Şimdi Ara

amd vs intel sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi arkadaşlar sistem topluyorum intel toplayacaktım ilk başta sonra ryzen serileride iyi olduğu için birde amd işlmcili topladım sizce hangisini alayım ve hangisi ileriye dönük bir pc olur ilerde oc yapılacağını göz önünde bulundurun birde intel i5 7400 alacaktım ama yoktu o yüzden 7500 koydum siz onu 7400 olarak düşünün türkiyeden alınca arada amd 200 tl ucuz oluyor kasa olarakda zalman z3 600w olanı seçtim güzel mi sizce rami bilerek 8gb alıyorum para kısıtlı 4-5 ay sonra bi tane daha 8gb alıp ekleyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svenreyiz -- 14 Haziran 2017; 12:57:39 >

• uyarıyorum yazı planladığımdan uzun olabilir.

hocam ilk önce ihtiyaçlarını ve yapacaklarını belirle.

yapılacaklar;
    oyun, (hangi oyunlar)
    film müzik,
    giriş seviyesi programlar, (kullanacağın programlar neler)
    gündelik işler,(chrome vs.)

bu durumda;
    düzgün bir ekran kartı,
    4/8 çekirdek/izlek işlemci,
    over clock yapıp yapmayacağına bağlı olarak anakart seçimi,
    ve sınırlayıcı unsur: bütçe

ilk seçmen gereken şey işlemci ve ekran kartı;
    (kendine her zaman alternatifler oluştur)

"rx570-580" yada "gtx 1060 3 yada 6 gb" modeli rx serisi olmadığı için nvidia ya yönelebilirsin.

işlemci;

ryzen5 1400 orta seviyenin alt işlemcilerinden bütçe dostudur
    ryzen5 1500x ryzenların f/p işlemcisi benim gözümde. hem overclock becerisi iyi hemde soğutucu olarak geliyor. XFR ile birlikte kendisini 200 mhz ye kadar hız aşırtıyor. bunu yapabilmesi için sıcaklığın 75 derece nin aşağısında olması gerekiyor. çok alınası yani.
    intel tarafında 7400 yada 7500 var ,aslında ryzen5 1400 "bence" i3 7350k ya karşılık geliyor olabilir benchmarklara bakılması lazım, emin değilim.

anakart ve diğerleri,
    amdnin anakartları baya iyi benim gözümde, overclock düşünmüyorsan b350 chipset işini görür. gigabayt öneririm bu durumda. asus asrock da olabilir. msi konusunda emin değilim. hiç ısınamadım

x370 alamana gerek yok bence. işlemcin 1600x yada üst değilse gerek yok. kullanmayacağın özellikler için gereksiz mastaf yapmanın anlamı yok.

intel tarafında;
    b250 öneririm. yada h270 (yanlış hayırlamıyorsam bir tık üstü)
    z270 e gerek yok, overclock yapmayacaksan.
    ama anakart ta wifi olursa tadından yenmez. sanırım msi b250 ac diye bir model vardı.

sistem önerisi isteyen arkadaşlar için bir şablon hazırlasam çok güzel olacak.
    yoksa yazdığım hiç bir şeyi okumadan geçecekler.
    aklında kalan soru falan varsa sor çekinme. direkt sistem önerisi almaktansa, neyi nasıl seçmen gerektiğini bilmen daha önemli

• oc yapılacakta i5 7400/7500 ile o nasıl olacak anlamadım ya neyse... r5 1400 ile de oc bir yere kadar. Bu sistemlerle oc düşünmemek lazım. ryzen alacaksan daha güzel ramler alırsın. i5 7500 alacaksan daha ucuz anakart alıp diğer bileşenlere parayı kaydırırsın. Amerikadan getirtiyorsan buna değecek parçalara bakılması lazım..

arkadaşlar sana daha güzel alternatif sistemler önerirler.
  • amd vs intel sistem tavsiyesi

burada itopya.com dan topladığım sistem. biraz pahalı göründü bana. f/p açısında sadece ssd koydum. parçaları farklı yerlerden daha ucuza bulabilirsin sanırım.

• mustacix kullanıcısına yanıt
    yazdıklarını okudum aslında şöyle söyleyim 2 hafta önce sistem toplamaya başladım işte oyun ve film izlemek için toplayacağım bir sistemdi ve bilgisayar mühendisliği yazacağım bu sene oradada işime yarasın istiyordum şuanda oc yapmayı bilmiyorum ama çok merak ediyorum ve kesinlikle oc yapılacak bu yüzden araştırmalar yaparken 1060 ın oc için çok iyi olduğunu okudum ve 1060 lara cidden bayıldım bu yüzdende 1060 üzerine bir sistem kurmak istedim parada monitörle beraber 3.500 olduğu için işlemciden kısmak zorunda kaldım ryzen 1400 ve 7400 kalan tek seçenekler anakartıda oc ile uyumlu bir anakart seçmem gerektiği için intelde z270 serisinden seçtim amd sistemdede bi abimiz oc yaparken kullanıyor gigabyteın ab350 sini o yüzden seçtim şimdi anakartlar ve işlemcilerde pahalı olunca para azaldı bu yüzden sistemden ssd ve 16gb lık ram çıkardım yerine 8gb ram koydum ve ilerde okul başlayınca yetmiyor falan diye bahaneyle gider bi 8gb lık daha alırım diye düşünüyorum intel anakarttada zaten çok yok bazılarıda cidden iyi değilmiş o yüzden hatta alınacak en ucuz anakarttı aslında z270 slı plus

• ha işlemci 7.nesil yerine belki 6. nesil bi işlemci şeçilebilirdi ama güncel bir sistem olması için böyle seçtim ve ryzen 1400 oc ile cidden güzel performans alındığını duyunca 1400 yeter diye düşündüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svenreyiz -- 14 Haziran 2017; 16:16:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.