Şimdi Ara

AMD Zen 2016 İlk Çeyreğine Yetişebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: B4ris

herşeyi fiyat belirler.
    AMD'nin r9 300 ve fury "yeni" serisinde gösterilen başarısızlıklar,işlemci tarafında da aynı etkiyi gösterir de,gerçekten yeni ve kazançlı bir şey çıkartamazlarsa bittikleri yıl olur 2016...
    bknz:GPU tarafında amd'nin rakibine karşı hiçbir üstünlüğü yok daha sonradan piyasaya ürün sürmesine-tanıtmasına rağmen ki normal şartlarda bu değerlendirilmesi gereken bir fırsattır.
    fiyata bakıyorsun ipe sapa gelir bir fiyatlandırması yok,performansa bakıyorsun fiyatına göre rakibi çok daha uygun.grafik pazarında zaten hali hazırda %15 pazar payı ile bittiklerini tescilledir.
    aynı senaryo CPU tarafında da olursa,performansın rakibinle aynı ya da yaklaşık olup da,fiyatın rakibinden daha pahalı ya da aynı seviyeler de olursa hiçbirşeyi değiştiremezsin.
    işte bu yüzden herşeyi fiyat belirler,ancak amd'nin mali durumuna bakıldığın da da iyi bir fiyat politikasını izlemesine ihtimal vermiyorum.
    yani her açıdan yine umutsuz bir bekleyiş olacak çoğu kullanıcı için,sağolsunlar ne kadar faydasız olduklarını gpu tarafında tekrar kanıtladılar,bu şekilde düşünmemin fazlaca haklı sebebi var.
    ayrıca bu erken tanıtılma haberine istinaden,bence amd intele karşı beklemeye değecek bir ürün süremeyeceklerini anladıkları için bu kararı almış olabilirler zira intel'in de gelecek teknolojileri ve verebilecekleri az çok belli.

kanka sen 15–20 milyar dolar destek çık şu amd ye de adam gibi bişiler yapsın adamcıklar artık.

Ağanın eli tutulmaz

http://www.nasdaq.com/symbol/amd/real-time
    1.84$
    Allah versin birader,böyle bir çöpe yatırımcı olsam kuruş atmam.

bu da nvidia:
    http://www.nasdaq.com/symbol/nvda/real-time
    22.41$

• Bence amd intelin önüne bu işlemciyle geçerse ve fiyatı da iyi olursa intel mecburen fiyatta fren yapmalı
    ayrıca bende amd den bu zen işinden umutluyum bir bomba patlatacak gibiler inşallah da olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Habere göre Zen mimarisi 2016 yılının dördüncü çeyreğinin başlarına kalmış. Nedense Globalfoundries'in 14nm FinFET sürecinde yaşadığı sıkıntılarmış.

http://www.digitimes.com/news/a20150910PD202.html
  • Amd yukselecek haberleri 2017 e kaldi o zaman haber dogruysa.Amd hisse senetleri daha cok duser.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer haber doğru çıkarsa 2017 de AMD diye bir şey kalmaz. Biz şimdiden helvayı ateşe koyalım :)

• Amd asıl sıkıntıyı şimdi yaşayacak o zaman sadece Gpu ile gitmez bu iş.
  • Ciddi ciddi Amd'nin batmasını bekleyenler var arkadaş.
  • yeni bir fx vakasımı olacak acaba, aynı süreçlerden fx'te geçmişti. biz bu filmi izledik sanki. umarım herkes için en iyisi olur.
  • Amd boşuna 2016'ya sündürmedi fm2+ soketi.Tamam fm2+ soket 2016'da son bulacak ama bu büyük ihtimal fm3'e geçiş süreci'nin yakın zamanların da olacak gibi.Umalım da AMD Zen ile Inteli zorlasın.Bundan sadece biz son kullanıcılar karlı çıkarız.
  • Bu haberi görmemişim. Gerçekten ilk çeyrek geleceğini bekleyen var mı ya? Tek dileğimiz 2016 içinde gelmesi. Ha bir de intel ile aradaki bilmen kaç yıllık farkı kapatması. İnsanın bir "yav he he" diyesi geliyor.

