Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle ilk yılda başınıza gelen olaylar ve nasıl başa çıktığınızı merak ediyorum, ona da değinebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Sırf yaşadığı eyaletten dolayı hiç tanımadığı bir insanı terör örgütü üyesi olmakla suçlayan biri müsamaha ve hoşgörü beklemesin.

İlk mesajın da dahil olmak üzere son derece sığ ve cahilce çıkarmaların var. Cahil sıfatını bir hakaret olarak değil tespit olarak kullandım.

Amerika'da başvuru beklemeden kabul veren üniversite vardı da bizi mi davet etmediler. Cahilsin gerçi, ne diyeyim. Ignorance is bliss.

• faruk F kullanıcısına yanıt
    Çıkarımın çok yanlış Faruk. Hiç tanımadığı insana cahil diyerek önyargıyla yaklaşan sensin. Bu yüzden de senin de dediğin gibi hoşgörü beklemeyeceksin! To Whom is your air alien? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 22:40:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asgari ücretler nasıl, eyaletler arası değişıklık gösteriyormu?

• kb10 K kullanıcısına yanıt
    Çok değişiyor hem de. $6-$7 dolardan $20'ye kadar değişiyor. Michigan'da galiba $12 ama sokaklarda yürüyüş yapıyorlar $15 istiyoruz diye.

• Bu kadar sıkıntı olmasına rağmen orada kalıyorsan sende de problem vardır.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Bu sıkıntılar başka yerde yok mu? Heryerde var. Ayrıca 10 kere dedim kriz kriz kriz. Önceden çalıştığım ülkelerde işler açıldı da biz mi buraya demir attık?

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Bu sıkıntılar başka yerde yok mu? Heryerde var. Ayrıca 10 kere dedim kriz kriz kriz. Önceden çalıştığım ülkelerde işler açıldı da biz mi buraya demir attık?
    Evet bahsettiğin olayların çoğu başka ülkelerde yok. Oradan Kanada'ya geçebilirsin. Avustralya aynı şekilde. Avrupa ülkeleri olabilir. Dil sorunu da yaşamazsın.
  • Ben de yazin basindan beri cambridge, massachusettsdeyim ki amerikanin en avrupai yeri derler buraya, bana avrupa'dan sonra hic de gelismis gelmedi. Yasam ozellikle abarti pahali hollanda, almanya falan cok ucuz kaliyor onlari gectim isvicre, fransa bile ucuz amerikaya gore avrupadayken turkiyede x tl olan urunun maliyetiortalama x/2.5 euro olurdu yani turkiyede 10 bin tl kazanan biriyle avrupada fransada yasayan birini kiyaslarsak 5000 bin euro ile almanya'da ise 4000 euro ile benzer refahi elde edebilirdi.
    (teknoloji disinda o konuda ulkemiz maalesef bayagi acinasi durumda), amerikada ise bu hesap x/1.2 dolar civari oluyor yani turkiyede 10 bin tl kazanan biri amerikada massachusetts veya new york eyaletlerinde bu refahi 8000 bin kusur dolarlara elde edebilir, ustelik amerika, avrupa gibi bariscil bir yer de degil bana sorarsaniz turkiye'nin metropolleri cok daha guvenli mesela, o yuzden american dream biraz ici bos bir hayal, ulke olarak surekli kotuye giden bir ekonomimiz, surekli belirsiz ne olacagi belli olmayan siyasal sorunlarimiz olmasa en eglenceli ve yasanabilir ulkeyiz aslinda da bunlar icin de gerekli olan sey insani gelismisligin artmasi, cok cok uzun vadeli egitim planlari yapilmasi iste bunlar da olmuyor maalesef. O yuzden ben eminim ki beyin gocu yapan insanlarin cogu ulkesinden istemeye istemeye mecburiyetten ayriliyor, sirf turkiye'de yaptigi isin hakkini alamamasi ve egitimsizlikten dogan sorunlarimizdan dolayi.

Genel olarak amerika en azindan benim gozlemledigim kadariyla yasanacak bir ulke degil gibi (tabi amerikada her eyalet nerdeyse farkli bir ulke gibi o yuzden bu yorumum dogu yakasi icin gecerli, digerlerini gormedim), kuzeybati avrupa ve orta avrupa zaten abarti sikici turk insani o duzende yasayamaz, geriye dusunulebilecek guney avrupa ulkeleri kaliyor iste.

