Amerika'da eğitim veren bir sitenin forumlarından alınmıştır. -----------------------
- burda dialup internete baglaninca telefon parasi yaziyormu TRdeki gibi? - Yazmaz. Ya 1-800'lu hatti vardir ya da local bir numarasi vardir. her iki durumda ucretsiz.
- Amerika`yi sormussun. Burada bedava degil ama Turkiye`den cok cok daha ucuz. Dial up aldiginda (e-kolay filan gibi paketlerde) ayrica telefon faturasi odemiyorsun cunku bunlarin kendi ucretsiz hatlari oluyor. Genelde cogu evde DSL var ve ayda 19-45 dolar arasinda bir fiyata saniyede 100 kb download ve sinirsiz internet var.
seattleda kafeler var bunlarda wi-fi sistemler kurulu ve notebooklarıyla gelen insanalar bu kafelerde istediğini yer içerken 4mbit hızında sınırsız nete girebiliyorlar hem de ücretsiz
Ama ben ne olursa olsun bu güzel ülkeyi ABDye tercih etmem
O zaman dial up devam :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ben bunları bakın Amerika'da böyle şeyler varmış haydi kalkıp Amerika'ya gidelim diye yazmadım. Bunları yazmamdaki amaç bakın demek ki internet ucuz bir şekilde verilebiliyormuş. Bu neden bizim ülkemizde de olmasın? Fransa'da (sanırım orada idi) internet ilk geldiği yıllarda çok pahalı idi. Fakat kitlesel bir halk hareketi ile Fransa Telekom'un tekeli kalktı ve birçok şirket ortaya çıktı. Şimdi Fransa'da da diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi internet oldukça makul fiyatlarda.
Tek yapmamız gereken <b><u>birlikte</b></u> hareket ederek sesimizi duyurmak. Yoksa oturduğumuz yerden "ben bu işten memnun değilim, değişmeli bu iş" demekle hiçbirşey olmaz.
O ZAMAN BEN VARIM HEP BERABER Bİ GÜN TOPLANALIM YÜRÜYÜŞ YAPALIM BU FORUM KAÇ KİŞİ BÖYLE ETKİNLİKLER YAPSAK İYİ OLMAZMI SADECE BUNUN İÇİN DEĞİL Bİ GÜN BÜTÜN FORUM TOPLANIP TANIŞALIM BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR NE BİLEYİM İNTERNET BİRLİĞİ İLE TEMASA GEÇİP SESİMİZİ MEDYA YA DUYURALIM YETER ARTIK YA
otobüste istanbuldan eve dönüyodum şans eseri yanıma bir adam oturdu muhabbete başladık adam almanyada yaşıyomuş.internet için 1€ saati dedi şimdi onu buraya getirmeye kalkarsak 1500bin felan tutar ama adamların kazancı € üstünden olunca ucuza geliyo neyse konuşmaya devam ettik adam anlatıyoda telefon hizmetleri özel hadi bizimkide şimdi yeni yeni başlayacak amma fark var adamlar hat çekmekle uğraşmıyo telekomun kablosunu kullanıyo ve sadece kira ödüyo buna rağmende daha ucuz konuşma hizmet veriyo bende şimdilerde onu bekliyorum sabancı telekomdan felan neyse bu kısım normal ama ben elektrik içinde aynı olay var diyince şaşırdım doğrusu sonra mantıklı gelde adam diyoki devlet sana kw 20 cent ten veriyosa o tarz şirketlere 2 centten veriyo onlarda kar koyup 10 cent e bize ulaştırıyo şimdi denile bilir devlet zararda niye ucuza veriyo ama iş gücü unutuluyor devlet işçi ile uğraşmıyor bunun için o şirketler uğraşıyor 2 cent ama daha az iş gücüile sadece alt yapı yani buradada o günleri görebilirmiyim merak ediyorum... bide bizdeki adamların düşüncesi ile nasıl olduğunu söyleyim adam sana 20cent o tarz şirketlere 30 cent verir bide kar ettiğini zanneder hiç mi örnek almıyolar bunlar avrupayı ???
