Şimdi Ara

Amerika’da araç tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Ya hep Boston’da kalacaksan ille idare edersin ama bulunsun neden uğraşayım toplu ulaşımla

Detroitte evler 2500 dolar mı hocam
    hahhaa hocam o kadar ucuz degil ama terkedilmis yerlerde ya da zenci mahallerinde de var 10-15 bine.
    Ama etraftaki duzgun muhitlerde 300-400 binden basliyor.
    Su an Detroit merkezde kirz zamaninda terkedilmis olan gokdelenlerde milyon dolara residence daireleri.
  • Ford focus al hocam tutumlu olmak iyidir 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam Amerika da Japon arabası bakıyor. Baksana kardeşim Corvette, Mustang, Challanger filan fakir misin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

Adam Amerika da Japon arabası bakıyor. Baksana kardeşim Corvette, Mustang, Challanger filan fakir misin.
    Neden peki hocam

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Hocam bu mesajı daha yeni tam okudum aylık 200 dolares sigorta mı ödeyeceğim şimdi

• Dodge charger or challenger!

• Yav arkadaşlar günlük kullanıcıyım napayım Challanger’ı

• quote:

Neden peki hocam

Alıntıları Göster
    Çünkü onlar Muscle car çünkü orada yollar geniş, çünkü orada benzin ucuz. Bu arabaları orada sürmeyecen de başka nerede süreceksin? Kesinlikle Amerikan arabası alman gerekiyor.

• quote:

Çünkü onlar Muscle car çünkü orada yollar geniş, çünkü orada benzin ucuz. Bu arabaları orada sürmeyecen de başka nerede süreceksin? Kesinlikle Amerikan arabası alman gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Haklısınız hocam ben böyle düşünmemiştim hemen gidip Challanger, Mustang falan alayım

• quote:

Hocam bu mesajı daha yeni tam okudum aylık 200 dolares sigorta mı ödeyeceğim şimdi
    Yaşın genç, büyük bir şehire gidiyorsun ve abd’de sürüş deneyimin yok. Normal bir arabaya $200 çıkarsa iyidir, Mustang vs gibi araçlarda $400-$500 aşağısı zor.

• quote:

Alıntıları Göster
    Adam kar yağan trafiği yoğun şehire gidiyor, Challenger ile de buz pateni yapar artık hız sınırının 65 mil olduğu yollarda

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Yasina bagli olarak olabilir.
    100-150 arasi olur buyuk ihtimal ama yine de boston i bilmiyorum.
    21 yas altindaysan 200 e gelebilir.
    Dedigim gibi tahmin sadece.

Hocam AMerikada gunluk kullanim Turkiyedeki gibi B-hb araclar degil.
    Amerikanin en cok satan araclari:

1- Ford F 150
    2- Ram 1500
    3- Chevrolet Silverado
    4- Toyota RAV4
    5- Nissan Rogue
    6- Honda CRV

yani B ve C sinifi araclar ortalama buyuklugun altinda kaliyor. Genelde ortalama buyukluk D sinifi seviyesinde.

Bu da Boston daki en cok satan araclar
    Honda Accord – 4.22 percent
    Toyota Camry – 4.14 percent
    Toyota Corolla – 3.49 percent
    Honda Civic – 3.34 percent
    Toyota RAV4 – 3.06 percent
    Honda CRV – 2.78 percent
    Nissan Altima – 1.93 percent
    Toyota Highlander – 1.58 percent
    Nissan Rogue – 1.51 percent
    Subaru Forester – 1.18 percent

C sinifi bir Sedan araba dediginde kucuk araba deniyor. ZATen trafige girdiginde de farkediyorsun cogu arac senin aracindan buyuk oluyor. Tabi Boston gibi sehirlerde kucuk araclar biraz daha yaygin.

Bunu niye soyledim Challenger vs gibi araclar Amerikada gunluk kullanim aracidir. Hobi araci degil. Hobi araclari ancak 400-500hp lik araclardir.

• Trol

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Adam kar yağan trafiği yoğun şehire gidiyor, Challenger ile de buz pateni yapar artık hız sınırının 65 mil olduğu yollarda

Alıntıları Göster
    Hocam 4 ceker Challengerda var. Challenger sadece bir ornekti bu kadar takilmamak lazim. neler alinabilecegini gostermek amacli.
    6 yildir karda arkadan cekis BMW kullaniyorum. Dogru lastikle sorun olmuyor. Ayrica yollar hemen aciliyor zaten. Ille de ben kar firtinasindan surucem ise gidicem demiyorsaniz cogu arac kullanilabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam 4 ceker Challengerda var. Challenger sadece bir ornekti bu kadar takilmamak lazim. neler alinabilecegini gostermek amacli.
    6 yildir karda arkadan cekis BMW kullaniyorum. Dogru lastikle sorun olmuyor. Ayrica yollar hemen aciliyor zaten. Ille de ben kar firtinasindan surucem ise gidicem demiyorsaniz cogu arac kullanilabilir.

