Şimdi Ara

AMD Yeni Stok Soğutucusu: Wraith

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD 95-125W APU/CPU'larında kullanacağı yeni stok soğutucusu aslında üç hafta önce FX-6330 ile birlikte ortaya çıkmıştı. CES Fuarında ise resmi olarak tanıtıldı. Yeni soğutucuda eksiden olduğu gibi dört adet bakır ısı borusu var fakat soğutucunun yüzey alanı eskiye göre 24% daha fazla. Kullanılan fan boyutuda artmış. Teknik bilgi yer almıyor fakat 80MM'lik fan yerine 92MM fan kullanılmış gibi. Büyük fan daha fazla hava akımının daha az sesle elde ediyor. AMD'nin paylaştığı videoda ses spektrum analizinden eskiye göre ciddi bir fark var.

AMD Yeni Stok Soğutucusu: Wraith

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yeni islemcilerle gelirse voltaj vermeyeceklerin sogutucu almasina gerek kalmayacak demekki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama AMD alınca bir de fan alman gerek diyenler tarih olacak galiba
    Fullde bile bu sesi veriyosa genel kullanımda çok rahat kullanılacak bi soğutucu olmuş,ah bide şu am4 anakartları ve fm2+ anakartlara gelecek carizzo tabanlı işlemcileri bi açıklasalar,performanslarını gösterseler artık keşke.
  • Oc işine girmedikten sonra çift bakır borulu amd stok soğutucuları ( fx serisi için söylüyorum ) yeterli soğutmaya sahipti, ses sorununda iyileştirme yaptılarsa bu bile çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli olur
  • Isınan AMD yoktur
    Kötü stok fan vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JG Quintel -- 7 Ocak 2016; 17:59:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En çok şikayet edilen konu hatta tek şikayet bile denilebilir ses sorunuydu şuan'ki işlemcilerin stok fanlarında bu sorunda belirtildiği gibi düzeltilirse bir çok kullanıcı ekstra'dan fan almayacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

Ama AMD alınca bir de fan alman gerek diyenler tarih olacak galiba
    Fullde bile bu sesi veriyosa genel kullanımda çok rahat kullanılacak bi soğutucu olmuş,ah bide şu am4 anakartları ve fm2+ anakartlara gelecek carizzo tabanlı işlemcileri bi açıklasalar,performanslarını gösterseler artık keşke.

Arkadaş her konuda böyle ilginç yorumlar yapmak zorunda mısın? Benim saydığım 10 koca yılda anca şu fanı çıkarabildi Amd. 10 yıl! 10 yıl 10! 10 yıl! Anlamıyorsan tekrar edeyim: 10 yıl! 10 yılda şu fan sorununa anca dişe dokunur bir çözüm sunuyorsun. 10 yıl! 10 yıl! Dünya çapında milyar dolarlık firmasın ve en büyük gelirin olan işlemci kanadında, 10 yıldır devam eden sorunu bakın çözdük diye 2016'da duyuru yapıyorsun. Amd'ye Allah'tan akıl sağlığı dilemek lazım. Tabi bu tip konularda size de. Sırf şu sorun yüzünden Amd ısınıyor safsatası yıllarca sürdü. Çünkü azcık fazla ısınan işlemcilerde fan deli gibi dönüyordu. Gürültüsü az olsa onu da anlayacağım ama videoda kendileri de koymuşlar. Fan bildiğin elektrik süpürgesi, saç kurutma makinası maşaallah. Yok bir de bu fanın gürültüsünü yayınlayıp çözdük diye reklam ediyorlar. 10 yıldır nerdeydiniz diyesim geliyor. O 10 yılda yok oldunuz, piyasadan silindiniz! Şimdi mi aklınız başınıza geldi? Çok uzun süredir Amd işlemciler kullandığım için şu fan gürültüsü konusunda o kadar doluyum ki bu adamlara... Biraz güçlü bir Amd işlemci alacak adam, yanına illaki bir tane de fan almak zorunda kaldı yıllarca. Sonra da bakın bizim fiyatlarımız çok düşük dediler. Bunu dediklerinden beri de burunları b.ktan kurtulmuyor. Boşa değil arkadaş. Tamam intel her türlü pisliği çevirdi Amd'nin satamaması için ama sağolsun Amd de bunun için elinden geleni yaptı. Yıl olmuş 2016, bakın çözdük bu sorunu diyorlar. Şaka gibi! Fanatiği de çıkıp "heheh artık amd çok süfer... hhehe" diyebiliyor. Benim aklım almıyor bu durumu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yahu ne fanlar var beya sanki intelin fanları çok sessiz çalışıyor bırakın bu ayakları g3258'de bile acık yüklendimi deli ses yapıyor fan. Amd'de intelde fan ve soğutma konusunda ketum firmalar, bilerek soğutucuları dandik yapıyorlarki bir şekilde bağları olan ekstrem soğutucu pazarına yönelsin millet diye.
  • geçde olsa güzel olmuş yeni fanları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JG Quintel

Isınan AMD yoktur
    Kötü stok fan vardır.

