Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok kullanmıyorum o yüzden fazla bilgim yok. Ama orta bir MSI Gamer laptop $800 - $1200 arası. Nikon D5600 DSLR kameralar lensi dahil $1000 orta kalitesi. S8+ almıştık 6 ay önce $550 dolardı. Giyim kuşam indirimleri yakalarsan $250 dolara yazlık, kışlık giyinirsin, çift ayakkabı alırsın.

Ancak abonelikler pahalı. Ev interneti ilk yıl için $50 sonrası $100 aylık. Verizon sınırsız 4G (30 GB sonra 1 mbps) $100 aylık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum ben master a geldim direk. Kanada hiç aklıma gelmedi, bi arkadaş vardı burda o tavsiye etti bana Amerika'yı. Ama Kanada'da aynı şeyin pembesi yani :) burdaki sorunlar orda da vardır. Şahsen çalıştığım ofisin karşısı Kanada. Arada 200m nehir var yüzersen Kanada'dasın :)

Göçmen kuş misali değiliz ki bi oraya bi buraya dağılalım. 33 yaşımdayım şu yaşıma kadar 10 ülkede yaşadım son 12 yıldır. Ben de bıktım valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

İşte bu! İşte beklediğim mesaj! :D çok geciktin be dostum, gözümüz yollarda kaldı :D ama anlamadığım bişey var. Ben neden TR'de 2000 liraya çalışmak zorundayım ki? Benim arkadaşlar 15.000 lira alıyor Gaziantep'ye, Muğla'da falan. Sen 2000 lirayı geçemiyorsan demekki yetersizsin güzelim. Kendini yetiştirmeye bak.
    Nerde alıyolar 15 i?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Emir kullanıcısına yanıt
    Şantiyelerde hocam. Proje müdürü veya şantiye şefi olarak çalışıyorlar konsorsiyum ya da özel projelerde. 25.000 liraya 4 aylık (toplam 100.000 lira) anlaşan arkadaşım bile var adı Cem. 42 yaşında. Ama o geldiği noktaya internet kafelerde metin 2 oynayarak gelmedi o adam. Bunu da göz önüne almak lazım. Ha bu arada 25.000 lira bile $4000 ediyor hemen hemen. Cem Dubai'de ayda $12.000 alıyordu. Türkiye tabiki oralarla kıyaslanamaz ama herkesi de 2000 lira alıyo sanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 19:55:5 >
  • almanya bitiyor gelemeyin tarzı bir konu olmuş orda yaşamak için çalışan çok adam var burda değerini bil çalışan adama abdde para çok
  • quote:

Dostum ben master a geldim direk. Kanada hiç aklıma gelmedi, bi arkadaş vardı burda o tavsiye etti bana Amerika'yı. Ama Kanada'da aynı şeyin pembesi yani :) burdaki sorunlar orda da vardır. Şahsen çalıştığım ofisin karşısı Kanada. Arada 200m nehir var yüzersen Kanada'dasın :)

Göçmen kuş misali değiliz ki bi oraya bi buraya dağılalım. 33 yaşımdayım şu yaşıma kadar 10 ülkede yaşadım son 12 yıldır. Ben de bıktım valla.
    Dediginiz sorunlarin neredeyse hic birini yasamadim nasil ayni seyin laciverdi?
    Sizin gibi madde madde yazacak vaktim yok lakin sosyal devlet anlayisi bakimindan abd ile ca arasinda ucurum var.
    Buranin devlet politikasi daha farkli.
    Sirf yasadiginiz yere yakin diye orada ayni sorunlarin oldugunu neden dusunuyorsunuz?
  • İnsandan insana değişir hocam. Siz etliye sütlüye karışmazsın başın ağrımaz. Ben de biraz Tatar Ramazanlık var. Ben sade Amerika'da değil çalıştığım 10 ülkede de karşılaştım bunlarla. Olmaz artık diye ABD'ye geldim, gördüm ki yine aynı. Hiçbir şey değişmiyor hocam. Farkındalık çok önemli birşey. Gözlemlemek, takipçilik. Olmazsa olmaz erdemler bunlar artık. Ya kusura bakmazsan bir de hocam Amerika'yı anlatırken siz Kanada Kanada diyip duruyorsunuz. O zaman Hollanda da böyle şeyler yok diye de biri çıksın. Oralarda olmaması Amerika'da benim yalan söylediğim anlamına gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 19:36:59 >
  • korsan58 K kullanıcısına yanıt
    Dünya büyük krizde dostum. Şuan işlerin tek tük de olsa devam edebildiği tek yer ABD. Her zaman şükrediyoruz merak etmeyesin. Madem burdayız yanlışları düzeltelim diye uğraşıyoruz ama çok yanlış var ve yıpranıyorsunuz. Ama eski çalıştığım yerlerde işler açılsa dönerim. Burayı 5 yıl yaşasam yeter, 2 yıl daha bekleyelim bakalım piyasalar ne olacak. Petrol biraz artarsa inşaat işleri açılır.

