Şimdi Ara

Amerika’da araç tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öğrenci olarak gidecek 25klık araca binecek
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    hocam Ford Fusion nasıl amerikada? tutuluyor mu. bence baya iyi araç bilemiyorum belki bir sıkıntısı vardır.
  • tek soru

hayatında Amerika'da bulundun mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölü Gömücü Mezarcı

tek soru

hayatında Amerika'da bulundun mu
    Hayırdır hocam siz gidemiyorsunuz diye biz de mi gidemiyoruz? Şu an asıl troll sizsiniz. Önceki mesajlarda da belirttim eğitim için gideceğimi. Sürekli gelip gidip Troll falan yazıp bi şeyler yapma çabanız neden? Amerika’ya gitmek çok mu lüks geliyor gözüne? Blok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesaopp

hocam Ford Fusion nasıl amerikada? tutuluyor mu. bence baya iyi araç bilemiyorum belki bir sıkıntısı vardır.
    Ben bayağı gördüm de Ford’un her aracı tutuluyor zaten.

• quote:

Sedan araçlar arasında tutuluyor. Ancak, sedan araçlar genel olarak gözden çok düştü. Ford da Fusion’ın fişini çekti, gelecek sene ABD’de satışı durduruluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Sedan araçlar arasında tutuluyor. Ancak, sedan araçlar genel olarak gözden çok düştü. Ford da Fusion’ın fişini çekti, gelecek sene ABD’de satışı durduruluyor.

Alıntıları Göster
    Hocam neden Pick-up kullanıyor herkes?

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Hocam neden Pick-up kullanıyor herkes?

Alıntıları Göster
    - kullanışlı olduğu düşünülüyor, Amerika’da çok fazla kendin yap (DIY) seven insan var. Ev bakımı, bahçe bakımı hobi vs nedeniyle eşya taşıması gerektiğini düşünen çok.

- araca bir şey bağlayıp çekme ihtiyacı duyan çok var. Karavan olsun, depolama üniteleri olsun. Pick-uplar bu ihtiyacı iyi karşılıyor.

- üstteki ikisini yaparken de günlük olarak da kullanabildikleri bir araç sonuçta. Dolayısıyla “her şey dahil” gibi bir araç Amerikalılar için.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Bu doğru da SUV’lar da bu işleri yapıyor. Tam bir yerleşelim çok sorum var kendilerine

• quote:

Bu doğru da SUV’lar da bu işleri yapıyor. Tam bir yerleşelim çok sorum var kendilerine
    SUVler de çok popüler zaten :)ğ ancak bir F-150 boyutunda SUV ancak Chevrolet Suburban boyutu araçlar var onlar da $50k civarında. Bir de sembolik değeri var sanırım pick-upların, Amerikan hayatının bir parçası gibi. Yoksa bana sorsan bence de mantıklı değil pick up almak. Sürekli bir şeyler taşıma ihtiyacı olan birisi değilim, olduğunda da günlüğü $25-30a F-150 kiralanabiliyor zaten. İhtiyaç olmayan her gün masrafını çekmeye gerek yok bence.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Hocam araç almak yerine kiralayamam değil mi gittiğimde? 200 dolar sigorta üzücü biraz. Lease olayı güzel ama vermezler dediniz. Kaç ayda sigorta ücretim düşer tahminen? Ve ne kadara düşer? Biraz daha spesifik olarak şöyle söyleyeyim size; gittiğimde cebimde yaklaşık 35.000 dolar gibi bir para olacak net. Yurt ve yemek okuldan, uçak bileti bile okuldan ben sadece sigara kullanıyorum. Araba almak zorundayım çünkü mesafeler uzak, hepsini geçtim toplu ulaşım sıkıntılı. İkinci el alsam tamirciler geçirecek, ayrıca büyük ihtimal kazıklanacağım. 2-3.000 dolara araç almak çok mantıklı ama dediğim gibi dolandırılma, tamirci, parça ücreti vs. üzüyor beni.

Aylık elime geçecek para 1000-1200 dolar net ve kesin, üzerine bir de ailem yollayacak 500 dolar civarı.

