Şimdi Ara

Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
44
Favori
27.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emeğine sağlık hocam, bu paylaşım oldukca işime yarayacaktır.
  • Selamlar, şu an baya stabil, sıcaklıklar da güzel gibi, nasıl sizce arkadaşlar?
    Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfing with the Alien

Arkadaşın videoda gösterdiği ayarları yaptım 102 dereceye çıktı direkt kapattım. Soğutucu stok fan? hayır hayır. Arctic Liquid Freezer II 240 modelini kullanıyorum.

Şu an stok değerde ne kadar peki? 85'leri görüyor... Amd mi? bir daha asla...

Alıntıları Göster
    1.3 v ile 102 dereceye nasıl çıkarttınız cidden merak içersindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

1.3 v ile 102 dereceye nasıl çıkarttınız cidden merak içersindeyim.

Alıntıları Göster
    Whatsapp kullanıyorsanız özelden mesaj atayım. SS yollayabilirim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfing with the Alien

Whatsapp kullanıyorsanız özelden mesaj atayım. SS yollayabilirim hocam.

Alıntıları Göster
    Yazdım wpden

• quote:

Orijinalden alıntı: Orodruin

Üç beş derece sıcaklık düşüreceğim diye işlemci voltajı ile oynamak riskli iş. Laptoplarda 80-90 derecelerde işlemci kullanınca birşey olmuyor da masaüstünde 70-75 derece hatta ve hatta render altında 75-80 derece kritik sıcaklık değil.
    Sistemi eğer kendi haline bırakırsak tehlikeli hocam asıl. 1.30 aşağısını görmedim 4.0ghz için. 75 dereceleri görüyordu o şekilde. Şu an 1.18750'de 4.1'de kullanıyorum, en fazla 66 gördüm. 1.25 volt üstü risk bence. 1.30 üstü ise tehlikeli.

• bizans Torunu 2 kullanıcısına yanıt
    sogumuyor yanıyı yanıyııı cavırınki gibim yanıyıı
  • 4.2 ghz de 1.2250 ile stabilite sağlandığında (prime testi vs) cinebenchde stok halinden düşük skor veriyor boost mu olmuyor acaba işlemci voltajı 1.3 girip denedim değişen pek birşey olmadı.Sonra tekrar 1.2250 yaptım daha düşük değerlerde de cinebenchi tamamlıyor ama prime testinde 2-3 worker duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 21 Mayıs 2020; 14:57:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

4.2 ghz de 1.2250 ile stabilite sağlandığında (prime testi vs) cinebenchde stok halinden düşük skor veriyor boost mu olmuyor acaba işlemci voltajı 1.3 girip denedim değişen pek birşey olmadı.Sonra tekrar 1.2250 yaptım daha düşük değerlerde de cinebenchi tamamlıyor ama prime testinde 2-3 worker duruyor
    Biostan mı voltaj veriyorsunuz yoksa ryzen master dan mı?

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Biostan
  • quote:

Biostan
    Puanınız düşüyorsa voltaj yetmiyordur diyecem ama 1.3 ilede düşük diyorsunuz

Bende öyle tahmin edip direk 1.3 verdim etkisi olacak mı diye ama farketmedi zaten test ve oyunlarda sorun yaşamadım 1.225 ile ama neden düşük skor verdi onu anlamadım.
  • quote:

Bende öyle tahmin edip direk 1.3 verdim etkisi olacak mı diye ama farketmedi zaten test ve oyunlarda sorun yaşamadım 1.225 ile ama neden düşük skor verdi onu anlamadım.
    Ayarlarınızı default a alıp tekrar bir test yapın puan düşükse sistemsel bir sıkıntı da olabilir. Windowsla alakalı yada ramlerinizle alakalı.

Default test yapmıştım zaten ona göre karşılaştırma yaptım normal değerdeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 21 Mayıs 2020; 20:5:41 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.