• abd gezmek için ne kadar keyifli bir ülke olsa da yaşamak için öyle değil bana göre. vatandaşlık veya green card yoksa burada geçirdiğin zaman sana avantaj sağlamıyor maalesef ileride vatandaş olmak istersen.h1b gibi özel birkaç vize türlerine sahip değilsen 10 yıl da çalışsan sana abd pasaportu sağlamaz. kanadanın en büyük artısı bu bence abdye göre. bir de sosyal devlet olması tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Ya hocam hakkaten düşüncesizlik yapıyorsunuz. Amerika'ya master'a geldik de kaldık. Avustralya'ya ne için gideceğiz peki? Kanada'ya gitme bahanemiz ne olacak? Kanada'da 2 kat fazla mı kazanacağız? Sanki misafirliğe gidecekmişiz gibi kolay sanıyorsunuz.

• quote:

Çok kötü hocam. Uzman doktora görünebilmek için 6 ay sürünürsün burda. Ben hiçbir şey yazmıyorum sağlık konusunda. Bence sağlık konusunu kapatalım gitsin. YOK öyle bir şey burada :D
    Benim gözümde Abd özelinde açık ara en berbat alan sağlık sektörü. Peki sağlık sigortası vs gibi şeyler kişiyi korumuyor mu?

Çıtkırıldım ve sık hastalanan insanın Abd'de yeri yok benim gözümde. Anlatılanlar cidden böyle.

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Ben 1 sene önce 2000$ estetik oldum hemde özel klinikte dokturumun ofisi istanbulun en lüks semtlerin birinde artı doktorum arada televizyonda estetik ile bilgi veriyor sen Amerika'da böyle bi cerraha 10000$ aşağı operasyon geçiremezsin sağlık sektörü £ € $ çarptığında türkiyede ucuz.

• quote:

Ya hocam hakkaten düşüncesizlik yapıyorsunuz. Amerika'ya master'a geldik de kaldık. Avustralya'ya ne için gideceğiz peki? Kanada'ya gitme bahanemiz ne olacak? Kanada'da 2 kat fazla mı kazanacağız? Sanki misafirliğe gidecekmişiz gibi kolay sanıyorsunuz.
    Avustralya'ya ne için gideceğiz?

İş için gideceksin. Kanada'ya da aynı şekilde. 2 kat fazla kazanmasan bile, konuda bahsettiğin sorunlara yaşamazsın. Huzurlu ve mutlu olursun. Özellikle Avustralya relax bir ülke. Zaten Amerika'da muhtemelen kalıcı bir düzenin yok. Amerika'da kozmopolitik bir ülke, Avustralya'da kozmopolitik. Yabancılık çekmezsin.
  • quote:

Çok değişiyor hem de. $6-$7 dolardan $20'ye kadar değişiyor. Michigan'da galiba $12 ama sokaklarda yürüyüş yapıyorlar $15 istiyoruz diye.
    Saatlik 7.25 $ den aşağı ücret yoktu en son bildiğim kadarıyla hiçbir eyalette. Öyle değil miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Temmuz 2019; 23:27:31 >
  • Yav hee heee. Gel o zaman Hatay'da yaşa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

İdris usta gibi gemiden atlayıp yüzerek gelsem beni bir süre sonra vatandaş yaparlar mı
    İdris Usta bir şekilde kapağı attı ama yaşamını sürdürebilmek için köpek boku temizlemekten tut her türlü pis işi gocunmadan yaptı. Kaç kişi var öyle midesi olan azimli...

• quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Hocam ben şeye çok takılıyorum...

Şimdi ben gelenekçi bir ailede yetiştim. Tuvalet konusu. Klozetten nefret ediyorum ve Türkiye sınırını batıya doğru geçtiğin anda tahret çeşmesi yok. Rahatsız edici olmuyor mu oradaki Türkler için?

Sonra etten bahsetmişsiniz. Ne eti? Neye göre kime et? Her markette helal et olmaz herhalde... Yani bunun gibi şeylere takılıyorum. Yoksa oraya gidenler "eeaamaaaan boşver" deyip "gavur" mu oluyor?

Bu durumlar nedir? Şahsen rahatsızlık duyduğunuz buna benzer şeyler oldu mu?
    Alaturka WC olsa efsane olurdu

Böyle bir nimetten bihaber cahil bir toplum batı WC kültürü açısından.

• quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Double mac'ten Tek kofte ciktiysa dava et,zengin oluyorsun boyle sacma sapan bir ulke:)
    Köfte değil içinde et yok. Et olmadığını ispatlayıp köşe olan adamlar var :)

www.cumhuriyet.com.tr
    İngiliz aşçı dava açtı: McDonald's hamburgerlerinde et kullanılmadığı kanıtlandı
    http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/saglik/660769/ingiliz_asci_dava_acti__McDonald_s_hamburgerlerinde_et_kullanilmadigi_kanitlandi.html

• Amerikada 6 ay yaşadım. Konu sahibinin yazdıkları bence gerçek ve olağan. Amerika buradaki Amerikayı sadece dizilerden öğrenenler kişilerin düşündüğü gibi değil :D Ama her türlü trde yaşama 1000 basar. Geldiğim için çoook pişmanım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.