Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Arac sigorta + kasko olan arkadas cift tarafli collision icin o fiyati oduyor hocam kendiside carpsa karsi tarafta carpsa hem kendinin hem karsi tarafin masraflarini karsiliyor tabiki deductable olayi var. Bu Texas ta olan arkadasim. Araba pert olursa total loss odemiyor yani cift tarafli collision un en dusuk secenegi diyebilirim. Deductable i hakkinda bilgim yok kaza yapana illaki ucu dokunuyor. Siz herseyi karsilasin derseniz cok odemeniz normal. Tabi Amerika ehliyetiniz 5 yasindan kucukse ozaman da yuksek meblalar odeyebilirsiniz.

Akrabalar Michigan da ve Cali de, ev fiyatlari Texas a gore minimum x2 seklinde ancak kazandiklari maaslarda Texas a gore fazla. Texas ta olan arkadasim orada okul okudugu ve orada evlendigi icin ayrilmadi Texas tan. Michigan da ayni sekilde zamaninda universite icin gidip orada kaldilar. Yani ev vergileri cok pahaliymis Cali den ayrilalim Texas a gidelim yada tam tersi soz konusu degil.

New York ta aylik 1100 dolar ev vergisi inandirici gelmedi acikcasi yillik olma ihtimali vardir diye dusunuyorum cunku burada da yillik vergiler o sekilde. Condolar icin maintenance fee aylik 250 ila 500 dolar arasi degisiyor burada oradaki fiyatlari bilemiyorum condo da kalan tanidigim yok house ta kaliyorlar, onlarda da fee filan yok zaten.

Ehliyetlerin bile eyaletten eyalete farklilik goterdigi bir ulkeden bahsediyoruz farkindaysaniz, saglik sigortalari ve arac sigortalari tabiki de degisecektir. Bu arada saglik ve arac sigortasi icin baska eyaletlerde daha yuksek gecerlilik talep edebilirsiniz tabiki ucrete yansiyacaktir. Benim tanidiklarim sirketlerinin yaptirdigi disinda sigorta yaptirmiyorlar acikcasi siz neden yaptirdiniz hala anlamadim ailenizi de kapsatabiliyorsunuz ve ucretler cok degismiyor aylik sizden kesilen ucret 3 kisilik bir aile icin 200 dolara kadar cikabiliyor ust seviyede bir sigorta secerseniz.

Arkadaslara yada aile uyelerine sorup karsilastirma yapiyorum cunku komsuyuz gidip geliyoruz 20 yaslarinda insanlar degiller o nedenle sikinti degil, iki ulkeninde + larini ve - lerini kiyasliyoruz zaman zaman. Hepimiz cocuk sahibi insanlariz kimse 17 les yapmiyor yani :) gece uyuamadik cocuk cok agladi filan bizdeki muhabbetler.

Orada calisma imkanim var sirketim California (Redwood city) merkezli zaten zaman zaman orda zaman zaman Montrealdeyim, sirketin hem oradaki maaslari hem buradaki maaslari belli, calisanlara yaptiklari saglik sigortalari belli kesintiler vergiler belli.

Benim gordugum en buyuk problem Cali de ev fiyatlarinin ucmus olmasi ve Montreal de saglik sisteminin bitmis olmasi.

Alıntıları Göster
    Aylık ev vergisi miktarı doğru. Chicago da da aynı oranda ev vergisi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathAnqeLs

Konu sahibi rahatsız edici derecede saygısız. Saldırgan ve alaycı tavırlarla cevap verenleri ayrı tutuyorum fakat konuyu okuyan hiç bir kişiyi insan yerine koymuyor. Anlıyorum okullar okumuş, kariyer olarak kendini geliştirmiş ve bir yerlere gelmişsin fakat bu senin kimseye bu şekilde konuşmaya hakkın olmasını sağlamaz. Burada çizdiğin pembe tablonun anlattıkların ve konuşma tarzın ile çeliştiğini düşünüyorum. Net yalandır demiyorum ama benim gözümde canlanan konu sahibi profili 12-15 yaş arası, iki kelime İngilizce öğrenmiş, gamsız veledin teki (no-offense).
    Söylediklerinin hemen hepsi doğru. 4 akrabam yaşıyor ABD de hepsi onayladı yazılanları.

