Şimdi Ara

AMDsempron ile AMDalthon arası farklar???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar AMD sempron engineering sample 1.61ghz kullanıcısıyım ve yakın bi arkm amd althon2800 64bit kullanıyo.makineler arası terk fark bu.ancak şuana kadar pek bi fark göremedim hız ve verim olarak.mesela ikimizde pes5i sorunsuz ve kasmadan oynuyorz.hiç fark yok.acaba bunun nedeni şu olabilirmi,ben makineyi kurarken amd althon sürücüleri yükledim ekstradan,işlemcimin cdsinin içinden çıktı bu sürücüler.acaba bunlar sempronun verimini yükseltmek içinmi konmuş yoksa ben boşuna mı yükledim???

• pes5 ile farkı anlaman pek mümkün değil,bildiğin gibi oyunlarda işlemciden ziyade ekran kartı ön plana çıkar,aynı zamanda sistem belleği de girer işin içine...çok örnek verilebilir bu dediğinle ilgili,mesela gf4 mx440 takılı bi p43.0 ile 9800pro kullanan bir p2 yi kıyaslarsan gözün aradakı performans farkını ayıramayabilir,anla işte...

athlon64 64bit artısı var bikere,ama unutma 64bit sempronlar da var,en temel fark bubunun yanında sempron L2 önbelleği athlon64'lere kıyasla düşük...galiba bazı komut setlerini de desteklemiyor sempron'lar...athlon64'lere kıyasla kırpılmış versiyon bir anlamda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 7 Aralık 2005, 21:39:09 >
  • arasında cache farkı var.ya da söylede diyebiliriz.pentium=athlon celeron=sempron
  • quote:

Orjinalden alıntı: plateau

pes5 ile farkı anlaman pek mümkün değil,bildiğin gibi oyunlarda işlemciden ziyade ekran kartı ön plana çıkar,aynı zamanda sistem belleği de girer işin içine...çok örnek verilebilir bu dediğinle ilgili,mesela gf4 mx440 takılı bi p43.0 ile 9800pro kullanan bir p2 yi kıyaslarsan gözün aradakı performans farkını ayıramayabilir,anla işte...

athlon64 64bit artısı var bikere,ama unutma 64bit sempronlar da var,en temel fark bubunun yanında sempron L2 önbelleği athlon64'lere kıyasla düşük...galiba bazı komut setlerini de desteklemiyor sempron'lar...athlon64'lere kıyasla kırpılmış versiyon bir anlamda...

ilk paragraf biraz abartı p2 filan o kadar da diil ama p3 olur

ikinci paragraf yanlış çünkü sempron64ler sse3 desteklerken athlon 64 2800+ desteklemiyor mesela...

tabi ki L2 tartışılmaz

• Celeron un rakibi nerden sempron oluyo arkadaşım bilip bilmeden konuşmayalım. S 754 Semronların hepsi Celeronlardan daha üstün olduğunu bilir hepsi demiyim aslında 2600 ve 3000 256 cache olanlar haric. 2800 Semrondan p4 2.4 performansı alman gayet mümkün..
  • Oyunlarda anlayamazsın, işlemci yükü isteyen mesela editing, işte çeşitli animasyon yazılımları, gibi uygulamalarda fark eder...

Ama ev kullanıcısının fazla para bayılıp en iyi işlemciyi alması abesle iştigal, maks. ram. ve max ekran kartı kasmak daha iyi..

Hatta maz. ekran kartı da gereksiz 9600pro var 2 seneden fazla bir zamandır oyunları full grafik oynuıyorum, doom3 ünden tut hl2 sine hepsini oynadım, artık yavaş yavaş af ve aa ları kapatıyorum o oluyor... Anti alising antroscoping filtering zaten ben pek fark anlamıyorum, benim için 1024 e 768 olsun full olsun yetio...

Yeni yıla girerken AMD barton 2500 512 ram 9600 prolu ssitemimi kardeşe bırakacağım. Kendime nvidia 6800 ,64 bit 3200 Amd li 1gb ramli bi sistem kuracağım... AMa sempron 2500 64 bile koysam pek farketmeyecek çünkü önemli olan ram le ekran kartı benim için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

quote:

Orjinalden alıntı: plateau

pes5 ile farkı anlaman pek mümkün değil,bildiğin gibi oyunlarda işlemciden ziyade ekran kartı ön plana çıkar,aynı zamanda sistem belleği de girer işin içine...çok örnek verilebilir bu dediğinle ilgili,mesela gf4 mx440 takılı bi p43.0 ile 9800pro kullanan bir p2 yi kıyaslarsan gözün aradakı performans farkını ayıramayabilir,anla işte...

ilk paragraf biraz abartı p2 filan o kadar da diil ama p3 olur

ikinci paragraf yanlış çünkü sempron64ler sse3 desteklerken athlon 64 2800+ desteklemiyor mesela...

tabi ki L2 tartışılmaz

ilk paragrafta değiştirmeden p3 yazmıştım,sonra 9800pro+p3 kuvvetli olur gibi geldi,p2 yaptım
    ikinci paragraf için,s939 venice athlon64 ile 32bit sempron kıyaslarsan galiba tersi olur...
    L2'yi tartışana ne desem boş zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.