Şimdi Ara

AMD Sistem Yükseltme Tavsiyelerinizi Alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Sistem upgrade için yardımızı rica ediyorum. Biraz uzak kaldığım için nasıl bir yükseltme yapacağıma karar veremedim. Fiyatlar uçmuş gitmiş. Ryzen'e geçmek istedim ama yemedi, intel de düşünmüyorum. 1 sene daha idare edecek %50 gibi performans artışı yapabileceğimiz fikirler verirseniz sevinirim.
    Grafik tasarım, oyun ve ufak tefek videolar yapıyorum. Oyunu şimdilik pek önemsemiyorum ama tasarım da işlem yaparken beklemeye dayanamıyorum. Corel ve Adobe programları kullanıyorum.

Anakart: Gigabyte GA-970A-UD3P (Rev 2.0) (3 yıllık)
    Cpu: AMD FX 6300 (4 yıllık)
    Ram: GSKILL F3-14900CL9D-8GBXL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3-1866Mhz CL9 DUAL (9-10-9-28) 1.6V (Yeni sipariş verdim. / İptal ettim)
    Ekran Kartı: Sapphire HD 7850 2 GB 256 Bit GDDR5 (3 yıllık)
    SSD: Kingston 240GB HyperX FURY Sata 3.0 (Okuma 500MB / Yazma 500MB) (Yeni aldım)
    Monitör: LG 25UM58-P 25" 5ms Full HD IPS

Bütçe: 750-1.000 TL

Elimde MSI G43 Anakart, nVidia GT420 ve 3 Adet 4GB 1600MHz ram var. Bunları da satabilirsem bütçeye ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberL0RD -- 1 Şubat 2018; 23:51:23 >

• Elinizdeki ekran kartı ve işlemciyi satip, daha üst model fx işlemci ve 1050ti alabilirseniz 2-3 sene daha high ayarlarda oyun oynayabilirsiniz.

edit:high fazla oldu. ilk 1 sene high diger seneler medium diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pweck5 -- 1 Şubat 2018; 23:14:0 >
  • Hocam madem güncelleme düşünceniz vardı keşke ram siparişi vermeseydiniz. İptal edebiliyorsanız edin derim ben.

Ryzen 3 1200 + asus b350 prime plus + 8gb ddr4 2666mhz ram alırsanız 1400tl civarı bişey tutar. Elinizdeki anakart,işlemci ve ram i satarsanız bütçeyi rahatlıkla tutturursunuz. En azından ileride de güncellemeye açık ddr4 lü bir sisteminiz olur. Oyun derdiniz de çok yoksa 7850 ile devam edersiniz bir süre daha. Zaten şu anda ekran kartı almak hem zor hem de çok mantıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 1 Şubat 2018; 23:23:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Pweck5 İşlemci 8350 düşünüyorum şu an ama yanlış karar vermekten çekiniyorum. 2-3 ay sonra bunu niye aldım deyip dövünmek istemiyorum açıkçası. 1050 Ti 4GB olanda 1.200 TL civarı, stok sorunu varmış. Yakın zamanda fiyatlar düşerse diye ekran kartı almaya da korkuyorum.

@trulli Ryzen de almışken R5 1500x felan olsun dedim öyle kabaca hesap yapınca 800 cpu, 500 Anakart, 500 ram derken aştım bütçeyi. Diğer parçaları satacağım ama nakit sıkıntım olacak birkaç ay. Bilemedim.

Ekran kartını da güncellemek istiyorum aslında. 1050 Ti ve Ryzen'de çok fazla tavsiye gördüm diğer konularda. R3 beni tatmin eder mi acaba?

Edit: Rami iptal ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberL0RD -- 1 Şubat 2018; 23:51:48 >
  • Şöyle söyliyim eğer r3 den yana tereddütleriniz varsa r5 1500x değil de 1600 almanız daha iyi olur. yoksa 1500x ile 1200 arasında uygulamada aradaki fiyat farkında değecek bir fark hissetmeniz çok zor. Hele ki 1200 ü 3.7-3.8ghz de kullanırsanız. Tabi bu seferde bütçe olarak daha da yukarı çıkmanız gerekecek.

Dediğim gibi R3 1200 ile başayıp bütçenizi ayarladıktan sonra eğer performanstan memnun kalmazsanız isterseniz nisan ayından gelecek yenilenmiş Ryzen+ lara geçiş yapabilirsiniz. Ekran kartı piayasası şu ana allak bullak, 1050ti ler 700-800tl civarında olması gereken kartlar. Şu durumda 1200tl kesinlikle verilmez. Bnece bütçenizi anakart+işlemci+ram üçlüsüne ayırmanız yerinde olur. Eldeki parçaları satarak denkleyebilirsiniz gibi sanki.
  • Şimdi R5 1600'e girince yine fazla geliyor bana. Anakart, ram, cpu derken 1600 TL oldu buna ekstra kasa eklesem (o da eski bayağı) 1800 TL civarı.

FX 8350 1-2 sene pişman etmeyeceğini bilsem (şu an 550-600 TL arası) onla birlikte 8 gb ram alacağım ama farkedebileceğim bir performans artışı olmazsa o da can sıkar. Yerli/yabancı forumlarda "Fx bitti zaten sorunlu seriydi Ryzen'e geçin" deniyor sürekli ama ben pek sorun yaşamadım.
    Masrafı göze alıp R3 1300X alsam diyorum hakkında pek bilgim olmadığı için istediğim performans artışı olur mu? 8 GB 2400Mhz ram ile (Anakart Tomahawk düşünüyorum)
  • O zaman dediğim gibi önü daha açık olan Ryzen platformuna geçmeniz çok daha mantıklı. Ama 1300x almaya gerek yok açıkcası. Madem anakartı da tomahawk gibi bir model seçiyorusunuz, R3 1200 alıp oc yaparak güzelce kullanabilirsiniz. 1200 lerin çoğu 1.3v ile 3.7-3.8 olabiliyor zaten.

8gb ram de 2400 yerine en azından 2666mhz olursa daha iyi olur (3000mhz en idelai tabiki). Zaten aralarında çok fazla bir fiyat farkı da yok.

fx serisine bu saatten sonra 600tl lik yatırım yapılmaz yapılmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 2 Şubat 2018; 16:28:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Yükseltme Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FX den vazgeçtim sayende

Şöyle bir şey yaptım. En uygunu toplamaya çalıştım hatta 200-300 TL düşse çok daha güzel olurdu beklesek 1-2 ay düşer mi acaba?

AMD Sistem Yükseltme Tavsiyelerinizi Alabilir miyim?

En uygun NanoKatalog'dan çıktı daha önce alışverişim de yok burdan sorun olmaz umarım.

• mevcut sisteminiz bence iyi ama elindeki anakartlari remleri isemciyi ve ekrankarini satip yeniden sistem toplamaniz daha iyi olabilir render dan anlayanlarin cevap yazmasi daha iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.