Araç alırsam zorlar mı beni? Ben 3-4 kere mecburi gittim fakat hayat şartları 2-3 gün kalmayla pek anlaşılmıyor biliyorsunuz ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 2 Temmuz 2019; 13:27:24 >

• quote:

Hocam araç almak yerine kiralayamam değil mi gittiğimde? 200 dolar sigorta üzücü biraz. Lease olayı güzel ama vermezler dediniz. Kaç ayda sigorta ücretim düşer tahminen? Ve ne kadara düşer? Biraz daha spesifik olarak şöyle söyleyeyim size; gittiğimde cebimde yaklaşık 35.000 dolar gibi bir para olacak net. Yurt ve yemek okuldan, uçak bileti bile okuldan ben sadece sigara kullanıyorum. Araba almak zorundayım çünkü mesafeler uzak, hepsini geçtim toplu ulaşım sıkıntılı. İkinci el alsam tamirciler geçirecek, ayrıca büyük ihtimal kazıklanacağım. 2-3.000 dolara araç almak çok mantıklı ama dediğim gibi dolandırılma, tamirci, parça ücreti vs. üzüyor beni.

Aylık elime geçecek para 1000-1200 dolar net ve kesin, üzerine bir de ailem yollayacak 500 dolar civarı.

Araç alırsam zorlar mı beni? Ben 3-4 kere mecburi gittim fakat hayat şartları 2-3 gün kalmayla pek anlaşılmıyor biliyorsunuz ki.
    25 yaş altındaysan günlük ek ücret var. Bir de, kiralık araca da sigorta gerekecek. Yani yine pahalıya çıkıyor. Bazı firmalar Türkiye’deki ehliyetini kabul ediyor ama o haliyle bile benim California’da $220den başladı sigorta primim ki aracım 2013 model Volt idi ve 26 yaşındaydım. Bir seneye piyasaya yeni giren bir firma İle $110a kadar düşmüştü.

Araçta bütçe mi keyif mi senin için önemli ona bağlı biraz. Bütçeyse $15kya alacağın bir 2017-2018 corolla seni arıza konusunda da sigorta konusunda da üzmez. Bütçeyi biraz zorlayayım keyif yapayım diyorsan o zaman sadece araç fiyatını değil ek masrafları da düşünmen lazım. Geico websitesinden bilgilerini girerek her araçta ne kadar sigorta çıkacağını az çok görebilirsin, geico yurtdışı sürüş tecrübesini de kabul ediyor.

• quote:

Tutuluyor hocam ama sedanlar dususte su an butun sedanlarin ikinci elleri kotu sayilir Corolla ve CIvic harici.
    Yani FUsion sifir alinmaz ama ikinci el alinir. Yani oyle 9-10 yasinda bir araba dusunulurse gene bence Fusion en iyi tercih olmaz.
    1-2 yasinda alip 4-5 sene kullanmak icin fena bir arac degil.
  • Hangi eyaletin hangi vilayeti ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam soyle bir ornek vereyim.
    25 bin dolara alacagin DOdge Challenger:
    305hp, 14 bin milde, garantisi devam ediyorhttps://www.autotrader.com/cars-for-sale/vehicledetails.xhtml?listingId=514112841&zip=02110&referrer=%2Fcars-for-sale%2Fsearchresults.xhtml%3Fzip%3D02110%26startYear%3D2016%26sortBy%3DderivedpriceASC%26incremental%3Dall%26firstRecord%3D0%26marketExtension%3Don%26modelCodeList%3DCHALLENGER%26makeCodeList%3DDODGE%26searchRadius%3D25&startYear=2016&numRecords=25&firstRecord=0&modelCodeList=CHALLENGER&makeCodeList=DODGE&searchRadius=25&clickType=listing

Bu da 25 bin dolara alabilecegin Prius:
    121hp, 2017 modelhttps://www.autotrader.com/cars-for-sale/vehicledetails.xhtml?listingId=514086393&zip=02110&referrer=%2Fcars-for-sale%2Fsearchresults.xhtml%3Fzip%3D02110%26minPrice%3D25000%26sortBy%3DderivedpriceASC%26incremental%3Dall%26firstRecord%3D0%26marketExtension%3Don%26modelCodeList%3DPRIUSV%252CTOYPRIPRM%252CPRIUSC%252CPRIUS%26makeCodeList%3DTOYOTA%26searchRadius%3D25&minPrice=25000&numRecords=25&firstRecord=0&modelCodeList=PRIUSV%2CTOYPRIPRM%2CPRIUSC%2CPRIUS&makeCodeList=TOYOTA&searchRadius=25&makeCode1=TOYOTA&modelCode1=TOYPRIPRM&digitalRetail=true&clickType=listing

Sadece demek istedigii anlatmak icn ornek veriyorum. sifir 30 bin dolar olan prius ikinci elde 25 bine dusuyor ama 25 bine sifir 50 bin dolar olan bmw bile bulabilirsin. Ya da sifiri 40 bin dolar olan baska araclar bulabilirsin. Ayni paraya cok daha keyifli araclar alabilirsin. Benzin fiyatlari ucuz sonucta. Piriusun tek avantaji yakit tuketimi.
    peki hocam trdeki1,6 corolla ıle usadaki corollanın arasında donanım farkı nedır?

neden japon araçları bu kadar seviyolar?

