Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sensaura

Insanlarin zeki olduguna inanmiyorum ve bunu goremiyorum da hocam:

Sarı Mikrofonyoutube
    Mars mı yoksa Macaristan mı daha yakındır ? Sarı Mikrofon
    https://www.youtube.com/watch?v=s2AlY2_QSNs

Sarı Mikrofonyoutube
    Orucu İlk ve Son Açan Şehirler Neresidir ? Sarı Mikrofon
    https://www.youtube.com/watch?v=VfS3W3LTTNE

Sarı Mikrofonyoutube
    GALAKSİMİZİN İSMİ NEDİR ? - SARI MİKROFON
    https://www.youtube.com/watch?v=fo9O_iPIugE

Su 3 videoya bak ve ne noktada oldugumuzu gor lutfen. Psikolojik cagrisimlar yapsan da takla atip dursan da 2020 yilinin insani bu iste iyi izle.

Sen o yuzde birlik kesime girmeye bak. Ancak o zaman faydan dokunur belki bu insanlara, yoksa 2080'e de girsek ne arabalar ucacak, ne de yeni teknolojiler cikacak.
    Hocam 2080 yılını nerden buldunuz?

Tam da o yıla ait ibretlik bir paylaşıma denk geldim de. Ahsksmslsösslflsls

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen bu koyden gitmedikce, degil 2080, 2180'e de gelsek yagmur yagmaz! :D;D:D:D:D

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar
  • Kizil sacli sut beyaz tenli Republican kizlari nerde bulabiliriz hocam

• Hayat hiç bir yerde kolay değil ama bizim ülkeyi maddelesen daha çok çıkar.
  • Herkes nerde yasiyorsa orayi maddelemeli dostum. Ben sirami savdim :)
  • “Tabiki limitler dahilinde. Ferrari'ye vurursanız sizin kasko en fazla $100.000'e kadar karşılayabilir.”

Orada ferrari 150k zaten 😄

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ø kullanıcısına yanıt
    Peki Ferrari'nin içindeki adam kaza yüzünden ihaleye yetişemeyip $1 milyon dolar kaybettim diye dava açınca onu kim ödeyecek dostum? Burası öyle bir ülke ki aklın hayalin durur. Kurtulsmazsın kaskom var diye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @sensaura hocam

senle ben ayni ulkede miyiz hakkaten?

hele michigan falan demissin Chicagoya yakinsin bayagi. Benim oldugum yerden 3-4 saat otede olup basina bunlar geldi de bunlari mi yazdin?

Leasingden bahsedip 93 oktan zorluyorlar demissin arada Cadillac demissin. Git $159/mo'ya Civic kirala o zaman 87 koyar gidersin Turkiyede olsan 2020 BMW alip tup taktiracak adamsin demekki. 6 ay icinde $1500 verdigin sigorta da asiri pahaliymis, ehliyetin yeni araba da yeni sanirim. Ki tekrar lease konusuna geri donecek olursak, arac senin olmadigi icin satan bayi dogal olarak full coverage ister. Bu kadar basina is geliyorsa bence sen yapamamissin gibi geldi.

Yolun duserse Chicago'ya beklerim bu arada Mayis 29dan sonra yavas yavas acilacak diyor Pritzker cay kahve icer laflasiriz. :)

• Sen Chicago'dasin ben New York'tayim dostum, elbette farkli ulkelerdeyiz. Chicago'da yasayip da New York'taki adamin $1500 dolarlik (Aslinda 6 ay icin $1606) sigortasina sasirma. Ben New York'ta buyuk bir lake yok diye Chicago'da Michigan Lake de olamaz demiyorum mesela :)

Sen etliye sutluye karismadan yasarsan yanlis yapilan isleri gormezlikten gelirsen, anlamazsan tabiki ben beceremiyorum sanirsin. Ben green card bile olmadan 5 senedir Amerika'da Proje Yonetiyorum. Green card olmadan bunu basaran varsa ciksin karsima ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 25 Mayıs 2020; 21:39:33 >
  • Tebrikler!