• cem_hakan kullanıcısına yanıt
    Hocam burda yazılanlar buz dağının görünen yüzü. Pek çok kişinin dikkat ettiği falan yok. Benden fazla kestikleri gelir vergilerini, sosyal güvenlik vergilerini yaptığım hukuki mücadelelerle faiziyle geri aldım. Siz bakmayın bana atıyor diyenlere. Maaştan kesilen vergiyi kontrol edip bu gelir vergisi kanununa aykırı diyip itiraz eden kaç kişi var? Millet çok boş yani kusura bakmasınlar ama haybeden yaşayıp bana atıyo diyorlar. Biz farketmiyoruz, önümüze gelen neyse eywallah diyoruz deseler amenna :) millet o kadar boşlamış ki banka hesaplarından ya da kredi kartlarından $10 - $20 dolar kesinti yapsalar bakıp anlayan yok. Sonra da öyle şey olmaz derler. En son ne zaman ödedikleri vergiyi, kredi kartı ekstresini, faturaların breakdown'unu kontrol ettiler acaba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 25 Temmuz 2019; 0:4:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam daha farklı şeyler var mı bildiğiniz bir de avrupayı mı önerirsiniz yoksa amerikayı mı? + - yapabilirsiniz
  • Hocam para kazanabileceğin heryer güzeldir. Avrupa'yı bilmiyorum. Ancak maaşlar İngiltere'de daha düşük. Amerika'dan 30-40%daha düşük maaşlar var İngiltere'de. Aslında hocam ABD'yi önerirken 5 kategoriye ayırmak lazım insanları. Asgari ücretçiler için ABD çok iyi gözüküyor. Eğer hayatında aylık 3000 liradan fazla kazanmamış insan grubundaysanız ABD'de çok mutlu olabilirsiniz. Aylık kazancı 3001 - 7000 lira arasıysanız gelmenizde fayda vardır. Burayı da bir görün derim. Aylık 7001 - 12000 grubuysanız gelip 1-2 yıl çalışabilirseniz dönüşte önünüz açılabilir. Aylık 12001 - 20000 grubuysanız dikkatli olun. Mevcut işinizi temelli bırakmak yerine 2 yıl ABD'de kalabilecek plan yapmanızı öneririm. Son kategori olarak aylık TL ile değil de $7500 den fazla kazancınız varsa hali hazırda o zaman uçan kuş üstüme pisledi diyip böyle konu açıyorsunuz. Gelmenizi tavsiye etmem. Olur ki başka iş yok diye geldiniz, kulağınız diğer ülkelerde olsun, iş çıkar çıkmaz ABD'den zıplayın diğer ülkelere derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Pek art niyetli bir konu daha

• igetsky kullanıcısına yanıt
    ingilizce nerde öğrendin kardeş esk

• Tespitlerin çok yanlış olmasa da hep olumsuza odaklanmış o söylediğin sorunların da çözümleri oluyor senin de bildiğin gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Hocam para kazanabileceğin heryer güzeldir. Avrupa'yı bilmiyorum. Ancak maaşlar İngiltere'de daha düşük. Amerika'dan 30-40%daha düşük maaşlar var İngiltere'de. Aslında hocam ABD'yi önerirken 5 kategoriye ayırmak lazım insanları. Asgari ücretçiler için ABD çok iyi gözüküyor. Eğer hayatında aylık 3000 liradan fazla kazanmamış insan grubundaysanız ABD'de çok mutlu olabilirsiniz. Aylık kazancı 3001 - 7000 lira arasıysanız gelmenizde fayda vardır. Burayı da bir görün derim. Aylık 7001 - 12000 grubuysanız gelip 1-2 yıl çalışabilirseniz dönüşte önünüz açılabilir. Aylık 12001 - 20000 grubuysanız dikkatli olun. Mevcut işinizi temelli bırakmak yerine 2 yıl ABD'de kalabilecek plan yapmanızı öneririm. Son kategori olarak aylık TL ile değil de $7500 den fazla kazancınız varsa hali hazırda o zaman uçan kuş üstüme pisledi diyip böyle konu açıyorsunuz. Gelmenizi tavsiye etmem. Olur ki başka iş yok diye geldiniz, kulağınız diğer ülkelerde olsun, iş çıkar çıkmaz ABD'den zıplayın diğer ülkelere derim.
    Hocam hala aktifmisin bilmiyorum bende bir soru sorayım türkiyede kız bulamıyoruz evet 2. Üniversite bitirdim tipim iyi ama kızlar tanışmıyor bile çoğu arkadaşım bu durumdan bezmiş vaziyetteler kızlar aşırı egolu ve daha merhabada bile ne var diyolar amerikada durum nasıl gelsek rahatça sevgili bulabilirmiyiz

