Şimdi Ara

Neden Forumda Sürekli Almanya ile Türkiye Kıyaslanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet çok merak ediyorum neden sürekli Almanya ve Türkiye kıyaslanıyor? Oysa dünyada o kadar çok ülke var ki. Ama sadece Almanya ile kıyaslanıyoruz. Ekonomik olarak Almanya dünyanın dördüncü en iyi ülkesi ama niye ABD, Japonya, Güney kore değil Almanya?

Biz Almanız da benim mi haberim yok? Veya sınır komşumuz mu o da değil. Dinimiz kültürümüz bile bir değil ve ortak hiç bir şeyimiz yok. Peki ama Türkler niye kendini Alman sanıyor ve sürekli onunla kıyaslıyor kendini bunu bilen biri var mı?

• Çünkü en fazla Türk nüfus orada ve oradaki Türkler '' Türkiye çok gelişmiş bir ülke '' diyor reisleri '' ALmanya bizi kıskanıyor '' diyor

Biz de bunu çürütmeye çalışıyoruz çok da uğraşmıyoruz

Çünkü iki ülke arasında dağlar kadar fark var fakat orada yaşayan Türkler bunu anlamıyor ya da anlıyor ama saf ayağına yatıyorlar.
  • Çünkü en fazla Türk nüfus orada ve oradaki Türkler '' Türkiye çok gelişmiş bir ülke '' diyor reisleri '' ALmanya bizi kıskanıyor '' diyor

Çünkü iki ülke arasında dağlar kadar fark var fakat orada yaşayan Türkler bunu anlamıyor ya da anlıyor ama saf ayağına yatıyorlar.
  • Amerika, Rusya, Japonya bile kıskançlık krizinde. Bunlarıda dile getirmezsek günahların en büyüğünü işlemiş oluruz. Tanrı bizi affetsin.
  • Japonyayla kıyaslanılacak kadar yükselmedik çok şükür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Çünkü en fazla Türk nüfus orada ve oradaki Türkler '' Türkiye çok gelişmiş bir ülke '' diyor reisleri '' ALmanya bizi kıskanıyor '' diyor

Açıkcası Almanya çok da kıskanmıyor bizi ama işkillenmiyor da değil. Ya bu Türklerin akılları başlarına gelirce birden zekaları iki katına çıkarsa kendi kendilerine araba, buzdolabı, TV, ilaç yapmaya kalkarlarsa ben bunca arabamı beyaz eşyamı ilacımı bkumu püsürümü hangi üçüncü dünya dangalağına satacağım diyordur.

Oraya giden Kürt ve Türkler de pek Türkiyeyi seven kişiler olduğunu düşünmüyorum en azından forumda Kara Trollük yapanların büyük bölümü öyle. Yoksa ben Alamanyaya gitsem ve iyi para kazansam bu forumda işim ne Türk kaynıyor burası ben kendimi Alamanyaya ait hisseder Hans ile Helga ile zaman geçiririm. Demek ki oradaki Türklerde bir aidiyet sorunu bir yalnızlık var ki sürekli forumdalar. Türkler ile konuşup ellerindeki ayaklarıdaki ile hava atıp kendi kendilerine tatmin oluyorlar, ama kafa aynı kafa.

İster Almanyaya git Türkiyeyi beğenme, ister Türkiyede kal Almanyayı yağla, kafa hep, nerede beleş oraya yerleş kafası. Yerleşemeyene de bok at kendini temiz zengin kültürlü ak göster. İyi böyle devam beyler, kolay gele size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 4 Şubat 2019; 18:18:36 >

• Bilmem kaç sene önce troll mü ciddi mi bilinmez biri tutup Almanya Türkiyeyi kıskanıyor diye bir laf etti.