Ben de 4uncu seneme girecegim Agustosta bu sene. Green Card olsa da ben de ugrasmasam diye dusundugum cok vakit oldu

Teker teker girecek olursak yazdigin noktalara:

1- Calistigin sektore gore degisir bu. Proje yonetiyorum demissin, project management + sirket arabasi = insaat muhendisisin. Meslektas ciktik bir de ustune.
    2- Yukarida da dedigim gibi, yeni arabada yeni ehliyetle yaparsan boyle olacagi kesin. Yurutme maliyeti fazlaya cikiyor, 2018 Mustang almayi dusunuyordum chicagoda 6 aylik sigortasi 2500-3000 civarina geliyordu.
    3- Bir cok bayi lease termleri icerisinde servisi dahil ediyor. Liability degil full coverage istemelerinin sebebi, o arabayi sen kiralamis oluyorsun. Sahibi sen olduktan sonra istedigini yapabilirsin, ama bayi kendisini korumak zorunda.
    4- Bu dogru, kredi skoru cok onemli. Yuksek tutmak neredeyse yasayabilmek icin zorunlu, bir cok durumda cash yetmiyor.
    5- Undergradda tum lease termler 12 aylik oldugu icin bir cok kez yaz tatilinde iki yere kira vermek zorunda kaldim. Hem staj yaptigim yerde, hem de kampusteki apartmanda. Su anda stajim yuzunden aylik kira harcamalarim $2300 civarinda toplam.
    6- Amazon bu aralar bende de cok sacmalamaya basladi. Bunu diyebilmek icin "etliye sutluye karismadan yanlis yapilan isleri gormezlikten gelirsen" le bir alakasi oldugunu dusunmuyorum, tatile gelen adamlar bile Amazondan bir tanidigin evine siparis verebilir.
    7- Sondaki tavuk kismiyla da alakali bu - gidip Aldi'den alirsan bu cok sasirtici degil. Walmart bile daha iyi hem meyve-sebze hem et vs acisindan. Ben genelde meyve-sebzeyi target veya meijer'dan aliyorum (hangisi daha yakinsa), ama kalan paketli urunleri Aldi veya Walmart gidiyorum. Costcodan da tuvalet kagidi vs gibi "sarf" malzemeleri aliyorum.
    8- Bu noktanin cogu dogru, Cadillac'in 93 oktan kullanmasinin sebebi motoru. BMW de alsan 93 koymak zorundasin, fakat Ford'un ecoboost olmayan motorlarinda 87 okayken ecoboostlarda 93 tercih etmen lazim, motorun tasarimiyla alakali bu. Dedigim gibi eger 93 oktana cikincaki fark cebini yakiyorsa Honda Civic oneririm daha az tuketiyorlar ve 87 ile calisiyorlar. Etanol konusuna gelecek olursak da bir cok 1999 dan sonra uretilen arabalar E10 destekledigi icin motoru bozacagini sanmiyorum. Illinois icerisinde E10'dan az etanollu benzin bulmanin en kolay yolu yaris yakiti bulmak ki o da ne kadar "kolay" tartisilir. Arabalarin bakimsiz oldugu bir gercek, malesef.
    9- Saglik sigortasi sorunlu is. Donemler arasi degistigi icin ilaclarimi normalde $45e alirken bir gun $500e cikti, kolayca hallettim. Ben de United kullaniyorum. Cok sukur daha baska bir sey gerekmedi cok bir sey diyemeyecegim o konuda.
    10- Benim telefona sadece cince konusanlar geliyor. Ingilizce scammerler geldiginde de "ya ben arabayi sattim kolay gelsin" diyip konuyu kapatiyorum. Faturalar konusunda da daha kimse kitlemedi - Xfinity zorlamisti gecen sene ama retail bir noktasina gidip halledebildim. Bana 10 dakikalik araba yolculuguna mal oldu yani. :)
    11- O bana taco bell'de oluyor. Herkes ot cekip ise geliyor, yapacak bir sey yok.
    12- Benim universite aksam 12den sonra kimliksiz giris yasakliyor kutuphanelerde ve binalarda. Gece klupleri 2den sonra acik degil, 2den sonra acik olanlar genelde strip clubler.
    13- Bu evet - yukarida da yazdigim gibi farkli seyleri farkli marketlerden aliyorum bu yuzden. Paketli urunlerde kaciliyor bu fiyat farkindan ama taze urunlerde ucuza kacmak istemiyorum. Hele Aldi'den bir kere donmus tavuk gogusu almistim ne yaptiysam ne eklediysem bir turlu yiyemedim.
    14 - PNC acmistim ilk hesabi, okulla anlasmali olduklari icin. Sonra Chase actim staja baslarken, 1-2 hafta icerisinde ilk direct depositten sonra o geldi. Bu seneki stajim icin Bank of America actim, gelmezse haberdar ederim.
    15- Bundan emin degilim, ama benim kullandigim otobus sirketleri telefona gelen emailden okuyabiliyordu bileti.
    16- Gece klubu fotograflarinda "yanlis" olani cozemedim. Eger konu insanlarin beraber bulusup 2-3 icki icip eglenmesiyse yanlis olan, Turkiye'ye komsu bir cok ulke var ulkecek yanlis buluyorlar boyle seyleri. Hazir insaat muhendisisin rahatlikla is de bulabilirsin orada.