Geçen ark sistem topladık amd fx stok sogutucu taktik aman allahım o nasıl bir ses annesi hemen odadan içeri girdi.helikopter mi kondu çatıya dedi.harbiden amd nin stok soğutucusu trolluyor.

• Amd tabiki fan tasarlamıyor. Ama bu açıklamayı yapan kişiye sormazlar mı? Bu fan çıkana kadar Amd nin başka kullanacağı fan yok muydu diye? AMD bu kadar sıkıntıda mı ya? Tek toptancısı Nidec mi? Fancıya borcu mu var senelerdir ordan almak zorunda? Para toplayalım da dünyanın en büyük ikinci işlemci üreticisi kendine yeni bi fancı bulsun. Olmadı sanayide yaptırıp göndertelim.
    Abi bişey yazıyosanız üzerinde birazcık düşünün yahu. AMD ucuzluğu sayesinde Athlon serisinden sonra ayakta kalmayı başarıyor. Yoksa azıcık maliyet arttıracak hareket yapsa o işlemcilerin hiç birini satamayacağının farkında. 5 senedir FX işlemcilerin üzerine hiç bir şey koymamış bir şirketten bahsediyoruz. Fanlar da arkadaşın dediği gibi 10 senedir aynı. Keza ben de 10 senedir bu işlemcileri kullanmış biri olarak fanı değişmelerine de şaşırdım.
    Bu yeni fan gayet güzel görünüyor ancak bu amd nin leş bir firma olduğu gerçeğini değiştirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 8 Ocak 2016; 9:09:29 >

• Amd fx serilerindeki stok fanlar aynı gözüksede sanırım 2 farklı seri kullandılar. İlk çıktığında Fx-4100 aldım saatlerce oyun oynadım izmir sıcağında full dönerken bile aletten çıt çıkmıyordu fan sesi sıkıntım zerre yoktu ne zaman Fx-8320 aldım aman allahım cihazı takmamla uçak motoru efekti devreye girdi sesten durulmuyo dayanılacak gibi değil, iki işlemcinin fanınıda söküp inceledim görüntü birebir aynıyken birisinin üzerinde marka logosu varken diğerinde yoktu büyük ihtimalle sonradan ucuza kaçalım derken onunda gözünü çıkardılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Yahu ne fanlar var beya sanki intelin fanları çok sessiz çalışıyor bırakın bu ayakları g3258'de bile acık yüklendimi deli ses yapıyor fan. Amd'de intelde fan ve soğutma konusunda ketum firmalar, bilerek soğutucuları dandik yapıyorlarki bir şekilde bağları olan ekstrem soğutucu pazarına yönelsin millet diye.

Valla en iyisini yapıyorlar.

Arkadaş ben mali olarak daraldım ya. Millete PC toplayıp satıyorum. Arkadaş o kadar iyi malzemeler kullanıyorum ki adam 5-10 yıl bir daha PC almıyor. Geçen gün arkadaşım geldi işte PC ye format attırmaya. İyi tamam diyebilirsin ama adam PC yi aldığında oğlu doğalı 1 ay olmuştu. Şimdi ise ilk okul 1 e gidiyor çocuk. O derece yani.

Adamlar haklı abi. Azıcık dandik yapacaksın ki en fazla 2 sene sonra bir daha alsınlar.

Kusura bakmayın dolmuşum biraz.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Amd baska bir fan firmasiyla anlasamazmiydi o sure icinde ?
    Benim bildigim cooler masterla ekran karti sogutucusu icin ortaklik yapmislardi islemci sogutucularundada bunu yapsalardi ya

Guzel bir haber ama cok gecikmis

• Güzel olmuş.
  • Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    Bir ara 2 ısı borulu cooler master üretimli stok fanla beraber 2.nesil fxler satılmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Bir ara 2 ısı borulu cooler master üretimli stok fanla beraber 2.nesil fxler satılmıştı.

cooler masterla anlaşma yapmışlar ama cooler master ile yapılan anlaşmadada dahi amd masrafları kısmak için stok fanını değiştirmemiş
  • Eskiyi pek tartışamaya gerek yok düşünüp yapmaları bile yeterli bana göre.Sadece işlemciyi satıp fanı siz alın muhabbeti olabilirdi yada eskisi gibi idarelik fan koyup sesinden ısınmasından dayanamayanlar soğutucuya para verebilirlerdi.Ne güzel olmuş işte işlemciye oc yapmayınca soğutması iyiyse ve ortalama sessizlikte bir fanı varsa işlemci soğutucusu almayacak arkadaşları extra masraftan kurtarmış adamlar hiç uğraşıp yapmayabilirlerdi de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 10 Ocak 2016; 13:47:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel'in eski kalın heatsinkli fanları iyiydi. Şimdiki soğutucuyu çok kırptı. Zaten stok soğutmalar overclock yapmamak kaydıyla, stok hızlarda sistemi idare etsinler diye veriliyor.

g3258'de bile acık yüklendimi deli ses yapıyor

Stok fan ile overclock mu yoksa :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Ocak 2016; 0:42:25 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Stock Fanlarin Jenarator Gibi Calisma Sesiyle insallah Her Marka'da Tarih Olucak Galiba .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.