Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şimdi hesapladım 992,62TL SSK giderim var hocam kusura bakma üstün körü söyledim, bekarım ve tek kişi adına ödüyorum,ayrıca muayene katkı bedeli ödüyorum her muayenede, ilaç katkı payı da ödüyorum yani bu da %100 karşılamıyor. Şimdi karşılaştırınca benim durumumda amerika çook daha iyi durumda, üstelik ailem olup SSK'ları karşılansa da alım gücüm kuş kadar zaten brüt 6400'e rağmen evde zeytin yok SSK var :), 3000$'lık maaşla USA bizi 100 kez tokatlar fikrimce, orası da cennet değildir tabi ama bizim kadar da ölmedi. Umut bu toprakları çoktan terketti.
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bazı şeyleri yanlış anlamışsınız. Arkadaşlarınız da bilmiyor muhtemelen. $80 dolara araç sigortaları kasko değil. İlk mesajda yazdığım gibi Liability yani trafik sigortası. Sizin aracı ödemiyor. Karşı tarafı da ancak hasar muafiyet zeylinden sonra ödüyor yani ilk $5000 falan size giriyor üstünü de $50.000'e kadar ödüyor. Eyaletlere göre az çok değişir fiyatlar. Ama sadece kendi eyaletinde geçerlidir bu sigorta türü. Başka eyalette arabayı çarparsan yandın.

Ayrıca benden kesilen 4000 birim sağlık sigortası için değil sadece. Ben ödediğim vergiyi de koydum. Çünkü arkadaş devlet benden 1100 birim kesiyor derken (sen yazmışsın bu arada o mesajı :)) orda da herşey dahil bi kesinti. Sadece sağlık değil. Sağlık için şirketin sigortası bana aylık $50 mal olıyor, üzerini firma ödüyor $400 PPO network. Ama Michigan dışı geçerli değil. Ben eşim için üniversiteden sigorta aldım, ama kendime de almak zorundaymışım. İkimize bir de ordan aldık. Yıllık toplam $3558 dolar United Health Care ama çok kapsamlı ve deductible yok. Yani her masrafın sadece %20'sini ödüyorum. Ayrıca lütfen iyi anlayın. $20 dolar verip uzman doktor görme ile hiçbirşey bitmiyor (uzman doktorlar MD ünvanlıdır. Fizik tedaviciler, baş hemşireleri falan uzman sanmayın) Doktor sana MR yazacak ya da ilaç. Ya da tedavi edecek. Tüm tedavinin faturası evinize gelir. Hastanede para almazlar sizden. Rica ediyorum arkadaşlarınıza falan çok danışmayın. Hepimiz çok iyi biliriz ki sen Mehmet lan kızlar nasıl orda? dersin, Mehmet: ooo kanka 17 leşim var 1 ayda diyecektir. Gerçekte meraba demiştir 2 kıza o kadar :D

Ha hocam bir de şu var. Senin eşin ve 5 çocuğun olsa yine 992 lira ödersin TR'de ve devlet hepinize bakar. Amerika'da kelle başı ödersin bu ücretleri. Aile sigortaları $1800 dolar aylık. Kıyas yapma niyetinde değilim. Sağlık ve sigortacılık çok berbat Amerika'da o yüzden 9. Maddeyi es geçtim zaten. Gel biraz burda çalış imkanın varsa. Hayat mücadelesi görürsün. TR gibi hiiiç değil. Gerçekten daha zorlu.

Dipnot düşmek istiyorum. Arkadaşların ya da akrabaların neden Texas'ta yaşıyorlar? Orası Amerika bile sayılmaz. Taşravari bir yerdir. Cevap çok basit. Sana anlatmazlar ama ben yazayım. Texas dışında mesela New York'a gitseler satın aldıkları eve her ay ortalama $1200 dolar property tax ödeyecekler. Sadece Texas'ta yok belki birkaç eyalette daha yoktur. Sen Türkiye'de kendi evine her ay 1200 lira vergi ödüyor musun? Site aidatından falan da bahsetmeyin lütfen. Burda da var o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 17:50:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mayonnaisse

ne gevşek adamlarmış ya karambole yaşıyorlar galiba :d
    Tam Türkiye'nin istediği seçmen kitlesi, sorgulamayan seçmenler, bizde sorgulayanlar var ama ülkenin kalitesi ortada 760 milyar dolar gsyhi den bu kadar kalite çıkıyor.

