Şimdi Ara

AMD VS İNTEL 2000TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar daha önce 2000'e 8320 li R9 280'li sistem kurmuştum onu alacaktım ama bazı arkadaşlar İntele'de bir bak dediler benim aklımı karıştırdılar 2000-2100 civarı AMD mi yoksa İntel-Nvidia mı daha iyi performans verir oyunlarda ? Mantle çok işe yarıyor diye duydum ama bilmiyorum tam.Ya da Amd İşlemci Nvidia ekran kartı gibi karma mı yapılmalı nedeniyle beraber cevaplarsanız sevinirim.

• İşlemci değil ekran karti destekler mantle i. Yani Intel işlemci yanina AMD ekran karti kullanabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Cache İşlemci --- 304 TL
    GIGABYTE 970A-UD3P AM3+ DDR3 SATA3 USB3.0 Anakart --- 266 TL
    GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram --- 138 TL
    SAPPHIRE R9 270X DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit DX11.2 Ekran Kartı --- 539 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk --- 154 TL
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA --- 311 TL
    +
    AOC 23" E2370Sd GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR DVI --- 377 TL

2.089 TL kdv dahil.

INTEL Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci --- 492 TL
    GIGABYTE H81M-S2PV Intel H81 Soket 1150 DDR3 SATA3 USB3.0 Anakart --- 165 TL
    GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram --- 138 TL
    SAPPHIRE R9 270X DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit DX11.2 Ekran Kartı --- 539 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk --- 154 TL
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA --- 311 TL
    +
    VIEWSONIC 21.5" VA2246-LED GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR DVI --- 318 TL

2.117 TL kdv dahil.

www.vatanbilgisayar.com

• Cevabınız için teşekkürler ama ben o fiyata AMD mi yoksa İntel mi daha iyi performans verir diye merak etmiştim bu arada sistem sadece kasa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straxien -- 13 Ekim 2014; 16:17:03 >
  • Sadece kasaysa ekran kartına az daha verebilirsin. İntel o fiyata daha iyidir ne kadar AMD sevsemde ileriye dönük istiyorsan intel i-5 sana en iyisi.
    Ekran Kartı: R9 280
    Ram: 2x4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MstfAlkan -- 13 Ekim 2014; 17:50:40 >
  • İşlemci: Intel Core i5-4460
    Anakart: ASUS H81M-Plus
    Ekran Kartı: PowerColor R9 280X TurboDuo
    Bellek: Corsair Vengeance 4 GB 1600 MHz
    Sabit Sürücü: WD Caviar Blue 1 TB 7200 Rpm
    Kasa: Zalman Z3 Plus
    Güç Kaynağı: Cooler Master RS-600 B
  • Straxien kullanıcısına yanıt
    Sanırsam fx8320+Ud3p alcaktın i5 4590 alman yönünde yorum yapıldı. Bu dediğin 2 ürün zaten 690 TL civarında. Eğer çok işlemci değiştiren biri değilsen intelin yeni gelen cpularından almayı düşünmüosan z97 chipset anakart alman gerekmez h81 chipset anakart ve i5 4590 alırsan daha iyi olur.

Gigabyte h81ms2pv
    i5 4590

Bunlarda ortalama 690 TL civarı yani bütçe sarsılmadan daha iyi performans alırsın.Fakat z97 chipset alırım dersen 100 TL daha bütçe artar yada direk amdde alabilirsin sana kalmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Z97 ile H81 arasındaki farklar nedir acaba? Anladığım kadarıyla 2000'e İşlemci İntel Ekran Kartı AMD öneriyorsunuz kafama yattı ancak bir kaç sorum olacak hem AMD FX8320 daha ucuz İ5 4590'dan hem Çekirdek sayısı hem çekirdek hızı hem de önbelleği daha yüksek neden böyle İnteli özel yapan bir şey mi var? Yani GPU boss dan bakınca 8320 çok daha cazip gözüküyor.Ayrıca Cooler Master RS-600 B de 80 Plus işareti falan göremedim ama bir kaç yerde %80 %85 verimliliğe sahip olduğu yazıyor gerçek ne biliyor musunuz? Yoksa bunu mu önerirsiniz.http://www.vatanbilgisayar.com/tauro-serisi-80plus-600w-guc-kaynagi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straxien -- 13 Ekim 2014; 18:40:56 >

Cpuboss bakılmaz oyunda işler değişio kısaca şöyle özetleriz. Oyunlar genelde 6-8 çekirdeği stabil ve tam performanslı kullanamıolar 4 çekirdeği kulllanıolar genelde. İntel 4 çekirdek fakat güçlü çekirdekler fakat amd 8 çekirdek fakat çekirdekleri kuvvetsiz ordan kaybedio yani .

