Arkadaşlar intelin i7 serisi amdden pahalı doğru fakat güç tüketimi amd de fazla bu fiyat olarak nasıl yansır?chip dergisinde vardı işlemci güç tüketimleri..x4 965BE ve x6 1055T ile i7 870 arasında kaldım ekran kartı olarakta 5870 yada gtx460 hangi kombinasyon sizce?
default kullanimda 870 ile 1090 arasinda bir fark yok guc tuketimi olarak.10w oynasa ne olacak ki birinde 50 lira fatura gelirken digerinde 100 lira gelmez 1kw elektirik 20 kusur kurus 10 hatta 20 watt fark olsa gunde 8 saat kullansan hesapla iste.965 ve 6870 oneririm parasal olarak esas bu sekilde kar edersin diger dusunduklerine gore.
i7 870 alma AMD al diyenin aklına da şaşarım tabi, eğer ekonomik olarak gücünüz varsa i7 870 hem performans olarak hem de güç tüketimi olarak AMD'nin bütün masaüstü işlemcilerinden iyidir. Güç tüketiminde çok fazla farklar yok ,ama genede Intel'i tavsiye ederim, 15-20 watt civarı daha düşük güç tüketimi var ve güç tüketim teknolojisi daha efektif çalışıyor. Ekran kartı içinde 6000 serisini bekle.
quote:
Orijinalden alıntı: WinteR i7 870 alma AMD al diyenin aklına da şaşarım tabi, eğer ekonomik olarak gücünüz varsa i7 870 hem performans olarak hem de güç tüketimi olarak AMD'nin bütün masaüstü işlemcilerinden iyidir. Güç tüketiminde çok fazla farklar yok ,ama genede Intel'i tavsiye ederim, 15-20 watt civarı daha düşük güç tüketimi var ve güç tüketim teknolojisi daha efektif çalışıyor. Ekran kartı içinde 6000 serisini bekle.
6000 serisi ne zaman çıkar birde intel ve yeni çıkacak ekran kartını düşünürsek hangi anakartı yanında önerirsiniz?diğer önemli sorum daha az güç tüketimi daha az ısınma demek değil mi yoksa ısınma farklı mi?
6870 dururken 5870 alip yanina da 965 yeterken 870 takanin da ben aklina sasarim.guc tuketimi isinma farki demek degil amd x4 phenom islemciler cok isinan islemciler degildir bu basliga sorabilirsin.
6000 serisi çıktı, bu hafta içinde Türkiyeye gelir, 280 dolar civarı 6870'ler uygunsa bütçenize iyidir. Bu arada yeni işlemciler de geliyor, aceleniz yoksa bekleyin, AMD'de Intel'de soket değiştirecekler ve en kötü ihtimal ile 1,5 yıl bu soket için ürünler çıkarcaklar. Intel tarafında yeni işlemci testlerinde 3,1 hz, 4/4 çekirdek -thread, 6 mb cache'lik yeni işlemcisi (i5 2400) , genelde i7 880'i %10 civarı geçebiliyor, bunu da yaparken gene %10-15 civarı daha düşük güç tüketiyor. AMD'de de güzel haberler olacaktır,aceleniz yoksa bekleyin. Isınma ile güç tüketimi genelde paralel,pek bilemiyorum, önemli olan verimlilik ve genelde en yüksek verimlik teknolojisine sahiptir işlemciler.
Intel'in yeni çıkacak işlemcilerini pas geçmenizi ancak maddi gücünüz el verirse 1366 soket tercih etmenizi öneririm. Bu durumda İ7 950 iyi bir tercih olabilir. Bu işlemcilerin "daha üstü" diyebileceğimiz işlemciler 2013 yılından önce çıkmayacak. Intel'in yeni çıkartacağı işlemcilerin bekleneni veremeyeceğini öngörüyorum. Bütünleşik GPU fikrine başından beri karşıyım. Öte yandan alacağınız 1366 soket İ7 950 işlemci şu an piyasada bulunan ve bir sonraki nesil bütün işlemcilerden daha üstün olacaktır. HT özelliği sayesinde işlemci başına çift görev atama özelliği ile 8 çekirdekmişçesine çalıştığından şu an piyasada olan 6 çekirdek işlemcileri de es geçebilirsiniz. Gerçek 8-10-12 çekirdekler çıkana kadar mutlu mesut kullanabilirsiniz bilgisayarı. Bu da en kötü ihtimalle 4-5 sene eder. İ5 alıp 2 sene sonra değiştirmektense İ7 alıp 4 sene değiştirmek ekonomik ve teknik açıdan çok daha makul. Para sorununuz yoksa bu yolu tercih etmeniz en mantıklısı olur.