Edit: Son çeyreğe kaldı haberi de gelmiş. Bu gf kıvıramayacak gibi. Amd'ye yazık olacak ama. Allah bilir gf'in sahipleri Amd'yi zora sokup komple almak istiyorlardır. Pis araplar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 12 Eylül 2015; 18:26:00 >

• Foxbat kullanıcısına yanıt
    O zaman pentium işlemcileri bile 500$ dan alırsınız müstahak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Mini ITX kasa içinde AMD APU lu bir sistem kurma düşüncesindeyim. Zen mimarisi ise oldukça ilgimi çekiyor, onun için bilgisayar alma sürecimi erteledim biraz.

Şimdi doğmamış çocuğa don biçme meselesine gelelim

Yaşı çok genç arkadaşlar bilmeyebilir, AMD Jim Keller başkanlığında ürettiği FX 57 işlemcisi ile zamanında İntele çok zor anlar yaşatımıştı. Bu İşlemci o kadar çok sevilmiş ve hayran olunmuştu ki bizzat bu formun haber editörlerinden Erdi beyin nicki bile FX57 dir.

Daha sonra Jim Keller ayrıldı ve sonraki hikayeyi biliyorsunuz zaten.

ZEN mimarisine tekrardan gelecek olursak, AMD nin bir çok alanda eleştiri olan yüksek nanometreli işlemcileriden kurtulacağı anlamına geliyor. Bunun avantajı ise bize daha az ısınan ve daha verimli işlemciler gelecek demek. Özellikle APU sistemlerde İşlemci içerisindeki grafik yongasının kendi belleği olmadığından, sistem RAM lerini kullandığından çok hızlı RAM lere ihtiyaç duyuyordu. DDR4 ile APU içindeki grafik yongası ile RAM ler daha hızlı haberleşecek ve bu bize daha iyi grafikler olarak geri dönecek. Zaten CPU tarafından da çoğunu anlayamadığım bir çok iyileştirme yapmışlar.

Bakalım, rekabet her zaman biz tüketicilerin faydasına. Umarım AMD şu şımarık İNTELE iyi bir ders verirde bizde daha ucuza daha işlemciler kullanırız. Yoksa yemişim intelini de amd sinide

Evet jim keller sonradan apple gitti ve cpu pazarında amd ciddi düşüşler yaşadı, 2012 yılında jim tekrar Amd döndü ve k12 ve zen mimari üzerinde çalışıyorlar. Ben umutluyum şahsen, kötü gününde de iyi gününde de AMD tercih ediyorum.

• Fabrikası olmayan bir üreticinin fabrikası olanla rekabet etmesi zor gibi.
    Bu üretim sıkıntıları nvidiaya işlemiyor resmen amdyi 4. Sınıf müşteri yaptı tsmc ve glofo

• quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Fabrikası olmayan bir üreticinin fabrikası olanla rekabet etmesi zor gibi.
    Bu üretim sıkıntıları nvidiaya işlemiyor resmen amdyi 4. Sınıf müşteri yaptı tsmc ve glofo

nvidia'nin da fabrikasi yok ki nasil etkilenmiyor 20nm karti mi var nvidia'nin?tsmc glofo nm uretim yapamayinca birinci sinif dorduncu sinif musteri olmuyor.tsmc 20nm'yi yapamadi amd'ye sen 4. sun diyip vermedi nvidia'ya mi verdi nvidia'ya da veremedi.tsmc amd'yi daha az kaziyor desen anlarim ama glofo kesinlikle dorduncu sinif musteri yerine koymaz o adamlar da uretim sorunu yasiyorlar nvidia da gelse ona da yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

nvidia'nin da fabrikasi yok ki nasil etkilenmiyor 20nm karti mi var nvidia'nin?tsmc glofo nm uretim yapamayinca birinci sinif dorduncu sinif musteri olmuyor.tsmc 20nm'yi yapamadi amd'ye sen 4. sun diyip vermedi nvidia'ya mi verdi nvidia'ya da veremedi.tsmc amd'yi daha az kaziyor desen anlarim ama glofo kesinlikle dorduncu sinif musteri yerine koymaz o adamlar da uretim sorunu yasiyorlar nvidia da gelse ona da yok.