• Hocam orda asgari ücret saatlik diye biliyorum doğrumu? Bir Türk ile bir Amerikan aynı meslekte aynı yerde aynı işi yaparsa aynı parayımı alır yoksa göçmenlere az para mı veriyolar burdaki suriyeliler gibi?

• quote:

İnsandan insana değişir hocam. Siz etliye sütlüye karışmazsın başın ağrımaz. Ben de biraz Tatar Ramazanlık var. Ben sade Amerika'da değil çalıştığım 10 ülkede de karşılaştım bunlarla. Olmaz artık diye ABD'ye geldim, gördüm ki yine aynı. Hiçbir şey değişmiyor hocam. Farkındalık çok önemli birşey. Gözlemlemek, takipçilik. Olmazsa olmaz erdemler bunlar artık. Ya kusura bakmazsan bir de hocam Amerika'yı anlatırken siz Kanada Kanada diyip duruyorsunuz. O zaman Hollanda da böyle şeyler yok diye de biri çıksın. Oralarda olmaması Amerika'da benim yalan söylediğim anlamına gelmez.
    Anliyorum hocam.Abd ile ilgili problemleri bu aralar daha fazla duymaya basladim.Belki tesaduftur belkide abd nin buyusu bozuluyo gercekten.Sizin kadar ulke gezmedim henuz. Cok karsilastirma yapacak kadar tecrubem yok.Merak ediyorum ilerisi icin nasil bir hayat dusunuyorsunuz? 5-10 sene sonra geri donus yapmayi dusunur musunuz?

• quote:

Şantiyelerde hocam. Proje müdürü veya şantiye şefi olarak çalışıyorlar konsorsiyum ya da özel projelerde. 25.000 liraya 4 aylık (toplam 100.000 lira) anlaşan arkadaşım bile var adı Cem. 42 yaşında. Ama o geldiği noktaya internet kafelerde metin 2 oynayarak gelmedi o adam. Bunu da göz önüne almak lazım. Ha bu arada 25.000 lira bile $4000 ediyor hemen hemen. Cem Dubai'de ayda $12.000 alıyordu. Türkiye tabiki oralarla kıyaslanamaz ama herkesi de 2000 lira alıyo sanmayın.
    He şantiye işi sakat iş ya normal o zaman

• Hocam yazınızı okudum Avrupa’nın neredeyse bütün ülkelerini görme şansım oldu ve kısa süre de yaşadım.ABD’ye gitme imkanım olmadı ama yakından takip ediyorum.Giden arkadaşlarım da tamamen görüntü olduğunu söylüyor.Halkın bir kısmı gerçekten fakirleşmiş durumda sokaklarda yatan milyonlarca insandan bahsediyorlar.Göç etkisiyle kiralar uçmuş, yaşam zor.Ciddi mesleği olmayan birinin tek başına geçinmesi zor gibi duruyor.En önemlisi Amerika bir kazan gibi oldu kimsede aidiyet duygusu yok.Şu an ben Avrupa’nın yaşam şartları açısından ABD’yi geçtiğini düşünüyorum.Almanya,İsviçre,Fransa,İsveç,Hollanda gibi ülkeler baya ilerlediler tam tersine buralarda milliyetçilik ağır basmaya başladı.Çalışma şartları ve yaşam açısından ikisini kıyaslarsak siz ne düşünüyorsunuz?