Ekran kartı konusunda ben de 6000 serisinin piyasaya girmesini bekleyin derim. Nvidia fiyat indirimine gidecek (gerçi bize etkimez o indirim) ve 5000 serisi de ucuzlayacak. Ayrıca 6000 serisinin fiyatı da yine nvidia'ya göre daha iyi olacaktır ve şu ana kadarki testlerde 6000 serisi 400 serisi nvidiaları epey üzecek gibi duruyor. ATI geliştirmiş kendini.
Orijinalden alıntı: thunderwatcher Intel'in yeni çıkacak işlemcilerini pas geçmenizi ancak maddi gücünüz el verirse 1366 soket tercih etmenizi öneririm. Bu durumda İ7 950 iyi bir tercih olabilir. Bu işlemcilerin "daha üstü" diyebileceğimiz işlemciler 2013 yılından önce çıkmayacak. Intel'in yeni çıkartacağı işlemcilerin bekleneni veremeyeceğini öngörüyorum. Bütünleşik GPU fikrine başından beri karşıyım. Öte yandan alacağınız 1366 soket İ7 950 işlemci şu an piyasada bulunan ve bir sonraki nesil bütün işlemcilerden daha üstün olacaktır. HT özelliği sayesinde işlemci başına çift görev atama özelliği ile 8 çekirdekmişçesine çalıştığından şu an piyasada olan 6 çekirdek işlemcileri de es geçebilirsiniz. Gerçek 8-10-12 çekirdekler çıkana kadar mutlu mesut kullanabilirsiniz bilgisayarı. Bu da en kötü ihtimalle 4-5 sene eder. İ5 alıp 2 sene sonra değiştirmektense İ7 alıp 4 sene değiştirmek ekonomik ve teknik açıdan çok daha makul. Para sorununuz yoksa bu yolu tercih etmeniz en mantıklısı olur.
Ekran kartı konusunda ben de 6000 serisinin piyasaya girmesini bekleyin derim. Nvidia fiyat indirimine gidecek (gerçi bize etkimez o indirim) ve 5000 serisi de ucuzlayacak. Ayrıca 6000 serisinin fiyatı da yine nvidia'ya göre daha iyi olacaktır ve şu ana kadarki testlerde 6000 serisi 400 serisi nvidiaları epey üzecek gibi duruyor. ATI geliştirmiş kendini.
Arkadaşım bilgim yok şimdi sizin öneriniz 4 çekirdekli i7 950 ve yanına intel anakart beni beş yıl idare eder demişsiniz o zaman sizden anakart tavsiyeside istiyorum..
makineyi burada duzeceksek sistem tavsiyelerine acacaktin konuyu basligi bi okusana.adam geldi neymis guc tuketim farki diye okumaya basladi senin makinenin parcalarini mi okuyacak neymis su guc tuketim mevzusu bu baslikta baglayalim adam Isınma ile güç tüketimi genelde paralel,pek bilemiyorum diye kiviriyor sonra.sen sistem tavisyelerine bir baslik daha ac ya da basligi degistir.su pek bilemeyen arkadaslar bana bi i5 i7 sicakliklari gosterebilir mi?
Haha hasta bu adam
amd hastasi mevzularin ustasiyim en azindan ben ne konustugumu biliyorum senin gibi 3 nesil onceki islemciyi kullanip i7 alin filan demedim hic bknz x2 3800.cahil intel fanatigi seni olaya gelince boyle kivirirsin iste.
3 nesil mi , ağzın ve beynin ishal olmuş, amd'nin şu anki işlemci mimarisi kaç yılından geliyor bilgin varmı.
anca hakaret iste seviyen capin bu kadar.hani nerede intel'in amd'yi patakladigi guc tuketim sicaklik vs mevzusu.zamaninda 90nm x2 3800 kullanip gelip burada i7 alin i7 alin diye cigirttigini ben biliyorum hic bosuna tribunlere oynama.su kullandigin 870'in sicakligini bi gostersene su mesaj uzerinde.
