Şimdi Ara

Amerika’da araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika’ya temelli gidecek biri için araç önerisi lazım arkadaşlar. İkinci el fiyatlar için Craigslist linkini koyuyorum aşağıya, ordan seçebilirsiniz. Sıfır araçlar için ise yine aşağı link ekliyorum.

1)Toyota, Honda vb. Japon araçları çok tutuluyor ve masrafsız araçlar. Avrupa araçları masraflı ama tercih edilebilir.
    2)Dizel olmamalı, zira bulunmuyor
    3)Otomatik vites olmalı (Manueller çok ucuz ama ben sevmiyorum, değecek araç varsa Manuel’de olur; son sahibi oluruz )
    4)Sorunsuz uzun ömürlü bir araç olmalı
    5)Sıfır olabilir
    6)25.000 doları geçmemeli
    7)Tercihen az yakmalı
    8)Türkiye’de Civic RS sahibi olduğumdan orda da Honda’ya binmek istemiyorum ve pek yakın değilim ama motor vs. farklı ise neden olmasın.
    9)Sıfırda 30.000’i görebiliriz.

https://boston.craigslist.org/

Mil: maksimum 80.000 mil
    Vites: Otomatik
    Fiyat: maksimum 25.000 dolar
    Model yılı: En düşük 2010

Sıfır araçlar:
    https://www.ford.com/new-cars/
    www.toyota.com
    Build Your Own Toyota | Toyota Configurator
    https://www.toyota.com/configurator

Honda Automobiles
    View All Honda Car Models & Types | Honda
    https://automobiles.honda.com/vehicles#panel-sort-heading-0

https://www.vw.com/models/
    Chevrolet
    Build Your Own: New Cars, Trucks, Crossovers and SUVs
    https://www.chevrolet.com/build-your-own-chevrolet

Subaru of America, Inc.
    Build & Price Subaru | Subaru of America
    https://www.subaru.com/build-your-own.html

Fiyatları için “Marka ismi”+USA yazıp Google da aratırsanız bir şeylere ulaşabilirsiniz.

Yardımcı olursanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 1 Temmuz 2019; 9:27:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• craigslist
    2017 Toyota Prius Prime Plus Hatchback 4D hatchback White - FINANCE
    https://boston.craigslist.org/gbs/ctd/d/auburndale-2017-toyota-prius-prime-plus/6914662415.html

Yani hybrid öneririm . 2014 Toyota camry kullanmıştım 1 buçuk sene kadar , atmosferik 2.4 motor depo 35 dolara doluyordu . Bu paylaştığım araç gerçekten az yakar fakat ben senin yerinde olsam leasing yaparım ve 3 senede bir sıfır model arabaya binerim nedeni ise aldığın aracın 3 sene sonra kaybedeceği değer ve ekstra çıkaracak bakım masrafları

• quote:

Orijinalden alıntı: Avenue_M

https://boston.craigslist.org/gbs/ctd/d/auburndale-2017-toyota-prius-prime-plus/6914662415.html

Yani hybrid öneririm . 2014 Toyota camry kullanmıştım 1 buçuk sene kadar , atmosferik 2.4 motor depo 35 dolara doluyordu . Bu paylaştığım araç gerçekten az yakar fakat ben senin yerinde olsam leasing yaparım ve 3 senede bir sıfır model arabaya binerim nedeni ise aldığın aracın 3 sene sonra kaybedeceği değer ve ekstra çıkaracak bakım masrafları
    Hybrid düşünüyorum da motorları ufak ya sıkıntı çıkarır mı acaba uzun süre kullanımda hocam?

Leasing işini araştırıyorum o da seçeneğim ama sıkıntılı biraz gibi

• Hocam 25 bin dolar iyi para bir cok arac alabilirsin.
    Honda Toyota dersen siradan araclar olur ama

25 bine Bmw 3, mercedes C falan alinabilir ilginizi cekiyorsa.
    Ya da VW seviyorsaniz Passat olabilir.

Biraz ugrasilirsa Alfa Gulia bulunabilir.
    Dodge Charger falan olabilir.

Ille de Japonsa Subaru Legacy olabilir.

Yani aslinda 25 bine ultra luks haric her sey alinir.