• Kız bulmak istiyorsanız Rusya'ya gideceksiniz. Amerika alakasız bi yer kız konusunda. Merhaba desen dava ederler burda bana niye merhaba dedin diye :D

Rusya'dan bulacağın kızlarla Amerka'dan bulacağın kızların güzelliği ve kalitesi kıyaslanamaz bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 2 Eylül 2019; 14:51:27 >
  • Hocam gec de olsa cevap vermek istedim, gaza gelerek dusunme sakin, soyle dusun, 1%'lik kisim kalan 99% olmasa da yasamanin bir yolunu bulur ve devam eder. Ama 99%'luk kisim o bastaki 1%'lik kisim olmasa ne sorunlarina care bulabilir, ne doktor bulur, ne muhendis bulur, ne tarlayi surecek petrol bulur, ne ilac, ne telefon, bibirlerine baka baka yok olup giderler. Demek istedigim ve maalesef gercek olan da budur. Kucuk bir kasabada yasayan insanlari dusun. 1 milyon yil da gecse yapacaklari tek sey bugday yetistirip ekmek yapmak olurdu, hepsi bu hocam.
  • Gayet bilgilendirici bir konu olmuş hocam, çok teşekkürler.

Gerçekten can sıkıcı şeyler, ABD odaklı biri olarak üzülmedim değil ama iyi oldu bunların farkına varmam, en azından hayal kırıklığına uğramam.

Bu arada gelen cevaplara falan canınızı sıkmayın, malum Türkiye'de bağnazlık oranı baya yüksek. Ya tamamen öveceksin ya da tamamen eleştireceksin. Sen kötü bir yanını söylüyorsun, adam gel Türkiye'ye diye karşılık veriyor... :)
  • Amerikan halkı çok cahil diyorlar dogrumu. Ermenilerle sözlü tartışmaya girdinmi bu ermeni lobileri çok kuvvetli amerikada sanrım bizim niye lobimiz yok. Amerikada dil ögrenilrimi nasıl dil okulları.

• Hocam bir onceki isimde Michigan Valiligi'nde insaat muhendisi olarak calisiyordum, fen islerinde Ermeni bir muhendis vardi 60 yasinda. Detroit'teki bir kopruye kesfe gidilecekti, ben stuctural engineer oldugum icin bana beraber gidebilir miyiz dedi, atladik arabaya gittik, 1 gun boyunca sohbet ettik, yemesi, cimesi, kulturu bildigin Turk ve Rus karisimi gibiydi. Azerbaycan'da bile bulunmus, cogunlukla Rusca konustuk, adamin bana dedigi yillardan sonra ozlemisim bizim oralardan biriyle konusmayi diye gozleri doldu. Koprunun kesfini beraber bitirdik donduk, benden Turk restauranti sordu bildiklerim varsa kendisi de gitmek icin ben de 1-2 yer tavsiye ettim. Onun yaninda suanki isimde projenin mimari Yunan ve cok iyi anlasiyoruz, ben hayat boyu 3-5 ruh hastasini saymazsak hicbir insanla sorun yasamadim. Insan olduktan sonra gerisi cok kolay. Irkcilik falan gibi birsey olmasin aklinizda.
  • quote:

Hocam gec de olsa cevap vermek istedim, gaza gelerek dusunme sakin, soyle dusun, 1%'lik kisim kalan 99% olmasa da yasamanin bir yolunu bulur ve devam eder. Ama 99%'luk kisim o bastaki 1%'lik kisim olmasa ne sorunlarina care bulabilir, ne doktor bulur, ne muhendis bulur, ne tarlayi surecek petrol bulur, ne ilac, ne telefon, bibirlerine baka baka yok olup giderler. Demek istedigim ve maalesef gercek olan da budur. Kucuk bir kasabada yasayan insanlari dusun. 1 milyon yil da gecse yapacaklari tek sey bugday yetistirip ekmek yapmak olurdu, hepsi bu hocam.
    İnsanları it gibi çalıştırıp köleleştirmek var, fırsat eşitliğinin olduğu, amacı insan enflasyonu yaratıp, değerini düşürüp, sömürmek olmayan bir sistem kurmak var. Gücü elinde bulunduranlar her ikisini de yapabilir. Fakat rekabet ettiklerinden amaçları insanı mümkün olduğunca ucuz bir metaya dönüştürmektir. Geri kalan yüzde doksandokuzu bir ünite olarak değerlendiren, biyolojik bir iş gücü olarak sömüren açgözlü tipler bunlar, öyle başka yüce bir amaçları yok.