güzel özetlemişsin.AB bizi kendi içine alıpda ne yapsın başına bela arıyor sanırım.Zaten alacağı yok yaa.Neyse biz avrupadan kafadan 50 yıl geriyiz.ne yaparsak yapalım boş.Her konuda böyle kendimizi yırtmamıza hiç gerek yok arkadaşlar.Yürüyüş müş telekomu protestoymuş fasa fiso bunlar kime anlatacan derdini.Karşında seni müşteri olarak gören ve sırf kar amaçlı kullananan bir yönetimden hizmet anlayışı beklemek ben çok zor.Genede hadi hayırlısı diğelim.
Eğer medyada sesimizi bir nebze de olsa duyurabilirsek belki birşeyler olur. Önemli olan ilk adımı atabilmek. Mesela Türkiye'de internetle ilgili birçok dernek var. Bunlarla görüşerek bir yürüyüş yapabiliriz ya da onun gibi birşey. Ne bileyim işte yapmalıyız birşeyler. Böyle kuzu kuzu oturup Telekom'un bizi soymasına izin vermekten daha iyidir.
Fransız game one kanalında cıkan bir reklam aol 1024 adsl ayda sadece 30 ero bide eğer ark yanlıs cevirmediyse 2 senelik sozlesme yaparsan modem beleş ulan sırf net için irtica edecem bi gemiyle italya ya felan :D
ya bide bugun basvuru yaptım adsl ye adam bayaa ballandırdı tabi ben pek sallamdım yanlız kafama takılan 1 soru var burda okudum imdi adamın demesene tesis üçreti 49+ aylık 49 ilk fatura geldiğinde ödeyecem ama burda okuduğuma bazı arklara 150 mil. gelmiş celişki içinde kaldım bizimkileri zor ikna ettim zaten bi bilgi verirseniz sevinirim...
saygılarımla....
ya Amerika'nın şartlarıyla Türkiye'ninkiler bir değil. Bence 49 milyona verilen ADSL bile çok ama çok büyük bir gelişme zamanla inşallah herşey oturacak.
yakındır bir kaç yüz yıl sonra bizdede olur aynısı...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Ares</i> <br />ya bide bugun basvuru yaptım adsl ye adam bayaa ballandırdı tabi ben pek sallamdım yanlız kafama takılan 1 soru var burda okudum imdi adamın demesene tesis üçreti 49+ aylık 49 ilk fatura geldiğinde ödeyecem ama burda okuduğuma bazı arklara 150 mil. gelmiş celişki içinde kaldım bizimkileri zor ikna ettim zaten bi bilgi verirseniz sevinirim...
çeşitLi borçLar adı aLtında saçMa sapan ücretLer taLep ediyorLAr! Bana da 22 geLdi çeşitLi borç neyse artık!!!
Bu çift taraflı uplink hizmeti ne kadar acaba?? sakarya Üniv.de 100mbps uplink varmış.. Adam 2MBps de down. yapıyormuş[Başta inanmadım ama adam yeni indirdiği taze mp3lerden derleme 10 tane CDyi gösterince nutkum tutuldu] (adam da forumdan T-o-r-n-a-d-o oluyor) Öff. aslında alacan böyle birşey, 3 apartman birleşecen hepsinin aidat totalinden parası neyse verecen..
Turk Telekom Suxxx....
Uplink & Broadband RULEZ!!!
www.dexar.com yada superonline.com.tr den bakabılırsın fıyatları sanırım kurulum 2000-3000 $ cıvarında aylık 250-500 $ cıvarında odemesı vardı . eger yanlıs hatırlamıyorsam
arkadaşlar bence çok kısa bir süre içerisinde fiyatlar çok düşecek çooook..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by spider_k</i> <br />arkadaşlar bence çok kısa bir süre içerisinde fiyatlar çok düşecek çooook.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> spi, bu temenni aşağı yukarı 99 yılından bu yana her türk evladında vardır.