Sonra sanki ekonomileri sanayisi birmiş gibi sürekli karşılaştırmaya başladılar. Halbuki iki ülke aynı ligde bile değiller.
  • Milletin akrabalari var Almanya'da, cogunlukla amele, onlardan duyup duyup orada yasam daha zor deyip domatesi taneyle 5 euro'dan satiyorlar tarzi laflar ediyorlar, genelde onlara cevap olarak veriliyor bunlar. Zaten ozurlu olmayan herhangi bir insan arada kiyaslanamayacak kadar fark oldugunu bilir. Genelde hayatinda yurt disina cikmamis bazi insanlar Turkiye suan dunya uzerinde cok iyi bir konumda zannettigi icin boyle tartismalar cikiyor. Almanya bizi kiskaniyor olayi sadece bir geyik degil, buna gercekten inanan insanlar var, hem de cok sayida.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Aslında anladım ki Türkler Almanyaya gidince eziklik ve kültür şoku yaşıyorlar. Baktılar ki orada Almanlar bunları kaale almıyor ne Alaman forumlarında ne bi yerde arkadaş bulamıyorlar Alamanca da yazamıyor konuşamıyorlar, hepsi internetten Türk sözlüklere forumlara girip burada şu var harika orada bu var züpper, ben Alman oldum ezik siz Türkler kahrolun e mi gibi yazılar ile kendilerini tatmin ediyorlar. Sonra çıkıp dönercilik yapıyorlar babalarının dükkanında. Ama lafa gelince aylıkları ile ayda iki Mercedes bir de Rezidan alıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Aslında anladım ki Türkler Almanyaya gidince eziklik ve kültür şoku yaşıyorlar. Baktılar ki orada Almanlar bunları kaale almıyor ne Alaman forumlarında ne bi yerde arkadaş bulamıyorlar Alamanca da yazamıyor konuşamıyorlar, hepsi internetten Türk sözlüklere forumlara girip burada şu var harika orada bu var züpper, ben Alman oldum ezik siz Türkler kahrolun e mi gibi yazılar ile kendilerini tatmin ediyorlar. Sonra çıkıp dönercilik yapıyorlar babalarının dükkanında. Ama lafa gelince aylıkları ile ayda iki Mercedes bir de Rezidan alıyorlar.
    Oraya gidenlerde bir çok farklı tipte insandan oluşuyor. Manyağı var normali var egolusu var cahili var eğitimlisi var. Karışık durum yani.

Birde başka bir ülkeye giden insanlarda extra bir milliyetçilik duygusu peydah oluyor bu duygu sebebi ile bir şeyler söyleme zorunluluğu hissediyorlar kendilerinde.

Yoksa sonuçta sözlerle gerçekler değişmez. Veriler ortada. Türkiye hiç bir zaman ara eleman ülkesi olmaktan öteye gitmedi. Sanayi atılımı zamanında bu akıma kapılmadı ve pek bir ilerleme kaydedemedi.

Herşeyden öte bizim insanımızın zihniyeti ile ilgili bir sıkıntıda var. Bizim insanımız ileriye dönük plan yapan çoğulcu düşünen geleceğe yatırım yapan tipte bir insan değil. kısa yoldan para kazanayım kendimi kurtarayım mentalitesi ile hareket ettiği için büyük amrkalar oluşturmaktan uzak. Bir şey biraz değer kazandığı zaman hemen büyük sermaye sahiplerine satıp kazandığı parayı ya yiyen yada başka bir oluşum kurup onuda belirli bir dğere getirince satıp kısa yoldan köeyi dönmeyi hedefleyen bir mantığımız var.

Bu şartlar altında yüzlerce yıllık büyük firmalar meydana getirmemiz mümkün olmadığından dolayı asla ara eleman ülkesi olmaktan daha uzağa gidemeyiz. Bu değişmez gerçek yani.

Bunu siyasi partilerle filan değiştiremezsin. 1000 yıl sol bu ülkede hüküm sürsün. Göreceğin sonuç şu ankinden 5 aşağı 5 yukarı aynı olacaktır.