ABD de vergi olayı oturmuş ağır cezalar olduğu için insanlar vergi ödemeyi kabul etmişler tabi bunda da belli bir kazanç seviyesinin üstünde olduğundan dolayı dersek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim GSMH 760 milyar dolar oldu mu yav? E hadi darısı 1 trilyon dolara diyelim. Hep beraber çalışacağaaaaaz :)

• gelmeyelim diye yazılmış gibi bir izlenim uyandırıyor çünkü olumsuz çoğunlukla yazılmış yine de aktardığın için teşekkürler. Soruldu mu bilmiyorum ama mesleğiniz nedir ve orada ne işle meşgulsünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 17 Temmuz 2019; 18:14:11 >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Hocam mesleğim doktorluk olsaydı bu gariplikleri yine yaşayacaktım. Ana fikri neden bozalım ki? ;) İnşaat Mühendisiyim. Üstlerde ne iş yaptığımı da çok anlattım. Ekstradan yazmak istemiyorum. Yoksa 100 kişi sorar 100 cevap vermek zorunda kalırım. Sana zahmet olacak ama baştan okursan görürsün ortalarda. Kolay gelsin.

• sensaura kullanıcısına yanıt
    okuyacağım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Hocam siz bazı şeyleri yanlış anlamışsınız. Arkadaşlarınız da bilmiyor muhtemelen. $80 dolara araç sigortaları kasko değil. İlk mesajda yazdığım gibi Liability yani trafik sigortası. Sizin aracı ödemiyor. Karşı tarafı da ancak hasar muafiyet zeylinden sonra ödüyor yani ilk $5000 falan size giriyor üstünü de $50.000'e kadar ödüyor. Eyaletlere göre az çok değişir fiyatlar. Ama sadece kendi eyaletinde geçerlidir bu sigorta türü. Başka eyalette arabayı çarparsan yandın.

Ayrıca benden kesilen 4000 birim sağlık sigortası için değil sadece. Ben ödediğim vergiyi de koydum. Çünkü arkadaş devlet benden 1100 birim kesiyor derken (sen yazmışsın bu arada o mesajı :)) orda da herşey dahil bi kesinti. Sadece sağlık değil. Sağlık için şirketin sigortası bana aylık $50 mal olıyor, üzerini firma ödüyor $400 PPO network. Ama Michigan dışı geçerli değil. Ben eşim için üniversiteden sigorta aldım, ama kendime de almak zorundaymışım. İkimize bir de ordan aldık. Yıllık toplam $3558 dolar United Health Care ama çok kapsamlı ve deductible yok. Yani her masrafın sadece %20'sini ödüyorum. Ayrıca lütfen iyi anlayın. $20 dolar verip uzman doktor görme ile hiçbirşey bitmiyor (uzman doktorlar MD ünvanlıdır. Fizik tedaviciler, baş hemşireleri falan uzman sanmayın) Doktor sana MR yazacak ya da ilaç. Ya da tedavi edecek. Tüm tedavinin faturası evinize gelir. Hastanede para almazlar sizden. Rica ediyorum arkadaşlarınıza falan çok danışmayın. Hepimiz çok iyi biliriz ki sen Mehmet lan kızlar nasıl orda? dersin, Mehmet: ooo kanka 17 leşim var 1 ayda diyecektir. Gerçekte meraba demiştir 2 kıza o kadar :D

Ha hocam bir de şu var. Senin eşin ve 5 çocuğun olsa yine 992 lira ödersin TR'de ve devlet hepinize bakar. Amerika'da kelle başı ödersin bu ücretleri. Aile sigortaları $1800 dolar aylık. Kıyas yapma niyetinde değilim. Sağlık ve sigortacılık çok berbat Amerika'da o yüzden 9. Maddeyi es geçtim zaten. Gel biraz burda çalış imkanın varsa. Hayat mücadelesi görürsün. TR gibi hiiiç değil. Gerçekten daha zorlu.

