Şimdi Ara

Vodafone Türkiye'de Londra IP'si ile internete giriyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngiltere'den aldığım Vodafone hattını Türkiye'de kullanıyorum. Bana mobil internette İngiltere IP adresi tanımlıyor. Hotspot ile bilgisayarımı bağlıyorum, o da aynı şekilde İngiltere IP'si alıyor.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/397170/d160f510-964b-4a8d-88e5-069f8ad9aeff.png [/simage]

IP İngiltere olunca Wikipedia'a açılıyor, Booking.com ve PayPal'i kullanabiliyorum.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/397170/2fa2abb6-5741-4020-99fe-ea5a29bb8b9b.png [/simage]

Bu sadece Vodafone'a özgü bir durum mu? Yoksa yurt dışından alınan tüm hatlar aynı şekilde mi çalışıyor?

Neden İngiltere hattımı kullanıyorum, sınırsız internet ne kadar? Bununla ilgili yazdığım blog yazısını okuyabilirsiniz.

• Hayır roaming de ip hattın alındığı ülkeden alınır ve o ülkenin kısıtlamalarına dahildir ancak sudi arabistan gibi bizden de kapalı ülkelerde yasaklı siteler hattın orjinal ipsi olsa bile acilmayabiliyor, tr hatları yurt dışında da
    Hep tr ipsi ile çalışıyor buyuzden ping ve jitter yüksek oluyor hep

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca uzun süreli roaming kullanımları operatör tarafından durdurulabilir ab roaming i kaldırdı tr dahil bazı ülkeleride AB roaming e dahil tutan bir Cok firma var ancak hepsinde kötü kullanıma yönelik bir politika var genelde çoğunda bu sure 3 ay

• Teşekkür ederim. Ben de şimdi kullanım sözleşmesini okuyordum roaming sınırlamasıyla ilgili.
  • en iyisi hangi ülkedeysen oranın hattını kullanmak.
  • Evet muhteşem bir teknik bilgi, konuya yepyeni bir boyut getirdiniz, allah razı olsun

• Geçen sene Kıbrıs'tan KKTCell hat alıp, bir süre Türkiye'de kullanmıştım. Hattım internete KKTC IPsiyle çıkış yapıyordu ve tüm yasaklı siteler açılıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 sterlin karşılığında Türkiye de hattı sınırsız kullanabiliyormusun bizde ingiltereden hat alsak burada kullanabilirmiyiz

• Umut U kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldınız acaba ?

Ben yüksek ücret öderim diye almadım kendi hattımı kullandım günlük 30 TL ödedim tamamen kazık yedim.
  • Yanlış hatırlamıyorsam 50-60 TL civarına almıştım. İçinde konuşma, sms ve 5 GB internet vardı. Paketin normal fiyatıyla, hattın fiyatı aynıydı. Yani hattı ücretsiz almış gibi oldum. Bu arada KKTC'de faturasız hat alırken kimlik de istemiyorlardı.

Türkiye'ye geldikten sonra paketten kalan internetimi burada kullanmıştım ve tüm yasaklı siteler açılıyordu. Fakat ping biraz yüksekti, çünkü hangi siteye girersen gir, trafik önce KKTC'ye gidiyor, sonra tekrar Türkiye'ye dönüyor ve buradan yönleniyordu. Bir gün SIM kartı telefondan çıkarıp cebime koymuştum. Sonra aynı gün kartı düşürdüm ve bir daha da o hattı kullanamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızı nasıl ?
    Turkcell'e roaming yapılabiliyor mu ?
  • dragontool D kullanıcısına yanıt
    Paketimi sınırsız kullanıyorum burada fakat sözleşmede maksimum 4 ay kullanabileceğim yazıyormuş. Yakında kapanır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.