Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazdıklarının çoğu burada da oluyor, sağlık sistemi bile abd'nin sistemine evriliyor gss ile başladılar bakalım ne olacak.
  • Orada tweet atınca tutuklanmayı başara bilen var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wikipedia yasaklı mı?

• samtual kullanıcısına yanıt
    Kriz var hocam. Rusya'dan, Azerbaycan'dan iş bul dönmeyenin ..... :D oralarda iş yok napalım. İdare ediyoruz bu tür olaylar her ülkede var. Sen bu soruyu sıran 17. Kişisin bu arada. Bizler okuduğumuz için çok heves ettiğiniz buradayız, sizler de okumadığınız (yazilanlari okumamak) için ağladığınız Türkiye'desiniz. Yalan mı başkan? 17 defa sorulmuş cevap verilmiş. Hala soruyorsun neden ordasın diye.
    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Mayıs 2020; 23:45:39 >

• Oyyy kıyamama McDonalds'tan köfte aldın içinden biy tane mi çıktı oyyy kıyamammm oy ben çeni yeyimmmmm...

Tamam tamam gelmiyoruz Amerika'ya. Tr'de oturup acımızdan öleceğiz tamam tamam.

Dünyayı yöneten ülkeden yazıyor, ne kadar kıl tüy şey var tutmuş çekmiş burada çok farklı ya durumlar.

Sokakta yemek yiyemez hale geldik. İstettiğim 3 siparişten 2'si bozuk ! Net. Soslar akşamdan kalma, domatesler soğanlar çürümüş. Biz burada çürük yemek yemeye başlamışız adam orada 15 birim paraya kırmızı et alıyor.

Koskoca Migros son 1 günü kalmış köfteleri itelemeye çalıştı bana. Kaç defa Sepaşla, Sedaşla kafa göz girdik bir birimize. TTNET, Superonline kapattırdığım internetlere kaçar milyar para çaldılar cebimden.

Orada itirazlar en azından para ediyor, burada bir defa dahi hakkımı alabildiğim bir olay olmadı. Yıllara uzayan tek davalık bürokrasiler, sonucu da hüsran.

Allah'ım sen sabır ver. Ben sana tek cümle yazayım; Gülen insan yok Türkiye'de ! Yok ! Herkes ekmek mücadelesi için varolmakta. Bizler 21.yy insanı değiliz. Hobi, eğlence, kaliteli eğitim, yaşam-yeme içme-tüketme çeşitliliği diye bir şey yok.

Kıymetini bilin bulunduğunuz konumun. Bu gün millet bırak ABD'yi, Kırgızistan'a, Rusya'ya bile kaçıyor. Daha kötü halde olamaz ya ABD...

2 defa bulundum ABD'de. Sağlık sistemi hariç, rüyalar ülkesi. Orada evsiz kalan, aç kalan net salaktır, doğal seleksiyon ile zaten yok olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 18 Temmuz 2019; 15:47:22 >

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Konuyu tümüyle okuyacak kadar işsiz değilim.
    Herşeyin bir bedeli var, kimse seni çiçeklerle karşılamıyor orada ve bu senin tercihin,
    Fakat görüyorum ki sen TR de kalmayı eziklik olarak görüyorsun ve ağladığımı düşünüyorsun, burada ağlayan biri varsa acaba kim bilemiyorum..
    Hiç Amerikaya gidip kölelik yapma hevesim olmadı, çok arkadaşım var lise diploması ile mortgage girip 30 yıl boyunca ev kredisi ödüyor Amerikada.
    Okumadığımı falanda nereden çıkardıysa şaşkın
  • samtual kullanıcısına yanıt
    Anlamadı bu da...

• naten N kullanıcısına yanıt
    Polise karşı gelirsen birde siyahsan vuruyorlar. Çok anarşiksen guantanamo ya gönderirler. A haberde gördüm
  • Gecen sene tekrar gidecektim su an yegenim Chicago da amcam Döner fabrikasi vardir jerseyde gel yardimci oluruz dedi bende gidicektim esim ve cocuklarin alman passi oldugu icin onlarda gelecekti almanyadan arastirinca Ben bedava yasiyorum dedim ev kirasini jersey new york arasi 1000 dolarlarda gorunce hemen mevzuyu kapadim craglisten baktim sasirdim Ben burda issiz kaldigimda hayatimi yasiyorum almanya ve amerikayi karsilastirinca guldum

Gerkesiz bir Ülke gidip 1 ay kalin gelin 10 dolar saatlik vergi cart curt elinize tas patlasin 1200 1300 dolar geciyor sacma sapan bir durum issizlik massi almaya gittginizde itis kalkis polisin sanki kopek mis gibi muamellesi yadanmayacak bir ulke iphone pc icinde yasanmaz bir ttafik kazasinda yengem 50 bin dolar para odemisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılanlar doğru insanlara Amerika'nın başka bir dünya olduğunu filan yıllarca empoze ettiler gerek filmlerle gerek söylemlerle ancak oraya gidip gördüğünüzde ne boktan bir ülkeymiş yahu burası diyebilirsiniz . Amerika'da herşey para lafı çok doğru , herkes bencildir öyle ısmarlama vs bizim kültürümüzde olan şeyleri burada göremezsiniz . İşyerlerinde it gibi çalıştırırlar adamı Tr'deki gevşeklik asla bu ülkede yok , daha yazılacak çok şey var aslında ama diğer arkadaşlar yazmış zaten son olarak Amerika için şöyle bir söylem vardır ;

