Şimdi Ara

AMD SİSTEM KURUYORUM....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yavaş yavaş makinayı toplamaya başladım. Sadece işlemci kaldı. Onda karasıdım ancak kararımı verdim.

ASUS M2N32-SLI Deluxe/Wireless (Nforce590 SLI,GLAN,SATA,RAID,WiFi,AM2) Anakart,
    ASUS 512MB ATI Radeon EAH2600 PRO (PCI-E) Ekran kartı,
    WESTERN DIGITAL 160GB 7200RPM 8MB SATAII NCQ Harddisk,
    NEC AD-7173S-0B 18X8X18XDVDRW 12XRAM SATA LF SİYAH DVD Writer,
    COOLER MASTER RC-690 3FAN 460W Kasa,
    Cooler Master 939 Pin AMD(DK8-6) CPU Fanı,
    OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 CL4 Ram,
    A4 Tech KBS-2350ZRP Kablosuz Klavye Mouse (Şarjlı),
    19 BENQ FP94VW HDMI LCD SİYAH Monitör

aldım. Bu sisteme bir iki haftaya kadar da AMD Athlon 64 X2 6400 Black Edition (3,2 GHz) alacağım. CPU fanını bu yüzden aldım. Kasaya soğutma modifikasyonu da yaptım. Üst tarafa 2 ad. 120 mm egsoz fanı, tabana 120 mm hava emiş fanı, ana kartın arkasına 80 mm emiş fanı taktım. Kasa da zaten arkada 120 mm Egsoz fanı, önde 120 mm led li emme fanı ve yan kapakta da 120 mm emme fanı vardı. Yani 7 ad. fan ile (testini yaptım) kasanın içinde ceyran yapıyor. Ancak briaz ses çıkıyor. Bunun için de yakında fan kontrol alacağım 5,1/4" lik. Bu sayede devir ayarlamaları yaparak sesi biraz daha kısacağım.

Şimdi sorum şu;

- 4 fan kontrol ünitesi alsam, kanal başına kaç fan bağlayabilirim? Yani tek kanal kontrole 2 veya 3 ad. fan bağlama imkanım var mı? Üstteki 2 ad. egsoz fanını 1 bağlamak, arka egsoz fanını tek bağlamak, ön ve taban emme fanını bir bağlamak, yan 120 mm ve 80 mm lik emme fanlarını da bir bağlamak istiyorum. Fan kontrolcüleri bu yükü kaldırabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyangin -- 28 Kasım 2007; 0:36:06 >

• işlemci fanı s940 olmalıydı bir yanlışlık olabilir...

6400 extreme seri bir işlemcidir hız aştırma için tasarlanmıştır, biliyorsunuz umarım
  • dostum,hiç uğraşmadan o modifiye ettiğin kasayı bana sat..Anakartın ileride cıkacak olan phenom işlemcileri çalştıracakmı,sonra üzülmeyesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CiGa95

dostum,hiç uğraşmadan o modifiye ettiğin kasayı bana sat..Anakartın ileride cıkacak olan phenom işlemcileri çalştıracakmı,sonra üzülmeyesin.

phenom işlemciler nf4 serisi dahil ondan sonraki chipsetlerin hepsiyle uyumlu
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyangin

Selamlar,

Yavaş yavaş makinayı toplamaya başladım. Sadece işlemci kaldı. Onda karasıdım ancak kararımı verdim.

ASUS M2N32-SLI Deluxe/Wireless (Nforce590 SLI,GLAN,SATA,RAID,WiFi,AM2) Anakart,
    ASUS 512MB ATI Radeon EAH2600 PRO (PCI-E) Ekran kartı,
    WESTERN DIGITAL 160GB 7200RPM 8MB SATAII NCQ Harddisk,
    NEC AD-7173S-0B 18X8X18XDVDRW 12XRAM SATA LF SİYAH DVD Writer,
    COOLER MASTER RC-690 3FAN 460W Kasa,
    Cooler Master 939 Pin AMD(DK8-6) CPU Fanı,
    OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 CL4 Ram,
    A4 Tech KBS-2350ZRP Kablosuz Klavye Mouse (Şarjlı),
    19 BENQ FP94VW HDMI LCD SİYAH Monitör

aldım. Bu sisteme bir iki haftaya kadar da AMD Athlon 64 X2 6400 Black Edition (3,2 GHz) alacağım. CPU fanını bu yüzden aldım. Kasaya soğutma modifikasyonu da yaptım. Üst tarafa 2 ad. 120 mm egsoz fanı, tabana 120 mm hava emiş fanı, ana kartın arkasına 80 mm emiş fanı taktım. Kasa da zaten arkada 120 mm Egsoz fanı, önde 120 mm led li emme fanı ve yan kapakta da 120 mm emme fanı vardı. Yani 7 ad. fan ile (testini yaptım) kasanın içinde ceyran yapıyor. Ancak briaz ses çıkıyor. Bunun için de yakında fan kontrol alacağım 5,1/4" lik. Bu sayede devir ayarlamaları yaparak sesi biraz daha kısacağım.

Şimdi sorum şu;

- 4 fan kontrol ünitesi alsam, kanal başına kaç fan bağlayabilirim? Yani tek kanal kontrole 2 veya 3 ad. fan bağlama imkanım var mı? Üstteki 2 ad. egsoz fanını 1 bağlamak, arka egsoz fanını tek bağlamak, ön ve taban emme fanını bir bağlamak, yan 120 mm ve 80 mm lik emme fanlarını da bir bağlamak istiyorum. Fan kontrolcüleri bu yükü kaldırabilir mi?

nforce yonga ve ati ekran kart çok kötü olmuş. ya ikiside ati yada ikiside nvidia olsaydı daha iyi performans alırdın

• amd ile en uyum sağlayan anakart MSI değil mi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

işlemci fanı s940 olmalıydı bir yanlışlık olabilir...

6400 extreme seri bir işlemcidir hız aştırma için tasarlanmıştır, biliyorsunuz umarım

Doğru diyorsun. Sonradan değiştirdim. AMD nin standart fanını buldum ve onu aldım. İşlemcim de geldi. Henüz kurmadım bakalım kurunca ayrıntılı bilgi veririm.

Maalesef akran kartı anakart konusunda şimdi söylemde bulunuluyor. Oysa hangisi uyumludur diye burda yırtınmıştım. Kimseden ses çıkmamıştı zamanında. Sağlık olsun bunları aldık artık atacak değiliz. Oyun hiç oynamadım oynamayacağım da. Beni idare eder sanırım ekran kartı.

Kasayı satmayı planlamıyorum..

Ama şu fan kontrolcüleri ile ilgili soruma cevap alamadım. Yoksa onu da aldıktan sonra mı birileri çıkıp keşke onu almasaydın şunu alsaydın diyecek????

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.