Şimdi Ara

AMD sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni pc topladım 1 hafta sıkıntı olmadı ama ondan sonra küçük oyunlarda lol gibi bir süre sonra ekran çizik çizik olup oyunu aşağıya atmaya başladı ve şu bildirim çıkıyordu AMD sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu h1z1 gta 5 gibi ağır oyunlarda direk ekran çizik çizik olup pc donuyordu uzun süre araştırdım herkes erkan kartında arıza olduğunu sölüyor du fakat kendimce bir şeyler denerken CCC den ekran kartı fan hızını %100 yaptım ve 30 dk oyun oynadım hiç bir hata vermedi aklımdaki soru şu ekran kartında kalıcı bir hasar var ben sadece fan hızını artırarak bu sorunu geçiştiriyomuyum yoksa ekran kartı otomatik fan hızını artıramıyormu

birde oyun oynarken dikkat ettim fan hızında hiçbir artış yok

EKRAN KARTI: MSİ R7 250 OC 2GB DRR3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunay20 -- 3 Temmuz 2016; 19:49:03 >

• hocam bu arıza ne yaparsan yap düzelmiyo benimde bir kartta aynı sorun vardı 1 saatten sonra sürücü yanıt vermeyi kesti tekrar düzeltildi gibisinden bişiyler geliyodu RMA dan değiştirdiler suan çalısıyo sorunsuz donanımsal sorun yani kart yeniyse değişim talep edin arızayıda belirtin illet bi arzadır düzelmez asla düzeltebilirsende yazda bizde öğrenelim neymiş
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    kardeşim bu gün pc deki en agır oyun olan h1z1 i 30 dk daha oynadım yine hata vermedi fan hızını artırmadan önce oyun başladık dan 5 sn sonra direk çizik çizik oluyordu galiba benim sorunum fan sende dene istersen after burner gibi programlarla fan hızını %100 yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunay20 -- 4 Temmuz 2016; 14:27:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunay20

kardeşim bu gün pc deki en agır oyun olan h1z1 i 30 dk daha oynadım yine hata vermedi fan hızını artırmadan önce oyun başladık dan 5 sn sonra direk çizik çizik oluyordu galiba benim sorunum fan sende dene istersen after burner gibi programlarla fan hızını %100 yap
    heryerde AMD sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu ve ekran çizik çizik oldugunu görüyorum bir ton forumda bu sorun için açılan çok fazla konu var anlayanlar yorum yapabilirse çok sevinirim herkezin ekran kartı garantili degil çünkü
  • Ekran kartini bench testine sok afterburner ile sicaklik degerlerini takip et ss at bakalim fan kontrolcusu sorunlu olabilir ancak zayif ihtimal uretim esnasinda kontrol ediliyor bu kartlar yinede gerekli testleri yap gozlemlerini paylas bakalim buradan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: klement

Ekran kartini bench testine sok afterburner ile sicaklik degerlerini takip et ss at bakalim fan kontrolcusu sorunlu olabilir ancak zayif ihtimal uretim esnasinda kontrol ediliyor bu kartlar yinede gerekli testleri yap gozlemlerini paylas bakalim buradan...
    Ekran kartında arıza yok, bellek kontrolcünün voltaj düşük kalıyor. MSI Afterburner kullanmasını biliyorsan, kısayol oluşturarak aux voltajını belirleyebilirsin. Ya da bellek saat hızını düşürebilirsin. Eğer aux voltajı seçeneğini görmüyorsan ikinci seçeneği öneririm. Çizgiler=aux voltajı/bellek kontrolcü; siyah ekran/yeniden başlatma=95°C bellek sıcaklık koruması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 4 Temmuz 2016; 15:22:13 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    hocam benimde aklımda sürekli kadıköyden aldıgım power yetersizmi aceba diye geçiyodu aklımdan ilk seçenegini göremedim 2. seçenegi yapamıyorum afterburner daha önce kulandım ama bellek hızını artırıp azaltıyorum fakat işe yaramıyor tepki vermiyor aux voltajını nasıl belirlicegimi hangi degerleri yazacagımı birazdaha açarmısın pek anlamıyorum bu işlerden tşk edeirm ilginiz için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • klement kullanıcısına yanıt
    benchmark 4.0 yaptım ama onu kastetmiyosun galiba 70 dereceyi geçdigini hiç görmedim birde hocam oyundayken ekran kartının fanı normal hızda çalışıyor bunu fark etdigimde zaten elle fan hızını artırarak 30 dk oyun oynayabildim
  • quote:

benchmark 4.0 yaptım ama onu kastetmiyosun galiba 70 dereceyi geçdigini hiç görmedim birde hocam oyundayken ekran kartının fanı normal hızda çalışıyor bunu fark etdigimde zaten elle fan hızını artırarak 30 dk oyun oynayabildim
    30 dakikadan sonra durum nedir ???
  • quote:

belki oyunda bir sorun vardir ya da surucuden.isidan voltajdan kaynaklanan sorun olsa benchmark yaparken de cizgi gormen lazimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klement