Veeee en son nokta:
    Araci kaskosuz kullanmissin. Eger kullanmasaydin boyle bir durumla karsi karsiya kalmazdin. Daha da onemlisi oraya yazmislar. Bizim sisteme gore sigortan yok, ya sigortacini ara hallet ya da araba kullanman yasak diye. Burda eminim bildigin uzere yasal degil minimum liability coverage olmadan arac kullanmak. Eyaletten eyalete degisen degerleri var, eger bunlari goz onunde bulundurmadan daha ucuz policeye (veya daha dusuk kalite bir sirkete gectiysen) bunun olmasi cok dogal. Araci 2018 Martta aldigimdan beri Allstate'deyim polis cevirirse telefondan acip gosterebiliyorum sigorta dokumanlarini, mesela.

Uzun oldu, okuyacagini da sanmiyorum. Ama insanlarin gecmisini bilmeden de atip tutmamak guzel bir secim olabilir.

• gamblerbarbo kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdiklarina cevap vermemem lazim aslinda, ama sen bazi seyleri tam tersinden anlamissin, o yuzdfen sirayla cevap veriyorum ama esas konu kullanici yorumlarina cevap vermek degil sadece isin dogrusunu anlatmak bunu unutmayin sakin:

2) Yeni araba ya da yeni ehliyet degil olay. Michigan'da $999 dolar cikan 6 aylik coverage New York'ta $2000 dolara yaklasiyor ayni araba ve ayni ehliyetle. Coverage'inda mutlaka eyalet disi gecerliligtini kontrol et, kendin detaylica uc noktalara kadar sorgulamazsan sana var deseler bile olmadigini kaza yapinca anlarsin dikkat et.

3) Isim geregi kimin zaman gunde 200 mil yol yaparim, kimi zaman yapmam. Bu yuzden leasing kelimesini unut dostum. Gunde kimisi 10 mil, kimisi max 30 mil siniri koyuyor. Leasing ile ugrasana kadar $5000 e alir bir araba binersin.

7) Corona virusu kapida, herkes delivery i8le eve getirmiyor, olayin gectigi zamani dusunerek yorum yaparsan daha iyi olur. Costco'da delivery yapiyor gozukuyor ama bulunan tek sey kopek mamasi suan. Lutfen cikip da CHicago'da hersey var deme. Varsa otur ye hocam, afiyet olsun, NY boyle :D

8) Surekli ethanollu ve 87 oktan pis benzin kullanmanin etkisini zamanla Purge valve canister'in patlayinca gorursun, tehlikeli bisey degil ama benzin alinca aracin marsa basmaz kalirsin yolda. Adi uzerinde, hicbir arac motoru ethanol'le calissin diye yapilmiyor, sadece daha dayanikli yaparlar daha uzun sure dayanir. Bu garip olayi belirtiyorum ki orada bir benzinlikten video linki var, izlersen 20 arac benzin aldiktan sonra calistiramiyor birdaha motoru, izle gor. 4 yillik yasantin suresince senin basina gelmedi diye tamam bitti, demekki bu boyle, baska turlusu olamaz demek yerine lessons learned kavramindan yararlan hocam.

16) Gece klubu olayinda fotograflara bakip bunun nesi yanlis diyorsan, ben bunun uzerine soz diyemem :) tipi duzgun 1 tane kadin var mi orda? hani filmlerdeki twerk yapan fistiklar? :) bir gece klubunde olsa anlarim ama suana kadar 100 klubu gezdiysem Michigan, Illinois, New York ve Florida'da, kizlarin 90%'i boyle camur. 10%'u iyi cikiyor ama onlar da heryerde olmuyor, genelde camurlar iste.

Sooooon noktayi da cok yanlis anlamissin hocam:

Uzerime arac aldigimdan beri sigortam tikir tikir devam ediyor. Devletin sigortan yok diye eve ihtar gonderip ruhsatini iptal edecegiz demesi garip olay iste.Ama sen tam tersten anliyorsun :)

Son sozun cok dogru, ama once sen buna uy lutfen. Olaylarin gecmisini, gelisimini bilmeden, baskasinin yasadigi tecrubeleri kendi tecrubelerine gore kiyaslayamazsin hocam.

Hadi saglicakla kal.

• Böyle insanların her kelimesine şüpheyle yaklaşın. Kendiniz objektif kaynaklardan yapın araştırmanızı.

