Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Insanlar'da ABD algısı tüm dizilerden, hollywood kültürü, müzik grupları vs.vs. tarafından şekillendirilmişltir. Ben ABD'ye gittim, ama ABD dışında yaklaşık 50 ülke daha gezdim ve size ABD'yi özetleyeyim, tabi ki, benim gözümden, orada yaşamadım, sadece tatil ve iş amaçlı gittim:

-Herkes şişman (öyle göbekli falan değil, bildiğin obez), gerçekten herkes... üstelik 15-25 yaş arası kızlar falan da hep şişman, şişman değil ise kesin turisttir, orada yaşayan değil. Zayıf kiminle tanıştıysam da ya orada yaşamayan, ya da sonradan farklı bir kültürden / ülkeden gelip yerleşen kişilerdi hep, orada doğup büyüyen değil.
    -Korkunç miktarda şeker tüketiyorlar. Sabah kahvaltısında yedikleri donut'ta bana 1 hafta yetecek kadar şeker var, bazen mecburiyetten şekersiz kahve ile yiyordum. Buradakilerle kıyaslamayın. Tüm donut şekerden oluşuyor neredeyse ve bu tüm hamur işleri için geçerli.
    -Halkın yarısından fazlası sağlık hizmetinden faydalanmıyor, şaka gibi gelebilir size, ama bizim en ücra köşedeki köyümüzdeki halk daha iyi sağlık hizmeti alıyor (ücretsiz olarak)
    -ABD dışında dünya hakkında hiçbir bilgi sahibi değiller
    -Kişisel otomobil çok önemli, birçok yerde düzen insanların kişisel otomobil ile ulaşım yapması üzerine kurulmuş, Avrupa'daki toplu taşıma kültürünün ve altyapısının %5'ine sahip değil
    -ABD halkı insanların hayal ettiği gibi zengin değil! ABD'de ciddi bir azınlık parayı kontrol ediyor, çoğunluk bilinçli olarak eğitilmemiş, sağlık hizmeti bile verilmeyen işçi... tüketici...
    -ABD'de herşey para'dır... birçok hotel, restaurant veya herhangi bir hizmet veren kurum'dan Türkiye'de parasız birçok hizmet alabilirsiniz, ABD'de asla. Kullandığınız kürdanın bile parasını ayrı isterlerse şaşırmayın:):):)

Tabi yanıldığım konular olabilir, orada yaşamıyorum, sadece orada bulunduğum süredeki en önemli izlenimlerin... ama en önemlisi kilo konusu... bir halk, bir millet bu kadar şişman olabilir mi ya... orta yaş'dan bahsetmiyorum, ergenler falan da dahil buna...

• hocam yıllardan beri green card olayını duyarım hiç başvurmadım uzak tanıdıklarımdan gidenlerde oldu ve inanmazsınız bu sene bana
    veya eşime çıkacak gibi hissediyorum. kafadan dalıp gitmeyi düşünüyoruz sizin fikirleriniz nedir zorlukların farkındayız ama burasıda çok zor ve bir gelecek göremiyorum malesef benden sonraki neslime burada kaldıkça hiç bir faydam olmayacağına inanıyorum.
    sizin düşünceleriniz neler ilk gelişte 10000-15000 dolar arası bir rakamla gelecez zaten 3 5 ay iş bulana kadar idare ederiz diye düşünüyoruz. hayırlısı bakalım

bende kesin çıkacak gelecez gibi konuştum ... 17.07.2019
  • Cahil derken amerika yurt disindan bosa muhendis doktir bilmem ne almiyor :) kendinde olsa almaz zaten ilim bilim ugrasan nere varsa git hintli Türk koreli japon cikiyo hep amerikali nadir cikar :) 100 tane adam 10.000.000 adama bedel ulkeye gelir sokuyor boyle olunca refah seviyesi artiyo tabi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk msjlarda da yazmıştım da takmamış konu sahibi belki görmemiştir.Ben amerikaya USMLE üzerinden doktor olarak gelmeyi düşünüyorum.Türkiyede mi doktor olmak yoksa amerikada mı hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    sensaura kullanıcısına yanıt
    Orada yaşamayı önermez misiniz hocam? Sırf sağlık sistemi için bile kötü sayılmaz mı? En önemli şey sağlık. Bir grip oldun diyelim ne yaptın ettin geçmiyor. Hastaneye gittin tomarla para mı vericeksin sirf bunun icin? Birde daha ciddi bir hastalık olduğunu düşünürsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanarya75 -- 17 Temmuz 2019; 11:26:5 >
  • Salary ne kadar alıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanarya75

Orada yaşamayı önermez misiniz hocam? Sırf sağlık sistemi için bile kötü sayılmaz mı? En önemli şey sağlık. Bir grip oldun diyelim ne yaptın ettin geçmiyor. Hastaneye gittin tomarla para mı vericeksin sirf bunun icin? Birde daha ciddi bir hastalık olduğunu düşünürsek.
    Bunu orada yaşayanlara sormak lazım... sonuçta bunu bile bile dünyanın her yerinden insan yerleşiyor oraya... eksileri olduğu gibi artıları da var sonuçta, yoksa insanlar neden gidip yerleşsin...