30 dakikadan sonra durum nedir ???

bu aralar pek zamanım yok 30 dk test edebildim herhangi bir hata almadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ekran kartında arıza yok, bellek kontrolcünün voltaj düşük kalıyor. MSI Afterburner kullanmasını biliyorsan, kısayol oluşturarak aux voltajını belirleyebilirsin. Ya da bellek saat hızını düşürebilirsin. Eğer aux voltajı seçeneğini görmüyorsan ikinci seçeneği öneririm. Çizgiler=aux voltajı/bellek kontrolcü; siyah ekran/yeniden başlatma=95°C bellek sıcaklık koruması.

• Windows 10 mu kullanıyorsunuz bende de r9 280 var windows 10 da gta 5 de o sorunu veriyor watch dogsda kilitleniyor lolde kilitleniyor win 7 de hic bir sıkıntı yok win 7 atabilirseniz deneyin yeni bir partition olusturup

• quote:

Orijinalden alıntı: 1231243

Windows 10 mu kullanıyorsunuz bende de r9 280 var windows 10 da gta 5 de o sorunu veriyor watch dogsda kilitleniyor lolde kilitleniyor win 7 de hic bir sıkıntı yok win 7 atabilirseniz deneyin yeni bir partition olusturup

hocam win7 64 bit kulanıyorum bu gün 10 a geçicekdim
  • tunay20 T kullanıcısına yanıt
    Gecin deneyin bu sorunun kesin bir cozumu yok nalet oksun ki hd 6870 kullanirkende 2 farkli ramin uyusmazligi yuzunden veriyordu ama bu sorun belli birseyden sonra basladi oyle bir anda degil 1 yil ayni sekilde kullanmistim 1 yil sonra baslamisti gpu clocku 50 mhz dusururerek idare etmedim rami degistirene kadar ramlarinizide deneyin tek tek derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

hocam bugün tekrar test etme şansım oldu geri dönüş yaparsanız sevinirim h1z1 i bütün ayarlar ultrada açdım aldıgım fps 10 u bile görmedi 30 dk haritada geznip elimden geldigi kadar ekran kartını zorladım 30 dk sonunda afterburnerdan fan hızını %100 yapmışdım onu kapatım ve oyuna girdim 10 sn sonra ekran gitti galiba ekran kartımın fanı otomatik olarak yükselmiyo

• 1231243 kullanıcısına yanıt
    Ben de r9 280 kullanıyorum w10 pro x64 ile. Sorun winsows kaynaklı değil kanımca,
    Arkadaşın sorunu da yazılımsal olabilir sürücü olarak. Vramlere ya da gpu voltaj az geliyor olabilir. Vramlet yüksek sıcaklıktan dolayı sapıtıyorda olabilir. Kesin olarak belli bir soruna ulaşmak için sürücü silip temiz kurulum yapmanı öneririm. Ardından sistem kararlılık testi aida64 + furmak ile 30 dakika kararlılık testi yap bu sırada msi afterburner ile değerleri takip et osd ekranında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Ben de r9 280 kullanıyorum w10 pro x64 ile. Sorun winsows kaynaklı değil kanımca,
    Arkadaşın sorunu da yazılımsal olabilir sürücü olarak. Vramlere ya da gpu voltaj az geliyor olabilir. Vramlet yüksek sıcaklıktan dolayı sapıtıyorda olabilir. Kesin olarak belli bir soruna ulaşmak için sürücü silip temiz kurulum yapmanı öneririm. Ardından sistem kararlılık testi aida64 + furmak ile 30 dakika kararlılık testi yap bu sırada msi afterburner ile değerleri takip et osd ekranında

sürücüyü en az 3 kere silip yükledim kardeşim söledigin kararlılık testini yapıp geri dönüş saglıcam
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi bende düşündüm suanda baska sehirdeyim eve geçince voltaj isini bende deneyeceğim kasa benim biraz kucuk ve 1 tane ramda sogutucu yok sizinkide oylemi bilmiyorum sapphire olani kullanıyorum ben en altta pci kısmındaki ramda sogutucu yok belki isidan dolayı o ram sapitiyor olabilir sogutucu alip oyle deneyecegim

• 1231243 kullanıcısına yanıt
    Sapphire dual x modeli, dediğinz gibi pcie tarafında kalan vramde soğutucu yok yanlış hatırlamıyorsam. Benim kasa içinde 60-72 derece civarı dolaşıyor. Bir ara güç kaynağım sorunluydu o zaman test yaparken kart 90 dereçeye kadar sıkıntısız çalışıyordu. Sürücü olarakda her çıkan sürücüyü kurardım ddu ile eski sürücüyü kaldırıp temizledikten sonra.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.