Profiline girin bakın, sürekli ABD'yi kötülemiş. Madem öyle gel Türkiye'ye. Yok gelmiyorsan da buraya niye ağlıyorsun git Reddite yaz, ABD vatandaşlariyla tartış, yetkililere şikayet et bunları. Ama yok mesele belli, klasik Anadolu kafasından çıkılamamıs." Amerika yaramaz gelmeyin"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnum44 -- 26 Mayıs 2020; 1:53:43 >
  • Aynen öyle üstad söylediklerine katılıyorum bir zamanlar almancılar aynı şeyi yapıyordu kimse gelmesin diye şark kurnazlığı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magnum44 kullanıcısına yanıt
    Yakinda gelir vaka sayisi cogaliyor 1.milyon 700 binde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnum44

Böyle insanların her kelimesine şüpheyle yaklaşın. Kendiniz objektif kaynaklardan yapın araştırmanızı.

Profiline girin bakın, sürekli ABD'yi kötülemiş. Madem öyle gel Türkiye'ye. Yok gelmiyorsan da buraya niye ağlıyorsun git Reddite yaz, ABD vatandaşlariyla tartış, yetkililere şikayet et bunları. Ama yok mesele belli, klasik Anadolu kafasından çıkılamamıs." Amerika yaramaz gelmeyin"
    Aaaa olur mu hocam, filmlerdeki twerk yapan kadinlar yok klupte!
    Hele hele 2010dan sonra Florida'da satilan tum araclarin E10 benzinle calisabilecek olmasina ragmen ve buna gore tasarlanmak zorunda olmasina ragmen bu benzin yuzunden cikacak sorunlar!!
    Hatta ve hatta o etanollu benzinlerin 11 eyalette (wikipedia'ya gore) zorunlu olmasina ragmen ve BMW gibi goreceli olarak "kucuk" bir markanin bolgesel emisyon degerlerine gore farkli motorlar (BMW N20 ve N26) uretmesine ragmen cikabilecek sorunlar mi???
    Yoksa federal yasa olmasina ragmen sistemde olabilecek hatalar yuzunden buranin kotu olmasi mi.

Ve son olarak, New York'ta yasayan arkadasim dun home depot (koctas) icerisinden bizi video arayip "enisteyle bahceyi toparlayacaz" diye resmen s*k sallayarak toprak almaya gitmesine ragmen, ve o bolgede calisan iscilerle haftalik gorusulmesine ragmen ve kimsenin sorulmasina ragmen markette bir sey bulamiyoruz dememesi mi!!!!!

Amerika yaramaz hocam sal burayi Suriye Suudi Afganistan buralar guzel Amerika ve Avrupa kotu.

Hos bir bu kadar liste de ben cikartirim tut yayayken bana araba carpmasindan kullandigim arabanin alevler icinde kalmasina kadar bin bir cesit belayla zorlukla ugrastim. Telefona ayda $80 verip cekmemesi mi, ayni banka icerisinde (ve hatta ayni subeden acilmis iki hesap) arasinda 3 is gununden once havalenin gecmemesi mi. Boyle kucuk sacmaliklar hakkaten cok var ama buyuk resime bakinca insan anliyor niye buraya gelindigini. Daha gecen gun alisveris yaptim $100 tuttu 3 dukkanda birasindan pizzasina kuruyemisinden meyvesine suyuna dosedim en az 3-4 hafta yeterli gelecek sekilde bana. Annemlerle konustum diyor 700 liraya silksen alamazsin burda. Daha uzar da uzar yani bu. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamblerbarbo -- 26 Mayıs 2020; 7:33:7 >

• Artık amerika hayalleri kurmayız arkadaş tamam gelmiyoruz oralara zaten bizide isteyen yok

• ameriğaya gidecezz orda kızlar teklif ediyo çalışmasanda devlet bağıyooo.ulan amipler nerdesiniz
  • gamblerbarbo kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ufak tefek münferit sorunlar olabilir de maaş, alım gücü derken avantajları fazlasıyla hissedersiniz. Türkiye'de ki emeğin karşılığını Amerikada cok daha iyi şekilde alırsınız en azından.