Aptallık kültürdür. Okullar aptal yetiştirir. İnsan beyni ilk 5 yılda formatlanır. Sonradan ne öğrenirsen öğren o kültürel bakış açısının üstüne biner. Gözünü açtığında hangi kültürü gördüğün önemli. Yoksa eğer istenirse her insan rasyonel düşünebilen bir birey olarak eğitilebilir. Televizyonların hipnotizmasında yaşayan, okullarda beyni yıkanmış, öğrenilmiş çaresizlik psikolojisiyle gezen zavallı insanlar sana aptal gibi görünebilir, aslında hiçbiri birbirinden biyolojik olarak gerçekten anlamlı bir fark yaratacak altyapıyla doğmaz. İnsanları nasıl olmalarını istersen öyle yetiştirebilirsin. Dünyanın çeşitli coğrafi bölgelerinde yaşayan insanların farklılıklarının nedeni bireysel gelişim çabası değil, binlerce yılda oluşmuş toplumsal tecrübe birikimidir. Coğrafya kaderdir sözünün özü budur. Her insan doğduğu coğrafyanın bir aynasıdır. Yani kısaca insanlar senin sandığın gibi aptal doğmaz. Amaca yönelik aptal olarak yetiştirilir. Yani insan aslında sosyal adaletin mümkün olduğu bir medeniyeti idame ettirebilecek potansiyele sahiptir.

Şunu da ekleyeyim demişsin ki 'Kucuk bir kasabada yasayan insanlari dusun. 1 milyon yil da gecse yapacaklari tek sey bugday yetistirip ekmek yapmak olurdu, hepsi bu hocam.' İnsanlığa ait olan buluşlar, kültürel ve maddi değerler bu bahsettiğimiz yüzde bire ait değil. Bu değerler bilim adamlarına, sanatçılara ait yani bizim içimizden çıkan insanlar bunlar. Bu bahsettiğimiz yüzde bir ise bu değerleri satın alıp üretip bize satar yaptıkları şey budur. Bu aslında yüzde bir bile etmeyen kısım, yüzlerce yıldır her köşe başını tutmuş, sistemi parasıyla satın almış bir mafyadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrix Prisoner -- 13 Mayıs 2020; 3:6:11 >

• Amerikaya 4 defa gittim, birinde 6 ay diğerlerinde 1 er ay kaldim, en son gittiğim yer miamiydi ve gerçekten çok beğendim. Guzel plajlarin, fit latin kadinlarin olduğu güzel bir şehir. Yazdiklarinizdan hiç biri bizim başimiza gelmedi. Tabiki yaşam süreleri farkli ondan olabilir. Yada biz şansliydik başimiza gelmedi. Sonuç olarak, Türkiyeden her türlü iyi. Ayrica kiz gormek isteyen guneye gitsin, ozellikle alabama ve floridada harika kizlar var biblo gibi, ozellikle miamide hava sicak olduğu için resmen yari çiplak geziyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 13 Mayıs 2020; 5:45:3 >
  • Söylenenlerin büyük bir kısmı doğru. Ben de Texas'ta yaşıyorum. Burada insanları sömüren bir bankalar, ikincisi sigorta şirketleri. Amerika'da iyi bir sağlık, taşıt sigortan ve iyi bir avukatın yoksa sürekli tehlikedesin.

Burada yaşayan arkadaşlara referans olsun, yaklaşık 4 ay önce trafik kazası geçirdim ve aracım perte çıktı. Aracıma çarpan Meksikalı, ehliyeti bile yok. Üstüne %100 kendisi suçlu, kırmızı ışıkta geçip dört yolda aracıma çarpıyor. Elimde polis raporu var, görgü tanığı var, polis kamera kayıtları var. Benim liability, karşı tarafın da liability insurance var. Bu durumda benim ödeme almam gerekiyor değil mi? Karşı tarafın insurance bir kuruş ödeme yapmadı. O kadar saçma bir hukuk sistemi var ki %100 karşı taraf suçlu olsa dahi insurance şirketi word vs word deyip denial veriyor. Şu anda 15k$ param havaya gitti, mahkemeler kapalı gidip dava bile açamıyorsun.

