Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Umbrella Coverage'ı araştırmanızı tavsiye ederim. Biliyor olabilirsiniz ama "nasılsa yabancı" diyerek kazıklamaya da çalışmış olabilirler.

Toplu taşımanın olmamasının sebebi de lastik ve petrol şirketlerinin street-car'ları zamanında satın alıp, milleti tekil vasıtalara yönelndirmeleriydi. Hatta jay-walking diye bir suç bile ürettirdiler lobicilikle.

Sağlık yok zaten. Pamuk ipliğinde bir hayat yaşıyor herifler. Ambulans parası 200 dolar, ele atılan üç dikiş 5.000 dolar. Adamın çocuğu oluyor, kucağına alma parası 100 dolar kesmişler vs.
  • bizimkiler abd. yi ab. gibi zannediyor :)

bir defa orası sosyal devlet değil ,o nedenle başta sağlık olmak üzere her şey paralı
    bence daha güzel çünkü 1 kuruş bile ödemediği halde ,ödeyenden daha iyi hizmet almak bana saçma geliyor

abd.ye hiç gitmedim ama çok sayıda belgesel vs. var ,bazı bölgeleri afrika dan farksız

insan hakları konusunda da ab. ile kıyaslanamaz (gerçi ab. ülkeleri biraz saçma ötesi tavizkar ,bana göre)

diğer konu ise her ülkede çok modern ,çok kaliteli yerler olduğu gibi çok kötü yerlerde mutlaka olur
    o nedenle sadece belli yerlerin gösterip mükemmel yada çok kötü demek doğru olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Alaturka WC olsa efsane olurdu

Böyle bir nimetten bihaber cahil bir toplum batı WC kültürü açısından.

Alıntıları Göster
    Japonlar olayı aşmış ,sistem hem yıkıyor hemde otomatik kuruluyor,neden Japonya dışında özellikle İslam devletlerinde bu olay yok bende bunu meram ediyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: souledge

Japonlar olayı aşmış ,sistem hem yıkıyor hemde otomatik kuruluyor,neden Japonya dışında özellikle İslam devletlerinde bu olay yok bende bunu meram ediyorum

Alıntıları Göster
    Hocam Asya toplumlarının neredeyse tamamı alaturka WC. Sıhhi olan da bu zaten. Japon'larda da squat WC denilen bu tür bir WC var ama son zamanlarda teknolojiye kasmaları nedeniyle klozete kaydılar. Bu hoş değil bence. Akıllı klozet pazarı kalkınsın diye bu yöne çevirdiler bence. Yani ticari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Temmuz 2019; 4:10:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufacik sorunlari abartmis da abartmis ve yazmissin.
    Ben tr deki sorunlari yazsam forum coker bir daha acamazlar.
    Et yok soyleymis yok boyleymis.Tr de yenilebilecek etin kilosu 70-80 lira.Hele steak felan istersen 100 liradan asagi alamazsin.15 dolara et yiyorsun bos bos konusuyorsun.
    C sinifi araclar 200000 liraya dayandi.Normal bir semtte ust uste evler 500000 liradan basliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 18 Temmuz 2019; 2:26:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sebeple ne diyoruz Cali for na yeaaa

@jasonn123
    Not sea or phx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igetsky -- 18 Temmuz 2019; 4:14:35 >
  • Arkadaslar amerikanin heryeri bir degil, koskoca kita nerede ysadiginiz onemli. Guney Californiada yasiyorsaniz hava herzaman guneslidir. Almanyada yasayan kuzenlerim ziyarete geldiginde hayran olup donuyorlar buraya yerlesmenin yollarini ariyorlar, ozellikle los angelesta gezip gorulecek yer cok.

Araba sigortasi olayi biraz karisik, kendinizi saglama almak istiyorsaniz limitlerinizin yuksek olmasi lazim, aylik $80 sigorta ile kaza halinde basiniz cok fena agrir. Trafik sigortasi olarak bildigimiz liability coverage de arac hasari limiti $5000 dir. siz karai tarafin 20 binlik aracini pert ederseniz 15000 cebinizden cikacak. Karsi tarafin yolcu hastane masraflari da cabasi.

Birde sigortasiz surucu maddesi var. bunuda ekletmezseniz sigortasiz surucunun veya limiti dusuk surucunun hatali olup size carpmasi durumunda herseyi siz odemek durumundasiniz (limitleriniz dusukse firmaniz odeme yapiyor ama maliyet yuksek olunca fark da size giriyor). Boyle bir durumda karsi taraf maddi iflas gosterip tum sorumluluktan kirtulabilir buna cok dikkat.

Son olarak leasing yapilan aracin yag degisimini serviste yapmak zorunda degilsiniz. Genelde galeriler aylik 8-10$ gibi ekstra odeme ile leasing boyunca yag degisimi verirler yada bazen kamoanya ile bedava verirler bu durumda gidersiniz ama yag degisimini siz odesiginiz surece istediginiz yerde yaptirabilirsiniz.

