Şimdi Ara

amd sempron teknolojisi hakkında bilgi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar KARAR VERDİĞİM AN notebook almayı düşünen biri olarak yardımınıza ihtiyacım var. Bu amd sempron teknolojisi hakkında bi bilgim yok, o yüzden tereddütlüyüm biraz performans,ısınma vb. konularda. Bu note book u kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...

Acer Aspire 3005WLMi, AMD Sempron 3300+ XP Home TR

Chipset/Platform SiS M760GX / AMD Sempron™ Mobil teknolojisi
    Desteklenen İşlemciler AMD Sempron™ Mobil 3300+ işlemci (2.0GHz) *
    LCD Ekran 15.4" WXGA Acer CrystalBrite TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk
    Aspire CinemaVision™ teknolojisi, Aspire ClearVision™ Video optimizasyonu
    Grafik Kartı Entegre paylaşımlı maksimum 128MB DDR 3D AGP video bellek
    Sistem Belleği 512MB (2*256) DDR333 (maksimum 1024MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    Sabit Disk (HDD) 60GB Ultra ATA 100
    Optik Sürücü DVD Dual Double Layer (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, DL DVD+R)
    Ses Sistemi (Audio) MS Sound uyumlu ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon
    İletişim Arabirimleri Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring
    Entegre 10/100 Mbps fast ethernet, Wake-on-LAN
    Entegre Acer InviLink 802.11b/g WLAN kablosuz ağ desteği, Wi-Fi
    I/O Arabirimleri * Modele bağlı olarak konfigürasyon değişebilir. ** Kullanım özelliklerine göre değişebilir.
    PCMCIA / RJ-45 / RJ-11 / USB 2.0 : 1 adet Type II + 1 adet + 1 adet + 3 adet
    IEEE1394 / Kızılötesi : -- / --
    VGA out / S-Video TV-out : 1 adet / YOK
    LINE-IN / LINE-OUT : 1 adet (mikrofon için) + 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için)
    Bellek Kart Okuyucusu : ---
    Ebat / Ağırlık G:364 x D:279 x Y:33.9 / 38.9 mm; 2.95kg (DVD-RW sürücü dahil) *
    Güç Kaynağı / Adaptör 8 cell 44000mAH Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör
    Pil Ömrü / Şarj Süresi 2.5 saat pil ömrü / 2.5 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalışırken şarj süresi **
    Klavye / Mouse 85 tuşlu Türkçe Q klavye / Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse
    Yazılımlar (software) Norton AntiVirus, Acer e-Manager, Power DVD, NTI CD-Maker, Acrobat Reader, Kurtarma CD'si
    Acer ARCADE (Tüm Multimedya uygulamaları için) ve Acer GRIDVISTA yazılımları
    İşletim Sistemi MS Windows XP Home Türkçe *

Acer Notebook TM4104LCi 2.0GHz / 533MHz FSB / 2 MB SONOMA

Ağırlık: 2.9 kg
    Batarya Ömrü: 5 saat
    Bellek: 512MB DDR2-400
    Bluetooth: Var
    Boyutlar: 364 x 279 x 33.9
    CRT Çıkışı: Var
    Ekran Kartı: Intel Media Accelerator GMA 900 128MB Dx9.0
    Ethernet: 10/100 Fast Ethernet
    Garanti Süresi: 2 Yıl
    IEEE 1394 Port: Var
    Işlemci: Intel® Centrino Pentium® M 760 2.0GHz / 533MHz FSB / 2 MB SONOMA
    Jack: 1 x RJ-11 modem jakı / 1 x RJ-45 Ethernet jakı
    Kızıl Ötesi: Var
    LCD: 15" XGA 1024x768
    Mikrofon Girişi: Var
    Modem: 56K V.90 Modem
    Optik: DVD CD-RW Combo
    PCMCIA: 1 x Cardbus tip II slot
    Port: 1 x harici VGA port
    S-Video: Var
    Sabit Disk: 60GB
    Speaker: 1 x hoparlör / kulaklık / line out jack
    USB Çıkışı: 3 x USB 2.0
    Wireless Card: Intel Wireless Pro 2200BG 802.11b/g
    Yazılım 1: Adobe Acrobat Reader Cyberlink Power DVd NTI CD
    Yazılım 2: Acer Launch Manager,Acer system Recovery CD, Norton Antivirus
    Yazılım 3: Acer Gridvista
    Yonga seti: Intel i915GM
    İşletim Sistemi: Windows XP Home TR

bunlara ek olarak Bu iki notebook tan tercihiniz hangisi olurdu???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysale -- 25 Kasım 2005, 23:57:56 >

• 3005 daha iyi bir seçim gibi duruyor sonuçta onunda işlemcisi 2 ghz
  • Sempron AMD'nin Intel'in mütevazi Celeron'una rakip üretimidir. Performans açısından tıpkı Celeron gibi vasattır, tavsiye edilmez.
  • işlemci önbelleği centrinolarda 2mb.ken bunda 124k.mıydı neydi?
    bende önce sempronlu packardbell alacaktım ama,bunu anlayınca vazgeçtim.
  • Amerikada hep AMD notebook tavsiye ediyorlar ama, Türkiyede AMD nin durumu (servis olarak felan) nedir bilmiyorum. Önbellek konusunda bilgim yok fakat önemli bişey tabii.
  • amd bence desktoplarda intelden iyi,ama notebook da illa amd diyorsanız sempronun yerine turion almak en doğrusu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

Sempron AMD'nin Intel'in mütevazi Celeron'una rakip üretimidir. Performans açısından tıpkı Celeron gibi vasattır, tavsiye edilmez.

