Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kanka dön hemen Türkiye'ye. bak biz burada gül gibi geçiniyoruz. o yazdığın şeyler burada hiç olmuyor. Türkiye'de herkes birer iyilik timsali, araçlar, kaskolar, sigortalar çok ucuz. ev kiraları bedava mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Hayır. Gel diye zorladılar

Hem ben orada üniversitede olduğumdan araç kaskosu sigortası filan turkiyeden ucuza geliyordu. 550-600 dolar arasına yaptırıyorum

Sözleşmen iptal oldu desinler bir kez bile arkama bakmam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Dünyanın bizi kıskandığını yazmamışsınız hocam

• Maaşı döviz alıp Türkiye de yaşamak daha iyi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam belli ki yaşaması çok zor ve sefalet hüküm sürüyor dönün ülkenize :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ülkede bu şekilde olaylar olabilir. coniler bu ekonomik gücü zamanında dünyayı yakıp yıkıp savaşarak sömürerek kazandılar. Sonrasındada dev markalarını dünyaya açarak paralarına para kattılar. Bakıyorum hala kolaya rakip çıkmadı tekeller. Bizden farkları paraları olmaları.

Bende sokak hayvanlarını merak ediyorum sizin yaşadığınız yerlerde sokakta başıboş kedi köpek varmı? İnternetten baktığımda abd de yakalanıp belli bi süre sahiplenilmezlerse öldürüyorlarmış. Doğrumudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Diş Hekimleri, Chiropractor'lar (kırıkçı - çıkıkçı), avukatlar, bunlar çok kazanıyor hocam.
    Two and a Half Man dizisinda Alan Harper da chiropractor dü. az alıyorum diye yakınıyordu. hangisi doğru şimdi. eğer senin dediğin gibi fazla alıyorlarsa bu diziye olan bakış açımı tamamen değiştirir.
  • İki yüzlülükten başka bir şey değil. Bir de gelip burda oy atar senin hayatına karışır. Frankfurtta oturur yer içer tozar. Güçlü Türkiye cart curt diye afra tafra çekerler.

Kayseriliye sormuşlar 2 + 2 ne eder alırken mi satarken mi demiş. Bunlar işte tam o cinsten bozkır kültürü.
  • Merhaba. Sizinle arkadaş olmak isterim. Yaş kaç, iş, okul, ne ayaksınız biraz tanıtır mısınız kendinizi :)
  • Buyur hocam Chiropractor'da çıkan faturama bak. $3400! Bu birtek benden. Her seans 30 kişi oluyor sırada. Bunun 20%'si benden çıkacak. Bel ağrısından 2 masaj yapıyor, biraz perküsyonla dövüyor al sana $3400! Doktor ziyaretine ödediğim $157 dolarla bitmiyor yani. Bir de deductible ise sigortanız ilk $7500'e kadar siz ödeyebilirsiniz hepsini. Bazıları ilk $1500'e kadar tabiki onların da sigorta bedeli aylık $750! Adam başına hem de.

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 18 Temmuz 2019; 14:26:5 >

• En az Türkiye kadar yorucu geldi.
  • Bizim ülkenin siyasetçilerinin geneli eski oda başkanı, müteahhit vs gibi kasaba tüccarları. Bu yüzden ülkeden dışarı çıkmak için bile 50TL yurt dışı çıkış haracı ödemek zorundayız.

• Bir de şu konularla ilgili bilgi vermeni mümkün mü? İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü, özel hayata saygı, yargı bağımsızlığı, halkın yasalara uyma durumu, yasaların herkese eşit uygulanıp uygulanmadığı, hatta yasaların uygulanıp uygulanmadığı, fırsat eşitliği, kamuda adam kayırma, kamuda torpil bunlar ne durumda?

• Mesela orada da vekiller 2 yıl görev yapıp ömür boyu diplomatik pasaport alabiliyor mu? 2 yılda emekli olup ballı kaymaklı milletvekili emekli maaşı alabiliyorlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Hayır. Gel diye zorladılar

Hem ben orada üniversitede olduğumdan araç kaskosu sigortası filan turkiyeden ucuza geliyordu. 550-600 dolar arasına yaptırıyorum

Sözleşmen iptal oldu desinler bir kez bile arkama bakmam

• Ağustos ayında gidiyorum vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim

• Peki neden hala ordasın hocam?
  • 3 kişi yan yana gelip her hangi bir şeyi protesto etmek için hiç bir şeye zarar vermeden yürüyünce Türkiye de ki gibi yaka paça göz altına alınıyor mu?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.