z97 ile h81 arasında anakarta göre değişir ama faz sistemi mofset soğutucu farkı belki hdd sata girişleri fazla yani birazda kalite gibi farklar var. Aslında sen normal bir ev kullanıcısı olduğun için ve işlemcinin çarpan kilidi kapalı oldugundan oc yapmayacağın içinde çok fark yok iki anakart arasında.Ama z97 chipset bundan sonra yeni çıkacak intel cpuları desteklicek onu özel yapan bi anlamda bu tabi. H81 chipssete en fazla i7 4770k-4790-4790k takılabilio.
  • Z 97 yeni nesil işlemciler için rahattır ve ilerde işlemci upgradei yapacaksan z97 al. Parasına değer bence almanı öneririm.
    Amdnin işlemci gücü kuvveti dayanılıklılığı darboğaz derecesi vs. daha kötüdür İntel'den. Bunu kanıtlamak istiyorsan performans testlerine bakabilirsin. Amd alınca işlemci soğutucusu alman gerekicek çok pc başındaysan. İntelde o gerekmiyor neredeyse aynılar ama İntel hem daha uzun ömürlü hem daha dayanıklı birde stok fanıda gayet rahat götürebilir. Yani İntel>AMD+fan ama büyüklüğü fpse çok fazla yansımaz ama ilerisi için dayanıklı olan İntel tercih edilmeli.
    Xigmateg 496W max güç verebiliyor diğeri ise 500+ diye hatırlıyorum. Sonuçta ikiside neredeyse aynı Xigmateg alacagım ben alırken ama cooler master daha iyi galiba.
  • Peki şimdi anladım İntel hem daha dayanıklı hem daha iyi çekirdek kullanımında peki oyunlarda İntel daha iyi performans verecekse İntel alacağım anlattıklarınız çok mantıklı .Ayrıca AMD'de Stok Fan gerçekten yetersiz miş İntelde yeterlimi stok fan.Çünkü AMD+CPU FAn İntelin fiyatına geliyor Çekirdek hızı yeterli mi sizce 3.3 Ghz yani grafik delisi değilim bana oyun akıcı olsun yeter kaç yıl götürür?Peki 4590 ile OC yapabilir miyim ? Çok meraklısı değilim ama merak ettim.Ve son sorum Ekran Kartı Olarak 2000 lik sisteme Nvidia mı AMD'mi önerirsiniz ? Bu arada kusura bakmayın çok uğraştırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straxien -- 13 Ekim 2014; 19:05:33 >
    İntelin stok fanı amd ye göre biras daha iyidir. Ghz hızına bakma eski pentium 4 ler 2.4 ghz ama yeni 2.4 ghz lar ona fark atıo hız olarak yeterlimi dersen fazlasıyla yeterliki sen r9 280 alcaksın fazla bile.
    i5 4590 a oc pek yapılmaz ama yapılsa belki fsb artıralarak yapılır oda 3.5-3.6 ghz gibi en fazla çıkar ama h81 le olmaz bu dediğim sanırsam

Baya götürür merak etme dx12 çıkıcak saten oyunlarda cpulardaki yük azalcak.

Sanırım 2 bin tl bütçeye r9 280 gtx760 olayı oluyor. Bana kalırsa msı r9 280 al 630 tl civarı arkana bakma. Nvidia cıyım diosan 4 gb gtx760 700 tl civarı oda düşünülebilir
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Kararımı vermemde çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.Bu işlemci beni rahat 4-5 yıl götürür zaten sonra upgrade yaparım.R9 280 ile gerçekten harika olur.Stok soğutucu oyunlarda falan yeterliyse harika. Yani bir de İntel i de AMD'yi de çok severim ama İşlemci dendi mi aklıma hep İntel gelir Ekran Kartı ise AMD.
  • Hatta fiyatı artmadan 30 tl daha ver 4590 al

h81 anakart alacaksan aldığın yere bios update yaptır yada yapabilirsen kendin yap yoksa sıkıntı yaşayabilirsin.Onun dışında alacaksın amdyi sonra en 100 tl de fana vereceksin sonra stok fanlı i5 oyunlarda çok daha iyi performans verecek.

O mantle işini de boşver birinin 8 çekirdeğiyle extra fanıyla overclockuyla yazılımıyla yaptıgını diğeri 4 çekirdekle stok fanıyla oc suz yapıyor.Birde mantle her oyunu desteklemiyor.Fanboyluk yapmıyorum ama amd atılım yapmadan şuan ki halleriyle intel fersah fersah fark atmış durumda

Biri test sonucu koymuş nerde kim yapmış beli değil onda da 4k sistem ve oyunda monitörde denemişler senin toplama amacın 4k olmadığı için seni pek de ilgilendirmiyor o yuzden leon-x hocamın sistemi al keyfine bak
  • Fatih211 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ben de fark ettim ki zaten mantle işlemciyle de alakalı değil ayrıca DX12 de onu aratmayacak gibi görünüyor çünkü Microsoft Mantle'a karşı iyi bir şeyler çıkartmak zorunda. Z97 almayı düşünüyorum bu arada.
  • Usta İntel işlemcili Amd ekran kartlı bi sistem al çok uyumlu oluyo bence
  • Haklısınız hocam bütün yorumlar bu yönde.
  • Konuyu favorilerime ekledim takip ediyorum cok aydinlatici olmus gercekten oncelikle tesekkurler.

z97 chipsetin broadwell islemciler icin destek vereceginden bahsetmissiniz ben normalde asus h81-plus anakart alip i5 4460 islemciyle kullanacaktim. ama i5 4590 ilgimi cekti sanirim onu alcam ancak z97 chipsetli anakart lara baktim fiyat acisindan su urunu begedim
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html?srt=UP#genel-bakis
    bu anakart bahsettiginiz seyler dogrultusunda en uygun fiyatli olani nasildir sizce uygun mudur?

birde asus geforce gtx750 ti oc gpu alacaktim ancak amd ekran kartlarından sizin fp tavsiyeniz varmidir malum benimde 2100 civari butcem var anakrt ve islemciden cikan farki amorti edebilecegim bir gpu var mi :)

• kace00 kullanıcısına yanıt
    Hocam R9280'i tavsiye ederim.Özellikle Gaming modeli çok iyi o fiyata eğer bütçeyi zorlayabilirseniz R9280X'de alabilirsiniz.
  • Tavsiyeler ışığında sistemin son halini paylaşabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilcanmutlu -- 16 Ekim 2014; 1:53:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.