Şimdi Ara

AMD vs. İntel hk. bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu amd işlemcileri neden bu kadar ucuz yahu? Benchmark sitelerinden bakıyorum, mesela AMD FX-6300 ile i5 4460 arasında ahım şahım bi fark yok fakat neredeyse yarı yarıya fiyat farkediyor?

• Kullanım alanları değişiklik gösterse de fx6300 i5 4460 seviyesinde değil. Teknoloji farkı var nm farkı ve ısı farkı yaratıyor tabi.
    Bir oyunda işlemci ısısı arttıkça zorlanma kasma da artacaktır.
    Ayrıca 4460 tek çekirdek üzerinde daha iyidir ki günümüz oyunlarında tek çekirdek performansı önemlidir.
    Son olarak amd f/p ürünleri olarak bilinir zaten. Fx kaç senelik işlemci 4460 daha yeni o yüzden karşılaştırılması bile yanlış.
    amd yeni işlemcisini çıkarttıgında da her zaman oldugu gibi intelin altında bir fiyatla sunacaktır.
    Belki adamların satış politikası budur firmanın o konusunu bilmiyorum
  • Aradaki fark oyunlarda ortaya çıkıyor tek çekirdek gücü yüzünden.
  • Söz konusu oyun olduğunda i5 4460 8x serisinden de fazla performans gösteriyor.Fx mimarisinin eski olması da fiyatlar ile doğrudan etkili olur

Haswell güncel denebilecek düşük üretim teknolojili yeni mimaridir.Bir çok uygulamada daha iyi performans verir Birbirleri ile saf test sonucu bazında karşılaştırmak doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Ekim 2015; 15:04:54 >
  • bence sadece tercih meselesi. aradaki fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum
  • Athlon serisi neyse de fx de acayip ısınma sorunu ve ani takılma sorunları mevcut diye biliyorum.

Amd ekran kartı konusunda da battı batacak. Amd den artık iğne almam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.