Eğer cebinizde nakit 10 dolar varsa ve hiçbir yere borcunuz yoksa Amerika nüfusunun %80'ninden daha zenginsinizdir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Bu kadar şeye rağmen kalıyorsan demek ki para çok.
    ahahah :D
  • Ne içlenmismissin böyle (=
    9 ay NY'de 15 ay California'da kaldım. Sinir stres yaratacak sorunla karşılaşmadım ve evet sağlık konusu gerçekten kötü ama herkes için değil tabiki. ABD'de kaliteli yaşam kazandığın parayla orantılı. Ne kadar ekmek o kadar köfte olan bir ülke. Çalıştığınız şirket iyi ise size kolaylık sağlıyor ülkede. Ben hiç sıkıntı yaşamamıştım tabi ev, araba gibi kolaylıkları şirket sağlamıştı. Aksi durumda gitmezdim zaten. Mesleğim IT - Business Analyst idi. TR'de de aynı görevdeydim ama tabi TR'deki bilişim şirketlerinin 10'da 9'u bu mesleği dahi bilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocorte -- 18 Temmuz 2019; 16:41:12 >
  • leocorte kullanıcısına yanıt
    Döndünüz mü hocam yoksa devam mı Amerika'da?

Döndüm, dönmez olsaydım.

Neden döndünüz hocam. Çalışma izni mi alamadınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: RumeeL

Gecen sene tekrar gidecektim su an yegenim Chicago da amcam Döner fabrikasi vardir jerseyde gel yardimci oluruz dedi bende gidicektim esim ve cocuklarin alman passi oldugu icin onlarda gelecekti almanyadan arastirinca Ben bedava yasiyorum dedim ev kirasini jersey new york arasi 1000 dolarlarda gorunce hemen mevzuyu kapadim craglisten baktim sasirdim Ben burda issiz kaldigimda hayatimi yasiyorum almanya ve amerikayi karsilastirinca guldum

Gerkesiz bir Ülke gidip 1 ay kalin gelin 10 dolar saatlik vergi cart curt elinize tas patlasin 1200 1300 dolar geciyor sacma sapan bir durum issizlik massi almaya gittginizde itis kalkis polisin sanki kopek mis gibi muamellesi yadanmayacak bir ulke iphone pc icinde yasanmaz bir ttafik kazasinda yengem 50 bin dolar para odemisti
    Ucuz elektronik ürünler, bedavadan biraz pahalı 2 litre ve üzeri (3-5-6 litre) arabalar/SUV'lar, x liralık değil full depo alınan aşırı ucuz akaryakıt, gramla değil kilolarca alınan ucuz kaliteli kırmızı et. Bizim ülkemizde olmayan ve insanlarımızı cezbeden item'lar bunlar işte. Ama kötü yanları da var. Başta sağlık sistemi olmak üzere ve yüksek sigorta bedelleri gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Temmuz 2019; 16:59:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel güzel okuyordum da üyenin birisine sırf pensilvanya da yaşamış diye fetöcü denmesi büyük saçmalık olmuş. Fetö ile ilgili mesajları mı var? Görünen sadece orada kalmış diye fetöcü denmiş. Yuh yani.
    Kendim gitmedim ama wat ile abd ye giden arkadaşlarım olmuştu hepsi de memnun döndüler, her sene gitmeye başlayanlar bile oldu. Tabi uzun süre yaşamak başkadır belki de bilemem ama bu konuyu açan kişinin kredibilitesi bence kalmamıştır.
    Arada almanyada yaşam berbat diye geyiğine açılan konular oluyor, çok bir fark göremiyorum doğrusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çalışma izninini bırak ABD vatandaşı dahi yapacaklardı. Üniversite mesleklerinde (öğretmen, doktor, mühendis vs.) çalışan insanın ABD'de çalışma sorunu çıkması çok görülen bir durum değil.

TR'de de dolar üzerinden maaş alıyorduk bu birinci etmen ikincisi ise annem yalnız kalmıştı, tek başına kaldı ve annemi çok seviyorum (=

Hocam ben PMP certified Project Manager'ım ve Detroit Mayor'una (belediye başkanı) danışmanlık yapıyorum, aynı zamanda MSc in Construction Management Degree'mi Michigan'da aldım, structural engineering ve polymer kimyası üzerine tezimi yayınlattım. 11 yıllık inşaat mühendisiyim TR'de 2008 Odtü çıkışlı, FE yetkin mühendislik lisansım var Amerikan NCEES kurumundan. Eastern Michigan Üniversitesi'nde 2 yıl CNST 412 structural design, ES303 Mechanical & Electrical Application, CNST 202 Earthworks & Soil Mechanics derslerini ben verdim). PMP (Project Management Professional) lisansımı zaten 90% başarı ile aldım. Detroit Valiliği'nde 3 yıldır Project Manager olarak çalışıyorum. PMI'ın federal yarışmalarında eyalet şampiyonluklarım var proje yönetimi üzerine. İngilizcem Amerikalı'dan farksız olduğundan CV'mde 2 anadil olarak gözükür (öyle olmasa belediye başkanına danışmanlık yaptırırlar mı?). Rusça ve Azerice'yi de çok iyi bilirim. Master'ı 1.'likle bitirdim Michigan University'de. Ama ben çalışma iznini adam akıllı halledemedim. H1B bir türlü olmuyor. Hani bu Amerika okuyan eğitimli insanı kapardı???

Belki de sadece Yazılım sektörü yardımcı oluyordur :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 18 Temmuz 2019; 17:23:22 >

• Anime A kullanıcısına yanıt
    Hocam o adam sırf kendi düşüncesine uymuyorum diye beni kara cahil köylülükle suçlarken benim hakkımı da aradınız mı? Aramadıysanız boş yapmayın!

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.