Lease ne dusunuyorsunuz? Indirim Jeep/Dodge indirimi saglayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam 25 bin dolar iyi para bir cok arac alabilirsin.
    Honda Toyota dersen siradan araclar olur ama

25 bine Bmw 3, mercedes C falan alinabilir ilginizi cekiyorsa.
    Ya da VW seviyorsaniz Passat olabilir.

Biraz ugrasilirsa Alfa Gulia bulunabilir.
    Dodge Charger falan olabilir.

Ille de Japonsa Subaru Legacy olabilir.

Yani aslinda 25 bine ultra luks haric her sey alinir.

Lease ne dusunuyorsunuz? Indirim Jeep/Dodge indirimi saglayabilirim.
    Hocam ben öğrenci olarak gideceğim bu arada yani BMW, Mercedes falan uçmak istemiyorum. Dodge vs. beni zorlar gibi gibi.

Masrafları ne kadar tutar onu bile bilmiyorum, bunları araştırmadım henüz ama vergiler, sigortalar yüksek sanırım.

Aylık bana gelecek olan para ise 1000-1500 dolar arası. Konaklama ve Yemek bu paradan bağımsız.

• Toyota prius hocam. Az yakar sorun çıkarmaz. ABD de çok satıyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

Toyota prius hocam. Az yakar sorun çıkarmaz. ABD de çok satıyor zaten.
    Ben de öyle düşünüyorum da acaba motoru ufak ya, 4 sene sorunsuz kullanılır mı ABD’de?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Öğrenci olarak gideceksen -F1 vizesi- zaten lease yapman için credit history olusturman lazım oda hemen olacak birşey değil.

Gideceğin eyalet çok önemli San Francisco veya Newyork(Manhattan) ise küçük araçlara yonelmeni tavsiye ederim park , trafik vs için . Amerika da arkadaşların dediği gibi sportif arabada dusunebilirsin fakat sorunsuz olması daha önemli bence.

Ama oraya gidince 2 3 aylığına idare edecek bir araç alıp 2000 3000 $ sonrasında satıp hem çevreyi ve trafiğe alıştıktan sonra daha bir araba almani oneririm

Hocam olay soyle Toyota/Honda/Nissan cok tutuldugu icin ikinci elleri pahali.
    Hele piyasasi cok iyi olan araclarda CRV/RAV4 gibi ikinci el fiyatlari anlamsiz sekilde yuksek.

Atiyorum bir CRV, Mercedes GLK dan pahali satiliyor bazen vs.

Tamam premiuma cikma ama bence en cok tutulan araclardan da alma. Ayni fiyata normal araclarin daha az millisini ve daha yenisini alabilirsin.

Ekonomik olsun diyorsan 25 bin dolari harcamana gerek yok o zaman.

Bu arada Amerikan araclarinin parcalari ve bakim masraflari Japonlardan ucuzdur ama bozulma riski JAponlardan fazladir genel olarak.

Vergiler, sigortalar eyalete gore degisir ama vergi cok sayilmaz. Genelde 300-400 dur yillik (ama kontrol etmek lazim o eyalet icin mutlaka). Sgorta cok cikar. aylik 100-150 belki de 200 cikabilir senin daha surus gecmisin olmadigi icin.

Ben olsam Turkiyede kullanamayacagim tarzda ve gucte bir araba alirdim. Cok ucmak olmasin ama en azindan 200 hp civari bir sey olsun bari. 25 bine garantisi daha bitmemis araclar bile bulabilirsin o en azindan 1-2 yil masrafsiz surmeni saglar.

• Hocam soyle bir ornek vereyim.
    25 bin dolara alacagin DOdge Challenger:
    305hp, 14 bin milde, garantisi devam ediyor

Bu da 25 bin dolara alabilecegin Prius:
    121hp, 2017 model

Sadece demek istedigii anlatmak icn ornek veriyorum. sifir 30 bin dolar olan prius ikinci elde 25 bine dusuyor ama 25 bine sifir 50 bin dolar olan bmw bile bulabilirsin. Ya da sifiri 40 bin dolar olan baska araclar bulabilirsin. Ayni paraya cok daha keyifli araclar alabilirsin. Benzin fiyatlari ucuz sonucta. Piriusun tek avantaji yakit tuketimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Ben de öyle düşünüyorum da acaba motoru ufak ya, 4 sene sorunsuz kullanılır mı ABD’de?

