirimlerle ilana düşüyor.. 2024 sonu ve 2025 senesi aşırı performans zıplaması yaşanacak.. Z890 ve X870E anakartlarda gelişmiş özelliklerle birlikte Yeni sistem toplayacak olanlar her türlü kazançlı çıkacak.. Bütçesi yetmeyen bile en azından çook ucuza alacaği 7950X3D yükseltmesi ile yoluna devam edebilecek.
-
Digital foundry'nin videosunu izledim.Benim anlamadığım xess quality modundayken fsr ve dlss neden balanced modda test edilmiş ?
-
xess de fazla seçenek var hocam, xess quality ölçeklendirmesi dlss balanced ile eşit oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Daha iyi olduğu yok oyun optimizasyonları için bastırıyor parayı ve öncelik alıyor. amd ekran kartı satmasın işlemci satmasın diye firmalarla anlaşma yapıyordu zamanında intel ve nvdia. eşit şartlarda yarış yapılmıyor
|
Sadece 160 Watt güç ile 253 Watt gücünde çalıştırılan 14900K'yı geçmeyi başarmış. Başka söze gerek yok.
|
Konu AMD işlemci vs Intel İşlemci, yorumlar AMD GPU'ları :D :D Forum üyeleri de bitmiş :D |
AMD'lerin gpu'larında ne var ? RT özellikleri zayıf sadece
|
koş sevim koş amd silkiyor gene.
daha bunun 5.7 de çalışan x3d leri gelecek. |
Arkadaşım 12.000 TL'ya RTX 4060 aldı, ben aynı dönemde 8500 TL'ya RX 6650 XT aldım. Ben başka bir programa ihtiyaç duymadan her şeyi sadece AMD programı ile yapabiliyor, tek tuşla undervolta geçebiliyor, arkadaşımın RTX 4060'ından bariz daha düşük ısılarda aynı performansı alabiliyorum. Üstüne aldığım 6650 XT öyle ROG serisi filan da değil, bildiğin Sapphire Pulse, yani neredeyse referans kart.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X