Şimdi Ara

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU) (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
25
Favori
75.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anakart kitapçığında bu model doğrulanmamış yalnız. Bende alacaktım lakin 426 değil 424 olan 2400mhz lik olanı aldım. 2933 mhz de kullanıyorum.
  • 1600 için soğutucu aldık MSI froze sonra kargodan geldi.montaji babamla yapalım dedim .anakartin arkasında plaka var önceki soğutucunun. onu sökmeden taktik bir tane aparat boşta kaldi.babama dedim bunu sokmemiz lazım dedim yok gerek yok falan dedi iyi peki dedim.sonra macunu döktük bolca soğutucu ya yapistirdik.baktim soğutucu arasındaki aparat var ona vida tam oturmadi .Ona dedim sokcez diye dinlemedi . Soğutucu sökerken işlemci çıktı yerinden aha mont dedim.hemen o sinirle yanımdan gönderdim ben yaptım montajı calismadi anakarta o aparata işlemci sokete işlemci bacaklarına hep macun kurdanla falan temizledim olmadi .5 gün felan geçti bugün tekrar kurdum macunu az sürdüm sonra soğutucuyu montajladim .Powera bastim sistem ilk çalışmadı sonra kapattım tekrar bastık power çalıştı.iyiki sistem çalıştı yoksa 950 TL boşuna gitmiş olacakti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar size bir sorum var pc komple kapattığım zaman açmak için güç düğmesine bastığımda fanlar calısıyor anakart ledi calısmıyor 2 3 saniye sonra tekrar reset atıp açılıyor herşey normal şekilde açılıyor msi x370 gaming pro carbon var bu sorun neden kaynaklı böyle sorunu olan var mı ?
  • 1600x ile elimdeki 4x4 2666mhz Kingston hyperx ramler var. Sıkıntı çıkarmadan bu 4 modülü kullanabileceğim anakart hangisi olur. X370 serisi bir tercih etmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: white_power

1600x ile elimdeki 4x4 2666mhz Kingston hyperx ramler var. Sıkıntı çıkarmadan bu 4 modülü kullanabileceğim anakart hangisi olur. X370 serisi bir tercih etmeyi düşünüyorum.

bütçeniz kısıtlı ise msı x370 slı plus işinizi görür, agesa 1.0.0.6 update de yayınlandı

bütçe yeter ise x370 pro carbon da tercih edebiilirsiniz
  • Bütçe sıkıntısı yok. Asus c6h ye kadar yolu var. 4 slotu doldurmak sıkıntı yaşatmasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: white_power

Bütçe sıkıntısı yok. Asus c6h ye kadar yolu var. 4 slotu doldurmak sıkıntı yaşatmasında.

ben 4 slotu da doldurdum. imzamda
  • Oncelikle iyi forumlar. Ryzen5 1600x li bir sistem toplayacagim tollamadan once sizlere sormak istedim.

Sistem su sekilde planladim

R5 1600x

Asus b350 prime plus

16gb 3000mhz ram(8x2)

Gtx 1070

Sistemde asil olarak.dusunduklerim bunlar marka takintim yok o yuzden markalari yazmadim anakart haricinde. Sizce uyumlu olan ram vs. Nedir? Birde suan buna benzer bir sistem kullanan varsa hem oyundaki performansi hemde render performansi nasil bilgilendirirseniz sevinirim.

• selimcv kullanıcısına yanıt
    Bana sorarsanız 1600x almanın hiç bir mantığı yok. Zaten oc ile daha iyi hızlara çıkabilmek mümkün. Bir de 1600x ile soğutucu gelmiyor. Yani 1600x aldığınız 1600 e göre ortalama 250 tl fazladan ücret ödemiş oluyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam asus anakartlar da stabilite sıkıntısı var forumlar da ve burada kullanan bazı arkadaşlar da problem yaşıyorlar. Msi gigabyte gibi çözümlere yönelmek mantıklı olabilir.
  • Arkadaşlar amdnin hala geride olduğunu söyleyen ve intel kullananlar var. tek çekirdekde hala geride ve çoklu çekirdeklerdede geride olduğunu söylüyolar

hatta şöyle bi yorum var gerçekden kafa karıştırıcı ilk defa amd ye geçmek istiyorum ama görünce kafada soru işareti oluyo

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=127607247
  • Arkadaşlar ben bu işlemciyi çok istiyorum ancak bütçem baya kısıtlı. 2500 bilemedin max 3 bin olacak şekilde ryzen5 1600 lü pc toplamak istiyorum monitör hariç. Ne çok fazla ekran kartı performansı istiyorum ne led ışıklı falan şeyler. SSD olmasa da olur oynadığım oyunlar düşük özellikli oyun bağımlısı değilim ama bana render da fazla sıkıntı çıkartmayacak ve 8 gb 2400 ram olan ryzen 1600 lü anakart ekran kartı kasa ve psu önerebilir misiniz ? Mümkün mertebe 2500 civarında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Anakarti saglamlik bakimindan testlerde ustun.cikiyor diye asus kullanmayi dusunmustum halbuki bu kadar sorun cikarttigini bilmiyordum. 1600x tercih etmem de overclockla ugrasmadan stok hizi belli bir sure idare eder diye islemciyi yeniyken fazla yormayip ihtiyacim oldugunda oc yaparim diye dusunmustum.

