Şimdi Ara

Amerika'dan sim-free iPhone5S ilk kez nerde calistirilmali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amerikadan contract-free ve sim-free iPhone 5S aldim. Turkiye'ye getirildikten sonra bilindigi gibi kayit yapilmasi gerekiyor. Fakat kayit oncesinde sunu bilmek istiyorum.
    Telefonu aldigimda sim-free oldugu icin icinde sim kart yok. Bu sekilde telefon acilmiyor, lutfen sim karti takin diyor. Elimde At&T'ye ait bir nano sim kart var. Onu takip telefonu acarsam eger, sonra Turkiye'de bir sorun olur mu?

Eger bunu yapmamam gerekiyorsa, getirdigimde kayit yapilinca anladigim kadariyla birkac gun falan suruyor telefonun kullanima acilmasi. O sureye kadar AVEA'dan alacagim nano-sim kart ile telefonu ilk kez calistirabilir miyim? Karti yeni alinca henuz servis olmadigi icin kartta telefonun acilmasinda sorun olur mu?

Yardim ederseniz, veya daha once sim-free iPhone 5S veya 5C getirmis olan varsa Amerika'dan bidiklerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim.

Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartonn30gel -- 22 Aralık 2013; 8:09:54 >

• Kayit yapmadan turkiye hattini takma at&t ile aktive et. Kayit yapinca takarsin. Ama sorularinin forumda konusu da var konularda da geciyor. Keske arastirip konu acsaydin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karti

Kayit yapmadan turkiye hattini takma at&t ile aktive et. Kayit yapinca takarsin. Ama sorularinin forumda konusu da var konularda da geciyor. Keske arastirip konu acsaydin.

Evet baska konularda var fakat istedigim bilgiye hala erisemedim.

Turkiye'ye getirince AT&T ile aktive et dediniz. Bunun nedeni nedir? Eger avea ile getirir getirmez aktive edersem kayit disi olarak gorulecek diye mi boyle soylediniz?

Peki ilk olarak AT&T ile aktive etsem, bir sim-lock olmasi mumkun mu? Cunku AT&T ile acinca servis sanirim Turkcell uzerinden alacak, yani Tmobile gibi degil. Boyle olursa sonra avea kart takinca bir sorun olur mu?

Bir de, kayit yapinca takarsin dediginizde, kayit islemi basvurusundan hemen sonra mi, yoksa kayit altina alindigini internetten ogrendikten sonra mi avea kartini takmayi onerdiniz?

Cevaplariniz icin tesekkur ederim.

• cartonn30gel C kullanıcısına yanıt
    Ilk soru evet ikicisi oyle birsey olmaz ucuncusu hemen sonra

• Cok yardimci oldunuz, tesekkur ederim. Birkac sorum daha olacak eger zahmet olmazsa size.

AT&T takmadan direk hic acilmamis telefonla kayit islemi basvurusunu yapsam, bu basvurudan hemen sonra da avea hattimi takip calistirsam da olabilir mi? Tlefonun IMEI numarasi arka kapaginin uzerinde de yaziyor sonucta. Yani ambalajli telefonu Turkiye'ye getirip burda kayit basvurusundan once AT&T karti takip calistirmanin bir faydasi var mi?

Kayit basvurusunu cumartesi gunu yaptirmayi dusunuyorum. Fakat cumartesi gun bankalar kapali. Acaba ben Turkiye'ye gelmeden ben IMEI numarasini versem, bir tanidigim gidip bankaya bu ucreti yatirabilir mi (yani benim pasaportum olmadan)? Ve dekontun uzerine ne yazilmasi gerektigi konusunda farkli farkli yorumlar okudum. IMEI numarasi, pasaport numarasi, pasaport sahibinin ismi diyenler var. Dogrusu nedir acaba? Ayrica, herhangi bir banka subesi bu islemi gerceklestirebilir mi, yoksa her ilde yapan birkac sube mi var?

Son olarak da, bankadan dekont alindiktan sonra, avea bayisi basvuru kaydini cumartesi gunu de alabilir mi acaba? Yoksa illa haftaici mi olmasi gerekiyor?

• Tak arkadasim turkiye hattini. Zaten telefon kapanana kadar asagi yukari bir hafta kullanabiliyorsun. Sen zaten gelince parani oder kaydini yaparsin, cihaz hic kapanmaz bile.

Kayit icinde bankaya parani yatir, e-devlet sifreni al postaneden, telefon bayisi ile falan ugrasmadan kendin yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gduman -- 22 Aralık 2013; 22:28:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.