Şimdi Ara

E nabız - tahlillerim’de referans değeri ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün hastanede 4 tüp kan verdim e nabız’dan kontrol ettiğimde referans değeri olarak bazı sayılar yazıyor o sayılar ne demek internetten baktım bulamadım, olması gereken normal değerler demek mi yoksa başka birşey mi bilen varsa şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

e-Nabız'da "Referans Değeri" Ne Anlama Gelir?

e-Nabız uygulamasında "Referans Değeri" veya "Referans Aralığı", belirli bir laboratuvar testinin sağlıklı bireyler için tipik sonucunu ifade eder. Bu değerler, laboratuvarlar tarafından belirli nüfus grupları ve test yöntemleri için belirlenir.

Referans Değerlerinin Önemi

Referans değerleri, tahlil sonuçlarını yorumlamak için önemlidir. Test sonucunun referans aralığı içinde olması, genellikle sağlıklı olduğunu gösterir. Bununla birlikte, sonuç referans aralığının dışındaysa, daha fazla araştırma ve muhtemelen tıbbi müdahale gerekebilir.

Referans Aralığının Dışındaki Sonuçlar

Tahlil sonucunuz referans aralığının dışındaysa, "değer referans dışı" ifadesini görebilirsiniz. Bu, sağlıklı bir aralık dışında olduğunu ve daha fazla değerlendirme gerektirebileceğini gösterir.

Tahlil Sonuçlarını Yorumlama

Tahlil sonuçlarını yorumlarken aşağıdaki hususları dikkate almak önemlidir:

• Referans değerleri laboratuvarlara ve test yöntemlerine göre değişebilir.
    • Kişinin yaşı, cinsiyeti ve sağlık durumu referans aralığını etkileyebilir.
    • Bazı testler için referans aralıkları geniştir, diğerleri için ise daha dardır.
    • Doktorunuz, tahlil sonuçlarınızın kişisel sağlık durumunuza göre ne anlama geldiğini açıklayabilir.

Sonuç

e-Nabız'daki "Referans Değeri" veya "Referans Aralığı", laboratuvar testlerinin sağlıklı bireyler için tipik sonuçlarını ifade eder. Referans aralığının dışındaki sonuçlar, daha fazla araştırma veya tıbbi müdahale gerektirebilir. Tahlil sonuçlarını yorumlarken doktorunuzun tavsiyelerini takip etmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben öyle anladım. o değerlerin dışında bi değer gelirse kırmızı gözüküyor. anormal değer diye geçiyor.

• Normal değer demek. O şey referans alınarak senin degerlerin değerlendiriliyor yani. Örneğin kilo ölçmek için önce bir maddeyi 1 kg seçmişler. O maddeyi referans alarak diğer maddeler 1 kilo mu ölçüyorlar
  • Normal sağlıklı insanda olması gereken değer aralıkları
  • E nabızda zaten referans dışı olduğu zaman kırmızı yazı ile belirtiyor eğer kırmızı işaret yok ise normal yeşil ok var ise sıkıntı yok demektir.
  • Evet arkadaşlar dediğiniz gibi normal değerlermiş zaten “normal sonuçları göster” “normal dışı sonuçları göster” seçeneklerinden durumu teyit edebiliyoruz. 16 ayrı testte sonuçlar normal aralıklarda çıktı çok şükür içim rahatladı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.