Bana sorsanız asla yerleşmem, kesin olarak Avrupa ülkesi seçerim, ama asla ABD değil... Avrupa'da yemek kültürü var, sanat var, tarih var, tarihi semtler, binalar var... ABD'de bunların hiçbiri yok...
  • Wat yapan kişiler fark etmiştir çoğunu. Özellikle hizmet ve sağlık sektöründe Abd Türkiyenin gerisinde. Ayrıca Abdnin taşrasında yaşamak gerçekten çok sıkıcı bir yaşam biçimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

Bu mesaj silindi.
    Ne alakası var şimdi bunun konuyla? Ayrica sanane överde söverde sana mı bir sey dendi?

• kanarya75 kullanıcısına yanıt
    Hocam burada yaşamak için gerekli izinlerin var mı? Oturum ve de çalışma iznin varsa ve yaşın 40 altıysa yaşayabilirsin. Ben 3 yılda inşaat mühendisi olmama rağmen bürokrasi ve zorluklara göğüs gere gere hukuk profesörü gibi oldum :D o firmaya ihtar çek, falanca yeri şikayet et, gelir idaresine uyarı at, göçmenlik bürosuna itiraz et, bankalara ihtar çek, sosyal güvenlik kurumuyla hukuki mücadele (avukatsız), dolandırıcılarla uğraş, 3 yıla 2 bilimsel tez, 3 dergi makalesi, 3 seminer konuşmacılığı, 1 bölüm birinciliği, 2 yıllık üniversite hocalığı (3 dersi 4 dönem ben anlattım), 1.5 yıl araştırma görevliliği, 3 yıllık proje müdürlüğü (Detroit Valiliği'nde kamu inşaatlarının yönetimi, halen devam), valiye structural danışmanlık, müteahhitler arası arabuluculuk, evlilik, 26 eyaletin ziyareti ve gezisi, bel ve bacak ağrısı sorunları, risk yönetimi ve proje yönetimi üzerine eyalet şampiyonlukları, kazanılan 100% master bursları, 14 tane sertifika, PMP ve FE profesyonel lisansları, araba ustasına $1500-$2000 vermemek için kendi kendime Throttle Body (boğaz kelebeği), MAF hava sensörü değişimi, yakıt tankı ve enjektör temizliği öğrenimi ve uygulaması gibi pek çok şeyi sığdırmak zorunda kaldım. Yani burada yaşarken 1 günün bile boş geçtiyse bilki yarın herşey 100% daha zor olacak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 14:45:32 >

• Aman caniiiim :D şu fakir Allah rizası için çalişir.

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Hocam burada yaşamak için gerekli izinlerin var mı? Oturum ve de çalışma iznin varsa ve yaşın 40 altıysa yaşayabilirsin. Ben 3 yılda inşaat mühendisi olmama rağmen bürokrasi ve zorluklara göğüs gere gere hukuk profesörü gibi oldum :D o firmaya ihtar çek, falanca yeri şikayet et, gelir idaresine uyarı at, göçmenlik bürosuna itiraz et, bankalara ihtar çek, sosyal güvenlik kurumuyla hukuki mücadele (avukatsız), dolandırıcılarla uğraş, 3 yıla 2 bilimsel tez, 3 dergi makalesi, 3 seminer konuşmacılığı, 1 bölüm birinciliği, 2 yıllık üniversite hocalığı (3 dersi 4 dönem ben anlattım), 1.5 yıl araştırma görevliliği, 3 yıllık proje müdürlüğü (Detroit Valiliği'nde kamu inşaatlarının yönetimi, halen devam), valiye structural danışmanlık, müteahhitler arası arabuluculuk, evlilik, 26 eyaletin ziyareti ve gezisi, bel ve bacak ağrısı sorunları, risk yönetimi ve proje yönetimi üzerine eyalet şampiyonlukları, kazanılan 100% master bursları, 14 tane sertifika, PMP ve FE profesyonel lisansları, araba ustasına $1500-$2000 vermemek için kendi kendime Throttle Body (boğaz kelebeği), MAF hava sensörü değişimi, yakıt tankı ve enjektör temizliği öğrenimi ve uygulaması gibi pek çok şeyi sığdırmak zorunda kaldım. Yani burada yaşarken 1 günün bile boş geçtiyse bilki yarın herşey 100% daha zor olacak!
    Amerika insaat muhendisi icin iyi midir veya kanada?

Neleri bilmek lazim. Oraya gelmeden once?

• Bende iki yıl kaldım. Söylediklerinin hiç biri başıma gelmedi. Kötü yanı çok evet ama ben kral gibi yaşamışım sanırım. Özellikle amazon kısmı ilginç. Gördüğüm en kaliteli alış veriş sitesi.
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Maşallah hocam tebrik ediyorum dolu dolu geçmiş yıllarınız. Evlilik dediniz oradan mı buldunuz yoksa yengeyi :)

• Dostum 9. maddeyi biraz daha açarmısın. Yada onunla alakalı ayrı bir konu...

• kanarya75 kullanıcısına yanıt
    Yok dostum, taaa Rusya'dan getirttim :D ama 4. başvuru da vize alabildi. Geldi burda evlendik LA'de.

• Bu kadar Kötüyse Dön Türkiye'ye 2000tl asgari ücrete hayatını yaşarsın.
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    İşte bu! İşte beklediğim mesaj! :D çok geciktin be dostum, gözümüz yollarda kaldı :D ama anlamadığım bişey var. Ben neden TR'de 2000 liraya çalışmak zorundayım ki? Benim arkadaşlar 15.000 lira alıyor Gaziantep'ye, Muğla'da falan. Sen 2000 lirayı geçemiyorsan demekki yetersizsin güzelim. Kendini yetiştirmeye bak.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.