|
Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (20. sayfa)
-
-
izlandalilarla tanismadigim icin bir sey diyemeyecegim ama buyuk cogunlugu hakkaten kendi basina dusunemeyen gereksiz tipler.
hele koyu trumpcularla bizim reisciler arasinda gercekten elle tutulur buyuk bir fark yok :) -
Adamin ayagi kiriliyor Amerika'da, yasadigi olay tam bir rezalet, sakat kalacak neredeyse, boyle rezalet Amerika gibi yerde nasil olabilir, aklim hayalim almiyor ya!
-
hocam sorulmuştur belki ama Amerika'ya nasıl gittiniz ?
-
Hocam 4 yıl önce geldim yüksek lisans yapmak için. Master bitmeden de işe başladık, öyle devam ettik.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sensaura
Hocam 4 yıl önce geldim yüksek lisans yapmak için. Master bitmeden de işe başladık, öyle devam ettik.hangi sektörde çalışıyorsunuz ve yüksek lisansa burs alarak mı gittiniz ?
-
Hocam insaat sektorunde calisiyorum ve burs alarak gitmedim, cepten odeyecektim parasini, $100,000 civari tutacakti, ama gittigimden 2 hafta sonra 100% bursluya dondum okulla anlasarak. Ben haftada 2 ders anlatacaktim 4. sinif insaat muhendisligi ogrencilerine ve arastirma laboratuvarinda bilimsel calismalara destek verecektim, karsiliginda ucret odemeyecektim. Zor oldu ama basardik.
-
Aslinda en ilginc olaylardan biri de calisma iznini 2 yil uzatabilmek icin bu kadar evrakla basvuru yapmaktir :)
-
Avrupa yaşam açısından çok daha iyi amerikadan green card benzeri bir şey avrupada da olsa keyşke
-
Hocam, nerde yaşarsanız yaşayın, çok çalışmadan bir yere gelinmiyor gerçekten. -
Çok çalışmakta mesele yok.Çok çalışıp karşılığınu alabilme farkı var.Bu yüzden avrupa ve amerika ve kore japonya önde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Orası zaten apayrı bir sorun hocam. New York'ta çalıştığım işlere ve verdiğim emeğe bakarak Bakü'deki emeğime nazaran 2 kat fazla çalışıyorum ve Bakü'de aldığımın yarısını kazanıyorum. Hakikaten hakettiğini alamıyorsun burada. -
bence avrupayla amerika arasındaki en temel fark şu: amerika bir iş modelidir. sen gidip fastfoodcuda çalışırsan, midwestte yaşarsan hayat bayar. hiçbir şey yapamazsın sağlık sistemi senin için çalışmaz. ama aç olursan sürekli başarıyı hedefleyip hayatının merkezine işini koyarsan oranın kralı olursun, çok acımasız bir sistemi var amerikanın. çalışmazsan 2. sınıf vatandaşsın çalışırsan 6 figure maaşlar kazanırsan elitsin, her hizmet ayağına gelir.
avrupada ise (gelişmiş ülkeler bazında konuşuyorum). nerede yaşarsan yaşa hangi işi yaparsan yap, insan gibi geçinmelisin ve orta sınıf olmalısın. senden daha vasıflı iş yapan doktorlarla mühendislerle aranda dünyalar kadar fark olmamalı.(abd doktor maaşıyla almanya doktor maaşını kıyaslayın mesela ve kaç katı fark olduğunu görün). fransada çöpçü fransız 1. sınıf vatandaşken doktor türk 2. sınıf vatandaştır. mesela, ha sadece türklere değil ingilizlere almanlara da ırkçılık yaparlar. avrupanın her yerinde her millete karşı ırkçılık vardır.
-
Hocam 9 senedir Amerika'da yasiyorum konuyu okudum hem katildigim hem katilmadigim yerler var.
Katildigim en buyuk nokta saglik sistemi. Ben saglik sisteminin icinde olmama ragmen nefret ediyorum. Iki senedir disciye gidemiyorum cunku saglik sigortam kapsamiyor. Devletten aliyorum saglik sigortami ariyorum neyi kapsadigini ogrenmek icin, cevap bile alamiyorum. Hastaneye giderken sagligimizdan once, sigortamizin kapsayip kapsamayacagini dusunuyoruz.
Katilmadigim yerleri yorumlarda cogu arkadas soylemis zaten. Begenmediniz bircok sey sizin kaldiginiz eyaletten kaynakli. Amerika'da her townun bile kendine gore anayasasi vardir. Benim kaldigim yerde 24 saat acik kutuphane ve polis departmani var mesela en kucuk ornek.
