Şimdi Ara

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU) (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
25
Favori
75.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • M2 SSD için biliyorsunuz yüksek ısı sorunu vardı. Bugün söyle bir çözüm buldum. Montajı tamamlayınca tekrar bilgilendiririm.

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeri olmayabilir fakat pencereli bir kasa alacağım 300 tl ye kadar Phanteks P400 veya Corsair 270R düşünüyorum ne tavsiye edersiniz?
  • m2 ye uyguladığım soğutucu levhalar işe yaradı sayılır 10 derece kadar sıcaklık değeri düştü. 7 tl ye bence değer.
  • Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Hemşerim aydında o sıcaklıklarda normal o değerler eğer klimasız odada çalışıyorsan. Hele ki ağustos ayında ölümcül sıcaklar başlıyor. İkizdere barajınıda bitirmişlerdi en son gittiğimde nemide iyice arttırmıştır Bu arada aman dikkat et mp500'ün min ve maks sıcaklık değerlerine bakta sonra uzun vadede ssdyi kaybetme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

EKLEME: 1403 BİOSDA İLK AÇILIŞTA 1 DEFA KAPANIR GİBİ YAPIP SORUNSUZ AÇILDI C14 34 3200MHZ 1201 biosda 2 defa yapardı bunu ve c14 34 3200 de açılmıyordu

çözüldüyse sevindim, gözünüz aydın şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Bellekler sadece sizin kullandığınız Krait Gaming kartta mı denendi yoksa Tomahawk vs. var mı içlerinde? Değerler sürekli stabil ve sistemde hiç bir sorun yok değil mi? Bazı kişiler üst üste diretiyor 1.000 TL.lık bellek alın diye. Ayrıca 3200Mhz Cas14 ile Cas16 arasında farkları denediniz mi? Benchmark dışında gözle görülür ne kadar fark yarattı programlarda?

tomahawk da da test ettim, cl14-cl16 arasındaki farkı benchmarklar dışından anlamak zor ama ryzen için 3200/cl14 ideal bellek stili
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARBINGER

Arkadaşlar yeri olmayabilir fakat pencereli bir kasa alacağım 300 tl ye kadar Phanteks P400 veya Corsair 270R düşünüyorum ne tavsiye edersiniz?

imkanınız varsa mutlaka Phanteks P400 S versiyonunu alın, rgb led, fan kotrolcü, Tempered class kapak vs.. daha iyi seçenek olur

test ettiğim kadarı ile bendeki sıralaması şu şekilde :

Phanteks P400S > NZXT S340 Elite > NZXT S340 > Phanteks P400 > Corsair 270R
  • F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    Sağ ol hocam ama sevincim kısa sürdü dün fiş bile takılıydı pc yi açtım yine durduk yere sıfırlayıp c16 39 2400mhz yapıp açıldı o an kıracaktım pc yi neyse bu defa DOCP profini seçip denedim c14 34 3200 açıldı baya kurcaladım sonra kapadım fişi çektim yattım ertesi gün tekrar açtım bir kez Cold boot yapıp açıldı 3200 ve c14 34 şuan surun yok bakalım ne zaman sapıtacak yine iyice canımı sıkmaya başladı bu olay düzeltilemeyecek sanırım bu saçma sorung

ekleme: fişi çekmediğim halde yine 2400mhz ye döndü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 9 Temmuz 2017; 3:20:9 >

• HARBINGER kullanıcısına yanıt
    ahahah valla klima var lakin bakım da olduğu için çalışmıyor. Dediğim gibi 40 derecenin ortasında oturuyorum artık. Mp500 için uyguladığım pasif soğutma baya işe yaradı. Kasanın yan tarafına da fan montajı yaptım. ortalama 65 derecede çalışıyor aktif kullanımda. internetten araştırdım 90 derecelerde kullananlar var. Benim ki onların yanında buz gibi genel de bu derece yüksek okuma yazmaya oranına sahip m2 ler bu derecelerde çalışıyormuş bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

Sağ ol hocam ama sevincim kısa sürdü dün fiş bile takılıydı pc yi açtım yine durduk yere sıfırlayıp c16 39 2400mhz yapıp açıldı o an kıracaktım pc yi neyse bu defa DOCP profini seçip denedim c14 34 3200 açıldı baya kurcaladım sonra kapadım fişi çektim yattım ertesi gün tekrar açtım bir kez Cold boot yapıp açıldı 3200 ve c14 34 şuan surun yok bakalım ne zaman sapıtacak yine iyice canımı sıkmaya başladı bu olay düzeltilemeyecek sanırım bu saçma sorung

ekleme: fişi çekmediğim halde yine 2400mhz ye döndü

keşke asus hero yerine msı marka bir model alsaymışsınız

• Msi'da da benzer ram sorunları var hatta daha farklı bios, ethernet ve oc problemleri söz konusu. Asus hero bence msi modellerine göre az sorunlu bir tek ram sorunu var bir de fanlarla ilgili ufak bir sıkıntı varmış bir sonraki güncellemede tamamiyle düzeltilebilecek sorunlar. Biraz zaman gerekiyor. Yurtdışı kaynaklarda amd'nin ağır davrandığına yönelik şikayetler var, bug düzeltme sürecinde amd ile anakart üreticileri arasında bir iletişimsizlik var.

https://www.google.com.tr/search?rlz=1CDGOYI_enTR611TR611&hl=tr&ei=xXphWeCcIZDJwAKVvJEI&q=msi+x370+problem&oq=msi+x370+problem&gs_l=mobile-gws-serp.3..0i22i30k1l2.2103.4200.0.4634.8.8.0.0.0.0.207.1196.0j7j1.8.0....0...1.1.64.mobile-gws-serp..0.8.1194...0j0i67k1j0i13k1.ZC5m0WHySZI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Temmuz 2017; 12:51:2 >

• F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    hocam tüm kartlarda benzer dertler var bence sorun marka değil de uyumsuzluk ve bios gibi yoksa 1201 bios bile bu kadar sorun yaratmıyordu birde sizde iyi kart dediniz yada ben yanlış hatırlıyorum da zaten hep asus kullandım 10 yılda bu 3.cü asus kartım ama böyle saçma ram sorununu ilk kez gördüm
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    bende size katılıyorum
  • sanırım ram konusunda en azından sıkıntısız olan tek anakart gigabyte galiba
  • Slm, ryzen 1600 sistem toplamak üzereyim, şuan bios, ram vs. sorunu olmayan max 430 tl ye kadar b350 chipsetli hangi anakartları önerirsiniz, bir de r 250 kadar işe yarayabilecek dahili ekran kartı olan var mı?

• bu arada sevdiğim bir abimde 1080 var ikna edebilirsem hatrı sayılır oyunlar da performans testlerini yayınlarım arkadaşlar.
  • Max 325 tlye 8 gb ram tavsiye eder misiniz? Bugün vatana gidip sistem toplamayı düşünüyorum

• Sedat_16 kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-fury-black-8gb-2666mhz-ddr4-ram-hx426c15fb-8-p-BD803918

Ben bunu kullaniyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedat_16 kullanıcısına yanıt
    Anakartınız nedir bilmiyorum fakat ben MSI B350 Tomahawk ile Kingston Hyperx 8GB DDR4 2133 mhz olanı aldım 2933mhz de sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum. Uyumlu bellek listesine göre almaya çalışın.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.