Hakkaten komiksin ya, ben bile unutmuşum, o kullandığım x2 3800 askerdeki bilgisayarımdı , x2 3800 almayın i7 alın mı demişim hueuhe Bide intel fanatiği olduk, 6 aydır paşalar gibi x3 kullanıyorum, ortasınıf için amd öneriyorum boşuna aman ya bi git işim mi yok.
6 aydir x3 kullandigini bilmiyordum! o yuzden 870 goster dedim peki bu bu nedir bu?
quote:
i7 870 alma AMD al diyenin aklına da şaşarım tabi, eğer ekonomik olarak gücünüz varsa i7 870 hem performans olarak hem de güç tüketimi olarak AMD'nin bütün masaüstü işlemcilerinden iyidir.
amd kullanip bilmedigi intel islemcileri ovene tavsiye edene ne denir?bence hain denir ama lamer sizo filan da diyorlar.intel fanatiginin krali olacaksin da butcen musade etmiyor sen de hincini amd'den cikariyorsun olay bu.
Bilmeden konuşuyorsun atıp tutuyorsun, ben gülüyordum haline şimdi üzülmeye başladım, ciddi bir problemin var veya uyuşturucu filan bişey mı içtin? Bir şeyi tavsiye etmek için ona sahip olmak gerek yok, i7 ovmek için i7 kullanmaya, Ferrariyi övmek için Ferrari kullanmaya, AMD x6'yı övmek için X6 kullanmaya gerek yok, bunu yapıp bize ulaştıran insanlar var artık, hani bu kadar kolay bir mantık bile mi işlemiyor hayret. Gene atıp tutmanı hayretle izliyorum, bütçem neden müsade etmesin, cüzdanımı mı merak ediyorsun? paraları,hesapları yollayayım mı? ne alaka? Halen de Intel fanatiği diyorsun, kendi açtığım bizzat kullandığım sistemler;
Son dediğin de de zaten ısı ve güç tüketim genelde paralel gidiyor demiştim, beklemeye devam et.
i5 ve i7'lerin sicaklik ve watt degerlerini kullanmadigim icin bilmiyorum kulaktan dolma bilgilere de itibar etmiyorum hazir kullananlar varken.bu bakimdan bidi bidi etmek yerine deger gostermek isteyen arkadaslar varsa ben onden buyurayim problem degil.
phenom x4 3 ghz islemcinin bosta sicaklik degeri fan hizlarina dikkat ve baska kapakta onde filan fan yok sadece bu ikisi.
simdi de ups araciligi ile 125w denilen islemcinin cektigi guce bakalim su bosta cektigi ve 30w monitor dahil.
bir de yukte durumuna bakalim yine 30w monitor dahil.ekran karti yok bu arada.4870 takili iken bosta 156 cekiyor guc tuketimi canavari bir kart 6800 almayi dusunuyorum o yuzden cikardim.
sogutucu tt big type 120.hava sogutma kullanan ozellikle 870 kullanan varsa ve degerlerini paylasirsa sevinirim.
amd intele göre 45 nm de daha iyi güç tüketimleri sunuyor..
Boşta ve yükte daha verimli kullanıyor amd..
amd phenom II x6 2.8 ghz 9mb cache işlemcisi 95wtdpli..
860 i5760 gibi işlemcilerde 95 w tdpli..
çünkü sürekli revizyon yapıyor amd ilk çıkardığı phenom II 940 c1 revizyon 3.0 ghz ve 140wtı şimdi c3 revizyonda aynı değerdeki işlemciyi 95w a indirdi..
İntel teknolojik manada tabiki daha üstün ama çok büyük bir fark yok o kadar paraya deymez..
Eskide i5750 400lirayken aynı fiyata Phenom II x4 955 vardı hız aşırtma rekoru vs vardı tabi ben yinede i5750 alın diyordum arada sırada..
Ama yine i5750 almak mantıklı değildi anakart maliyetleri vs..
Şimdi 955 olmuş 250lira i5760 hala 400lira..
ve i5760 önerenler var hala..zaten i7860 870 vs de i5750 760dan tek farkı hyper therading oda çok birşey getirisi yok 1-2 fps dışında.. sonuçta sanal..
i7860 500lirayken 955 250lira ise i7860 hiç bir şekilde önermem çok paran varsa fakire fukaraya dağat..
o 250lirayı 1 ayda evine götüremeyenleri düşün..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme