Şimdi Ara

Amerika’da araç tavsiyesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Yaşlı aracı imajı var Buick’te Amerikan halkında. Bir de, düz vites araç her türlü değer kaybeder, arkadaş son sahibi olur

Edit: Buick de Verano’nun fişini çekmiş bu arada, en son 2017 model üretilmiş.

https://www.buick.com/all-vehicles

Alıntıları Göster
    Buick daha çok çekirdek ailelerin ikinci aracı olarak hitap ediyor. Genelde Avrupa'daki az yakan motor seçenekleri ile sunuyorlar. Verano'nun ipi çekildi çünkü Opel PSA'ya satıldı, D2xx platformunu devam ettirecek mühendis ellerinde yok.

Aksine düz vites değil otomatik değer kaybettirir, Amerikan halkı tüm otomatiklere saatli bomba gözüyle bakıyor; bizim DSG'ye baktığımız gibi. Manuel tamamiyle sorunsuz anlayışı çok yaygın. Tabi ben güney Kaliforniya'da bulunmuştum birkaç ay, başka eyaletlerde farklı düşünce hakim olabilir.

Cruze 1.6 dizel düşünülebilir yine manuel vitesli, Avrupa'daki 136'lik motor ile aynı, tabi yeni bir model olduğu için fiyatı daha tuzlu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Buick daha çok çekirdek ailelerin ikinci aracı olarak hitap ediyor. Genelde Avrupa'daki az yakan motor seçenekleri ile sunuyorlar. Verano'nun ipi çekildi çünkü Opel PSA'ya satıldı, D2xx platformunu devam ettirecek mühendis ellerinde yok.

Aksine düz vites değil otomatik değer kaybettirir, Amerikan halkı tüm otomatiklere saatli bomba gözüyle bakıyor; bizim DSG'ye baktığımız gibi. Manuel tamamiyle sorunsuz anlayışı çok yaygın. Tabi ben güney Kaliforniya'da bulunmuştum birkaç ay, başka eyaletlerde farklı düşünce hakim olabilir.

Cruze 1.6 dizel düşünülebilir yine manuel vitesli, Avrupa'daki 136'lik motor ile aynı, tabi yeni bir model olduğu için fiyatı daha tuzlu.

Alıntıları Göster
    Hocam ciddi misiniz bilmiyorum ama Amerikan halkının %95i düz vites araba kullanmayı bilmiyordur bile. 2 sene Kaliforniya’da yaşadım, düz vites araç görmedim gibi bir şey. Kimse düz vites kullanmayı bilmediği için sigorta oranları da düşük, zira hırsızlar kullanamadığından çalmaya da yanaşmıyor. Düz vitese talep bu kadar düşükken nasıl değerini korusun? Amerika’da otomatik sorunlu algısı yok, belli markalar sorunlu belli markalar sorunsuz algısı var daha çok.

Verano’nun ipinin çekilmesi de genel GM politikasının bir sonucu. Sedan arabaların çoğunun üretimi durdu Buick, Chevrolet ve Cadillac’ta. Örneğin Cruze da satıştan çekildi.

Son olarak da ekleyeyim, manuel seçeneği çoğu markada yok bile artık. Olanlarda da sadece en baz donanımda sunuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 3 Temmuz 2019; 13:42:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesaopp

2019 model fusion sıfırı 25k. İkinci elde Yeni model 15k civarında bulursun diye düşünüyorum. Ayrıca sedanlar niye tutulmuyor hocam ne güzel hem az yakıyor hem de şekil araç.

Alıntıları Göster
    Hocam SUV trendi Dunya genelinde bir trend. Lamborghininin bile SUVsi cikti. Amerikaya ozel bir sey degil. Turkiyede de ayni. Insanlara daha kullanisli geliyor.
    Amerikada az yakmak, cok yakmak buyuk sorun degil. Gelir seviyesine gore benzin ucuz.
    Yine de Amerikaya ozel bir iki sey soylersek Amerikada bir cok orta buyuklukteki sehirin banliyosunde bile asfaltsiz yollar bulmak mumkun.
    Ya da state parka gittignizde asfalt olmayan yollarla karsilasmak mumkun vs. Cocuklari arabaya doldurup 12-20 saatlik yol yapip disneylanda gitmek yaygin bir tatil bicimi. Alisverisi Metro gibi toptancidan yapip koli koli almak ve buzluga atmak yaygin bir sey. 65" televizyonu marketin kapisi onunde arabaya sigdirmaya calismak normal br sey.

Sekil konusu zaten cok kisisel bir tercih. Kimine gore sedan sekil, kimine gore hb, kimine gore SUV.

• Elsa kullanıcısına yanıt
    Spor araba degilse manuel vitesi ikinci elde satmak aylar alir ve cok deger kaybi olur. Max_Kolesne`nin dedigi gibi cogu kimse kullanmayi bile bilmiyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam tum donanimlarini bilmiyorum ama bildigim kadariyla en baz model bile LED far oldu Amerikada. Ayrica Adaptif cruise, kaza onleme vs. gibi sistemler alinabiliyor saniyorum. Fakat ic mekan malzeme kalitesi vs. ortalama. Deri koltuk yok sanirim. Kor nokta uyari falan. UYdu radyosu var, Android auto apple car play var sanirim.

Yani donanim olarak bir cok seyi veriyor. Artik siniflar arasindaki donanimlar degismeye basladi. mesela artik donanim farki ekran degil, ekranin boyutu oldu. Digital gostergeler oldu, heads up display oldu. Sunroof, isitmali koltuk vs. bir cok aracta alinabiliyor artik.

Hocam yillarin kulturunu tercihini bir iki cumlede cozmek imkansiz ama genel olarak sorunsuzluk imaji. Alman arablarinin parcalari daha pahali ve bakimlari daha pahali bu kesin bir gercek. Amerikan arabalarinin ise onceden gelen bir imaj sorunu var ama onlarinda guclu olduklari konular var. Mesela pickup kullanicilari Toyota degil RAM,Chevy ve Ford tercih ediyor. Yalniz bolgesel farklar da cok var. Mesela ic kesimlerde Amerikan arabasi da cok. Texas tamamen pickup cenneti. California da Bmw, mercedes gibi premiumlar cok var. Mesela bazi yerler var Subaru cok tutuluyor. Ayrica Amerikada 16 yasina gelen cocuk araba sahibi oluyor bir sekilde okula gidip gelmek icin. 0

Her neyi katarsan kat bana ikinci el bir CRVnin ikinci el bir Bmw X3ten pahali olmasi mantikli gelmiyor. Giderim Toyotaya binecegime biraz fazla bakim parasi oderim Bmwye binerim mantigi var bende. Herkes icin ayni degil tabiiki.
    hocam bılgıler ıcın sagolasın. gerçi japonlar 90lardakı eskı saglam muhendıslıklarını yapmıyorlar artık.
    yenı nesıl tuketım cılgınlıgına onlar da ayak uydurdu.ama hala diğer araçlara gore daha sorunsuz diyebiliriz.

sen ne kullanıyorsun hocam?

• falken34 kullanıcısına yanıt
    Imzadakiler hocam. bmw 328i ve Ram 1500 su anda.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.