Dipnot düşmek istiyorum. Arkadaşların ya da akrabaların neden Texas'ta yaşıyorlar? Orası Amerika bile sayılmaz. Taşravari bir yerdir. Cevap çok basit. Sana anlatmazlar ama ben yazayım. Texas dışında mesela New York'a gitseler satın aldıkları eve her ay ortalama $1200 dolar property tax ödeyecekler. Sadece Texas'ta yok belki birkaç eyalette daha yoktur. Sen Türkiye'de kendi evine her ay 1200 lira vergi ödüyor musun? Site aidatından falan da bahsetmeyin lütfen. Burda da var o.
    Arac sigorta + kasko olan arkadas cift tarafli collision icin o fiyati oduyor hocam kendiside carpsa karsi tarafta carpsa hem kendinin hem karsi tarafin masraflarini karsiliyor tabiki deductable olayi var. Bu Texas ta olan arkadasim. Araba pert olursa total loss odemiyor yani cift tarafli collision un en dusuk secenegi diyebilirim. Deductable i hakkinda bilgim yok kaza yapana illaki ucu dokunuyor. Siz herseyi karsilasin derseniz cok odemeniz normal. Tabi Amerika ehliyetiniz 5 yasindan kucukse ozaman da yuksek meblalar odeyebilirsiniz.

Akrabalar Michigan da ve Cali de, ev fiyatlari Texas a gore minimum x2 seklinde ancak kazandiklari maaslarda Texas a gore fazla. Texas ta olan arkadasim orada okul okudugu ve orada evlendigi icin ayrilmadi Texas tan. Michigan da ayni sekilde zamaninda universite icin gidip orada kaldilar. Yani ev vergileri cok pahaliymis Cali den ayrilalim Texas a gidelim yada tam tersi soz konusu degil.

New York ta aylik 1100 dolar ev vergisi inandirici gelmedi acikcasi yillik olma ihtimali vardir diye dusunuyorum cunku burada da yillik vergiler o sekilde. Condolar icin maintenance fee aylik 250 ila 500 dolar arasi degisiyor burada oradaki fiyatlari bilemiyorum condo da kalan tanidigim yok house ta kaliyorlar, onlarda da fee filan yok zaten.

Ehliyetlerin bile eyaletten eyalete farklilik goterdigi bir ulkeden bahsediyoruz farkindaysaniz, saglik sigortalari ve arac sigortalari tabiki de degisecektir. Bu arada saglik ve arac sigortasi icin baska eyaletlerde daha yuksek gecerlilik talep edebilirsiniz tabiki ucrete yansiyacaktir. Benim tanidiklarim sirketlerinin yaptirdigi disinda sigorta yaptirmiyorlar acikcasi siz neden yaptirdiniz hala anlamadim ailenizi de kapsatabiliyorsunuz ve ucretler cok degismiyor aylik sizden kesilen ucret 3 kisilik bir aile icin 200 dolara kadar cikabiliyor ust seviyede bir sigorta secerseniz.

Arkadaslara yada aile uyelerine sorup karsilastirma yapiyorum cunku komsuyuz gidip geliyoruz 20 yaslarinda insanlar degiller o nedenle sikinti degil, iki ulkeninde + larini ve - lerini kiyasliyoruz zaman zaman. Hepimiz cocuk sahibi insanlariz kimse 17 les yapmiyor yani :) gece uyuamadik cocuk cok agladi filan bizdeki muhabbetler.

Orada calisma imkanim var sirketim California (Redwood city) merkezli zaten zaman zaman orda zaman zaman Montrealdeyim, sirketin hem oradaki maaslari hem buradaki maaslari belli, calisanlara yaptiklari saglik sigortalari belli kesintiler vergiler belli.

Benim gordugum en buyuk problem Cali de ev fiyatlarinin ucmus olmasi ve Montreal de saglik sisteminin bitmis olmasi.

• Bunlar sorun değil para kazanılıyorsa takmazsın. Burda maketlerde ürünlere etiket yetişmiyor, çoğunu kasada öğreniyoruz artık. Sağlık sorununu filmlerden de çok görüyoruz, burda da çok farketmiyor, akşama kadar bekleyip 1 dakikada muayene olup çıkıyorsun.