Tamamen katılıyorum çok doğru söylüyorsun. Ben ülkeme bakınca babama bakıyor gibi bakıyorum. Yani ben bu ülkede ve bu ailede dünyaya geldim. Ülkenin geliri ortada babamın geliri ortada. İkisinin de eğitim seviyesi, coğrafı konumu, artısı eksisi geliri gideri zekası ortada. Babamdan ve ülkemden bundan daha iyisini beklemek için benim bu aileye bir şey katmam gerek, çünkü yük bundan sonra benim sırtımda diye düşünüyorum. Babamın da ülkemin de cahillikleri var, olacaktır da ama bu onları haki görmemi aşağılamamı, başka bür ülkenin babası ile mesela bir Alman baba ile karşılaştırıp, baba senin gözün mavi değil saçın sarı değil altında da mercedes yok beni niye dünyaya getirdin demek bana hadsizce geliyor. Dünyada benden daha kötü durumda olan insanlar ne olacak peki? Zenginlik neye göre zengin. Almana göre fakir ama bir Venezuelalıya karşı zengin olabiliyorsun herkez zengin olamaz ki olur ise dünya kaynağı yetmez dünya çöker zaten.

Bu yüzden birileri bir ülkeye gitmiş ve orada mutlu ise huzurlu ve zengin ise bundan bana bir artı yan var ise verir ise ne mutlu. Ama sabah akşam karşıma çıkıp, aynı toprağın insanı gibi görünüp ama başka bir toprağın insanı gibi hava atıyor ise bundan ben art niyet ararım, hainlik ve zeka yoksunluğu veya ahlaksızlık ararım. Kibirdir bu.

Hiç bir Alman Türkün sorununu düzeltmez çünkü onun sorunu değildir Türkleri Türkiyeyi düzeltmek eğitmek. Varsa bir çıkarı amacı ancak o zaman yardım eder. Çünkü insanlık bunun üzerine kurulu. Çıkar ve menfaat. Bu yüzden bu Alamancılık yapanlar lütfen gittiğiniz yerde mutlu iseniz ne ala işinize gücünüze bakın, yok sabah akşam forumlarımıza gelip elindeki ayağındaki ile Türklere hava atacak ama ülkeme tek kuruş yardım etmeyecek isen lütfen defol git derim ben. Herkes de bunu söylemeli. Söyleyebilmeli. Gerçekten Türk ve Türkiyeli isen bunu yapabilmelisin. Yoksa anne babanı unut. Çünkü sen zaten ırkına ailene milletine sırtını dönmüşsün senden kimseye hayır gelmez bu dünyada.

• quote:

Tamamen katılıyorum çok doğru söylüyorsun. Ben ülkeme bakınca babama bakıyor gibi bakıyorum. Yani ben bu ülkede ve bu ailede dünyaya geldim. Ülkenin geliri ortada babamın geliri ortada. İkisinin de eğitim seviyesi, coğrafı konumu, artısı eksisi geliri gideri zekası ortada. Babamdan ve ülkemden bundan daha iyisini beklemek için benim bu aileye bir şey katmam gerek, çünkü yük bundan sonra benim sırtımda diye düşünüyorum. Babamın da ülkemin de cahillikleri var, olacaktır da ama bu onları haki görmemi aşağılamamı, başka bür ülkenin babası ile mesela bir Alman baba ile karşılaştırıp, baba senin gözün mavi değil saçın sarı değil altında da mercedes yok beni niye dünyaya getirdin demek bana hadsizce geliyor. Dünyada benden daha kötü durumda olan insanlar ne olacak peki? Zenginlik neye göre zengin. Almana göre fakir ama bir Venezuelalıya karşı zengin olabiliyorsun herkez zengin olamaz ki olur ise dünya kaynağı yetmez dünya çöker zaten.

Bu yüzden birileri bir ülkeye gitmiş ve orada mutlu ise huzurlu ve zengin ise bundan bana bir artı yan var ise verir ise ne mutlu. Ama sabah akşam karşıma çıkıp, aynı toprağın insanı gibi görünüp ama başka bir toprağın insanı gibi hava atıyor ise bundan ben art niyet ararım, hainlik ve zeka yoksunluğu veya ahlaksızlık ararım. Kibirdir bu.