Alıntıları Göster
    Hocam iyi de ülkeye yeni gelen bir genç için o araç Boston gibi bir şehirde tek başına sigortasıyla ocak söndürür. Daha benzinine, bakımına, arızasına girmiyorum. Spor ve lüks modeller bahsedildiği kadar mantıklı olasıydı ABD ikinci el piyasasında fiyatları neden dip yapsın, herkes alır binerdi sonuçta. Genel olarak ABD toplumu da mantıklı bulmuyor ki her tarafta Challenger görmüyoruz, BMW-Mercedeslerin çoğu lease

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 1 Temmuz 2019; 22:41:48 >

• quote:

Haklısınız hocam ben böyle düşünmemiştim hemen gidip Challanger, Mustang falan alayım

Alıntıları Göster
    Çok rahat alırsın o paraya temiz 2. El bir Mustang. Hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Alıntıları Göster
    Bu kar olayı çok mu sık yaşanıyor kışın Boston’da kışlar nasıl geçiyor, korktum şimdi

Edit: Biraz çetin geçiyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 1 Temmuz 2019; 22:52:56 >

• quote:

Bu kar olayı çok mu sık yaşanıyor kışın Boston’da kışlar nasıl geçiyor, korktum şimdi

Edit: Biraz çetin geçiyor sanırım

Alıntıları Göster
    www.currentresults.com
    Boston MA Snowfall Totals & Snow Accumulation Averages - Current Results
    https://www.currentresults.com/Weather/Massachusetts/Places/boston-snowfall-totals-snow-accumulation-averages.php

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Çok mu yani hocam başka verim olmadığından kıyaslayamadım

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci el alinacaksan bence Japonlardan daha mantikli ama sifir alinacaksa Japon mantikli. Japon araclarin ikinci el fiyatlari cok yuksek.
    Sahsen ben gidip daha yeni X3 alabileceksem gidip de CRV almam ayni paraya ama alan var.
    Tabiiki her tarafta Challenger goremezsiniz sonucta tek kapi sportif bir araba, aile arabasi degil.
    Cok satilan araclari yazdim zaten. Amerikalilarin tercigi belli.

Yani herkesle ayni olsun denirse zaten alinacak araclar belli Corolla, Civic Rav4 vs. Ama bu araclardan keyif beklememek lazim. Istedigin yere getiriri goturur ama keyif araci degildir. Keyifli ve ozel bir arac isteniyorsa secenek cok 25 bine hem de garanti kapsaminda araclar bile var. 15-20 bin mildeki arac zaten bozulmaz hic bir markada o yuzden cok dert etemye gerek yok bakimini. Ha gidip 10 yillik Bmw alacaksaniz iste o zaman dusunmek lazim. Ha ben onu da yaptim pisman olmadim.

AMerikada en son alacagim araclar Civic/Corolla vsdir. Sebebi de ben ayni paraya daha ozel bir araca binmeyi tercih ederim.
    Su ana kadar aldigim araclar:
    2003 Bmw Z4 (surus keyfi tartisilmaz)
    2005 Subaru Legacy
    2006 Subaru Outback H6 (mesela cok ozel bir aractir 6 silindir boxer motor)
    2003 VW Beetle Turbo (bu aracta bir cok araca gore performanslidir)
    2005 Jeep Grand Cherokee V8 (Cok yakiyordu ama V8in tadina bakmak gerekiyordu. Bir cok Audi, Vwden falan hizli olmasi ilginc oluyordu isiklarda)
    Ram 1500 (amerikada olup da pickup denememek olmaz)
    Dodge Jounrey V6 (bunu mesela fiyati cok uygun diye lease ettim ama onun bile motoru 270hp idi)

Yani hocam tercih meselesi Amerikada ikinci elde araba baya ucuz ama Japonlar ucuz degil. Oncelikleri belirlemek lazim oncelik az yaksin ise evet Pirius ve Corolla is gorur. Ama adam gibi bir araba kullandiktan sonra Pirius falan kullanmak iskence. Imkan varsa ki arkadas 25 bin dolar demis bu da imkan var demek. gider 20 bin dolarlik arbaa alir 5 bin dolari da benzin parasi yapar mesela.

Sifir Bmw/Mercedes/Audi alan da lease eden de cok var hocam. Adamin imkani olunca ugrasmak istemiyor ikinci el ile o yuzden de dusuk luks araclarin ikinci elleri.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.