• selimcv kullanıcısına yanıt
    merhaba oc dediğimiz işlem taş çatlasa 2 dk alıyor. 1 kere kaydediyor ve o şekilde devam ediyorsunuz zaten. Bence aradaki farka nvme 2 pci4x ssd almak daha mantıklı.
  • Arkadaşlar merhabalar,

Asus prime b350m-a anakartının am4 slot yerlerinden dolayı işlemci soğutucu kulesi yatay biçimde durmakta ve kasa tavanına doğru bakmakta. Yoğun kullanımın hemen sonrasında kasayı açıp baktığımda kasanın sol üst tarafındaki sıcaklık fazlasıyla can sıkar durumda. Sizce kuleyi dikey konuma getirilerek ve arka egzoza doğru üflemesinin sağlanması durumunda cpu sıcaklığında değişim gözlenir mi ? (Elimde uygun kit olmadığı için kendim deneyemiyorum.) Fikir vermesi açısından, kasa içi ferah, kasa tavanında ızgara, 2 tane önde 12 cm, 1 tane arkada 12 cm fanlar var.

Ayrıca youtubeda ki yapılan bir test de sadece 2 derecelik fark gözlenmiş.

Edit: Resim eklendi.

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtcnakt -- 13 Temmuz 2017; 18:43:46 >

• umtcnakt U kullanıcısına yanıt
    fotoğraf çekip atabilirsen daha iyi olur
    yahu o fanını yönü ne saçma yapmışlar yahu. Şimdi şöyle bir durum var. O fan büyük bir ihtimalle havayı çekiyor. Ekran kartı ile fan arasındaki mesafe çok dar. Yani tam verimli çalışmadığı gibi ısınan bir parçanın yaydığı ısıyı çekiyor. Yönü yukarı baksa çok fark eden bir şey olmayacak. O bölümde dar. Buradan belli olmuyor ama kasanın üst kısmında hava alması için delikler mevcutsa o zaman işler değişir. Bir de bu soğutucunun yönü 90 derece dönmesi mümkün değil mi? Harbi çok saçma bir konuma bakıyor fanın yönü.
    Hocam soğutucu fanı egzoz fana doğru üflettir ki sıcak hava çıkışı sağlansın. Kule kısmında hava çıkışı sağlayacak yer var mı göremedim eğer varsa oraya fanda takabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimcv

Oncelikle iyi forumlar. Ryzen5 1600x li bir sistem toplayacagim tollamadan once sizlere sormak istedim.

Sistem su sekilde planladim

R5 1600x

Asus b350 prime plus

16gb 3000mhz ram(8x2)

Gtx 1070

Sistemde asil olarak.dusunduklerim bunlar marka takintim yok o yuzden markalari yazmadim anakart haricinde. Sizce uyumlu olan ram vs. Nedir? Birde suan buna benzer bir sistem kullanan varsa hem oyundaki performansi hemde render performansi nasil bilgilendirirseniz sevinirim.

b350 prime plus için son çıkan 8005 bios da da istediğim stabiliteyi yakalayamadım

asus b350 strix i test etmeye başladım, yakında bu anakart ile gördüklerimi yazarım

sizin bütçenize b350 pcmate, b350 tomahawk yada b350 gaming pro carbon modellerini tercih etmeniz daha sağlıklı olur

oc ile uğraşmayan biri iseniz 1600x sizin işlemciniz, bütçeniz el verirse noctua u12s am4 ile güzel bir ikili yaparsınız

bellek olarak tercihinizi g.skill den yana kullanmanız daha iyi olabilir sizin için

• quote:

Orijinalden alıntı: benkisaca.bc

Arkadaşlar amdnin hala geride olduğunu söyleyen ve intel kullananlar var. tek çekirdekde hala geride ve çoklu çekirdeklerdede geride olduğunu söylüyolar

hatta şöyle bi yorum var gerçekden kafa karıştırıcı ilk defa amd ye geçmek istiyorum ama görünce kafada soru işareti oluyo
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=127607247

ryzen nin tek çekirdek perf. geride olduğunu söyleyenler, hala taraflı gözlerle bakan kişiler

daha önce yaptığım testlerde yer yer aynı saat hızlarında ryzen nin intel den daha iyi sonuçlar verdiğini bile gördüm

bu yorumu yapan kişiler 7700k nın tek çekirdek perf. nı baz alarak yapıyorlar, oysaki 7700k 4.5Ghz e kadar saat hızını yükselten bir model

bu yüzden içiniz rahat olsun, intel in şuan piyasada olan işlemcileri ryzen muadilleri karşısında fiyatlarını haketmeyen modellerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 13 Temmuz 2017; 19:15:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Whitefight

Arkadaşlar ben bu işlemciyi çok istiyorum ancak bütçem baya kısıtlı. 2500 bilemedin max 3 bin olacak şekilde ryzen5 1600 lü pc toplamak istiyorum monitör hariç. Ne çok fazla ekran kartı performansı istiyorum ne led ışıklı falan şeyler. SSD olmasa da olur oynadığım oyunlar düşük özellikli oyun bağımlısı değilim ama bana render da fazla sıkıntı çıkartmayacak ve 8 gb 2400 ram olan ryzen 1600 lü anakart ekran kartı kasa ve psu önerebilir misiniz ? Mümkün mertebe 2500 civarında

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.