Hiç bir Alman Türkün sorununu düzeltmez çünkü onun sorunu değildir Türkleri Türkiyeyi düzeltmek eğitmek. Varsa bir çıkarı amacı ancak o zaman yardım eder. Çünkü insanlık bunun üzerine kurulu. Çıkar ve menfaat. Bu yüzden bu Alamancılık yapanlar lütfen gittiğiniz yerde mutlu iseniz ne ala işinize gücünüze bakın, yok sabah akşam forumlarımıza gelip elindeki ayağındaki ile Türklere hava atacak ama ülkeme tek kuruş yardım etmeyecek isen lütfen defol git derim ben. Herkes de bunu söylemeli. Söyleyebilmeli. Gerçekten Türk ve Türkiyeli isen bunu yapabilmelisin. Yoksa anne babanı unut. Çünkü sen zaten ırkına ailene milletine sırtını dönmüşsün senden kimseye hayır gelmez bu dünyada.
    Kendi geldiği yeri unutmak bizim ülkenin en baba olaylarından biri zaten.

Bizim ülkede çatışmaların çoğu şundan kaynaklanıyor. Ya çok sıradanız ya da çok elitist takılıyoruz. Ortasını bulmak yok. Her bir konuda uç noktadayız.

Bilmiyorum kelimesi yada bu konuda bilgim yok kelimesi bizim lügatımız da yok. Her şeyi biliyoruz. Her konuda fanatiğiz her konuda uç noktalardayız.

O yüzden içinden çıkılmaz bir durumumuz var.

Açıkcası bence bu ülkenin ve galiba artık dünyanın da en büyük eksiklerden biri de felsefe. Felsefesi yani hayatta ne için varsın ve birey olarak nesin, mutluluk veya hayat nedir ne için yaşıyorsun kavramlarını kendi içinde tartışmayan bir toplum anlık kararlar veren ve çıkarları doğrultusunda hareket eden ruhsuz, ırksız, kanaatsiz, doyumsuz, ahlaksız zombilere dönüşür.

Zombi toplumların tek ihtiyacı daha fazla tüketmek her şeye saldırmak yemek, ama ne kadar yerse yesin doymaz ve hayatı boyu mutsuz ruhsuz olacaktır geri dönüşü yok. Bizdeki zombiler Almanyaya gidince de zombi Norjeç'e gidince de zombi, Rusya'ya gitse de zombi. Burda kalsa da zombi.

Bilmiyorum bu Walking Dead'de nereye yürüyoruz, kaçıncı sezonda biteceğiz veya başka bir kuşak başka bir bölüm çekip bu b+ktan senaryoyu kurtarır mı ona da emin değilim.
  • quote:

Açıkcası bence bu ülkenin ve galiba artık dünyanın da en büyük eksiklerden biri de felsefe. Felsefesi yani hayatta ne için varsın ve birey olarak nesin, mutluluk veya hayat nedir ne için yaşıyorsun kavramlarını kendi içinde tartışmayan bir toplum anlık kararlar veren ve çıkarları doğrultusunda hareket eden ruhsuz, ırksız, kanaatsiz, doyumsuz, ahlaksız zombilere dönüşür.

Zombi toplumların tek ihtiyacı daha fazla tüketmek her şeye saldırmak yemek, ama ne kadar yerse yesin doymaz ve hayatı boyu mutsuz ruhsuz olacaktır geri dönüşü yok. Bizdeki zombiler Almanyaya gidince de zombi Norjeç'e gidince de zombi, Rusya'ya gitse de zombi. Burda kalsa da zombi.

Bilmiyorum bu Walking Dead'de nereye yürüyoruz, kaçıncı sezonda biteceğiz veya başka bir kuşak başka bir bölüm çekip bu b+ktan senaryoyu kurtarır mı ona da emin değilim.
    Katılıyorum bu fikre. Hatta bunu gözlemleyebiliyoruz da.

Şimdi çık dışarı gir genç orta yaş veya yaşlı bir grubun arasına olaylara felsefi açıdan yaklaşmayı delilik aptallık hatta utanç duyulacak bir hareket olarak görüyorlar.

Kadın görünce yatağa at mal bulunca zimmete geçir her şeyden maximum istifade et. Şu aralar tek önemli olan bu olmuş durumda.