• Hocam güzel yazıyordun ama ortalarda biraz şaşırmışsın. Ben insanlar aptal doğuyor demiyorum. İster zeki doğsun ister aptal, farkeden bir şey yok, sonuç ortada. Ben de bu durumdan memnun değilim, ama ortada bir gerizekalılık sorunu var. Bu sorun var! kendimizi kandırmayalım. Ayrıca o saydığın sanatçılar, bili adamları da zaten bu 1%'lik kesimin içine giriyor benim düşünceme göre. Kasaba örneğini bu yüzden verdim. Kasabada sanatçılar ve bilim adamları mı yetişiyor sence? Kasabaya hastane açsan doktoru dövüyor gerizekalılar!

Bu yüzden yaşamak için o 1%'lik kısma ihtiyaçları var kalan 99%'un, ha yaşamak için lafım belki doğru bir ifade değil. Kaliteli ve uzun yaşamak için deseme daha doğru olacak sanırım. Yoksa Doğarlar, 30 yıl kadar yaşar ve ölürler. Ama 100 yaşına kadar yaşayıp, modern hizmetleri alıp, kaliteli yaşamak isteniyorsa 1%'lik kısmın sayesinde olacak.
  • quote:

Hocam güzel yazıyordun ama ortalarda biraz şaşırmışsın. Ben insanlar aptal doğuyor demiyorum. İster zeki doğsun ister aptal, farkeden bir şey yok, sonuç ortada. Ben de bu durumdan memnun değilim, ama ortada bir gerizekalılık sorunu var. Bu sorun var! kendimizi kandırmayalım. Ayrıca o saydığın sanatçılar, bili adamları da zaten bu 1%'lik kesimin içine giriyor benim düşünceme göre. Kasaba örneğini bu yüzden verdim. Kasabada sanatçılar ve bilim adamları mı yetişiyor sence? Kasabaya hastane açsan doktoru dövüyor gerizekalılar!

Bu yüzden yaşamak için o 1%'lik kısma ihtiyaçları var kalan 99%'un, ha yaşamak için lafım belki doğru bir ifade değil. Kaliteli ve uzun yaşamak için deseme daha doğru olacak sanırım. Yoksa Doğarlar, 30 yıl kadar yaşar ve ölürler. Ama 100 yaşına kadar yaşayıp, modern hizmetleri alıp, kaliteli yaşamak isteniyorsa 1%'lik kısmın sayesinde olacak.
    O yüzde birle kastettiğim bilim adamları, sanatçılar değil sen yanlış anlamışsın o zaman. Ben paranın sahipleri tüccarlardan bahsediyorum. Ayrıca insanlar gerizekalı da değil. Saldırganlık ve aptallık öğrenilmiş bir davranış şeklidir, kültürel adaptasyondur. İnsan psikolojisi ve sosyolojinin etkileri konusunda bilgisizsin. Sığ bilginle vardığın sonuç insanları suçlamak olur tabii ki. Bilişsel farkındalık düzleminde insan edilgendir. Taklit eder. Neyi taklit edeceğini sistem dikte eder. Kasabaya hastane açsan doktoru döver örneği de matematiksel olarak çöp bir örnek çünkü hastaneye giriş yapan 1000 kişi varsa bu şekilde davranan 1 kişi var. İstatistiksel olarak berbat bir örnek. Gazetelerin üçüncü sayfalarını fazla okuyup gaza gelip nefret kusma burda.

• Insanlarin zeki olduguna inanmiyorum ve bunu goremiyorum da hocam:

Sarı Mikrofonyoutube
    Mars mı yoksa Macaristan mı daha yakındır ? Sarı Mikrofon
    https://www.youtube.com/watch?v=s2AlY2_QSNs

Sarı Mikrofonyoutube
    Orucu İlk ve Son Açan Şehirler Neresidir ? Sarı Mikrofon
    https://www.youtube.com/watch?v=VfS3W3LTTNE

Sarı Mikrofonyoutube
    GALAKSİMİZİN İSMİ NEDİR ? - SARI MİKROFON
    https://www.youtube.com/watch?v=fo9O_iPIugE

Su 3 videoya bak ve ne noktada oldugumuzu gor lutfen. Psikolojik cagrisimlar yapsan da takla atip dursan da 2020 yilinin insani bu iste iyi izle.

Sen o yuzde birlik kesime girmeye bak. Ancak o zaman faydan dokunur belki bu insanlara, yoksa 2080'e de girsek ne arabalar ucacak, ne de yeni teknolojiler cikacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Mayıs 2020; 18:7:4 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.