• falken34 kullanıcısına yanıt
    Hocam tum donanimlarini bilmiyorum ama bildigim kadariyla en baz model bile LED far oldu Amerikada. Ayrica Adaptif cruise, kaza onleme vs. gibi sistemler alinabiliyor saniyorum. Fakat ic mekan malzeme kalitesi vs. ortalama. Deri koltuk yok sanirim. Kor nokta uyari falan. UYdu radyosu var, Android auto apple car play var sanirim.

Yani donanim olarak bir cok seyi veriyor. Artik siniflar arasindaki donanimlar degismeye basladi. mesela artik donanim farki ekran degil, ekranin boyutu oldu. Digital gostergeler oldu, heads up display oldu. Sunroof, isitmali koltuk vs. bir cok aracta alinabiliyor artik.

Hocam yillarin kulturunu tercihini bir iki cumlede cozmek imkansiz ama genel olarak sorunsuzluk imaji. Alman arablarinin parcalari daha pahali ve bakimlari daha pahali bu kesin bir gercek. Amerikan arabalarinin ise onceden gelen bir imaj sorunu var ama onlarinda guclu olduklari konular var. Mesela pickup kullanicilari Toyota degil RAM,Chevy ve Ford tercih ediyor. Yalniz bolgesel farklar da cok var. Mesela ic kesimlerde Amerikan arabasi da cok. Texas tamamen pickup cenneti. California da Bmw, mercedes gibi premiumlar cok var. Mesela bazi yerler var Subaru cok tutuluyor. Ayrica Amerikada 16 yasina gelen cocuk araba sahibi oluyor bir sekilde okula gidip gelmek icin. 0

Her neyi katarsan kat bana ikinci el bir CRVnin ikinci el bir Bmw X3ten pahali olmasi mantikli gelmiyor. Giderim Toyotaya binecegime biraz fazla bakim parasi oderim Bmwye binerim mantigi var bende. Herkes icin ayni degil tabiiki.

• Buick Verano 2.0 Turbo Manuel, TR'deki Astra Sedan ile aynı araç ancak daha fazla opsiyonu var ve en önemlisi Astra OPC ile aynı motor ve şanzımana sahip. Yakıt tüketimi çok iyi. Bakımı ve parçası ucuz. İkinci elde çok değer kaybetmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Tutuluyor hocam ama sedanlar dususte su an butun sedanlarin ikinci elleri kotu sayilir Corolla ve CIvic harici.
    Yani FUsion sifir alinmaz ama ikinci el alinir. Yani oyle 9-10 yasinda bir araba dusunulurse gene bence Fusion en iyi tercih olmaz.
    1-2 yasinda alip 4-5 sene kullanmak icin fena bir arac degil.

Alıntıları Göster
    2019 model fusion sıfırı 25k. İkinci elde Yeni model 15k civarında bulursun diye düşünüyorum. Ayrıca sedanlar niye tutulmuyor hocam ne güzel hem az yakıyor hem de şekil araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Buick Verano 2.0 Turbo Manuel, TR'deki Astra Sedan ile aynı araç ancak daha fazla opsiyonu var ve en önemlisi Astra OPC ile aynı motor ve şanzımana sahip. Yakıt tüketimi çok iyi. Bakımı ve parçası ucuz. İkinci elde çok değer kaybetmez.
    Yaşlı aracı imajı var Buick’te Amerikan halkında. Bir de, düz vites araç her türlü değer kaybeder, arkadaş son sahibi olur

Edit: Buick de Verano’nun fişini çekmiş bu arada, en son 2017 model üretilmiş.

https://www.buick.com/all-vehicles

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 3 Temmuz 2019; 9:53:38 >

• quote:

2019 model fusion sıfırı 25k. İkinci elde Yeni model 15k civarında bulursun diye düşünüyorum. Ayrıca sedanlar niye tutulmuyor hocam ne güzel hem az yakıyor hem de şekil araç.

Alıntıları Göster
    SUV tarzı araçlar daha kullanışlı geliyor hocam Amerikan halkına. Yüksekliği, bagajın kullanışlılığı vs

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.