Aslında galiba bütün dünya hayatı GTA gibi yaşıyor. Her şeyi hemen alayım, istersem gasp edeyim, vermeyeni döveyim.

Çok sevdiğim bir felsefeci vardır çok severdim kitaplarını. Biraz absürt bir tesadüf olacak ama kendisi Almanya doğumlu. Erich Fromm. Onun bir lafı vardı. "İnsan sahip olduğu her şeyin kölesidir" der. Bu benim hayatımda kararlarımda hep en ön planda olmuş bir desturdur. Forumdaki materyalist Alamancıları eleştiririm ama bu benim Alman bir felsefeciyi dinlemeyeceğim manasına gelmez çünkü benim derdim ırklar veya ülkeler değil insanın kendisi.

Kısacası.

Almanyaya gidip Alman malı alıp o mallarla yine kendisi gibi Türkleri döven mallar komiğime gidiyor.
  • Bilgi olarak söylüyor ve kimseye bir laf atmıyorum: Almanya PKKlılar HDPliler ve FETÖ üyeleri için en çok barınılan, ilk kaçtıkları, Türkiyede kalamadıklarında ilk gittikleri yer Almanya.
    Her kıyas yapana böyle demiyorum ama bu kıyası yapanların en az yarısının bunlarla uzaktan ya da yakından bir bağlantıları var. Fonlanıyorlar vs. belki de bilmiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama Almanya bizi gisganiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Şu yaşına kadar futbol oynamayı bırakıp da biraz kitap okusan da iki satır hatırı sayılır bi şey yazsaydın bari. He he gısganiye, kopyala yapıştır cümle kalıpları. Çok güldük öldük sorma gitsin. Pöh.
  • çünkü 1. dünya savaşındaki müttefikimiz. iki devlet de savaş sonrası perişan oldu sonra onlar çok gelişti biz gelişemedik.
  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    Yanlış. Müttefikiz ama onlar 2.Dünya savaşı öncesi de gelişmiş sanayi ve bilime ve teknolojisi ile zaten üstündü ve bu üstünlüğü ile dünyayı da ele geçirme hırsının kurbanı oldu. Gerçi o hırs hala devam ediyor.

Ayrıca Türk ile Alman siyah ile beyaz kadar zıt ve ayrı ırk ve kültürler. Dinleri fizikleri zekaları beğenileri kültürleri taban tabana zıt. Komşumuz bile olmayan bir ırk ve benzerlikleri yok denecek kadar az. Bu yüzden sürekli tee dünyanın öbür tarafındaki aradaki bütün komşu ülkeleri atlayarak birbirimiz ile kıyaslamak olsa olsa kompleksli işi.
  • quote:

Yanlış. Müttefikiz ama onlar 2.Dünya savaşı öncesi de gelişmiş sanayi ve bilime ve teknolojisi ile zaten üstündü ve bu üstünlüğü ile dünyayı da ele geçirme hırsının kurbanı oldu. Gerçi o hırs hala devam ediyor.

Ayrıca Türk ile Alman siyah ile beyaz kadar zıt ve ayrı ırk ve kültürler. Dinleri fizikleri zekaları beğenileri kültürleri taban tabana zıt. Komşumuz bile olmayan bir ırk ve benzerlikleri yok denecek kadar az. Bu yüzden sürekli tee dünyanın öbür tarafındaki aradaki bütün komşu ülkeleri atlayarak birbirimiz ile kıyaslamak olsa olsa kompleksli işi.
    beşiktaşın stadı inşaat halindeyken olimpiyatta maçlara gidiyordum. bir maçta stat etrafında 4 kişilik almanlarla tanıştım ve uzun süre muhabbet ettik. siyasetten futbola uzun uzun konuştuk. ve hayatımda bir çok yabancı ülke vatandaşıyla konuştum daha önce bu kadar akıllı ve türkleri seven bir ırka rastlamadım diyebilirim. yani bana zıt gelmiyor alman ırkı. hani bazıları suriyelileri kardeş yapıyor ya ben direkt almanları kardeş ırk yaparım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.