• quote:

Hocam bizim GSMH 760 milyar dolar oldu mu yav? E hadi darısı 1 trilyon dolara diyelim. Hep beraber çalışacağaaaaaz :)
    870 milyar doları görmüştük ama son bir senedir dolar in tırmanışı ve faizlerin düşmesi sonucu kişi başı 10500 dolardan 6500 dolarlara düştü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş konu Türkiye'ye bekleriz sizi o zaman ABD de okuyan 4 arkadaşım var şuan. İngiltere, Avustralya, Canada ve Almanyada okuyan arkadaşlarım var hiçbiri şikayetçi değiller burdaki bağnaz kafalarla arkadaşlık kurmadığım için ileri görüşlü insanlar oldukları için ırkçılık vb bile yaşamadı adamlar tek ABD de okuyan arkadaşlarım sağlık konusunda sıkıntı yaşıyorlar ki bu yıllardır bilinen bir gerçek daha iyi sosyal haklar istiyorsanız Avrupa'da yaşayacaksınız yada benim gibi para önemli girişimcilik önemli diye düşünüyorsanız ABD her halukarda Türkiye'den katlarca iyide bu ülkeler neyse.
    NewYork'ta $700.000 dolarlık evin yıllık vergisi $15.000 küsür hocam. Valla inanamamakta haklısınız. Kira gibi yav!

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

• Keyifle okudum, takipteyim hocam.. biz o kıtayı farklı tanıyormuşuz..🙁

• quote:

Orijinalden alıntı: Batu Khan

Şimdi hesapladım 992,62TL SSK giderim var hocam kusura bakma üstün körü söyledim, bekarım ve tek kişi adına ödüyorum,ayrıca muayene katkı bedeli ödüyorum her muayenede, ilaç katkı payı da ödüyorum yani bu da %100 karşılamıyor. Şimdi karşılaştırınca benim durumumda amerika çook daha iyi durumda, üstelik ailem olup SSK'ları karşılansa da alım gücüm kuş kadar zaten brüt 6400'e rağmen evde zeytin yok SSK var :), 3000$'lık maaşla USA bizi 100 kez tokatlar fikrimce, orası da cennet değildir tabi ama bizim kadar da ölmedi. Umut bu toprakları çoktan terketti.
    Devleti övmek için söylemiyorum ama o ssk giderinin içinde emeklilik de var. Emekli olduğunuzda ölene kadar maaş alacaksınız normaldir :)
  • quote:

NewYork'ta $700.000 dolarlık evin yıllık vergisi $15.000 küsür hocam. Valla inanamamakta haklısınız. Kira gibi yav!

Cok fazlaymis, bizim burada assassed home value dedikleri sey devletin bictigi deger oluyor evin satilma degeri degil, orada da oylemidir bilemiyorum. Ornek olarak 700k ya baktigim evin assessed value si 200k civarinda cikiyor land ile beraber. Yani genelde ev in bedeli 130k uzerinde bulundugu arsanin bedeli 100k gibi. Vergi de buna gore hesaplaniyor.

Ayrica vergi icin bizim burada Montreal diye baktiginizda Montreal merkez kastedilir soyle izah edeyim Ankara yazip bakarsaniz o vergi Kizilay icindir Batikent, Bahcelievler icin ayrica bakmaniz gerekiyor. Tekrar soyleyeyim orada da oylemidir bilemem genelde emlakcilar evleri satarken vergileri yazarlar o sekilde bakmak lazim. Vaktim olursa bakip editlerim.

Buarada arkadas araba icin 80 dolar degil 83 dolar oduyormus:

$83 aylik
    Full covarage
    500 deductible firmasida Usaa ama anladigim kadariyla herkes bu firmayla calisamiyor. Asker ve akrabalarina hizmet veriyormus. O nedenle ucuz olabilir.

Vergi konusuna da aciklik getirmeye calisacagim.

Hocam burda ev ayrı arsa ayrı değil. Property olarak topluca vergilendiriliyor. Sonra da kira öder gibi vergi ödeniyor. Aslında bu da garip bir durum. 16. Madde olarak eklenebilir :)

• quote:

Hocam burda ev ayrı arsa ayrı değil. Property olarak topluca vergilendiriliyor. Sonra da kira öder gibi vergi ödeniyor. Aslında bu da garip bir durum. 16. Madde olarak eklenebilir :)
    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

Ev vergisi de su sekildeymis hocam. Yinede pahali

Valla hocam işte bunları hiç bilmezdim. Gelince gördük süpriz oldu.

• Elektronik,teknolojik ürünler giyim kuşam fiyatları nasıl hocam..

• Neden Kanada degilde ABD?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.