Bilgisayarı yenilemeye karar verdim ama sanırım doların düşmesi için biraz beklemem gerekecek, yinede dolar bazında 80$ civarı AMD işlemcili anakart tavsiyelerinizi bekliyorum, yalnız en azından 1 adet com port olmalı, yeni nesil anakartları biraz araştırdım MSI anakartlarda com port çıkışı var, Gigabyte anakartlarda bulamadım, Asus anakartların com port çıkışı varmı bilmiyorum. Aslında USB-Com port çeviriciler var ama sorun yaşanıyor sanırım, digital receivera arasıra yazılım güncellemesi yaptığım için com portlu olsun istiyorum. Daha çok video kayıt-divx çeviri ve azda olsa oyun amaçlı sorunsuz bir anakart arıyorum. İşlemci olarakta şimdilik daha hesaplı olması bakımından Athlon 64 X2 Dual-Core 5200+ ile 6000+ arası birşey düşünüyorum, ileride belki işlemci fiyatları düşerse değiştirebilirim işlemciyi, buna uygun anakart olmalı, bu işlemciler içinde yeterli performansı hangisi verir sizce.
Asus için şöyle bir anakart buldum, 86$+KDV, uygunmudur;
Bu tip eski çıkışları USB olarak dönüştüren cihazların olduğunu hatırlıyorum. Ama M3A'da sorun yaşayanlar çoktu, bir bilgisayarcı arkadaşımdan duydum. ASUS'ların M3A'larında sıkıntı çokmuş, haberin olsun.
790FX çipsetli bir anakart düşün. Bu saatten sonra 770 alınmaz.
gigabyte ga 770 ds3 bnde kullanıom memnunum
quote:
Orjinalden alıntı: strafor
Adamın beklentileri ile senin söylediklerin çok alakasız. 790FX yerine de Gigabyte ya da JetWay 790X'i tercih ederim, çünkü 2 karttan fazla yapılan CF fazla etkilemiyor, yazılım desteği tam olarak yok oyunlarda ve sürücülerde.
GA-MA770-DS3 (rev. 1.0)
bu modelde arkada 6 usb+com var,2.0 modelinde com u kaldırmışlar arkada 8 usb var
Teşekkürler arkadaşlar, tavsiyeleriniz doğrultusunda hazır mavibilgisayarın haftasonu kampanyası varken şöyle bir sistem topladım; SAPPHIRE 512MB ATI Radeon HD3850 (PCI-E) AVIVO - 1 Adet - Toplam : 181.37 YTL AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 (2.7GHz, 1024K, AM2) BOX - 1 Adet - Toplam : 136.88 YTL GIGABYTE GA-MA770-DS3 (AMD 770, GLAN, SATA, RAID, AM2) - 1 Adet - Toplam : 148.86 YTL CORSAIR XMS2 Twin2X DDR2 800 2048MB Kit (2x1024MB) - 1 Adet - Toplam : 97.53 YTL LG 22X GH22NP20 (Siyah) - 1 Adet - Toplam : 46.2 YTL COOLER MASTER Elite 332 (RC-332) 390W - 1 Adet - Toplam : 119.77 YTL SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB SATAII NCQ - 1 Adet - Toplam : 109.5 YTL
Fakat Sapphire sitesinde biraz araştırdım, iki çeşit HD3850 var; http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=224&grp=3 http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=225 Mavinin sitesinde sipariş ettiğim kartın detayına girince alttaki ekran kartının resmi çıkıyor, pasif soğutmalı ve soğutucu boyutları baya büyük gibi, gerçi pasif soğutma sessizlik açısından avantaj benim için ama seçtiğim anakart üzerinde montaj sorunu yaratırmı, HD3870 63YTL. daha pahalı, değiştirmeye gerek varmı, sipariş verildikten sonra ve kredi kartından çekildikten sonra ekran kartında değişiklik yapabilirmiyim.
