|
AMD Ryzen 9000 işlemcilerin çıkış tarihi belli oldu: İşte modeller ve özellikleri
-
-
Az çok nasıl bir nesil gelecek anlaşıldı bence
%20 civarı ipc ve tdp de %40 düşüşe ek olarak sıcaklıklarda da full load da düşüş beklenebilir
Bakalım söylentiler ne kadar doğru çıkacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amd Ryzen 9 5900HX işlemcili laptop kullanıyorum hiçbir problem yok lokum gibi. Ne ısınma, ne kasma ne başka bir şey. Pil süresi de baya uzun. Laptop kısmını da çözmüş kaç. Kaç yıllık işlemci olmasına rağmen. Bu seride lider olacağını düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aslında çıkmasına az kalmış. Ben apu olsun istediğim için bekleyemedim. Dün 8700g işlemcili masaüstü topladım bu işlemcinin entegre grafik kartı 1650 gücünde bu sayede de ekran kartına para vermiyorsunuz Monster laptopumda ekran kartı olmasına rağmen bu işlemcinin entegre grafik birimi diğerinin 2.5 katı gücünde almak isteyenlere tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 2 Haziran 2024; 14:37:30 >
-
Beyler bir sorum var laptopda AMD Ryzen 7 4800H var 6 haziran 2020 den beri kullanıyorum 4 yıl olacak zaten işlemcide o tarihe yakın çıkmıştı Strix Point'te geçmek gerekir mi içindeki dahili ekran kartı hangi ekran kartına eşdeğer teşekkürler
-
Geçebilirsin hocam her açıdan büyük performans kazanımı olur.
Strix Point'deki 16CU iGPU'nun RTX 3050 laptop GPU'ya, Strix Halo'daki 40CU iGPU'nun da RTX 4060'a yakın olacağı söyleniyor.
https://videocardz.com/newz/amd-strix-halo-120w-boards-with-32gb-and-64gb-memory-spotted-in-shipping-manifests
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 2 Haziran 2024; 16:4:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Önceki nesilin fiyatının düşmesi için bu önemli.
Diğer türlü fazla fark yok.
Ama şu 192 MB cache işlemci gelecek mi diye düşünüyorum. Belki bu nesil gelebilir.
-
192MB L3 önbellek için iki tane 64MB 3D V-Cache lazım (64+(64x2)=192MB).
AMD X3D modellerinde,tek CCD'de çekirdek artışı ile beraber saat hızı artışına giderse büyük bir sıçrama yapar ama büyük ihtimal Zen6'ya saklıyorlar.
Bu seride,8 çekirdek ve biraz mhz artışı ile IPC iyileştirmelerinden ilerleyeceklerdir.
Gönüllerdeki X3D; tek CCD 16 çekirdek ve all core 6 ghz.
-
Bakalım kullanımda neler olacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
X3D modellerde ısınma sorunu olduğu için saat hızlarını mecbur düşürüyorlar. Ama çekirdek artışı olacak.
Standart Zen 5 işlemciler aynı çekirdek sayısında kalırken Zen 5c işlemciler 32 çekirdeğe (CCD başına 16 çekirdek) kadar çıkabilecek ve bu işlemcilerin X3D versiyonları da gelebilir.
6 GHz'i bu nesilde göremeyecek gibiyiz daha çok verimliliğe odaklanılmış gibi duruyor.
fiziksel olarak alanda yetmeyebilir o kadar keşe am5 bence yetersiz fiziksel alana sahip çok uzun süreli destek vereceklerini sanmıyorum tepe seviye için farklı soket yapabilirler
-
Zaten verdiğim örnek çok uç bir örnekti ama ilerde AMD'den görmeyi dilediğim bir X3D modeli.
AMD'den acil düzeltmesini istediğim en büyük gelişme bellek kontrolcüsü olacaktır.
Intel kadar verimli bir bellek kontrolcüsü yapmaları lazım artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Haziran 2024; 23:13:14 > -
32 çekirdek için alan yeterli.
Resimde görüldüğü gibi bir Zen 4 CCD'sinde 8 çekirdek bulunurken Zen 4c CCD'sinde 16 çekirdek var. Üstelik bu iki CCD neredeyse aynı boyutta. Yani iki tane Zen 4c CCD'sini AM5 sokete sığdırabilirsin.
Ayrıca AM5'in 2026'ya kadar (Zen 6 dahil) desteği var merak etme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 3 Haziran 2024; 0:53:21 >
-
Ryzen 9000 serisi tüketiciye iyi bir şeyler vermek zorunda, saçma salak goygoylardan bıktı insanlar.. Intel geçen gün 1851 soketine amd gibi 3 sene destek vereceğini söyledi, adamlar kısa süre sonra çıkacak işlemcilerini her türlü cazip hale getirdiler şimdiden.. Intelde yeni soketle bir çok sorunu çözdüğünü, mevcut işlemcilerden %35 daha iyisini ürettiklerini söylüyor Çıksın göreceğiz neyin ne olduğunu.. Yıllardır PC'de salak saçma karmaşa istemeyen herkes el alışkanlığı direkt intel işlemcilere yöneliyor.. AMD denen süper zeka daha adam gibi bir bellek kontrolcunu bile Yapamadı, millet 150-200.000 TL'e sistem topluyor amele gibi haftalarca Bios'da frekans ayarı yapmadan stabilite kazanmıyor, mavi ekranlar çökmeler sistemlerin 3 dakika 5 dakika açılışını beklemeler v.s.v.s.. Tam 6 aydır sistem toplayacağim sirf şu yeni işlemcilerin yeni X870E ve Z890 anakartların çıkmasını bekliyorum ve bu seferde AMD saçma sapan bir işlemci çıkarırsa artık daha fazla amd ile uğraşamam intele çakar geçerim sistemi, baydım bu amd'nin ram beğenmeme frekans beğenmeme v.s.v.s.vs sorunlarından.. Bu sene son kez AMD'e şans vermek istiyorum umarım benim gibi bekleyenleri de pişman etmezler.
-
5950x3D vardı zaten. Protip olarak AMD yıllar önce yapmıştı. Intel'in hamle yapması bekleniyor ki bu hala daha çıkmadı.
-
Buradaki en iyi işlemci Ryzen 7 9700X olmalı. 65 Watt TDP ve 5.5 GHz OC ile ama tablo yanlış. Fiyatlar belli değil ve 9700X 40 MB Önbellek değil, 64 MB Önbellek.
AMD Ryzen 7 5800X 3D @ 4.5 GHz (OC) - 105 W
AMD Ryzen 7 5800X @ 4.7 GHz (OC) - 105 W
AMD Ryzen 7 7800X 3D @ 5.0 GHz (OC) - 120 W
AMD Ryzen 7 7700X @ @ 5.4 GHz (OC) - 105 W
Intel Core i7-13700K @ 5.4 GHz (OC) - 125 - 253 W
Intel Core i7-14700K @ 5.6 GHz (OC) - 125 - 253 W
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer4141 -- 4 Haziran 2024; 14:28:04 >
-
Tek CCD ile nasıl 64MB önbellek oluyor?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X