Alıntıları Göster
    Sorunsuz olmasa Amerikalılar bu kadar almazdı. Prius ya da Camry'den başka araç bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam soyle bir ornek vereyim.
    25 bin dolara alacagin DOdge Challenger:
    305hp, 14 bin milde, garantisi devam ediyorhttps://www.autotrader.com/cars-for-sale/vehicledetails.xhtml?listingId=514112841&zip=02110&referrer=%2Fcars-for-sale%2Fsearchresults.xhtml%3Fzip%3D02110%26startYear%3D2016%26sortBy%3DderivedpriceASC%26incremental%3Dall%26firstRecord%3D0%26marketExtension%3Don%26modelCodeList%3DCHALLENGER%26makeCodeList%3DDODGE%26searchRadius%3D25&startYear=2016&numRecords=25&firstRecord=0&modelCodeList=CHALLENGER&makeCodeList=DODGE&searchRadius=25&clickType=listing

Bu da 25 bin dolara alabilecegin Prius:
    121hp, 2017 modelhttps://www.autotrader.com/cars-for-sale/vehicledetails.xhtml?listingId=514086393&zip=02110&referrer=%2Fcars-for-sale%2Fsearchresults.xhtml%3Fzip%3D02110%26minPrice%3D25000%26sortBy%3DderivedpriceASC%26incremental%3Dall%26firstRecord%3D0%26marketExtension%3Don%26modelCodeList%3DPRIUSV%252CTOYPRIPRM%252CPRIUSC%252CPRIUS%26makeCodeList%3DTOYOTA%26searchRadius%3D25&minPrice=25000&numRecords=25&firstRecord=0&modelCodeList=PRIUSV%2CTOYPRIPRM%2CPRIUSC%2CPRIUS&makeCodeList=TOYOTA&searchRadius=25&makeCode1=TOYOTA&modelCode1=TOYPRIPRM&digitalRetail=true&clickType=listing

Sadece demek istedigii anlatmak icn ornek veriyorum. sifir 30 bin dolar olan prius ikinci elde 25 bine dusuyor ama 25 bine sifir 50 bin dolar olan bmw bile bulabilirsin. Ya da sifiri 40 bin dolar olan baska araclar bulabilirsin. Ayni paraya cok daha keyifli araclar alabilirsin. Benzin fiyatlari ucuz sonucta. Piriusun tek avantaji yakit tuketimi.
    Benzin ucuzda en yakın avm 30 km hocam

• Al bi mustang bak keyfine zaten gençsin

• Mustang alsana madem oraya kadar gidiyorsun. Buralarda alma imkanın olmayacak pek. Gidip orada da Civic alma 2500 motor da olsa.

• Ben de ikinci el araç alma sürecindeyim Amerika’da ve 2018 Tiguan düşünüyorum zira 6 sene 72k mil garantisi var, ikinci elleri çok ucuz, ve tam otomatik şanzımanlı, DSG yok. İkinci el Japonlar çok pahalı kalıyor, 2018 Tiguan fiyatına 2015 Rav4 zor çıkıyor. Bayadır araştırma sürecindeyim, özelden de konuşabiliriz istersen. Daha önce de Chevrolet Volt kullandım, baya memnun kalmıştım ve onun da ikinci eli çok uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 1 Temmuz 2019; 19:3:32 >
  • Challenger’ın direksiyondaki tuşlar fiat egea’nın aynısı.

hahah hocam sen nereye gidiyorsun?
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Boston hocam siz neredesiniz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bostonda en yakin mall nasil 30 km oluyor ilginc Ben orayi sehiricinde arabasiz bile idare edilebilen bir yer olarak dusunuyordum. Sehir icinde hic mi yer yok?

Ben Michigan Detroit civarindayim hocam. Burasi Istanbula gore koy sayilir
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Ya hep Boston’da kalacaksan ille idare edersin ama bulunsun neden uğraşayım toplu ulaşımla

Detroitte evler 2500 dolar mı hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.