Ama adam öyle bir yazmış ki sanki abd gelişmemiş, 3. Dünya ülkesi. Hiç iyi yanı yok neredeyse, kaçın kurtarın kendinizi, bitsin bu zulüm :D

• Magnum44 kullanıcısına yanıt
    Hocam, anlamak da gucluk cekebilirsiniz, bunu anliyorum, maalesef dunya artik boyle bir hal aldi. Bir kez daha aciklayim da belki anlarsiniz. Ben burada karsilastigim ilginc olaylardan bahsediyorum. Alim gucu elbetki yuksek. Ancak bu guce ulasabilmek icin cok calismaniz lazim. Biz yatalim devlet bize baksin diye bir mantik yok burada. 2 ay issiz kalsan evden bile atarlar. Ben avantajlarini baska konularda siraladim zaten buranin. 3-5 avantaji var ama sizlerin sandigi gibi herseyin toz pempe oldugu, arabalarin uctugu, insanlarin cok zeki oldugu, harika hayat surulen bir yer degil burasi. Hos hicbir yer oyle degil Dunya uzerinde. Ana fikir de bu zaten. Dunyanin diger ucunu hayal ederek yasiyorsunuz ama umarim buraya gelip kendiniz gorursunuz nasil bir emek vermek gerektigini.

Bazi arkadaslar yaziyor, aman onlar gelmesin diye yaziyormusum :) kimsenin sizi dusundugu yok arkadaslar emin olun. Kimse de korkmuyor. Cani isteyen gelsin burda yasasin, herkes kendi hayat planini yapmakta ozgurdur. Alim gucunun yuksek oldugu gercek, ama bunun gercek olmasi bu tur sasirtici seylerin basimiza gelmesini aciklayamiyor. Daha once yasadigim ulkelerde de dolar kazaniyordum, ancak oralarda dolar harcamiyordum. Bu sefer de dolar kazaniyoruz ama dikkat ederseniz harcamalarda dolarla bu kez :D

Sizler geldiginizde bunlarin cogunu farkedemeyeceksiniz zaten. Bu farkindalik sahibi olmakla ilgili bir konu. 3 yil once bir arkadasimin evine hirsiz girip laptopunu falan caldi. Adama ben soyledim hirsiz girdigini, farkina varamadi bir kac saat :)

Yasadiginiz ulkede yolunda gitmeyen seyleri farkedebiliyorsaniz bunu diger insanlarla paylasmak bir erdemdir. Ama gunumuzde okudugunu anlamak ya da saglikli dusunebilmek kavramlari pekcok insanda bulunmuyor maalesef.

Sizlere bol farkindalikli, daha entellektuel gunler dilerim. Lutfen Amerika'ya gelip resmi olarak calismaya baslayip da 2-3 yil vergi odemeden, yeterince bilgi sahibi olmadan, bilgi paylasan insanlari yargilamayin, cok komik oluyor.

Hepinize sevgiler, saygilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Mayıs 2020; 17:45:50 >

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Yani kusura bakmayın da hiç tanımadığım birinin büyük ihtimalle taraflı olan tecrübelerine, düşüncelerine neden guveneyim? Bilgiye ulaşmak zor değil 21. yüzyılda. Ekonomik göstergelere, refah düzeyine, sosyal eğilimlere ,her türlü ücretlere vs internet üzerinden yabancı, güvenilir kaynaklardan kendim bakıp karar verebilirim , gerekirse gider kısa süreliğine de olsa deneyimler, gözlemlerim. Hayat sırrı değil bu siz neden ABD'nin kötü yönlerini insanlara göstermeye bu kadar niyetlisiniz ki?

Ben Amerikada hayatın toz pembe olduğunu falan düşünmüyorum bunu nereden cikariyorsaniz, ülkemle kiyasliyorum arada müthiş fark var. Ama sizin verdiğiniz örnekler garip ve tamamen kişisel olarak carpitilabilecek, kanıtsiz durumlar. Hırsızlık, Amazon siparişinin yanlış gelmesi, McDonalds yanlış menü vermesi vs elle tutulur,mantıklı, kanıta dayanan hiç bir argüman yok ve bir ülkenin kalitesini belirlemekte kullanılamayacak öznellikte garip durumlar. Sınırlı sayıda edinimlerle tüm ülkenin ekonomik, sosyal ,kültürel göstergelerini incelemiş gibi genellemeler, varsayimlarda bulunuyorsunuz. Sanki uzmanı olmuşsunuz Amerikanin. Kendi pencerenizden yorumluyorsunuz. Kendi gördüklerinizi güya değişmez gerçekmiş,bilgiymiş gibi anlatiyorsunuz.

Neyse beni fazla ilgilendirmez , sadece ufak tefek olumsuz tecrübelere göre çıkarım yapan, bunu da kesin bilgi diye paylaşan birine koşulsuz inananlar düşünsün. Ben illa ABD hakkında bir yargıya varacaksam daha bilimsel ,somut verilere bakıp fikrimi belirlerim.

İyi günler.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.