Şimdi Ara

AMD Ryzen 9 9950X test edildi: Şimdi Intel düşünsün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Ryzen 9 9950X test edildi: Şimdi Intel düşünsün
    AMD, bildiğiniz gibi Zen 5 tabanlı Ryzen 9000 işlemcilerini duyurmuş ve yüzde 16'ya kadar IPC artışı yaşanacağını aktarmıştı. Bu bağlamda heyecanlı bekleyiş sürerken, serinin tepe modeli Ryzen 9 9950X için kıyaslama sonuçları paylaşılmaya başladı. Peki yeni işlemci, Core i9-14900K ve Ryzen 9 7950X'e karşı neler sunuyor? İşte detaylar

AMD Ryzen 9 9950X benchmark platformlarında test edildi

Bilmeyenler için Ryzen 9000 serisinin en güçlülerinden olan Ryzen 9 9950X, 5.7GHz saat hızı, 6 çekirdek ve 32 iş parçacığına sahip. İşlemcide toplamda 80 MB önbellek yer alırken bu, 64 MB L3 ve 16 MB L2 önbellek olarak sağlanıyor. AMD ise, Intel Core i9-14900K'ya karşı %56'ya kadar daha fazla üretkenlik performansı (%29.8 ortalama artış) ve %23'e kadar daha fazla oyun performansına (%13.2 ortalama artış) işaret etmişti.

AMD Ryzen 9 9950X test edildi: Şimdi Intel düşünsün
    Anandtech forumlarında paylaşılan görüntülere baktığımızda, AMD Ryzen 9 9950X'in en yakın rakibi Core i9-14900K ve bir önceki nesil Ryzen 9 7950X ile karşılaştırıldığını görüyoruz. Buna göre ilk testlerde 60W'ta test edilen işlemci, 4.084 MHz saat hızına ulaşıyor ve Intel Core i9-12900K'ya yaklaşıyor. Hemen ardından 90W'ta 5.053 MHz saat hızı elde edilirken, 120W'ta bu değer 5.555 MHz'e ulaşıyor ve tüm rakiplerini geride bırakıyor.

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 9000X3D işlemciler netleşmeye başladı

Üstelik test edilen tüm CPU'ların varsayılan güç değerlerinde test edildiğini hatırlatalım. Buna ek olarak AMD Ryzen 9 9950X, Monster testinde 319,7 puan, Junkshop testinde 205,8 puan ve Blender'daki Classroom testinde 152,5 puan aldı. Core i9-14900K ile karşılaştırıldığında, bunun yüzde 20 oranında daha yüksek olduğunu belirtelim. Ryzen 9 7950X'ten ise yüzde 16'ya kadar daha hızlı.

Elbette bu işlemcilerin oyun performansı önümüzdeki günlerde daha da netleşecektir. İşlemcilerin önümüzdeki haftalarda çıkacağı düşünüldüğünde bunun için çok fazla beklememiz gerekmeyecek. Bilmeyenler için, Ryzen 9000 serisi ile birlikte AMD ve üreticiler yeni X870E/X870 anakartları da piyasaya sürecek. Bu anakartlar AM5 platformunu kullanıyor. Eğer elinizde 600 serisi bir AM5 anakart varsa yeni işlemcileri BIOS güncellemesi ile uyumlu bir şekilde de kullanabilirsiniz.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-ryzen-9-9950x-cpu-160w-tdp-blazes-past-230w-ryzen-9-7950x-253w-core-i9-14900k/

• Arkadaşım 12.000 TL'ya RTX 4060 aldı, ben aynı dönemde 8500 TL'ya RX 6650 XT aldım. Ben başka bir programa ihtiyaç duymadan her şeyi sadece AMD programı ile yapabiliyor, tek tuşla undervolta geçebiliyor, arkadaşımın RTX 4060'ından bariz daha düşük ısılarda aynı performansı alabiliyorum. Üstüne aldığım 6650 XT öyle ROG serisi filan da değil, bildiğin Sapphire Pulse, yani neredeyse referans kart.
  • Amd once adam gibi gpu yapsin. Intel bile daha iyi amd gpu dan

• gsmtr G kullanıcısına yanıt
    Daha iyi olduğu yok oyun optimizasyonları için bastırıyor parayı ve öncelik alıyor. amd ekran kartı satmasın işlemci satmasın diye firmalarla anlaşma yapıyordu zamanında intel ve nvdia. eşit şartlarda yarış yapılmıyor

AMD'lerin gpu'larında ne var ? RT özellikleri zayıf sadece

• Problemde o zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece 160 Watt güç ile 253 Watt gücünde çalıştırılan 14900K'yı geçmeyi başarmış. Başka söze gerek yok.

