Şimdi Ara

Amerika bunu neden yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünyanın sonunu getirecekler bunlar, İnsanlık zaten tamamen sanallaştı, fast food ürünlerini piyasaya çıkardılar, sigaradan uyuşturucudan daha zararlı olan şu lanet şekeri piyasaya çıkardılar gdo çıkardılar ve bugün yediğimiz domates bile doğal değil, kanser aldı başını gidiyor, yaşlı genç çocuk farketmiyor herkes büyük bir kanser riski taşıyor, sağlıklı beslenmemiz imkansız, çokçok zengin olucaksın kendi çiftliğini kuracaksın herşeyini kendin üreteceksin falan, tek yolu o sağlıklı beslenmenin, aslında öyle bile olmuyor, öyle pazarlama satış taktikleri var ki, insanın bilinçaltına öyle bir giriyorlar ki, o hamburger menüsünü yemesen ölücekmişsin gibi sanki, nasıl yapabiliyorlar bunu, önünden geçsem yanlışlıkla direk canım istiyor uyuşturucu krizine benzer etkileri var, bunu nasıl yapıyorlar hiç bir zaman anlamadım, mesela canımız domatesi salatalığı neden bu denli istemiyor, bunlar bunu nasıl başarıyor? kanser olmayan bile artık kanser olma korkusuyla tetikte yaşıyor sürekli. Sonra sosyal medya olayı var, youtube facebook instagram derken önüne geçilemez oldu, insanlar tamamen sanallaştı herkes yalan olan hayatını paylaşıyor buralarda, kullanmama gibi bi şansımız var mı, bütün arkadaşlarım orda bütün çevrem orda, bütün haberler orda, bi kere bi günlüğüne instagramı kapattım acaba arkadaşlarım naptı kim nereye gitti kim ne hikaye attı diye bütün gün aklımdan çıkmadı en fazla bi gün dayanabildim. Nasıl bizi hapsetmişler şu küçük telefonların içine, insanlık diye bişey kalmamış biz bitmişiz ölmüşüz haberimiz yok. Anlamadığım bu Amerika bunu nasıl başarıyor, yaptıkları herşeyi tüm dünyaya nasıl aktarıyorlar, nasıl tüm insanları kölesi yapabiliyorlar? mesela starbucks alt tarafı bi kahveci ama, oraya gidenin cool olduğu gitmeyenin ezik olduğu algısını yaratmışlar, mesela bu nasıl oluyor bunu nasıl yapıyorlar, starbucksa gitmek cool olmaktır düşüncesini insanlara nasıl aktarıyorlar, aklınıza gelcebilecek popüler olan herşey bunlara ait, netflix google youtube burger king mcdonals coca cola apple android, herşey ama gerçektende popüler ve zirvede olan herşey bunların, Bakın ama bunların arasında insanların yararına olan bir tek google vardır heralde, gerisi tamamen insanları bitirmeye yönelik, netflixe gir sabahtan akşama kadar bişeyler izle, milletin yaşadığı güzel hayatları sen sadece izle , mcdonals burger kinge git zehirlen akıllı telefon al içine hapset kendini, tamam belki cahillik azaldı insanlar bilgiye rahat ulaşabiliyor ama ortada insanlık kalmadıktan sonra herkesin psikolojisi bozuk olduktan sonra ne anlamı var bilgili olmanın, bugün dışardaki en sakin adam bile sizi aniden bıçaklayabilir, çünkü insanlar kafayı yemiş, gerçekten kafayı yemiş, sosyal medyada sürekli kadın çocuk cinayetleri falan paylaşılıyor, linç ediyorlar ama iyi birşey mi yapıyorlar, yapmaya meyilli olan adama cesaret vermekten başka hiçbir işe yaramıyor, adam başkası yapabiliyorsa bende yapabilirim diye bi düşünceye kapılıyor, meyilli olmayan adam merak ediyor bi çocuğa tecavüz etmenin nasıl bi duygu olabileceğini, bana kimse sosyal medyanın en ufak bi yararı olduğunu söyleyemez. Peki Amerika bunu neden yapıyor, sadece para için mi? Tüm dünyaya hakimiyet kurmak için mi? Dünyaya zaten hakimiyet kurmuş, peki bu ne işe yarıyor? Gerçekten merak ediyorum Dünyaya sahip olmanın, tüm insanları kölen yapmanın ne gibi bi getirisi var? Acaba tamamen egodan kaynaklanan birşey mi gerçekten anlayamıyorum

• ? neden
  • Çünkü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bahsettiğin şeyleri norveç'te, avusturya'da, finlandiya'da veya buna benzer yerlerde göremezsin. starbucks'a girerken kapıdan kasıla kasıla giren, elindeki starbucks bardağını insanlar görsün diye saçma sapan sallayan insanları türkiye'de görmen normal. çünkü eğitim yok, bilinç yok, çocuk yetiştirmeyi bilen ebeveynleri yok. yok, yok, yok...

her millet hak edildiği şekilde yönetilir. bunu sakın unutma. kaderin bir cilvesidir bu. şansa bağlama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşversene adam üretiyor baba gibi dünyaya satıyor paşa gibide yaşıyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

Boşversene adam üretiyor baba gibi dünyaya satıyor paşa gibide yaşıyorlar..
    Kanka ne üretiyor Allahını seversen kahve yav alt tarafı, adamlar süper pazarlıyor işte bunu nasıl başarıyorlar benim merak ettiğim bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C92BB3303

bahsettiğin şeyleri norveç'te, avusturya'da, finlandiya'da veya buna benzer yerlerde göremezsin. starbucks'a girerken kapıdan kasıla kasıla giren, elindeki starbucks bardağını insanlar görsün diye saçma sapan sallayan insanları türkiye'de görmen normal. çünkü eğitim yok, bilinç yok, çocuk yetiştirmeyi bilen ebeveynleri yok. yok, yok, yok...

her millet hak edildiği şekilde yönetilir. bunu sakın unutma. kaderin bir cilvesidir bu. şansa bağlama.
    Bence oralarda da görürüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hmmm_Ok

Çünkü
    Eşeğin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.