• Hocam ben ABD'ye Bakü'den geldim ordaki işleri bitirip. Eğer Bakü'de işler tekrar başlarsa 1 ay içinde dönerim. Ama çok umut yok şuan. Rusya desen bitik, İngiltere'deki arkadaşım Osman ve Mustafa yanıma gelmek istiyorlar UK kötü diye. Kazakistandaki arkadaşlar bunalmış ABD'yi soruyor bana. Bir arkadaşım Amsterdam'a kaçtı 5 yıl önce, hala orda Renaissance'da. Ama hiçbirimiz bulunduğumuz ülkelerin cennet gibi olduğunu düşünmüyoruz. Bakü süper miydi? Hayır! Ama kazancı boldu, ayrıca sosyal hayat 3 kat güzeldi. Rusya soğuktu ama insan ilişkileri sıcaktı. Djibouti sıcaktı ama hayatımdaki en güzel yemekleri ve en iyi dostlukları Afrika'nın kalbi bu küçük ülkede yaşadım. Afganistan'da kampımız basıldı, 11 arkadaşımız can verdi, orada da yaşanmaz gerçekten. Ukrayna desen savaştan sonra bitti. Libya öldü. Yani ABD dışındaki yerler şuan rölantideler. Ne zaman 2500 deviri geçerler döneriz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 20:19:6 >

• Aynı hocam. Değişmez. İznin varsa aynı parayı alırsın, aynı vergiyi ödersin.

• Apocalypto33 A kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da İngiltere dışını bilmiyorum hocam. Ama küçük ülkelerde yaşam çok daha kolay olur. Eğer Danimarka'da, İsveç'te iyi bir işiniz ve güzel bir hayatınız varsa yerinizi sağlama alın derim.

• Bu Tecrubeler amerika amerika diye yirtinanlara gelsin.eyy amerika neden vatandaslarini dolandiriyorsun.

• Almanya'da da çok bunlardan. Öne falan çıkartmayın şunları.

• Çok uzun be okumasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Almanya'da da çok bunlardan. Öne falan çıkartmayın şunları.
    O Almanya da hayat şöyle böyle çok zor inanılmaz vergiler var göründüğü gibi değil diyen birisi vardı adamın birisi ''göründüğünden daha iyi'' yazmıştı sonra olaylar gelişti bu konuyu açan ''oturduğun yerden kolay konuşmak'' deyince adam faturalardan tut maaş bordrosuna, ev kirasına kadar çıkarıp atmıştı foruma bütün belgeleri adam Alman vatandaşlığı almış Türkmüş. Tabi konu bayağı kızıştı ve kapatıldı artık millet uğraşmıyor bile cevap yazmaya.

Konuyu açan arkadaşa gelince konuyu belgeler(Fatura,bordro vb.) ve hatta videolarla desteklemesi lazım eğer amaç gerçekten insanları bilgilendirmek ise yoksa tamamen farklı bilgiler verenler de var. Kanada-Abd birbirine yakın o zaman aynı şeyin lacivertidir düşüncesi ise geçersiz bir düşünce/varsayım aynı olabilir ama tamamen farklı da olabilir. (Kanada hakkında hiç bir bilgim yok bu olayı Kanada-Abd için demiyorum.)

Daron Acemoğlu'nun Ulusların Düşüşü kitabını okursanız aynı coğrafyada tamamen aynı şartlara hatta aynı kültüre sahip 2 sınır ülkesinin birbirinden nasıl farklı ekonomik dengelere sahip olabileceğini örnekleriyle görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 17 Temmuz 2019; 20:39:7 >

• o üniversitelerde sadece amerikan vatandaşları okumuyor sonuçta bir sürü dışardan adamda okuyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.