Arkadaşım 12.000 TL'ya RTX 4060 aldı, ben aynı dönemde 8500 TL'ya RX 6650 XT aldım. Ben başka bir programa ihtiyaç duymadan her şeyi sadece AMD programı ile yapabiliyor, tek tuşla undervolta geçebiliyor, arkadaşımın RTX 4060'ından bariz daha düşük ısılarda aynı performansı alabiliyorum. Üstüne aldığım 6650 XT öyle ROG serisi filan da değil, bildiğin Sapphire Pulse, yani neredeyse referans kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 13 Temmuz 2024; 15:28:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

RT görüntünün makyajı.6700 kullandım 1.5 yıl kadar, 7700XT'ye geçtim.RT özellikleri baya geliştirilmiş ama 1.5 metreden 4K tv'ye baktığımdan benim için önemli olan RT değil, kaplamaların ne derecede iyi gözüküp gözükmediği

Benim açımdan RT umurumda bile olmayan bir teknoloji.2K'da 4070, 4K için ise 4080 gibi bir karta çıkmadığın sürece RT zaten full açamazsın

• Konu AMD işlemci vs Intel İşlemci, yorumlar AMD GPU'ları :D :D Forum üyeleri de bitmiş :D

• DeepestSea kullanıcısına yanıt

AMD yazılım konusunda kalitesiz hocam mesela XeSS FSR 3.1'i kalite bakımından geçiyor. Şahsen ben hiç beklemezdim geride kalmasını. Bu arada XeSS, DP4a ile geçiyor düşünün kalitesizliğin boyutunu.

• koş sevim koş amd silkiyor gene.

daha bunun 5.7 de çalışan x3d leri gelecek.

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Yahu bunun yazılımla alakası yok ki.Xess de dlss'de gpu içinde ki ai çekirdekleriyle alakalı.Sen bu ai çekirdeklerine nvidia'da tensor diyorsun.FSR yazılımsal, Xess ve dlss donanımsal bir özellik.FSR yazılımsal bir özellik olduğu için nvidia kartlarla da, intel kartlarla da, amd kartlarla da çalışabiliyor

Benim amd'yi eleştirebileceğim tek nokta bu.Kendi ai core'ları olmadığı için bu teknolojiyi her kullanıcıya vermemeli, hadi FSR'ı verdi diyelim fg'yi vermemeli

XeSS DP4a diye belirttim kardeşim, yazılımsal tamamen.

"and it sounds like game developers will need to explicitly include support for both XMX and DP4a modes if they want to support non-Arc GPUs."

Haklısınız hocam valla bilmiyordum

şunu da paylaşayım;

AMD Ryzen 9 9950X test edildi: Şimdi Intel düşünsünDigital Foundryyoutube
    AMD recently released FSR 3.1, featuring improvement to both its spatial upscaler and frame generation. In this video, we're going to be focusing on the spatial side - stacking up the new FSR 3.1 against the prior 2.2 revision, before moving on to comparisons against DLSS 3.7 and XeSS 1.3. There are clear and obvious improvements, but it looks like FSR is still some way off the quality of its Nvidia and Intel counterparts. Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies and various items based on DF catchphrases? Check out our store: https://store.digitalfoundry.net Join the DF Supporter Program for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe 00:00:00 Introduction 00:02:20 FSR 3.1 Improvements 00:06:53 FSR 3.1 vs. XeSS 1.3 vs. DLSS 3.7 00:11:23 Conclusion
    https://youtu.be/el70HE6rXV4?si=hYMoI7fsx-S2NrUo&t=615

FSR 1.0 dan beri bulunan detay yok etme hala bulunuyor 3.1 de. Ciddi bir problem bu..

• Yeni sistem toplayacak herkese zamanında bekleyin yeni işlemciler çok iyi geliyor diyorduk yanılmadık.. Globalde şu dikkattimi çekti, 7800X3D'ler resmen bedava fiyatlarla satılmaya başladı, hele 7950X3D'ler yok parasına deli indirimlerle ilana düşüyor.. 2024 sonu ve 2025 senesi aşırı performans zıplaması yaşanacak.. Z890 ve X870E anakartlarda gelişmiş özelliklerle birlikte Yeni sistem toplayacak olanlar her türlü kazançlı çıkacak.. Bütçesi yetmeyen bile en azından çook ucuza alacaği 7950X3D yükseltmesi ile yoluna devam edebilecek.

Digital foundry'nin videosunu izledim.Benim anlamadığım xess quality modundayken fsr ve dlss neden balanced modda test edilmiş ?

• xess de fazla seçenek var hocam, xess quality ölçeklendirmesi dlss balanced ile eşit oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.