Bu konuyu okuyan arkadaslarin bilmesi gereken sey tamda bu; bu konuda yazilan cogu sey birakin eyaletten eyalete, kasabadan kasabaya degisir. Mesela new yorkta yedigim mcdonaldsla, bostonda yedigim arasinda dunyalar kadar fark oluyor. Oda iki eyaletin farkli denetim ve besin yasalarina odakli.
Guzel konu acmissiniz. Benimde niyetimde vardi ancak cokta zamanim olmuyor maalesef.
-
Hocam, ben de nerdeyse 5 yılı dolduracağım yakında. Benim problemlerimin çok olması maalesef insanlarla çok etkileşimde olmamdan. IQ seviyesi olarak o kadar geriler ki muhatap olduğum insanlar, sürekli sorunlara sebep oluyor bu durum. Aslında normal bir hayat sürebilseydim bu kadar canım yanmazdı da 16 yaşımdan beri hep mücadeleyle geçiyor yıllarım. 36 yaşıma geldim, son 20 yıldır 1 hafta yatıp da soluklandığımı hatırlamıyorum. Bu yüzden insan sıkılıyor artık. Keşke daha zeki, daha düzgün insanların olduğu bir yerde yaşayabilseydim. 12 ülke değiştirdim, genel IQ avg: 95 diyelim. Bu bana çok koyuyor :D -
Son bir olay haber aldim, olaya bakin simdi. Michigan'daki arkadasimin arabasina yanlis yerden U donusu yapan bir adam carpiyor. Arkadasimin sigortasi var $1,100 dolar oduyor yillik, ama kaza yaparsan kapsam disi, iste buyur burdan yak, arac kaskosu ama kazalar kapsam disi, cunku yilda $1,100 oduyor, kazalari kapsama aldirmak icin soyle bi $4,000 verecen Amerika'da yillik. Bu arada carpan adamin sigortasi hic yok, hem de yasal degil sigortasiz arac kullanmak yasak Amerika'da. Sonuc iki arabada cope gidiyor, zaten tamir diye bir sey yok Amerika'da, bu araci yaptirmaya kalksan $10,000 ama bir baska ikinci elini $5,000'e alirsin. Arkadas karsi tarafi dava ediyor $5,000 dolarlik ama adamin hic parasi da geliri de yok (Hani Amerikalilar para icinde yuzerdi?) yani ne para alabilecek ne de sigortasi bir ise yariyor. Forumda ben hep derdim ya bana ekran goruntusu atarlardi yok efendim AMerika'da araba kaskosu ayda $19 dolarmis da bla bla :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 4 Şubat 2021; 22:6:24 >
-
konuyla alakasız olacak ama 1 aya kadar Abd'den dönecek var mı?Laptop alasım var öğrenciyim malum burada fiyatlar fahiş ve Amazon'dan aldığın takdirde de fahiş gümrük vergisi alıyorlar.Gelirken kendi laptopu olmaması lazım gümrük vergisi ödememek adına.Getirebilene istediği takdirde 50 dolar ödeyebilirim.
Hocam dolandırırlar seni. Adam sana laptopu aldırır üstüne yatar, ya da sen diyebilirsin ki getirince öderim parasını desen adam kendi mi ödeyip alacak ya sonra cayarsan? Yani o iş yaş. Türkiye'den 5000 lira civarına güzel laptoplar var. Hatta bulabilirsen Asus Zenbook 14 serisini öneririm, 6500 liraya bulursun. Amerika'da da $720 dolar vergi dahil. Çok da fark yok yani. Risk almana değmez bence. -
Arkadaşın kurulu düzeni vardır eminim
Demek istediğini anlıyorum dostum. Kahvehane ağzıyla diyebileceğin tek şeyi demişsin. Ben bugün Amerika'da olurum, yarın Rusya'da, öbür gün Afganistan'da, başka zaman Afrika'dayımdır. Elimizde mesleğimiz var çok şükür, bugüne kadar da 15 ülke de çalıştım. Keyfimizden durmuyoruz burda, işimiz gücümüz burda, yarın bura biter Rusya'ya döneriz. Hiçbir zaman gık demedik. Proje bazlı ve insan odaklı çalışıyoruz. Nerde iş olur biz ordayızdır. Taksicilik yapmıyorum ki burda dön gel diyorsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X