Sempronlarda fpu çok daha güçlüdür. Powertard modda pil canavarı iken tam yükte default bir celeronu ( e notebooklarda genelde hep stock aparatlar ve default hızlar var zaten) sempron yine öne geçer uzak ara.

bu arada sempronlu laptoplar, turion varken alınmazlar bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd İşlemci Tavsiyesi Hk
    5 yıl önce açıldı
    Laptop Ram Desteği Hakkında ?
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yaa arkadaslar forumları okudugumda şu anlayış öne çıkıyo,tabii bende bunu savunuyorum, ihtiyaca göre notebook secimi!!! Ben ölee oyun canavarlığı yapacak biri değilim,zaten o kadar vakitte bulamam:)) şölee söliyim eskiden oynadıgım oyunlar age of empires 2 ve managerlik oyunlarıydı genelde. Belki onları oynarımm bilmiyorum ama asıl çok kullanacağım programlar ofis programları ve özellikle autocad. Zaten autocadi rahat kaldıran bi notebook benim her türlü işimi görür:)) bi de film var tabi ki. Şimdi bu yorumlardan soraa acaba diyorum secenekler arasına Acer Aspire 5032WXMi, AMD Turion 1.6GHz modelinide mi katsam diyorum??? Sizce Sempron 3300 (2.0GHz) mü yoksa AMD Turion 1.6GHz mi işlemci olarak daha yüksek performans verir??? Lütfen yardımm !!!

Acer Aspire 5032WXMi, AMD Turion 1.6GHz,XP Home TR

Chipset/Platform ATI Radeon® XPRESS 200M chipset / AMD Turion™ Mobil teknolojisi
    Desteklenen İşlemciler AMD TURION™ 64bit ML-30 işlemci (1.6GHz / 1MB / 400MHz) (35W) *
    LCD Ekran 14.1™ WXGA Acer CrystalBrite TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk
    Aspire CinemaVision™ teknolojisi, Aspire ClearVision™ Video optimizasyonu
    Grafik Kartı 128MB ATI Mobility Radeon 200M PCI Express paylaşımlı ekran kartı *
    Sistem Belleği 512MB (1*512) DDR-I 333MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    Sabit Disk (HDD) 80GB Ultra ATA 100
    Optik Sürücü DVD Dual Double Layer (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, DL DVD+R)
    Ses Sistemi (Audio) MS Sound uyumlu S/PDIF ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon
    İletişim Arabirimleri Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring
    Entegre 10/100 Mbps fast ethernet, Wake-on-LAN
    Entegre Acer InviLink? 802.11b/g WLAN kablosuz ağ desteği, Wi-Fi
    I/O Arabirimleri * Modele bağlı olarak konfigürasyon değişebilir. ** Kullanım özelliklerine göre değişebilir.
    PCMCIA / RJ-45 / RJ-11 / USB 2.0 : 1 adet Type II + 1 adet + 1 adet + 3 adet
    IEEE1394 / Kızılötesi : 1 adet + 1 adet FIR + YOK
    VGA out / S-Video TV-out : 1 adet + 1 adet
    LINE-IN / LINE-OUT : 1 adet (mikrofon için) + 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için) S/PDIF desteği
    Bellek Kart Okuyucusu : 5 'li (MMC, SD, xD, MS ve Memory Stick Pro) kart okuyucu
    Ebat / Ağırlık G:335 x D:244 x Y:31.9 / 34.1 mm; 2.38kg (DVD-RW sürücü dahil) *
    Güç Kaynağı / Adaptör 6 cell Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör
    Pil Ömrü / Şarj Süresi 2.5 saat pil ömrü / 2.5 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalışırken şarj süresi **
    Klavye / Mouse 85 tuşlu Türkçe Q klavye / Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse
    Yazılımlar (software) Norton AntiVirus, Acer e-Manager, DVD player, NTI CD-Maker, Acrobat Reader, Kurtarma CD'si
    Acer ARCADE (Tüm Multimedya uygulamaları için) ve Acer GRIDVISTA WIDE-SCREEN yazılımları
    İşletim Sistemi MS Windows XP Home Türkçe

SİZCE BU NOTEBOOK 3.SECENEK OLARAK DÜŞÜNÜLÜR MÜ???

• Ben bu cihazı aldım arkadaşım. Bence çok ama çok güzel bir cihaz. ama pil olarak birşey diyemeyeceğim. Zira 2,5 saat gibi bir süresi var. Ama bir gerçekki 6 cell pil için bence makul. onun dışında çok şık ve güzel. Ha birde oyun konusunda birşey diyemeyeceğim zira herhangi bir oyun kurmadım.
  • hangisini aldınnn???? sempronn 3300 mü yoksaa turion 1.6 yı mı??? yaa sempron 3300 de bluetooth web camera çanta gibi yan aksesuarlarda varr, benim bundaki tek tereddütüm autocad gibi programlarda sorun yaşarmıyımm??? ARKADAŞLAR LÜTFEN BİLEN VARSA YARDIM ETSİNN
  • burada sempron teknolojisini detaylı bi şekilde anlatabilecek bi arkadaş varsa yardım etsin LÜTFENN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.