quote:
Şu tek cümlelik desteksiz iddialara da hastayım forumda Ne alaka yav, arkadaş tavsiye istemiş siz öldürmüşsünüz. Crossfire yapılmayacaksa 790Fx chipsetli anakart almanın ne manası var? 770'in neyi eski de bu vakitten sonra alınmaz diyorsunuz
eğer güney köprüsü sb600 yerine sb700, sb750 olsun diyorsan o özelliği taşıyan 770 ve 780 chipsetli anakartlar mevcut. Aynı şekilde sb600'lü 790 chipsetli anakartlar da var piyasada
quote:
O dedgin sistemde kullanılacak diger donanımlara göre degışır.5200+ işlemci alıcak birinin gidip 790fx chipsetli anakart alması saçma olur.Çunku bu kişinin butçesi zaten kısıtlıdır ve o parayla daha iyi bi işlemci alınarak çok daha performans artışı saglanabilir.Benim tavsiyelerim:
Bu anakartları başka yerlerden daha ucuza bulabilirsin, örnegın; Nova Bilgisayar.Bu lınkleri sadece anakartları göstermek için verdim.
quote:
Orjinalden alıntı: bmww
Teşekkürler arkadaşlar, tavsiyeleriniz doğrultusunda hazır mavibilgisayarın haftasonu kampanyası varken şöyle bir sistem topladım; SAPPHIRE 512MB ATI Radeon HD3850 (PCI-E) AVIVO - 1 Adet - Toplam : 181.37 YTL AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 (2.7GHz, 1024K, AM2) BOX - 1 Adet - Toplam : 136.88 YTL GIGABYTE GA-MA770-DS3 (AMD 770, GLAN, SATA, RAID, AM2) - 1 Adet - Toplam : 148.86 YTL CORSAIR XMS2 Twin2X DDR2 800 2048MB Kit (2x1024MB) - 1 Adet - Toplam : 97.53 YTL LG 22X GH22NP20 (Siyah) - 1 Adet - Toplam : 46.2 YTL COOLER MASTER Elite 332 (RC-332) 390W - 1 Adet - Toplam : 119.77 YTL SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB SATAII NCQ - 1 Adet - Toplam : 109.5 YTL
Fakat Sapphire sitesinde biraz araştırdım, iki çeşit HD3850 var; http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=224&grp=3 http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=225 Mavinin sitesinde sipariş ettiğim kartın detayına girince alttaki ekran kartının resmi çıkıyor, pasif soğutmalı ve soğutucu boyutları baya büyük gibi, gerçi pasif soğutma sessizlik açısından avantaj benim için ama seçtiğim anakart üzerinde montaj sorunu yaratırmı, HD3870 63YTL. daha pahalı, değiştirmeye gerek varmı, sipariş verildikten sonra ve kredi kartından çekildikten sonra ekran kartında değişiklik yapabilirmiyim.
Anakart, işlemci, ram vs vs o fiyat için uygun yalnız ekran kartı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim Bu kart zaten tek slotluk aktif soğutmayla bile yeterli derece soğutulamıyor. sapphire'in aynı modelini kullanıyorum Pasif soğutma ile oyunlarda sıcaklıktan ötürü tekleyip durur
Bana kalırsa en azından tek slotluk da olsa aktif soğutmalı bir modelini edinin. Eğer bütçeyi arttırma imkanı varsa 9600gt'ye yönelin
Bir de forumda 204 ytl'ye asus 8800 gt alanlar var o ekran kartı da düşünülebilir
Peki seçtiğim 390W PSU lu cooler master kasa ile sorun çıkarırmı HD3850, sapphire sitesinde 450W ve üzeri PSU öneriliyor fakat testlere baktım, crisys oyununda bile 100W çekiyor, ana kart üzerinde artı olarak ss2 uydu kartı takılı olacak, başkada birşey yok, yeterli olurmu 390W
psu yeterli olabilir..yalnız olabilir diyorum, en kısa zmnda psu almanızı tavsiye ederim söyle en az 500 wattlık bir psu...sisteminiz gayet güzel hayırlı olsun...keşke kasayı psusuz alıp yanına bir de psu alsaydınız ayrıca
Teşekkürler dostum, bütçeme göre gayet iyi bir sistem oldu gibi, bakalım kargo gelsin, biraz kullanayım, tek korkum PSU eğer sıkıntı yaşatırsa ileride 500W PSU ile değiştiririm artık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme