Şimdi Ara

AMD Ryzen THREADRİPPER 3990x ve performans sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart msi creator trx40 işlemci ryzen 3990x
    Windows u kurmadı, en son flashtan bios update yaptık, anca windowsu gördü, ara ara ddr4 ramlari. Görüyor, Şimdi 3 ünü görüyor ve 1 tanesini görmüyor ve ayrıca 4ününde ışıkları yanıyor.
    Performans olarakta render alırken, 3900x ile aynı 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
    Sizce anakart ta bir sorun mu vardır?
    İlk Windows hatası böyleydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fbsrk -- 11 Mart 2020; 21:2:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bende de msi anakartla saçma sapan bi durum olmuştu, alakası var mı bilmiyorum ama bios update yaptıktan sonra diskinizi formata başlamadan diskpart ile temizleyip temiz kurulum yapın.

Ram mevzusu enteresan sorun derin olabilir
  • Bir süreliğine Ram leri sadece 2 tanesini dual olarak deneyin derim.
  • Ramleri tek tek doğru slotta deneyin. Tek rami ilk hangi slota takacağına anakart kitapçığından bulmalısın.

Tüm CPU güç girişlerini doldurun.
  • Bendeki şansı bip 🤦‍♂️ 2 günüm çöpe gitti, sistemi kurdum, tekrar bozdum.

Anakart bozuk, sol ram slotları düzgün çalışmıyor, 64 görüyor, bir 48 görüyor, sadece sağdimlerde 32gb ram bırakıyorum, 29saniyede render alıyor,4 unu takınca 64, ozman 48 görüyor 70 saniyede rednder alıyor, 1 defa sadece düzgün çalıştı ve 64gb gördü ondada 18 saniyede render aldı.. Corona render testinde.
    Neyse söktüm, msi aradım yolladım kartı.. Ramlarde cpu da bir sorunyok, zaten ramleri halen diğer bilgisayarda kullanıyorum.
    Tesekkurler İlginiz için.
    Bios tamamıyla sıkıntı kartın. Birdaha msi alanının.. Valla kartı değiştirmeyip, birşey yok diye yollarlarsa, youtube videosu çekerim.. Dünyanın en hızlı işlemcisine 3900x in gerisine atan anakart diye.. Bütün işlerim alt üst oldu 🤦‍♂️

• quote:

Orijinalden alıntı: Fbsrk

Bendeki şansı bip 🤦‍♂️ 2 günüm çöpe gitti, sistemi kurdum, tekrar bozdum.

Anakart bozuk, sol ram slotları düzgün çalışmıyor, 64 görüyor, bir 48 görüyor, sadece sağdimlerde 32gb ram bırakıyorum, 29saniyede render alıyor,4 unu takınca 64, ozman 48 görüyor 70 saniyede rednder alıyor, 1 defa sadece düzgün çalıştı ve 64gb gördü ondada 18 saniyede render aldı.. Corona render testinde.
    Neyse söktüm, msi aradım yolladım kartı.. Ramlarde cpu da bir sorunyok, zaten ramleri halen diğer bilgisayarda kullanıyorum.
    Tesekkurler İlginiz için.
    Bios tamamıyla sıkıntı kartın. Birdaha msi alanının.. Valla kartı değiştirmeyip, birşey yok diye yollarlarsa, youtube videosu çekerim.. Dünyanın en hızlı işlemcisine 3900x in gerisine atan anakart diye.. Bütün işlerim alt üst oldu 🤦‍♂️
    Hocam olabiliyor, sıfır Auros Z390 kart aldım geldim montajını yaptım. Öncek kendisini bozdu, işlemciyi ve sıvı soğutmayıda beraberinde götürdü, sıvı soğutma nasıl bozuldu onu hiç anlamadım bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 12 Mart 2020; 22:24:44 >

• Geçmiş olsun,bu sebeplerden dolayı iş yaptığım sistemde asustan başka anakart kullanmıyorum uzunca bir süredir. X99 zamanında msi anakartım kafasına göre bioslar uçuyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Sendede mi oluyordu? Bizim mpower da aynisi oluyordu bu yüzden x99 x299 gibi platform larda msi almam

• Valla bir de epey kişi tanırım bu sektörden sağolsunlar bir aydan fazla bios atmalarını bekledim, bu sebeple ben msi anakart alma defterini kapattım. Hiç sorun yaşamayanlar da var ama ben Asus tercih ediyorum.

• Konuda MSI bios desteği ile ilgili önyargılar ile yalan yanlış algı oluşturulmuş ve bunun üzerine 2 rakip ürünü kontrol ettim.

Şimdi gerçeklere bakalım;

CREATOR TRX40

Son BIOS 2020-03-24 tarihinde gelmiş AGESA numrası version 1.0.0.3 Patch C
    www.msi.com
    Support For Creator TRX40 | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/support/Creator-TRX40

ROG Zenith II Extreme

Son BIOS 2020/02/05 tarihinde gelmiş AGESA numarası 1.0.0.3 patch A
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG-Zenith-II-Extreme/HelpDesk_BIOS/

ROG Zenith II Extreme Alpha

Son bios 2020/02/05 tarihinde gelmiş ve kullandığı agesa numrası 1.0.0.3 patch A
    https://www.asus.com/Motherboards/ROG-Zenith-II-Extreme-Alpha/HelpDesk_BIOS/

Sonuç; MSI güncel ve son çıkan AGESA'yı kullanırken ASUS'a daha yeni AGESA güncellemesi gelmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Mart 2020; 15:24:32 >

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Genel olarak bende asus aliyorum. Hatirlarsaniz 6700k zamaninda 0.8 ghz sorunu vardi bende o zaman z170 m5 vardi baya çektiydim ondan. Ama genede memnun dum mpower da dual bios vardi birde. Ne hikmetse 2 bios da kendi kendine uçuyordu

• Bende de mpower vardı bioslar Allaha emanet ti.

• Yalnız Threadripper 3990x olmasın o?

64 Çekirdeği tam kullanmam için ya Windows 10 Enterprise kullanacaksın ya da Linux. Önce bunu yazalım ama Linux AMD işlemcilerin gerçek potansiyelini görmek için gerekli, scheduler sebebi ile. Windows 10 Pro da 64 çekirdek 2 işlemci olarak görünüyor, tabi bu sorun hala düzelmediyse.

BIOS'lar MSI'da yeni çıkan kartlar da problemli. Ben de MSI Gaming Edge x570 var mesela, ilk çıktığındaki bios epey problemli idi.

Genelde bu problemler BIOS'dan oluyor, BIOS güncelleyince NVMe ssdler görünmeye başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 30 Mart 2020; 21:8:10 >
  • Msiya falan laf sallayanlar olmuş önce amd firmalara doğru düzgün destek sağlasın.
  • Girdiğim her 2 konudan birinde böyle yazmasan sana %50 %50 hak veriyor olacağım aslında.
    Arkadaşlar, biz yetişemiyoruz. Olabildiğince tecrübesini paylaşıyoruz kullanıcıların. MSI için hani ne söyleyebilirim, tüm üreticiler CPU voltajını VCCD belirlerken FPU voltajını belirleyen bir başka anakart markası daha yok. Elle ayarlarsanız kafadan +0.075 girmiş oluyorsunuz. Sırf buildzoid işlemci bozduğunda elindeki anakart msi idi diyim, 1.385v ile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.