20nm yi kasdetmedim genel olarak .
    Nvidia kart çıkartıyor ve piyasaya sürüyor
    Amd kart çıkartıyor yok üretim sıkıntısı yok stok sıkıntısı yok bilmem ne.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

20nm yi kasdetmedim genel olarak .
    Nvidia kart çıkartıyor ve piyasaya sürüyor
    Amd kart çıkartıyor yok üretim sıkıntısı yok stok sıkıntısı yok bilmem ne.

o senin dedigin soyle oldu nvidia 20nm'yi hic kazimadi ben 28nm cikaririm aga dedi millet ooo cok cool dedi ama amd ben 20nm cikaracam diye inat etti 300 serisini uretim sorunu olunca cikaramadi o da 28nm cikardi ve yeniden adlandirmalar filan yapti.20nm olayinda nvidia da isterdi 20nm ciksin ben de cikarayim diye ama bakti olmayacak ya da tsmc bekleme abi bosuna dedi oradan aldigi tuyo ile 28nm cikarip krizden etkilenmemis gibi gorundu.yani nvidia krizi daha iyi yonetiyor dersen olur ama kriz olunca ikisi de etkileniyor.artik nm dususunde zorlaniyorlar eskisi gibi degil bu tip olaylar tekrar edebilir.

• AMD başarısız olursa bile artık batmaz. Fx serisinden sonra bu şirket her zorunluğun üstesinden gelir korkmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd batmaz, ABD tekel kanunlarına göre batamaz da ismi değişir sahibi değişir v.s. AMD nin kimin olduğu neyi hangi kalitede nasıl ürettiğide bağlamaz. AMD'nin intelle rekabet edecek ürün üretmesi ve alternatif olması gerekir. ki İntel de fiyat anlamında mantıklı olsun. Mesela AMD nin üretim yapmadığı üst segment fiyatlarına baktığınızda rakipsiz olduğu noktada İntelin fiyatlandırma politkasının paran varsa al kardeşime döndüğü açık..

yeni mimari ile ilgili olarak işlemcinin teknik geyiklerini v.s. bir yana bırakın eğri oturup doğrukonuşalım..

Amd inteli geçecek teknoloji mi kullanacak ? Hayır intelin olmadığı APu ya saldıracak fx serisi 3 sene önce 3770 vs 8250 ne ise yarın da 6. nesi vs zen fx olacak ve farklı bir dizilim olmayacak bazı programlarda yakın bazı değerlerde intelin gerisinde kalacak..

Fiyat olarak intelden yine ucuz olacak ama fx en az satılacak model olduğundan 2017 de bile çıkabilir ve bizim ergen cemaat hayal kırıklığı, hüsran v.s. diye bağıracak. Ancak AMD zaten hesap yaparken oldukça küçük bir kitle olan bu pazarda "aman üretmiş olayım da bari az konuşsunlar" mantığında olacak.

İntelin hakim olduğu ancak intel apularının tırt olması nedeniyle üreticilerin yanına nvidia veya amd ekran kartı takmaz zorunda kaldıklar laptop pazarında ve x86 tablet pazarında apuları koşturmak ve devasa pazarda lider olmayı deneyecek / deniyor...

desktoplarda nm değeri soğutucu ve güç kaynağı ile abzorbe edilebilirken mobil pazarda ısı, güç tasarrufu ve performans çok önemli olduğu için zen mimarisi ile fazla nmlerini atmaya çalışıyor oyuncular daha az gürültülü pcler kullansın diye değil:)

amd'nin elinde bulunan ati, yeni giriş yaptıkları 64 bit arm işlemci pazarı ile amd ye birşey olmaz böylece işlemci fiyatları olması gerektiği değerlerde kalır kafanızı yormayın...

hadi sağlıcakla...

• Amd hicbir zaman piyasadan silinmez sadece el degistirir.Su anda amd nin en buyuk sikintisi sicak para akisi yok.Satislari zaten dusuk birde uzerine kar marjida dusuk.Bence acilen iyi firma tarafindan amd nin satin alinmasi ve ataga gecmesi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.