• Yasiyorum kanka 😂

• Tanıdık geldi.

• 16-Amerikalı gençler ciddi anlamda salak ve cahildir. Bir keresinde Washingtonda müzeye gitmiştik. Gençler George Washingston'un kim olduğunu dahi bilmiyorlardı. Entelektüel düzeyleri sıfırdır. Dünya tarihi veya siyaset konuşamazsınız.

• Anldığım kadarıyla hindistandan beter. E o zaman neden kalıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Paraları cukkalıyor Amerikaya gitmiş ama çomaristan kültürüne yaranmak için ufak tefek şeyleri aradan çekip kötülemeye kalkmış bir de .. Sizin kadar uyanığı yok şu dünyada tam şark kurnazlığı.

Almancılar da böyle yer içer mercedeslerle Türkiye'ye dönerler sonra Almanya şöyle böyle vay anam sallayıp dururlar.

Madem bu kadar sevmiyorsunuz yıllarca neden orada yaşıyorsunuz ?

Gelin İstanbul'a bitsin bu memleket hasreti mtv si ötvsi katma değeri ocak temmuz pulu bi güzel kaysın size de ülke hasretiniz sona ersin artık.
    Gurbetçiler gelmeye başladı, %75'inde lüks araç var hergün işim gereği otobandan gidip geliyorum ve görüyoruz.

2.500 euro maaş alan adam aldığı 1 maaşı hibe etse 16 bin tl para yapar 1 ay güzelcene gezip yiyorlar sonra vay anam ameriga vey anam almanya böyle ağlarken bide bmw audi'lerin içinde ağlıyorlar he yanlış olmasın.

• Bu kadar olay senin başına geldiyse, şikayet ediyorsan ve hala orada kalıyorsan, sende bi sorun var demek. Yazdığın bazı olaylarda yadırganacak bir şey yok.... her yerde karşılanacak olaylar.
    İnsanlar burada da cahil, arabanın yağını değiştirmeyen burada da var.... !
    Her yazdığın maddeye yorum yapmak zaman alır, ancak bence sen memleketine dön, asgari ücretle İstanbul bi yaşa 5-6 yıl, sonra tekrar konuşalım.
    Amerika'da değilim, Amerikancı da değilim.
  • kardeş memleket kayseri mi?
  • E hani nerde şarkılardaki Macera dolu amerikaa amerikaaa amerikaaaaa 🤣

• hocam konuyu değiştirmek adına bu bizim giresun lu hemşerilerim özellikle yağlıdere liler orada durumu nasıl onlar new jersey tarafında sanırım ama orada tutundular amerika turist vizesi bile vermiyor galiba 11 eylül e kadar giden gitti .giden kimsede geri dönmüyor galiba. bilginiz ilginiz varmı
  • @Jeopol demek bu yüzden buraya geldin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3778EF5F2

Güzel yönlerini de yazabilir misiniz hocam :)
    Kötü yönlerini yazması daha kısa sürdüğü için kolayca yazmış. Biz Türkiye’de güzel yönlerini yazmayı tercih ediyoruz direkt. (Her yeri yeşil, insanı samimi, duble yol, köprü, sağlık kapanış.)

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Dünya büyük krizde dostum. Şuan işlerin tek tük de olsa devam edebildiği tek yer ABD. Her zaman şükrediyoruz merak etmeyesin. Madem burdayız yanlışları düzeltelim diye uğraşıyoruz ama çok yanlış var ve yıpranıyorsunuz. Ama eski çalıştığım yerlerde işler açılsa dönerim. Burayı 5 yıl yaşasam yeter, 2 yıl daha bekleyelim bakalım piyasalar ne olacak. Petrol biraz artarsa inşaat işleri açılır.
    hocam illaki her yerin ufak tefek zorlukları vs. var ama ben o amerikan vari evlerden yaşamayı çok isterdim şahsen
    15 katlı apartmanlarda hapsolduk şehir planlaması sıfır trde bisikletle işime gitmek istiyorum ama 3.dünya ülkesi trde çok zor
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Hocam bunlarin bu gurbetcilerin foyasi youtube da ortaya dokuldugunden beri cok konusamiyorlar artik.
    Boyle adamlarin hangi zihniyette hangi goruste olduklari belli o yuzden forumda boylelerine prim vermemek gerek yoksa bu konunun sonu yol yabti ya gidecek.

Turkiyede ki tum genclerin hayalidir o amerikan evlerinde yasamak.Bu gelmis burada yok mcdonalds da kofteyi eksik koydular yok markette fazla para aldilar.Ben dikkat etmesem gunde bunun gibi bir suru sorun yasiyorum.Ama ulkenin sorunlarini yazarken aklima bile gelmiyor.Bunlar sorun mu yahu?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 18 Temmuz 2019; 11:18:3 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.