Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et mevzusu türkiyede de var. Bozulan tavuğa pul biberi, kekiği basıyorlar mangallık diye satıyorlar.

• Sanmıyorum hocam rezalet halde olduğumuzu biliyorum ama amerika hakkında öyle şeyler duyuyorum ki türkiyeden bile daha kötü halde sanki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.nationmaster.com
    Turkey vs United States: Education Facts and Stats
    https://www.nationmaster.com/country-info/compare/Turkey/United-States/Education?

Hocam oradan buradan duyduklarını değil gerçekleri dikkate al adamların 330 milyon bizim 80 milyon nüfusümuz var oran orantıyı sen kur onların ilk 50 de 19 ilk 500 de 89 üniversitesi var bizim 1 şimdi sen bu verilere rağmen bunların halkı bizim halkımızdan daha cahil dersen buna sadece gülünür nereden neleri görüp duyarak bu böyle düşünüyorsun diye sorulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 17 Temmuz 2019; 4:19:45 >

• İşiniz nedir hocam? Kültür şoku yaşadınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Hocam sigortan varsa iyi bir sigorta $180.000 değil $7000 falan ödersin. Out of Packet limitime bağlı. Ben uç örnek verdim espri olsun diye :D ha bu arada kaçaksan sigorta falan yapamazsın. Sigorta için legal olmasın.
    Ortalama olarak Türkiye'de devlet hastanelerinden faydalandiğımız hizmeti almak için ne kadar sigorta ödemeliyiz (ameliyatlar, kanser tedavileri filan dahil)

• werty28 W kullanıcısına yanıt
    Aylık $450 sigorta (%20 ödemeli), $50 diş, $50 göz için toplam $550 1 kişi için ödersin hocam. Aileyseniz $1400 falan ödersiniz, anne, baba, çocuk için. Hastane masrafının 20%'sini de siz ödersiniz. Üstelik deductible bedele kadar sigorta karışmaz. İlk $5000 dolara kadar mesela siz ödersiniz, üzerinin 20%'sini de siz ödersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 2:41:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3778EF5F2

hocam siz de demişsiniz halk çok cahil diye.adamlar dünyada her şeyde 1 numara en gelişmiş ülke.halk nasıl böyle kalmış ki ? benim anladığım kadarıyla normal amerikalı pek yok.ya aşırı zekiler ya da aptallar.böyle mi oluyor ?
    Kendi halklarında sorun var, cahillik demeyelimde mallık katsayıları yüksek, beyingöçü zamanında parayı buldukları için sömürgelerden ve Dünya savaşlarında 'da da kıllarını kıpırdatmadılar nerede ise bu yüzden sömürge para altın ganimet ve dili de uluslararası yaptı mı üstüne beyin göçü sanayileşme ar ge derken bugün atlaslar darpalar çıkıyor oradan, bunun sonucund zeki insanlar sayesinde abd gücü ortaya çıkıyor bir de doları uluslararası yaptın mı al şimdi sana dolar ile kırbaçlama yap ülkelerden ülkelere ab boşuna euro yu çıkarmamış bunlara kafa tutmak için.

• promosyon bizde de var şaşırtıcı değil. ikincisi ekmek meselesinde kasada vergi geçmiş olmasın? bildiğim kadarıyla marketlerde ürünlerin vergisiz fiyatları yazılıyor sonra ödeme yaparken vergisi ekleniyor üzerine.
  • Mayonnaisse kullanıcısına yanıt
    $2 doların vergisi 12 cent hocam. Kaldı ki ekmeğe ve suya 6% satış vergisi yok Michigan'da. Sadece çalmak için yapıyorlar. Ben itiraz ettim $3 dolardan $2 dolara indirttim. İtiraz etmeyen 1 milyon kişiye 1 yıl boyunca ekmek satsa al sana 1 milyon dolar extra kazanç. Bu yüzden böyleler işte. Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 4:14:22 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    ne gevşek adamlarmış ya karambole yaşıyorlar galiba :d
  • Öyle bir anlatmış ki bildiğin dünyanın en kötü ülkesi mübarek, ırak suriye falan daha iyi kalmış yanında
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Zaten Dünya'yı da sırtında taşıyan 80 milyon insan değil mi hocam? 8 milyar nüfus eğer 80 milyon çalışmasa yok olur gider.
    Kim kimi sırtında taşıyo? Geri kalan milyarlar fotosentez mi yapıyo? Asıl yüzde birin koca yağlı kıçını sırtında taşıyan geri kalan %99
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Amerika’da ki sistemi hiç bilmiyorum böyleyse Kanada’ya gelin hocam 40$ aylık sağlık sigortası. Asgari ücretle çalışıyorsan bedava.

• Haaahaa ben ne zaman burger kinge gitsem, aldığım menüde 4 sos hakkım oluyor, istemeyince 4 sos koymuyorlar.

• Amerikanin heryerimi böyle? Eyaletten eyalete degismiyormu bu durum? Orasi öyleyse en yasanacak yer Bati Avrupa veya Kanada olmali.
  • Yararlı konu takipteyim
  • Haklısınız hocam o yüzden pek anlayamıyorum dedim zaten.insanlara direkt yalan söylüyor gözüyle bakmak pek hoşuma gitmiyor.herkesin her dediğine de inanmam ama mesela bu konu sahibinin dediklerine inanıyorum

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.